Stryktipset Tips 14/5 2022

Publicerad på 13 Maj 2022 - 23:41

Aston

Aston

Jan Wickberg

13 Maj 2022 - 23:41

Åter igen en blandad Stryktipskupong som hämtar matcher från flera olika håll i Europa. Ingen jackpot denna gång. Måltipset har kvar jackpoten på 3 miljoner kronor. Nu till analys och systemförslag.

STRYKTIPSET 2022-05-14

Match 1
Chelsea - Liverpool 2
(TTT 0-0-10)

FA-cup final som spelas på Wembley i London. Båda lagen kommer från segrar i ligan men hemmalaget har fått vila en dag mindre. Är jämna när det gäller bortaspel så att det är neutral arena ska inte spela så mycket roll. De tre senaste mötena har slutat oavgjort och vi förväntar oss en jämn batalj även här. Chelseas Mateo Kovacic fick en stygg tackling mot Leeds i ligan och förväntas missa matchen tillsammans med Ben Chilwell, N'Golo Kante och Callum Hudson Odoi. För Liverpools del är det endast Fabinho som utgick skadad i senaste ligamatchen som saknas. X2 är ett bra lås i denna match.

Match 2
Sheffield United - Nottingham 2
(TTT 3-6-1)

Championship playoff mellan tabellfemman Sheffield United och seriefyran Nottingham. Inget av lagen var direkt nära att knipa en direktplats till Premier League men hade även bra marginal till lagen under kvalstrecket. Nottingham slog av lite på takten när det faktum vi beskrev ovan blev klart medan Sheffield laddade på ett övertygande sätt med tre raka segrar. Fjädern i hatten så klart 4-0 senast mot seriesegrande Fulham. Pga alla skador har man flyttat fram mittfältarna Morgan Gibbs-White och Iliman Ndiaye på topp och det har blivit succe. Duon får fortsatt förtroende här då Oliver McBurnie, David McGoldrick, Billy Sharp och Rhian Brewster alla dras med skador. Även försvararna Jayden Bogle, Charlie Goode och Jack O'Connell lär missa matchen. Nottingham luftade lite truppspelare senast och undvek på så sätt fler skador men 1-1 mot Hull var inte det optimala resultatet inför säsongens två viktigaste matcher. Max Lowe, Lewis Grabban och Keinan Davis missar för Blades. Värdet till höger men om råd är helgardering den rätta vägen att gå.

Match 3
Mansfield - Northampton X
(TTT 9-0-1)

League 2 playoff där Mansfield bör komma med huvudena högst inför detta möte. Knep med nöd och näppe sista playoff platsen precis framför nosen på Tranmere och Sutton. Många fans satt nog med halva handen i munnen när Forest Green kvitterade till 2-2 med 10 minuter kvar. Nu höll man ut och slutade en poäng före Sutton. När det gäller Northampton så slutade man på samma poäng som Bristol Rovers men med sämre målskillnad och därmed blev det ingen direktuppflyttning för The Cobblers. Om det har knäckt laget eller om man tar nya tag här återstår att se. Inga skador hos Mansfield då Stephen Quinn var åter senast. Inte heller Northampton har några skador men saknar förstekeeper Liam Roberts som fick ett rejält hjärnsläpp på stopptid (ledning 3-1) senast då han boxade bollen utanför straffområdet och inkasserade ett rött kort och en avstängning som följd. Jonathan Maxted som ersätter är inte någon gröngöling men har inte stått någon ligamatch under säsongen. Även här är det inte läge att spara på garderingar.

Match 4
Sirius - Elfsborg 2
(TTT 0-1-9)

Tidigt mittmöte mellan Sirius på elfte plats med 10 poäng och Elfsborg som innehar åttondeplatsen med 11 inspelade poäng. Sirius vinster har kommit mot Sundsvall och Helsingborg hemma samt senast då Varberg besegrades på bortaplan. Nollande i resterande matcher så den gamla klyschan gör man inte mål vinner man inga matcher är något Sirius bör betrakta. Finns inte supermycket kvalitet framåt men Christian Kouakou är helt ok. Patrik Karlsson-Lagemyr saknades senast men redo nu? Yukiya Sugita stod också över senast men vi räknar med japanen här. Sen test på Filip Rogic. Elfsborg har 14-6 i målskillnad så ingen oro gällande anfallsspelet även om det bara blev 0-0 senast mot Djurgården. Innan dess 6-0 borta mot Degerfors så även om Per Frick är avstängd här så finns det gott om målgörare hos Boråsarna. Simon Olsson, Rasmus Alm och Sveinn Aron Gudjohnsen mfl. Förutom Frick så är även mittfältaren Emmanuel Boateng avstängd och Gustav Henriksson skadad. Vi låter tvåan stå ogarderad här.

Match 5
Hammarby TFF - Motala 2
(TTT 9-0-1)

Trea från slutet i Division 1 Norra finner vi Hammarby TFF som väl har som mål att hänga kvar i serien. Kommer från två raka 1-2 förluster och har endast mäktat med fem mål på sex matcher. Kan så klart ibland spela med killar från Hammarbys A-lag. Kalle Björklund, Dennis Collander och Junior är alla som växlar mellan lagen. På det hela taget dock som namnet säger mest talanger som man på sikt hoppas ska ta steget upp i A-laget. För Motalas del är det natt och dag gällande hemma och borta spel. Tre raka med 8-1 i målskillnad på Idrottsparken medan man på bortagräs har tre torsk med 1-8 i målskillnad. Förlusterna har dock kommit mot de tre topplagen i serien så det är väl först nu vi får se om man verkligen är så kassa utanför IP. Har en giftig anfallare i Alexandar Mutic som missade senast (klev av under uppvärmningen) men som förhoppningsvis medverkar här. Adam Bark är också duglig målskytt och efter missat både mot Sollentuna och Gefle var han åter senast och smällde in ett mål. Invänta gärna laguppställningar men om både Bark och Mutic finns med så är det helt klart bäst värde åt höger.

Match 6
Sylvia - Karlstad 2
(TTT 4-1-5)

Håller oss kvar i Division 1 Norra och passande nog är det Norrköping som är nästa anhalt där Sylvia gästas av Karlstad. Båda lagen har nio poäng efter sex omgångar. 1-1-1 hemma och 1-2-0 borta är deras facit så på pappret två jämbördiga gäng som gör upp om poängen här. Sylvia stod upp bra senast mot serieledande Gefle men föll ändå med 1-2. Innan dess kryssmatcher mot Vasalund (b), Haninge (h) och Sollentuna (b). Om Hammarby TFF är Bajens utvecklingslag så kan man säga att Sylvia är Pekings. Flera spelare som har eller kommer spela för IFK. Även Karlstad i bra form med fyra raka utan förlust. Kryss senast mot Vasalund och innan dess krossade man slagpåsen Team TG med 5-0 borta. Fått behålla många bra spelare från förra säsongen och även förstärkt med tex Mattias Mitku från Djurgården. Bäste målskytt så här långt är Oskar Alvers som redan pangat in fem mål. Rutinerade anfallaren David Johannesson avstängd efter rött kort på stopptid senast. Även Success Nwosu är avstängd. Vi inleder med tvåan.

Match 7
GAIS - Lund 1
(TTT 10-0-0)

Från norr till söder och mötet mellan väst och syd. GAIS har inlett säsongen på ett förtroende ingivande sätt med fem segrar på sex matcher. Förlusten näst senast mot Ängelholm fick Torn sota för senast då Göteborgarna vann med hela 5-1. Fem olika målskyttar visar på bra bredd. Axel Henriksson har nu mål tre matcher i rad och siktar så klart på fjärde raka. Skador på Joackim Åberg och Donat Zejnullahu. Lund har två kryss och en förlust på sina tre bortamatcher. Hade tre raka kryss innan man senast föll hemma mot Olympic. Har tunga skador på Adi Terzig och Erik Zetterberg som båda är normala startspelare. Här bör inte skånelaget räcka till och vi väljer att spika "Makrillarna" trots hög streckning.

Match 8
Falkenberg - Oskarshamn 2
(TTT 9-0-1)

Två lag med förväntningar på sig inför säsongen. Falkenberg som kommer från Superettan och gjorde det skapligt i cupen. Har dock inlett ligasäsongen med två vinster och fyra förluster. Kommer från två jobbiga 0-1 förluster men precis som övriga nederlag har de kommit på bortaplan. Hemma på västkusten har man 100% efter två vinster på två matcher. Vi får se om det fina facit håller i sig efter denna kamp. Har till denna match åter Tobias Karlsson (sjukdom) och Melker Nilsson (skada) men saknar Carl Martinsson, Lucas Sibelius och Oliver Hintsa som är skadade samt Muhammed Bala som är sjuk. Oskarshamn slutade trea i serien förra säsongen och var inte alls långt ifrån att ta sig upp i Superettan. Har inlett denna säsong med två vinster, två förluster och två kryssmatcher. Formen är inte på topp då segrarna kom i de två första matcherna. Dragit på sig tre straffar på de två senaste och sån håller ju inte om man vill avancera i tabellen. Brände själva en straff och satte en straff senast så vi gissar att det blir Måns Söderqvist som framöver är straffskytt. Senast saknades Tamaz Tsetskhladze och Anton Agebjörn. Vi håller inte med om att Falkenberg ska vara favoriter här och målar tvärs över och jobbar in kärnkraftverket.

Match 9
Qviding - Åtvidaberg 1
(TTT 10-0-0)

Tidigt bottenmöte mellan två lag som inlett säsongen svagt. Qviding kan i alla fall till viss del skylla på att man endast spelat två hemmamatcher och vunnit den ena. På bortaplan tre förluster och ett kryss. Har dragit på sig röda kort i tre av sex matcher och det behöver man inte vara Einstein för att se att det är i hälften av matcherna. Såna dumheter får laget omedelbums sluta upp med om man vill avancera uppåt i tabellen. Senast var det debutantmålisen Amar Dzevlan som tog en pastejskiva med tio minuter kvar. Dzevlan är avstängd här precis som Sebastian Olsson som redan tagit tre gula kort. Gustav Norin som normalt är förstavalet tar vantarna här. Bara gjort sex mål framåt så även den delen behöver förbättras. Åtvidaberg är näst sämst i serien så här långt och har endast skrapat ihop två poäng på sex matcher. Josh Bragg har gjort tre av lagets fyra mål så inte mycket bredd gällande målen. En gång så lovande Edvin Crona (Kalmar FF) står ännu på noll mål. Vi tror här mest på hemmalaget och om ettan håller sig under 50% tänkbar spik.

Match 10
Ängelholm - Vänersborg 1
(TTT 10-0-0)

Hemmastarka Ängelholm gästas av Vänersborg som ännu ej förlorat på bortagräs. Skånelaget i bra form med fyra segrar på de fem senaste. Har bra tränare i Roar Hansen och på topp huserar en viss Johan Oremo som still going strong, 35 år ung. Fyra mål på fem matcher och säker från straffpunkten. Men framför allt så står han för rutin och övriga spelare lyfter sig när han är på planen. Vilade mot GAIS men det gick bra ändå (3-1). Backen Hannes Lennartsson har plockat ostskiva tre matcher i rad och får stå över denna match pga avstängning. Isac Larsson ersätter troligen. Vänersborg har kryssat mot topplagen Ljungskile och Olympic på bortaplan och på det hela taget har man 2-2-2 på sina sex matcher. Detta ger en plats i mitten av tabellen och det är där vi förväntar oss att laget ska befinna sig större delen av säsongen. Har backarna Hani Shurrab (gula kort) och Sandigi Jobe (rött kort) avstängda till denna match. Så kraftigt försvagade defensivt. Framåt har man spridit målskyttet bra. Kanske lite väl högt streckat hemmalag men vi håller med och tror Oremo sänker Lilla Paris.

Match 11
Udinese - Spezia X
(TTT 9-0-1)

Två omgångar kvar i Serie A. Udinese ett av flera lag som bara ska spela av säsongen. 1-1-1 på de tre senaste visar på att det är lite dagsform som avgör hur man tar sig an matcherna. 1-1 senast borta mot Sassuolo som inte heller hade något att lira för. Får troligen avvara skadade anfallsduon Beto & Isaac Success så Gerard Deulofeu får sällskap av antingen Ignacio Pussetto eller Ilija Nestorovski på topp. Defensivt saknar man avstängde Rodrigo Becao. Ersätts troligen av nederländaren Bram Nuytinck som hade bra inhopp senast och var med och nollade Fiorentina senast han startade. Spezia har hamnat i en rejäl formsvacka i fel tid av säsongen. Fyra poäng till nedflyttning med två omgångar kvar. Har inför detta möte fyra raka nederlag och det är framför allt försvaret som svikit. Tolv insläppta på dessa fyra är minst sex för många. Har flera spelare som gör mål lite då och då men ingen pålitlig striker som smäller in mål match efter match. Får klara sig utan avstängde backen Simone Bastoni och skadade Jacopo Sala och Ebrima Colley. Ex-Hammarbyaren Aimar Sher fast på bänken. Krysset först och gardera sedan efter behag.

Match 12
Rennes - Marseille 1
(TTT 6-3-1)

Även i franska Ligue 1 återstår det två omgångar och här ska två lag på övre halvan mötas. Rennes på femte plats har tre poäng upp till Champions League plats. Onödig förlust senast mot ett Nantes som inte hade något att spela för. Innan dess segrar mot bottenlagen Lorient och Saint-Etienne. Skyttekungen Martin Terrier har haft en kanonsäsong med 21 mål och är delad två i skytteligan efter Kylian Mbappe. Backen Nayef Aguerd tog rött mot Lorient men har nu avtjänat sin avstängning och går åter in i startelvan. Skador stör på Kamaldeen Sulemaan, Loic Bade och Jeremy Gelin. Tabelltvåan Marseille önskar hålla Monaco bakom sig och därmed ta den andra direktplatsen till Champions League. Har tre poäng till godo. Målskillnad finns ej då båda lagen står på 59-36. Är bästa bortalaget i ligan då man plockat hela 39 pinnar på 18 bortakamper. Har tung skada på stjärnan Dimitri Payet som är lagets bäste målskytt. Även polske landslagsanfallaren Arkadiusz Milik ser ut att missa matchen. Sen test väntar och det samma gäller Gerson, Bamba Dieng, Duje Caleta-Car och Cedric Bakambu medan Konrad de la Fuente och Leonardo Balerdi ej kan medverka. Så jobbigt skadeläge för det vita laget. Liten fördel Rennes.

Match 13
Strasbourg - Clermont 1
(TTT 10-0-0)

Två lag som strider vid olika streck. Strasbourg på sjätte plats hoppas kunna nå Europa medan Clermont ska försöka undvika nedflyttning. Om vi börjar med hemmalaget så har man 60 poäng och är således två från Europa Conference League, tre från Europa League och fem från Champions League kval så allt kan hända om man vinner här. Formen är finfin med endast en förlust på de 14 senaste. Även truppläge ser bra ut då Alexander Dijku och Frederic Guilbert är åter efter avstängningar. Får även åter Lucas Perrin efter sjukfrånvaro. Bara Nordine Kandil och en gammal ex-allsvensk skyttekung Waris Majeed (om någon minns honom) som saknas pga skador. Clermont bör ha säkrat kontraktet senast då Montpellier besegrades med 2-1. Har nu fem poäng till godo på närmaste laget under nedflyttningsstrecket med två matcher kvar. Får klara sig utan backen Florent Ogier som är avstängd. Har en hel del spelare som dras med skador så här i slutet av säsongen. Jerome Phojo, Cedric Hountondji, Yadaly Diaby och Jason Berthomier är alla osäkra till detta möte så vi utgår från att de ej medverkar. Kupongen avslutas med en etta, gamle Kevin Gameiro avgör!

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Chelsea - Liverpool X2
2. Sheffield U. - Nottingham 1X2
3. Mansfield - Northampton 1X2
4. Sirius - Elfsborg 2
5. Hammarby TFF - Motala 2
6. Sylvia - Karlstad 2
7. GAIS - Lund 1
8. Falkenberg - Oskarshamn 1X2
9. Qviding - Åtvidaberg 1
10. Ängelholm - Vänersborg 1
11. Udinese - Spezia 1X
12. Rennes - Marseille 1X
13. Strasbourg - Clermont 1

Måltipset (9 Raders)

4. Sirius - Elfsborg
6. Sylvia - Karlstad
7. GAIS - Lund
14. Verona - Torino
18. Monaco - Brest
22. Den Haag - NAC
23. Roda - Excelsior
28. Kungsängen - Uppsala
30. Nordvärmland - Säffle

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto