V65 körs denna fredag på Jägersro i Malmö. Jag spelar med en spik i V65-2 där 5 Furst Igor leder från start till mål. 


V65-Förslag Jägersro 26/4

V65-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V65-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V65-1 2140m Auto

2 Milles Tobin har trots sin ålder på fem år endast gjort tretton starter i karriären men har på dessa visat fin kapacitet genom fyra segrar och tre andraplatser. I år har det blivit tre starter med en seger som bäst och den kom i näst senaste starten då han från ledningen vann enkelt med som det såg ut krafter kvar för att i senaste starten som var för två månader sen vara lite sämre den dagen. Han har alltså fått lite vila inför detta vilket nog har gjort honom gott och man kan inte klaga på förutsättningarna den här gången då femåringen har lottats till ett fint startspår och taktiken från kusken Tyler Mifsud lär vara given här och det är att försöka köra sig till ledningen. Den taktiken tror jag lyckas här för Milles Tobin som trivs i front och här ska det vara en rätt så bra segerchans. 

9 Make Or Break Zaz komemr från samma stall som min vinnare och håller fin form för dagen då han levererar fina insatser i varje lopp för dagen. Han har i år på sina sex starter varit bland de tre främsta i hälften av dessa starterna varav en seger och höll i senaste starten starkt till andraplatsen efter en tung resa utvändigt ledaren sista varvet. Här startar fyraåringen från ett passande smygläge och om kusken och tränaren Joakim Lövgren kan bjuda Make Or Break Zaz på en ryggresa den här gången samtidigt som det blir lite tempo på loppet så ska han räknas mycket tidigt. 

1 Hvenhilda Quick är i grunden en rätt så fin häst som under förra året tog två segrar på elva starter. Hon gör här årsdebut efter mer än fyra månaders tävlingsfrånvaro, men man har fina förutsättningar direkt här med ett innerspår bakom startbilen. Hon är kvick ut den första biten och dessutom så blir det barfota runt om samt en amerikansk sulky bakom och om Hvenhilda Quick kan få en fin resa här och ha lite tur med sig så kommer hon att dyka upp i segerstriden. 

Min Vinnare: 2 Milles Tobin

Spets efter 500m: 2 Milles Tobin

Skrällen: 6 Amoa Bengt 

Rankingen: A: 2,9,1 B: 5,6,3,4,11,10 C: 8


V65-2 2140m Auto

5 Furst Igor är en fartfylld men lite strulig herre som har galopperat titt som tätt under inledningen av karriären. Han har i år kommit igång bra med en seger och en andraplats på tre starter och det var ett väldigt fint intryck då han i den senaste starten utklassade sitt motstånd från ledningen. Här står fyraåringen återigen med fina förutsättningar då han startar mitt bakom startbilen och här tror jag att Furst Igor tidigt sitter i ledningen och sedan finns det ingen som kan nå honom här. Jag spikar! 

3 Jasper Lee gör ofta jämna och fina prestationer men är fortsatt segerlös efter nitton starter. Här står han bra till med ett fint utgångsläge som kommer att ge honom en fin resa i den främre träffen, men han behöver lite tur med sig under loppets gång och en del hjälp med ryggar. Om det lyckas för Jasper Lee samtidigt som min vinnare av loppet kommer bort så kan första segern mycket väl komma här. 

Min Vinnare: 5 Furst Igor

Spets efter 500m: 5 Furst Igor

Skrällen: 2 Brother Michael 

Rankingen: A: 5 B: 3,2,4,6,1,9 C: 10,11,7,8


V65-3 2140m Auto

5 Epicure D.E. är en fin häst i grunden som hade en klart bra första säsong på tävlingsbanan under förra året då det på sju starter blev fyra pallplaceringar varav en seger. Här gör han årsdebut efter 4.5 månaders tävlingsfrånvaro och kommer nog behöva något lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där. Det är dock en häst jag gillar och stallet brukar ha sina hästar väl förberedda och till den här starten så blir det dessutom barfota bak för första gången i karriären och från ett fint utgångsläge så kommer Epicure D.E. att få en fin resa och på sitt fina grundkunnande så ska han ses med klart bra chans här i ett öppet lopp. 

10 Inspired Lights är en danskfödd herre som gjorde det bra under sin treåringssäsong då det på nio starter blev sju pallplaceringar varav en seger. Han avrundade fjolåret med att i slutet av december ta en välförtjänt första seger i karriären och återkommer här efter fyra månader och gör årsdebut. Utgångsläget hade kunnat vara bättre, men han har en startsnabb rygg och om kusken Bernardo Grasso kan bjuda Inspired Lights på en fin ryggresa här så kommer han att avsluta bra och jag ser honom som en av de bättre hästarna i fältet. 

3 Qiana Håleryd är en dansk gäst som det verkligen har lossnat för i år då hon på fem starter varit bland de tre främsta fyra gånger och tagit två segrar. Vid segern i näst senaste starten så fick hon en perfekt ryggresa och tackade för det genom att spurta till en enkel seger över upploppet och i senaste starten stred hon bra hela vägen in i mål från ledningen men fick ge vika kort före mål och nöja sig med andraplatsen. Bra startspår även den här gången kommer innebära en bra start där jag tror att kusken Jörgen Sjunnesson återigen vill prova i ledningen med Qiana Håleryd som leder det här loppet länge.


Min Vinnare: 5 Epicure D.E. 

Spets efter 500m: 3 Qiana Håleryd

Skrällen: 8 Tornado O.C.

Rankingen: A: 5,10,3 B: 8,2,6,4,11 C: 1,7,9


V65-4 2140m Auto

2 Let Me In visade fin kapacitet under sin debutsäsong förra året då det på tio starter blev fyra segrar men också lite strul då han galopperade bort en hel del pengar. Han har i år fått tre lopp i kroppen och känslan är att formen kommer allt mer och denna gång kan man verkligen inte klaga på utgångsläget som är optimalt och här vill kusken och tränaren Per Nordström köra sin adept till ledningen och väl i den positionen så blir Let Me In mycket svårfångad här för övriga konkurrenter. 

8 Landmark River har i tidigare regi visat rätt så fin kapacitet och gjorde i senaste starten årsdebut men även första starten för sin nya tränare Tomas Malmqvist och det var då positiva tongångar inför den starten, men han galopperade då efter 200 meter sedan han körts till ledningen. Nu provar man igen och det är återigen ett jobbigt utgångsläge med ett startspår längst ut bakom startbilen och jag tror nog att kusken Ken Ecce inte vill riskera någon galopp den här gången utan tar en lite mer försiktigare start och försöker droppa ner i ett andraspår istället mitt i fältet. Om det lyckas så är kapaciteten hög och om Landmark River travar hela vägen den här gången så tror jag att han kommer leverera en mycket fin insats här och ska räknas med hyfsad segerchans. 


Min Vinnare: 2 Let Me In

Spets efter 500m: 2 Let Me In

Skrällen: 5 Pharagraf 

Rankingen: A: 2,8 B: 1,6,5,12,7,3,9 C: 10,4,11 


V65-5 2140m Auto

1 Hamilton L.C. är en danskfödd herre som för sin nya tränare Lars I Nilsson hittat rätt då han på fyra starter i år tagit två segrar och en andraplats. Han var duktig som tvåa i näst senaste starten från ledningen efter en tuff inledning av loppet och var i senaste starten lite sämre då han slet med sitt trav och tappade en del till slut. Inför den här starten så gör stallet ett par ändringar när det kommer till balansen som man hoppas faller väl ut och från ett innerspår bakom startbilen så öppnar femåringen snabbt. Kusken Kevin Oscarsson lär ha siktet inställt på ledningen här och väl i den positionen så tror jag att Hamilton L.C. stannar där hela vägen in i mål och får min förstaröst här. 

4 Rex Tile vann direkt i årsdebuten senast efter mer än sju månaders frånvaro och var då fin i ett lite billigare sällskap när han bjöd på en rejäl slutrunda ute i spåren. Med det loppet i kroppen bör nu formen vara rejält framflyttad till den här starten som det ser rätt så intressant ut inför då man har lottats till ett fint startspår och med en fin resa i den främre träffen så kommer Rex Tile att blanda sig i segerstriden på nytt och ska räknas tidigt. 

Min Vinnare: 1 Hamilton L.C. 

Spets efter 500m: 1 Hamilton L.C. 

Skrällen: 7 I Am Fredrik 

Rankingen: A: 1,4 B: 3,7,11,6,8,5 C: 10,2,9


V65-6 2140m Auto 

4 Cubalibre Jet har efter ett lite sämre år förra året verkligen kommit igång bra i år då det på fyra starter blivit två segrar och en tredjeplats. I senaste starten så spände man bågen och startade på V75 och han gjorde det då bra som femma efter att han fått göra grovjobb som första häst ute i tredjespår sista 700 meterna och det blev till slut en femteplats. Nu går han ner lite i klass igen och från ett fint utgångsläge här så kommer Cubalibre Jet att få en fin resa och om han håller sin fina form han har visat på slutet så ska det vara en bra segerchans här. 

7 Farfars Dream har alltid visat fin kapacitet och stångats mot tufft motstånd nästintill hela karriären. Sedan i slutet av januari så återfinns han hos sin nya tränare Per Nordström som han debuterade för i sin senaste start som var för två veckor sedan då han från ledningen höll klart godkänt till tredjeplatsen på en tung bana. Med det loppet innanför västen så har hans form förts fram en rätt så bra bit till den här starten och denna gång så tror jag att man riktar in sig på en ryggresa den här gången och om det bara stämmer lite för Farfars Dream så kommer hans normalt starka avslutning att räcka långt här. 

Min Vinnare: 4 Cubalibre Jet 

Spets efter 500m: 6 Aramis Face 

Skrällen: 6 Aramis Face 

Rankingen: A: 4,7 B: 6,8,9,12,10,11 C: 3,5


Lycka till!

Christoffer