Stryktipset Tips 11/2 2023

Publicerad på 10 Feb 2023 - 19:20

Aston

Aston

Jan Wickberg

10 Feb 2023 - 19:20

Säsongens höjdare är här och då talar vi inte om Februarimånad med grådask och stormbyar utan om Tips-SM som drar igång på Lördag! Ni som hängt med ett tag vet vad det handlar om. För er som är nya läsare / tippare så finns all info att tillgå på Svenska Spels hemsida men i kort drag ska man under sex lördagar tippa ett 64-Raders system på Stryktipset. Sju enkeltecken och sex halvgarderingar (två tecken) är det man har att tillgå. Låter det som något för dig så, tveka inte att gå in på https://spela.svenskaspel.se/stryktipset/tavlingar/tips-sm och anmäl er. Hur ni ska lägga era tecken avgör ni själva men här nedan får ni lite info och tips från vår sida hur det står till med lagen och vad man ska tänka på innan raden plitas ned.

STRYKTIPSET 2023-02-11 15:59

Match 1
Bournemouth - Newcastle 2
(TTT 0-0-10)

Bournemouth kommer närmar jumboplatsen för varje match känns det som. Föll senast bara med 0-1 borta mot Brighton. Hade bara 28% bollinnehav och då ska det rätt mycket till om man ska vinna en fotbollsmatch. Nyförvärven Hamed Traore, Dango Ouattara och Antoine Semenyo gick direkt in i startelvan. Även Matias Vina gjorde debut. Får se här om Ilya Zabarnyi är redo att göra sin första matcher i Cherriesdressen. Hoppas ha Lewis Cook, Marcus Tavernier och Dominic Solanke åter efter skador men Jack Stephens, Ryan Fredericks, Lloyd Kelly, David Brooks och Junior Stanislas ser alla ut att missa här. Vi varnade lite för att Newcastle ofta inte kan sätta dit stöten som behövs för att ta tre poäng och det var precis det som skedde senast mot hemma mot West Ham. Har nu fyra kryss på de fem senaste i Premier League. Nye Anthony Gordon fick 20 minuter i debuten och kanske får starta här på bekostnad av Allan Saint-Maximin. Sen test på Alexander Isak som stod över senast pga hjärntrappan, efter huvudskottet mot Saints i cupen. I samma match tog Bruno Guimaraes rött kort och är i mitten av sin avstängning. Skador på Matt Target, Javier Manquillo och Emil Krafth. X2 räcker.

Match 2
Arsenal - Brentford 1
(TTT 10-0-0)

Arsenal föll kanske inte jätteoväntat borta mot ett hungrigt Everton med ny manager. Förlusten var blott den andra denna säsong och man behöll avståndet till Manchester City tack vare lokalkonkurrenten Tottenham som besegrade City med 1-0. På hemmagräs har Gunners åtta vinster och ett kryss på nio matcher. Nyförvärven Jorginho och Leandro Trossard fick dryga halvtimmen mot Toffees och vi förväntar oss inte att de startar här heller. Backen Jakub Kiwior hoppas debutera här efter flytten från Spezia. Mohamed Elneny, Emile Smith Rowe, Reiss Nelson och Gabriel Jesus är alla skadedrabbade. Brentford hade inga trassel med att besegra jumbon Southampton. Satte två mål strax innan pausvilan genom Ben Mee och Bryan Mbuemo och sedan punkterade Mathias Jensen matchen tio minuter från fulltid. Manager Thomas Frank var säkert nöjd med sitt manskap och lär köra vidare på samma elva här. Det innebär att nye Kevin Schade får nöja sig med inhopp. Frank Onyeka och Shandon Baptiste åter i träning och kanske redo här men Pontus Jansson står över. Vi tar med krysset och hoppas The Bees snor åt sig en pinne i detta derby då man kryssat i hälften av bortamatcherna och slog City.

Match 3
Leicester - Tottenham X
(TTT 0-1-9)

Två lag som tog till vara på motståndarnas misstag i förra omgången. Leicester skickar nog en blomma till Villas Boubacar Kamara som bjöd dem på två mål i derby som slutade 4-2 till Foxes. Hade inte så mycket boll men var effektiva när man fick chansen och laget håller så pass bra klass att man inte kan bjuda på läge efter läge för då ringer det. James Maddison var åter, Kelechi Iheanacho fick starta och nyförvärven Tete och Harry Souttar gjorde båda mål i debuten. Tete i rätt bur medan Souttar styrde in en boll i egna nätet. Kan inte tänka mig att manager Brendan Rodgers ändra i startelvan om han inte blir tvungen. Har flera av de skadade spelarna på väg tillbaka och Jonny Evans, Ricardo Pereira, Boubakary Soumare och Wilfried Ndidi kommer alla testas sent här för att se om någon kn ta plats på bänken. Ryan Bertrand och Justin James ej redo. Tottenham rörde knappt bollen mot Manchester City kändes det som men likväl vann man med 1-0 efter att Harry Kane gjort sitt 267 mål för klubben och därmed passerade Jimmy Greaves som Spurs bäste målgörare. Får här klara sig utan förstekeeper Hugo Lloris som är knäskadad. Sena tester på Pape Sarr och Lucas Moura. Opolerade backen Cristian Romero är avstängd vilket kan öppna för nye Pedro Porro som är på lån från Sporting. Davinson Sanchez är också ett alternativ att ersätta argentinaren. Springer rävarna vidare eller står Spurs täta försvar pall? Gardera gärna.

Match 4
Fulham - Nottingham X
(TTT 9-0-1)

Fulham har gjort det helt ok på hemmaplan den här säsongen och var absolut inte chanslösa senast mot Tottenham som dock vann med 1-0. Avancerade i FA-cupen efter omspel under onsdagen mot Sunderland. Körde med bänkvärmarna precis som i tidigare omgångar så bör ej ha slitit på truppen alltför mycket. Nyförvärven Cedric Soares (Arsenal, lån, b) och Sasa Lukic (Torino, m) väntar på att få göra debut men får här i bästa fall plats på bänken. Kommer testa Harrison Reed & Tom Cairney sent. Om de ej fixar fysen så tar de plats på läktaren tillsammans med skadade Neeskens Kebano. Nottingham I bra form med fem raka utan förlust. Har väl förvisso haft en ganska lätt spelschema på slutet men 11 pinnar inspelade är bra siffror för manager Steve Cooper. Tyckte inte att det räckte med målis Keylor Navas, Jonjo Shelvey och Felipe på deadline-day så för säkerhets skull tog man in kontraktslöse Andre Ayew ett par dagar efter fönstret klappat igen. Måste smärta på lönedagen för ekonomiavdelningen, men bra att ha bred trupp när det blir skador. Omar Richards, Moussa Niakhate, Giulian Biancone, Cheikhou Kouyate, Taiwo Awoniyi och keeper Dean Henderson är alla skadade nu. Saknar även Ryan Yates som är sjuk. När ettan sticker iväg upp mot 60% är det så klart värde på övriga tecken.

Match 5
Crystal Palace - Brighton 2
(TTT 0-1-9)

Tabelltolvan Crystal Palace har det jobbigt för stunden både med poängskörden (två pinnar på de fem senaste) och målgörandet. Jeffrey Schlupp kunde tröstmåla senast mot Manchester United efter att man fått spela sista 20 minuterna 11 mot 10. Det var blott andra målet på fem matcher så det behövs bättring framåt. Bör snart ha Wilfried Zaha åter men fram tills dess vilar ansvaret på spelare som Michael Olise, Jean-Philippe Mateta, Odsonne Edouard och Eberechi Eze. Bakåt är det stabilt med ett insläppt per match i de fyra senaste. Nyförvärven Naouirou Ahamada & Albert Sambi Lokonga fick båda debutera genom inhopp senast och det kan bli mer speltid här. Sena tester på Nathan Ferguson, Joel Ward, Joachim Andersen och James McArthur som alla dras med skador men snart bör vara tillbaka på den gröna mattan. 1-0 mot Bournemouth var Brightons tredje seger på de fyra senaste matcherna och det gör att man fortfarande har bra häng på lagen på Europaplats. Åter igen var det japanen Kaoru Mitoma som avgjorde och han har nu gjort mål i tre raka. Får här åter Alexis Mac Allister som avtjänat sin avstängning. Hoppas även ha Adam Lallana och Evan Ferguson tillbaka efter skador. Levi Colwill och Jakub Moder behöver mer tid innan de är kvitt sina skador. Tabell och form talar för Brighton!

Match 6
Southampton - Wolverhampton 1
(TTT 2-1-7)

Inget tungviktsmöte trots två ton på planen. Southampton parkerar på sista plats och åtta förluster på de nio senast är den bistra sanningen till tabellplaceringen. Fått ödsla mycket kraft i cuperna och med en relativt begränsad trupp sliter det på spelarna när man dessutom måste se varje match i ligan som något av en cupfinal. Nyförvärven Kamaldeen Sulemana och Paul Onuachu fick båda hoppa in i halvtid senast och kan komma att få chansen från start här då Samuel Edozie, Adam Armstrong och Mohamed Elyonoussi tillsammans står på ett mål trots skapligt med speltid under säsongen. Sekou Mara och Mislav Orsic har inte fått så många chanser så dom kan vi inte lasta för måltorkan laget befinner sig i. Moussa Djenepo, Armel Bella-Kotchap och Kyle Walker-Peters fick inte klartecken från fysgänget senast men ges ny chans här. Alex McCarthy (mv), Juan Larios, Valentino Livramento och Stuart Armstrong räknar vi inte med pga skador. Wolves lite förbättrat och har nu sju poäng på de fyra senaste. Fick revansch mot Liverpool efter nederlaget i FA-cupen, spöade man Klopps mannar med hela 3-0 senast i ligan. Kommer nu får bära favoritskapet trots bortaplan och det är inget man gillar. Förbättrat skadeläge men Chiquinho, Boubacar Traore, Pedro Neto, Hwang Hee-Chan och Sasa Kalajdzic ej spelbara. Kommer även behöva testa Mario Lemina sent efter smäll mot Pool. Luktar inte målfest på St Mary's och ett mål kan räcka för att vinna matchen. Vår matchvinnare heter Paul Onuachu och är från Nigeria.

Match 7
Bristol City - Norwich 2
(TTT 0-1-9)

Bristol City har lämnat bottenträsket och hoppas nu kunna blicka uppåt efter en stark inledning på 2023. Två vinster och ett kryss samt vidare i FA-cupen är glädjande fakta för manager Nigel Pearson som nog låg rätt skrynkligt till under höst / vintern 2022. Nye Harry Cornick fick dryga 20 minuter i vinstmatchen mot Preston och vi kan tänka oss något liknande här då Nahki Wells bör behålla spetsrollen. Andreas Weimann och Tommy Conway ser båda ut att vara åter efter skador här, men Kal Naismith, Ayman Benarous och Kane Wilson står över. Tomas Kalas redo att ta plats i backlinjen efter sin skada. Tabelltian Norwich har inte rosat marknaden hemma (en poäng på fem matcher) men på bortagräs håller man fint och har fyra segrar på fem matcher. 8-2 i målskillnad på de två senaste utanför Carrow Road så det gäller att Robinsförsvaret är vakna. Arsenal-lånet Marquinhos bör göra debut här efter varit på bänken i förlustmatchen mot Burnley. Onel Hernandez är det nog som får lämna plats åt brassen. Skador på målis Angus Gunn, Sam Byram, Ben Gibson, Jonathan Rowe, Isaac Hayden och Przemyslaw Placheta. Vi tror på en målrik historia och Kieran Dowell som målskytt för The Canaries.

Match 8
Cardiff - Middlesbrough 2
(TTT 0-0-10)

Sämst form i ligan innehar Cardiff som blott tagit en poäng på de fem senaste. Förlorat med försmädliga 0-1 tre matcher i rad och det tar så klart på självförtroendet. Inte ens från 11 meter kunde Callum Robinson måla mot Hull senast och bättre lägen en straff får man som bekant inte i en fotbollsmatch. Nye anfallaren Sory Kaba fick 36 minuter i tigerburen men bör så klart få starta här med eller utan Robinson på topp. Samma skadeläget som senast så manager Sabri Lamouchi har möjligheter att ändra om i startelvan och bänka de som inte gjorde jobbet senast. För Middlesbrough är det mungiporna uppåt då laget är uppe på tredjeplats efter sex vinster på de sju senaste. Derbyförlusten mot Sunderland sved så klart men skulle man ta sig upp i Premier League är det ingen som kommer tänka på den torsken. Lånade in (en skadad) Aaron Ramsey (Aston Villa) på deadline-day och har är inte redo för debut än, utan håller Matt Clarke sällskap i gymmet. Räknar med att duon är åter snart, kanske till toppmötet mot Sheffield United på onsdag. Det andra nyförvärvet Daniel Barlaser (Rotherham) fick en halvtimme mot Blackpool och kan starta här om man vill vila Jonathan Howson. Spiktvåa!

Match 9
Coventry - Luton 2
(TTT 7-0-3)

Ett tufft spelschema med matcher mot topplagen har inte Coventry klarat av på något bra sätt. Efter chockförlusten i FA-cupen mot Wrexham har man gått på pumpen mot Burnley, Norwich och West Bromwich i ligan. Den enda vinsten man har på de sju senaste är 2-0 hemma mot Huddersfield. Gjorde ett svagt transferfönster så truppen känns fortfarande tunn. Luke McNally har tagit en ordinarie plats i backlinjen medan Sean Maguire bara gjort korta inhopp framåt. Får se här om Maguire får en start tillsammans med Viktor Gyökeres på topp. Matthew Godden nosar också på startplats efter två rätt korta inhopp från bänken efter skada. Kyle McFadzean, Callum O'Hare, Fabio Tavares och Tyler Walker medverkar ej. Luton på samma poäng som trean Middlesbrough. Har sett bra ut under nya året och har bara en förlust i ligan. Slarvade bort FA-cupen genom 2-2 hemma mot Grimsby och sedan 0-3 borta i en match där motståndarna hade tre skott på mål och alla gick in. Då var det ändå förstekeeper Ethan Horvath som vaktade kassen. Har nu James Shea åter efter skada men föga troligt att han tar vantarna. Nya lånen Cody Drameh (Leeds, b) och Marvelous Nakamba (Aston Villa, m) var cupstängda mot Grimsby men åter här. Sonny Bradley, Luke Freeman och Henri Lansbury står dock över pga skador.

Match 10
Queens Park Rangers - Millwall X
(TTT 6-3-1)

Fyra poäng skiljer dessa Londonklubbar åt i Championship. QPR som är efter har dessutom spelat två matcher fler. Neil Critchleys bygge har förtvivlat svårt att vinna fotbollsmatcher och är uppe i sju raka utan vinst i ligan. På de 14 senaste en vinst och det är inte annat än uselt. Tog in offensiv kraft i form av Jamal Lowe (Bournemouth, lån) och Chris Martin (Bristol City) i januarifönstret och Lowe har gjort två mål på fyra matcher medan Martin kan komma att göra debut här. Lyndon Dykes däckad i lunginflammation och inte tillgänglig på ett tag framöver. Annars bara Leon Balogun som är skadad hos The Hoops då både Kenneth Paal och Ethan Lairds skador inte var av allvarligare slag och båda fanns med senast. Millwall känner vittring av play-off plats då man bara är en poäng bakom West Brom som dessutom spelat en matcher mer. På bortaplan har inte Millwall var så starka men på sistone har man kört vinna / förlora metoden och därmed tre segrar på de fem senaste. Kommer närmast från 1-1 hemma mot Sunderland. Nyförvärvet Duncan Watmore hoppade in halvtid för skadade Mason Bennett och lär starta här då Bennett är out. Sen test på Shaun Hutchinson medan Tyler Burey och Callum Styles står över pga skador. Lär bli mycket kamp och lite skönspel på Loftus Road denna dag. Spikkryss?

Match 11
Sunderland - Reading 1
(TTT 10-0-0)

En poäng mot Millwall var mer än vad Sunderland förtjänade och det kunde lika gärna ha blivit 0-5 i baken. Målis Anthony Patterson hade god hjälp av virket och stinsen på linjen fram till Lions ledningsmål. Sedan kunde inhoppare Dennis Cirkin kvittera med tio minuter kvar på lagets egentligen enda riktiga målchans. Debutantanfallaren Joe Gelhardt var rätt osynlig men fick inte många bollar att jobba på. Kunde inte medverka i FA-cupomspelet mot Fulham (2-3) då han var cupstängd. Skadorna på Elliot Embleton och Lynden Gooch är hanterbara men värre att Corry Evans och Ross Stewart ser ut att missa resten av säsongen. Reading har bra marginal till nedflyttningsplats men formen är inte bra med fem raka utan nån trepoängare. Hämtade dock senast upp 0-2 till 2-2 mot Watford och det var fjärde matchen i rad (om vi räknar in cupen) som man medverkar i en match med fyra mål. Har här sena tester på Thomas Holmes och Lucas Joao som båda känner av skador. Sam Hutchinson, Naby Sarr och Dejan Tetek skadade men Liam Moore är på gång efter missat tio månader pga skada. Får också klara sig utan avstängde Mamadou Loum som samlat ihop tio gula kort på 25 matcher. Ersätts i truppen av Andy Carroll som själv har avtjänat sin avstängning. Vi chansspikar The Black Cats som alltid ger allt hemma.

Match 12
Stoke - Hull 2
(TTT 10-0-0)

0-1 mot Luton var Stokes fjärde förlust på de fem senaste matcherna. Förvisso vidare i FA-cupen efter segern mot lilla Stevenage men ligger halvdassigt till i ligan med bara fem poäng till godo på Huddersfield närmast under strecket. Får inför matchen spela upp videon från senaste hemmamatchen, mötet med Reading där man vann med 4-0. Har redan nyförvärven Matija Sarkic (mv), Ki-Jana Hoever och Bersant Celina varm i kläderna medan man här hoppas att Axel Tuanzebe (Manchester United, lån, b) och Ben Pearson (Bournemouth, lån, m) kan medverka efter skador. Har både Sam Clucas & Nick Powell tillbaka i träning och de bör ta plats i matchtruppen. Connor Taylor och Josh Tymon som gick sönder senast är dock ej tillgängliga. Opolerade Morgan Fox kan ersätta Tymon. Hull smyger sig uppåt i tabellen och har parkerat på tolfte plats inför detta möte. Besegrat QPR och Cardiff i närtid dock på hemmaplan. Men även borta har det sett bra ut då man endast har förlorat mot Sheffield U i de fem senaste. Nye Aaron Connolly håller god standard på den här nivån och blir nyttig framåt. Satte två bollar mot QPR och nu kan det vara dags igen. Malcolm Ebiowei som anslöt från Crystal Palace på lån saknar matchform och jobbar på fysen innan det blir debut. Många skador i truppen men det är vi vana med. Nathan Baxter, Dimitrios Pelkas, Adama Traore, Vaughn Covil, Salah Oulad M'Hand och Allahyar Sayyadmanesh förväntas inte kunna medverka. Benjamin Tetteh får inte medverka då han är avstängd. Intressant värde på tvåan som inte får missas, men om råd gardera hela spannet.

Match 13
Watford - Blackburn 1
(TTT 9-1-0)

Ett Championship toppmöte som mer känns som ett mittmöte om vi ser till lagens form. Seriefemman Watford har två poäng på de tre senaste matcherna. Då har man ändå mött lag som Rotherham och Reading. Vad är det då som gått snett? En stor anledning till svaga resultaten är den långa skadelistan man har och har haft ett tag nu. Dan Gosling, Edo Kayembe, Kortney Hause, Tom Dele-Bashiru, Christian Kabasele, Imran Louza, Joao Ferreira, Tom Cleverley, Samuel Kalu, Francisco Sierralta och Ken Sema ser alla ut att missa matchen på lördag. Joao Pedro var tillbaka senast med ett 20 minuters inhopp och kan få starta här efter en full träningsvecka. Blackburn som vägrade kryssa i 27 omgångar har nu två raka oavgjorda matcher på näthinnan. 1-1 borta mot Bristol City följdes upp med 0-0 hemma mot Wigan. Jack Vale fick chansen på topp men utan framgång. Vi gissar att Sam Gallagher får ta över spetsrollen i denna match. Även spelare som Ryan Hodges, Tyler Morton och Sammie Szmodics har manager Jon Dahl Tomasson hintat om kan få starta på Vicarage Road. Målis Thomas Kaminski kunde inte medverka senast och även här osäker till spel vilket gör att Aynsley Pears håller vantarna varma. Har tidigare säsonger agerat fladdrigt när han fått chansen men höll nollan mot Wigan. Clinton Mola, Callum Brittain, Dominic Hyam, Adam Wharton och Samuel Barnes borta pga skador. 50/50 att Daniel Ayala kan spela. Knapp etta!

STRYKTIPSET (64 Raders / Tips-SM)

1. Bournemouth - Newcastle X2
2. Arsenal - Brentford 1X
3. Leicester - Tottenham X2
4. Fulham - Nottingham X
5. Crystal Palace - Brighton 2
6. Southampton - Wolves 1X
7. Bristol City - Norwich 2
8. Cardiff - Middlesbrough 2
9. Coventry - Luton X2
10. Queens Park Rangers - Millwall X
11. Sunderland - Reading 1
12. Stoke - Hull 1 2
13. Watford - Blackburn 1

MÅLTIPSET (9 Raders)

3. Leicester - Tottenham
5. Crystal Palace - Brighton
7. Bristol City - Norwich
9. Coventry - Luton
12. Stoke - Hull
15. Burnely - Preston
20. Charlton - Fleetwood
28. Shrewsbury - Port Vale
29. Wycombe - Derby

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Bournemouth - Newcastle 2 Mål
2. Arsenal - Brentford 2 Mål
3. Leicester - Tottenham 4 Mål
4. Fulham - Nottingham 2 Mål
5. Crystal Palace - Brighton 5 Mål
6. Southampton - Wolves 1 Mål
7. Bristol City - Norwich 5 Mål
8. Cardiff - Middlesbrough 1 Mål
9. Coventry - Luton 4 Mål
10. Queens Park Rangers - Millwall 0 Mål
11. Sunderland - Reading 2 Mål
12. Stoke - Hull 4 Mål
13. Watford - Blackburn 1 Mål

BIG 9 (48 Raders)

1. Arsenal - Brentford 1X + under 2,5 mål
2. Bournemouth - Newcastle X2 + under 2,5 mål
3. Leicester - Tottenham X2 + över 2,5 mål
4. Crystal Palace - Brighton 2 + över 2,5 mål
5. Fulham - Nottingham X + under 2,5 mål
6. Southampton - Wolves 1X + under 2,5 mål
7. Leipzig - Union Berlin 1X2 + över 2,5 mål
8. Lecce - Roma 2 + under 2,5 mål
9. Lazio - Atalanta Wildcard (alltid rätt)

Tack för läsningen och
lycka till med raderna & Tips-SM!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto