Vi sparkar igång helgen med en V65-omgång från Umåker. Jag spelar med två spikar i omgången, 4 Doctor Doxey Zens i V65-1 samt 9 Önas Quickstep i V65-3.

V65 Umåker 25/11
V65-1 4 Doctor Doxey Zens
V65-2 1.2.3.4.5.6
V65-3 9 Önas Quickstep
V65-4 1.4.8.9.13.14
V65-5 3.5.7.9.10.13
V65-6 1.2.6

648 rader x 1 kr = 648kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Umåker 25/11
LD-1 3.9.10.13
LD-2 2 Somebody’s Destiny

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
4 Doctor Doxey Zens möter ett klart lämpligare motstånd nu än vad han har gjort på slutet och har ett perfekt spår bakom bilen. Att Mathias Andersson inte räds att vara offensiv med sin häst är ingen hemlighet och jag tror inte konkurrenterna är beredda att svara ut honom till varje pris. Som jag läser loppet kommer 4 Sambucus P.R spetsa initial och sedan borde Doctor Zens kunna vara först fram för att överta ledningen. Senaste loppet var han lite trög men det blev fel typ av lopp för honom och han trivs som allra bäst när han får gå där framme utan ryggar. Det är väldigt öppet om man börjar gardera och till runt 20% tycker jag att man kan ta ställning och spika.

Motbud
2 Hesiod är en hedershäst som alltid gör ett gott dagsverke men han brukar ha lite svårt att sätta nosen först. Han trivs annars när det börjar bli lite kallare ute och från ett bra läge bakom bilen är det en tidig utmanare.

9 Echelon ska inte glömmas vid gardering. Senast körde man honom i ledningen och han var slagen tidigt och det är uppenbart att han inte trivs när han får gå i tätpositionen. Han är klart bäst när han får gå med i ryggar och spara på sin speed in i det sista och klaffar det lite under vägen kan det vara en rolig kantboll till singelprocent.

Min Vinnare: 4 Doctor Doxey Zens
Spets effter 500m: 4 Doctor Doxey Zens
Skrällen: 9 Echelon
Rankingen A:4 B:2.9.5.1.10.8.4 C:7.6

V65-2 2640m Auto
1 Il Captiano Mearas känns som en sund tipsetta. Som ensam på den främre volten är det spetsgaranti och Samu Sundkvist får dra på i ett jämnt tempo där framme för att inte bjuda in hästarna på tillägg. Han satt fast på V75 näst senast med krafter sparade och avslutade snabbt som tvåa bakom Louis senast.

4 The Oak L.A har visat kanonform under hösten och har vunnit tre lopp men senast gjorde han tyvärr bort sig med en galopp när han testades på V75. Han går bra över alla distanser och att det endast är sex hästar med i loppet gör att det blir lättare att komma till från tillägg.

3 Luka Modric satt fast med krafter sparade senast efter ett litet uppehåll och behövde det loppet i kroppen. Det är en stark häst som är gynnad av den dryga distansen.

6 Castle Racha var bara en halv längd efter kapabla Laredo Boko senast och såg pigg ut. Lopp i Kroppen ska ha fört honom framåt ytterligare och han gick en 14-tid över distansen tidigare i höst.

Min Vinnare: 1 Il Capitano
Spets efter 500m: 1 Il Capitano
Skrällen: 3 Luka Modric
Rankingen A:1.4 B:3.6.5 C:2

V65-3 2640m Auto
9 Önas Quickstep ville man ge en snäll resa senast efter några tuffa lopp och Ove A Lindqvist var mycket försiktig i sin styrning och det blev till slut en galopp i kön. Nu tycker jag att motståndet ser väldigt lämpligt ut och han är extremt gynnad av den dryga distansen. Han har inte alltid aktionen med sig och gör bort sig mellan varven men håller han sig bara i rätt gångart tycker jag har bör kliva runt det här gänget.

Motbud
7 Bottnas Impuls är värst emot på förhand. Han kunde inte hänga med kapabla Global Crusader näst senast men slog övriga fältet och har visat prov på ett kunnande som räcker långt i den här konkurrensen. Normal sätt slår han inte en felfri Önas Quickstep men skulle det bli strul för favoriten ser uppgiften lämplig ut i övrigt.

6 Blue Kitten är snabb ut och kommer troligen att ta hand om ledningen. Han kan leda loppet länge därifrån men har inte alls samma styrka som favoriten och borde få svårt att hålla undan.

Min Vinnare: 9 Önas Quickstep
Spets efter 500m: 6 Blue Kitten / 7 Bottnas Impuls
Skrällen:
Rankingen A:9 B:7.6.4.1.10.5 C:3.8.2

V65-4 1640m Volt
8 Charly Du Tremble har högst kapacitet i ett ganska klent lopp men frågan är hur formen är för dagen efter att ha varit ifrån tävlandet i ett par månader?. Det blir knappast någon pangstart från ett snävt startspår och han kan behöva loppet. Trots det känns det som en ganska given tipsetta.

14 Wowfactor tillhör de bättre i fältet men han stod för en slätstruken insats senast och är således svårbedömd här. Utgångsläget med ett bakspår på tillägg över kort distans gör uppgiften ännu svårare

9 Baba Korizma är fartfylld och trivs över kort distans. Med bara tre hästar i den främre volten borde han kunna få en bra start från sitt springspår och hitta en bra position omgående.

13 Ruby Laday och 1 Fake News är två skrällar jag betalar för med tanke på att det finns lite frågetecken på de betrodda.

Min Vinnare: 8 Charly Du Tremble
Spets efter 500m: 1 Fake News / 9 Baba Korizima
Skrällen: 13 Ruby Laday
Rankingen A:8.14.9 B:13.1.4.6.5.3.2.10 C:7.11.15

V65-5 2140m Volt
9 Nordvinn har ett springspår på tillägg och med endast en häst på startvolten tror jag att han sitter i ledningen tidigt. I den positionen borde det vara en hygglig chans men han har haft en tendens till att springa med handbromsen i över upploppet tidigare.

13 Järvsö Nilsingemar har bra form för dagen och vann senast han gjorde resan till Umåker. Han är mycket rejäl och kommer att blir svår att stå emot till slut men läget är dåligt och det är många att runda.

3 Hibovalle ska tävla med skor nu, vilket är ett minus och han har dessutom pausat lite inför det här. Vi kan dock notera att han har gått bra efter vila tidigare och är han väl förberedd är han en given utmanare.

10 Ivarsviking ska inte nonchaleras. Han var ute i samma lopp som Järvsö Nilsingemar vann senast och startade tjugo meter bakom då. Nu står dom på samma volt och Ivarsviking ser ut att bli betydligt mindre påpassad av spelarna.

Min Vinnare:9 Nordvinn
Spets efter 500m: 9 Nordvinn
Skrällen: 10 Ivarsviking
Rankingen A:9.13.3 B:10.5.7.12.8 C:11.2.4.6

V65-6 2140m Auto
6 Bond Eagle som ser ut att bli favorit är en segervan finsk gäst som kan stoltsera med sju segrar under året. Han har besökt Umåker med framgång tidigare och om Micael Melander lyckas ta sig hela vägen till ledningen blir han mycket svårslagen, men det finns en tuff utmanare som jag tror mer på.

2 Somebody’s Destiny som har matchats tufft och varit ute på V75 flera gånger under året. Senast imponerade han stort när han vann ett lopp på Bergsåker och slog bland annat Cornerstone. Han trivs hemma på Umåker och kan mycket väl bara vara bäst här.

Dessa två höjer sig en aning men jag vill ändå betala för 1 Klammer. Han såg mycket formstark ut som tvåa bakom Holy Moses Mearas senast och hade han fått fritt tidigare hade det varit hårt i mål. Han kan öppna bra från start och kan få en perfekt resa på innerspåret och skulle favoriterna köra lite mot varandra kan det vara en obehaglig överraskning för spelarna.

Min Vinnare: 2 Somebody’s Destiny
Spets efter 500m: 6 Bond Eagle
Skrällen: 1 Klammer
Rankingen A:6.2 B:1.9.4.3.5.7.8.10 C:11.12

Lycka till