Stryktipset Tips 13/8 2022

Publicerad på 12 Aug 2022 - 22:22

Aston

Aston

Jan Wickberg

12 Aug 2022 - 22:22

Veckans stryktipskupong ser lurig ut med många svårtippade matcher från Championhsip. Gällande matcherna från Premier League så är det mer blandat med favoriter och skrällar. Måltipset bara ökar på sin jackpot då det verkar stört omöjligt för någon att pricka dit alla åtta matcherna. Nu till analys och systemförslag, trevlig helg!

STRYKTIPSET 2022-08-13 15:59

Match 1
Brentford - Manchester United 1
(TTT 1-2-7)

Hemmalaget fixade kryss (2-2) i premiären mot Leicester och det får man vara nöjda med efter att legat under med 0-2 fram till en halvtimme kvar att spela. Av nyförvärven var det backarna Ben Mee och Aaron Hickery som startade. Mee kommer nog att bilda ett starkt mittbacklås med Pontus Jansson (i alla fall så länge Ethan Pinnock är skadad) och Hickery hoppas så klart lägga permanent beslag på högerbackspositionen. Keane Lewis-Potter hoppade in och får nog även här agera bänkvärmare. Senaste nyförvärvet Mikkel Damsgaard redo för debut här. Skador på Kristoffer Ajer & Sergi Canos medan Marcus Forss är såld till Boro. Manchester United floppade i premiären då man torskade hemma mot Brighton med 1-2. Nyförvärven Lisandro Martinez och Christian Eriksen fick båda starta och i alla fall Eriksen kommer nog behålla startplats här då han möter sitt gamla gäng. Tredje förvärvet Tyrell Malacia känns längre från speltid. Skador på Brandon Williams, Facundo Pellistri, och Anthony Martial. Tappat Nemanja Matic, Paul Pogba, Juan Mata, Jesse Lingard och Edinson Cavani. Mason Greenwood fortsatt avstängd. Bra "skrälläge" för The Bees som hoppas att sommaren inte är över än.

Match 2
Arsenal - Leicester 1
(TTT 10-0-0)

Gunners bör kunna göra en bra säsong då man fått behålla allt av värde och fyllt på med spelare som Oleksandr Zinchenko, Fabio Vieira och brassarna Marquinhos och Gabriel Jesus. Inget mål från Jesus i debuten men en annan brasse, Gabriel Martinelli fixade biffen mot Palace. Tillsammans med Bakary Saka och Martin Ödegaard som speluppläggare ser offensiven hos Arsenal minst sagt intressant ut. I försvaret såg William Saliba mycket bra ut medan keeper Aaron Ramsdale behöver lyfta sig ett par hack för att på allvar bli förbundskapten Gareth Southgates första val i det engelska landslaget. Leicester vann fyra raka träningsmatcher men fick bara kryss i premiären mot Brentford. Tappade i början av månaden Kasper Schmeichel till Nice och frågan är om Danny Ward / Daniel Iversen som nu ska tampas om vantarna håller på den här nivån. Har i övrigt legat helt still gällande transfers både in och ut. Är väl inte fel med kontinuitet men nog hade man hoppas på något nytt. Ryan Bertrand, Ricardo Pereira och Harvey Barnes skadade. Ettan känns stark men riskerar att överstreckas.

Tips: Gabriel Jesus över 1,5 avslut på mål @ 2,10 - Unibet -

Match 3
Manchester City - Bournemouth 1
(TTT 10-0-0)

City gjorde jobbet mot West Ham i premiären och vann med 2-0. Erling Haaland satte båda målen och det var precis det man önskade och nu lär det rulla på för norrmannen. Har ju annars legat lågt gällande värvningar. Kalvin Phillips känns mest som utfyllnad och agerade senast tidsbyte på slutet. Har släppt Oleksandr Zinchenko och Gabriel Jesus till Arsenal men det oroar nog inte fansen alltför mycket. Bara Aymeric Laporte skadad så Nathan Ake får fortsätta i mittförsvaret även denna gång. Har Sergio Gomez på väg in från Anderlecht. Bournemouth lyckades tråka sönder Aston Villa i premiären. Satte 1-0 på hörna redan i andra minuten sedan parkerade man bussen och lät motståndarna bolla runt utanför straffområde för att sedan ta bort alla bollar som närmade sig målet. Store starke anfallaren Kieffer Moore punkterade matchen med 10 minuter kvar. Kommer försöka sig på samma taktik här med tight försvar och långa bollar på Moore. Har under veckan hämtat in brasse-keeper Neto som tidigare har fina klubbadresser som Fiorentina, Juventus, Valencia och Barcelona. Även backen Marcos Sensini är ny. Ryan Fredericks och Joe Rothwell ännu ej redo för att debutera för sitt nya lag. Även här en stark (överstreckad) etta.

Tips: Manchester City över 71,5 % bollinnehav @ 1,80 - Unibet -

Match 4
Brighton - Newcastle X
(TTT 6-4-0)

Två lag som inledde säsongen med en trepoängare. Brighton smällde högst då de vann borta mot Manchester United. Pascal Gross satte båda målen och är delad skytteligaledare efter premiäromgången. Har så här långt knappt tagit in något nytt alls. Levi Colwill (Chelsea, lån) och Julio Enciso (Club Libertad) är de enda men nu lär spenderarbyxorna åka på då man lyckades sälja Marc Cucurella till Chelsea för 62 miljoner pund. Helt sanslös summa för en medelmåtta men Graham Potter kan fira och skriva önskelista. Bara Jakub Moder skadad så Potter kan och lär mönstra samma elva som senast. Newcastle såg bra ut mot Nottingham och Joelinton som vi ofta skäller på var riktigt bra och passar bättre i den lite mer tillbakadragna roll han nu har. Skadelistan är ganska lång men Jamaal Lascelles, Emil Krafth, Federico Fernandez, Jamal Lewis, Javier Manquillo och Jonjo Shelvey är inga nyckelspelare så det finns ersättare som till och med är bättre. Sven Botman kommer säkert på sikt ta någon av Dan Burn / Fabian Schärs plats men än så länge får han bida sin tid på bänken. Vidöppen match på sydkusten!

Match 5
Southampton - Leeds X
(TTT 9-1-0)

Southampton åkte på ett tungt nederlag i premiären då man föll med 1-4 borta mot Tottenham. Vi såg rätt tydligt att analysen förra veckan stämde. James Ward-Prowse som satte ledningsmålet för Saints kommer åter bli nyckeln för om man ska hänga kvar eller ej. Gavin Bazunu kan komma att få svårt att fylla Fraser Fosters skor eller ska vi kanske säga handskar då det är målvaktsposten vi talar om och på topp lyser Armando Broja med sin frånvaro. Adam Armstrong hade ingen vidare säsong i fjol och nye Joe Aribo får nog lämna sin startplats till Che Adams här. Nathan Redmond och Mohamed Elyonoussi finns också att tillgå om Ralph Hasenhuttl vill förändra framåt. Theo Walcott skadad så han kan ej medverka. Valentino Livramento också (långtids)skadad. Leeds vann sin premiärmatch mot Wolves men det var ingen övertygande trea. En grov målvaktstavla och ett självmål gav vinsten. Av nyförvärven var Brenden Aaronson rätt företagsam men det kommer hänga mycket på Rodrigo om man ska slippa kriga i botten. Manager Jesse Marsch hoppas till denna match ha kapten Liam Cooper, Adam Forshaw och nyförvärvet Luis Sinisterra tillgängliga. Daniel James är i alla fall redo efter varit avstängd i premiären. Luke Ayling, Junior Firpo och Stuart Dallas skadade. Tänkbart spikkryss på St Mary's Stadium.

Tips: Daniel James kort @ 5,00 - Unibet -

Match 6
Wolverhampton - Fulham 2
(TTT 9-0-1)

Wolves åkte på en ganska orättvis förlust i premiären mot Leeds. Keeper Jose Sa såg ringrostig ut och behöver steppa upp här för att det ska bli poäng. Framåt som vanligt rätt tama men tidigare framgångsreceptet har ju varit att hålla tätt bakåt och hoppas på något individuellt framåt. Något som funkar bättre då Raul Jimenez är på planen. Tyvärr är mexikanen skadad och då inte mycket av värde offensivt. Hee-Chan Hwang sliter och kämpar men är ju inte någon målmaskin direkt. Har tagit in ännu en portugis i Goncalo Guedes men precis som landsmännen Pedro Neto och Daniel Podence är det mycket teknik och lite kraft / slutprodukt. Man skulle behöva en "killer" på topp som tar till vara på chanserna och passningarna från alla tekniker. Tycker Leo Bonatini som finns i klubben är den typen men det tycker tydligen inte Bruno Lage som lagt brassen i frysfacket. Skador på Nelson Semedo, Toti, Adama Traore och Chiquinho men kanske kan Jose Moutinho medverka efter sin skada. Fulham öppnade säsongen med 2-2 mot topptippade Liverpool. Vem som gjorde målen för The Cottagers behöver vi väl knappt nämna men visst var det en viss Aleksandar Mitrovic som förra säsongen gjorde sanslösa 43 mål på 44 matcher i The Championship. Bakom Mitrovic var Neeskens Kebano grym så nyförvärvet Manor Solomon lär få svårt att peta honom. Även Andreas Pereira och Joao Palhinha var bra i sina premiärprestationer. Skador stör på Joe Bryan, Nathaniel Chalobah, Harry Wilson och inte heller nye Issa Diop (klar från West Ham under veckan) ser ut att kunna medverka. Trots detta kör vi u-tvåa.

Tips: Aleksandar Mitrovic över 0,5 avslut på mål @ 1,55 - Unibet -

Match 7
Sunderland - Queens Park Rangers 1
(TTT 9-0-1)

Stadium of Light är första anhalten i Championship. Sunderland har inlett säsongen med en vinst och ett kryss. Har flera spelare i bra poängform. Senast mot Bristol City, Ellis Simms två mål, Alex Pritchard två assist och Ross Stewart ett mål och en assist. Ställde upp med b-laget i EFL-cup mot Sheffield Wedesday i onsdags och det gick inte alls bra. Föll med 0-2 och fick bara iväg ett ynka skott på mål under hela matchen. Tror inte nån av dem som startade då kommer vara med här. Inga avstängningar eller skador som stör. QPR har en vinst och en förlust på sina två öppningsmatcher. Är dock ett klart bättre lag på hemmaplan och det visade man mot Middlesbrough. Kan vara lite slitna ben på sina håll då man mönstrade en ganska bra elva i EFL-cup men föll på straffar mot Charlton. Det positiva man kan ta med sig från den matchen var att nyförvärvet Tyler Roberts kunde hoppa in och måla efter skada. Det innebär att bara George Thomas, Taylor Richards, Jake Clarke-Salter och Luke Amos är indisponibla. Vi tar ställning här och spikar ettan till omkring 50%

Tips: Stefan Johansen kort @ 3,75 - Unibet -

Match 8
Blackpool - Swansea 2
(TTT 7-1-2)

Två lag som fått rätt tuff inledning på säsongen. Blackpool vann förvisso sin första match med 1-0 mot Reading i en jämn historia men föll sedan mot Stoke med 0-2 och det var smickrande siffror för The Seasiders. Ägde veckans EFL-cup match mot Barrow men fick ej hål på dem och föll sedan på straffar. Vilade rätt många spelare men Callum Connolly, Shayne Lavery och Lewis Fiorini fick 90 + tillägg. Lite ljusning på skadefronten då Jordan Gabriel och James Husband kunde hoppa in och få några minuter i benen efter skador. Har dock Keshi Anderson, Kevin Stewart, Jake Beesley, Richard Keogh och Gary Madine fortsatt borta. Swansea har fått en rutten start med kryss borta mot Rotherham och 0-3 hemma mot Blackburn. Som salt i såren så föll man i veckans EFL-cup mot Oxford efter straffar. Det sjuka är att man haft minst det dubbla bollinnehavet i dessa matcher men kan inte ta till vara på den fördelen. Manager Russell Martin måste snabbt finna en lösning på problemet, helst redan här. Vi vet dock om vad Michael Obafemi och Joel Piroe kan så det behövs bara att få ur proppen. Inga skador. Vi köper inte att hemmalaget får dubbla förtroendet här och inleder med tvåan.

Match 9
Huddersfield - Stoke 2
(TTT 7-1-2)

The Terriers var förra säsongen ett nafs från att ta steget upp till Premier League. Nu är man jumbo i The Championship. Okej att man bara spelat två omgångar men det är bara Huddersfield och Bristol City som står utan poäng. 0-1 mot Burnley säger vi inget om men Birmingham borde man tagit poäng mot. Målis Lee Nicholls imponerar inte men man är mer eller mindre tvungen att låta han behålla vantarna då det inte finns något alternativ bakom honom. Därför stod han även i EFL-cup matchen mot Preston där hela fyra bollar trillande in. Måste inse fakta och låna in en målis plus lite andra klasspelare annars kan det bli en tung säsong för nye managern Danny Schofield. Stoke har en vinst hemma med 2-0 och en förlust borta med 0-2. Inga direkta konstigheter, men att man föll mot Morecambe efter straffar i EFL-cup trots en man mer i dryga halvtimmen är lite mer märkligt. Okej att man vilade lite folk men även med bänknötare så bör man normalt städa av Morecambe enkelt. Kommer här återgå till normala elvan med bla Aden Flint, Lewis Baker, Josh Laurent och målis Josef Bursik. Saknar fortsatt viktiga backen Harry Souttar och anfallaren Nick Powell. Vi gillar mer det vi sett av Stoke och trots bortagräs får de u-tecknet.

Tips: Aden Flint kort @ 5,00 - Unibet -

Match 10
Hull - Norwich 2
(TTT 0-1-9)

Fyra poäng på två matcher är Hulls facit. Med tanke på hur det såg ut i fjol är man nog rätt nöjda med starten. Manager Shota Arveladze har fått en försäsong att bygga på men det är många nya pusselbitar som ska på plats. EFL-cup behöver man inte tänka mer på då man som många andra lag från Championship åkte ur i veckan. Tog ledningen genom Ozan Tufan men sen blev det bara soppa och gästernas Andy Cook satte både 1-1 och 2-1 bakom David Robson som fick vakta målet då Nathan Baxter fortfarande inte är kvitt sin skada. Brandon Fleming, Ryan Longman, Dogukan Sinik och Billy Chadwick också borta. Seriefavoriten Norwich har inlett svagt med 0-1 mot Cardiff och 1-1 mot Wigan. Hade 70% boll mot Wigan och 22 målchanser så det var spel mot ett mål men bollen ska ju in i nät också. Höll även på klanta bort EFL-cup matchen mot Birmingham men vann på straffar. Några av cup killarna kan få chansen här och då tänker vi på Jonathan Tomkinson, Gabriel Sara och de två senaste nyförvärven Aaron Ramsey (Aston Villa, lån) och Marcelino Nunez (Universidad Catolica) som alla såg pigga ut. Har följande spelare skadade, Isaac Hayden, Dimitris Giannoulis, Sam Byram, Jon Rowe och Adam Idah. Här tror vi på islossning och Pukki Party. Så länge tvåan håller sig under 50% är det en bra spik.

Tips: Jean-Michael Seri kort @ 4,50 / rött kort @ 34,00 - Unibet -

Match 11
Millwall - Coventry 1
(TTT 10-0-0)

En vinst och en förluster är som vi kalkylerat för Millwall då laget gärna vinner hemma men har det betydligt jobbigare när det vankas bortamatch. Var ärligt talat närmare 0-3 mot än 1-2 senast mot The Baldes. Men nu är det åter hemmamatch och man har nu George Honeyman tillgänglig efter ha varit avstängd senast. Tyvärr ser både Zian Flemming och Tom Bradshaw åter ut att missa. Inte bra för offensiven och det är fortfarande bara backen Charlie Cresswell som nätat för lejonen så här långt in på säsongen. Coventry har 1-1 mot Sunderland som enda resultatet så här långt i ligan då matchen mot Rotherham blev uppskjuten pga att Coventry Building Society Arena ansågs ospelbar. Pga detta blev också EFL-cup matchen mot Bristol City flyttad till "neutral plan" (Pirelli Stadium i Burton). Något som inte var till fördel då man torskade med hela 1-4. Att man lufta lite truppspelare var så klart också en bidragande orsak till nederlaget. Här förväntar vi oss att Matthew Godden och Viktor Gyökeres är tillbaka på topp och Simon Moore i buren. Jamie Allen behåller nog sin plats om inte Callum O'Hare kan komma till spel pga skada. Liam Kelly annars enda behandlingsobjektet för fysteamet. 1X känns som ett bra lås i denna match.

Match 12
Luton - Preston 1
(TTT 10-0-0)

Luton har startat säsongen med två kryssmatcher. 0-0 hemma mot Birmingham följdes upp med 1-1 borta mot Burnley. Som vi ser det ett kryss ska man vara nöjda med och ett missnöjda med och som vi ofta är inne på i bloggen så "tjänar" man på att vinna en match och förlora en match mot två oavgjorda. Tjäna på att förlora är inte någon matematik som går ihop sig i cupen när det bara avgörs i en enkelmatch. 2-3 hemma mot Newport innebär därmed att The Hatters lirat klart i EFL-cup. Att spela Henri Lansbury som ensam mittback lät på förhand som en väldigt dålig ide och det var det också. Självklart ska han inte bära hundhuvudet själv men det kändes lite som att sätta Leo Messi som målvakt. Här räknar vi med att Sonny Bradley är åter. Framåt får nog Admiral Muskwe och Cameron Jerome lämna plats för Elijah Adebayo och Harry Cornick. Målis Ethan Horvath behöver inte heller vara orolig att inte få tillbaka vantarna från Matt Macey som fick stå i cupen då James Shea dras med skada. Förutom Shea så är även Pelly Ruddock, Fred Onyedinma, Alfie Doughty och Louie Watson skadedrabbade. Även Preston har inlett med två kryssmatcher. 0-0 i målskillnad visar på stabil defensiv men att det inte funka framåt. Därför skönt för manager Ryan Lowe att det lossnade i cupen där man vann borta mot Huddersfield med 4-1. Inget mål från Ben Woodburn men han nosar ändå på startplats. En som kan vara 99% säker på att få starta är Ali McCann som gjorde två mål. Sen test på Alvaro Fernandez medan Bambo Diaby och Sean Maguire missar matchen pga skador. Luton en favorit i fara?

Tips: Ali McCann gör mål @ 9,50 - Unibet -

Match 13
Rotherham - Reading 1
(TTT 9-1-0)

Hemmalaget Rotherham kommer till denna match med bra självförtroende. Obesegrade under försäsongen (fyra segrar och tre oavgjorda) och inledde ligaspelet med 1-1 mot Swansea. Fick sedan matchen mot Coventry uppskjuten men vann i veckan borta mot Port Vale i EFL-cup. Oliver Rathbone missade ligapremiären pga skada men var fin mot Port Vale och satte en boll och assisterade till Chiedozie Ogbene 2-0 mål. Förövrigt var det Ogbene som fixade poäng mot Swansea så bra form på duon. Vi tror ändå att man låter Rathbone börja på bänken här då det vore dumt att ge honom två 90 minutare i rad efter skadan. Nyförvärvet Lee Peltier och anfallaren Tom Eaves dras också med känningar och ska testas sent. Scott High väntar på att göra ligadebut för The Millers efter fått 90 minuter i cupen. Ett skadedrabbat Reading stal tre poäng i matchen mot Cardiff men föll i EFL-cup mot lilla Stevenage. Manager Paul Ince kände nog att man inte hade råd med fler skador på viktiga pjäser och ställde ett b-lag på planen. Här får Ince köra med det han har om man säger så. Liam Moore, Scott Dann, Ovie Ejaria, Dejan Tetek, Femi Azeez, Sam Hutchinson, Yakou Meite och Lucas Joao är alla i sjukstugan för skadebehandling. Vi avslutar kupongen med en etta på New York Stadium.

Tips: Chiedozie Ogbene gör mål @ 4,80 - Unibet -

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Brentford - Manchester United 1X2
2. Arsenal - Leicester 1
3. Manchester City - Bournemouth 1
4. Brighton - Newcastle 1X
5. Southampton - Leeds X
6. Wolverhampton - Fulham 2
7. Sunderland - Queens Park Rangers 1
8. Blackpool - Swansea X2
9. Huddersfield - Stoke 1X2
10. Hull - Norwich 2
11. Millwall - Coventry 1X
12. Luton - Preston 1X2
13. Rotherham - Reading 1

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Brentford - Manchester United
2. Arsenal - Leicester
3. Manchester City - Bournemouth
12. Luton - Preston
14. Wigan - Bristol City
17. Cheltenham - Portsmouth
21. Morecambe - Fleetwood
22. Plymouth - Peterborough
24. Sheffield W. - Charlton

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto