Stryktipset Tips 17/12 2022

Publicerad på 16 Dec 2022 - 19:00

Aston

Aston

Jan Wickberg

16 Dec 2022 - 19:00

Bara finalen och matchen om tredje pris kvar i VM och den sistnämnde har tagit plats på Stryktipskupongen denna vecka. I övrigt är det matcher från Championship och League 1. Måltipset förra veckan var rena lotteriet och hela tre lottade matcher tog sig på vinnarraden. Denna vecka kommer bli något liknande då det redan i skrivande stund är klart att sju matcher på måltipset inte kommer spelas denna helg. Så vi skippar måltipset helt och hållet och lägger fokus på stryktipset och fullträff. Så fram med lussekatterna och pepparkakorna så kör vi!


GÃ¥ med i vÃ¥rt succélag – köp en andel i vÃ¥rt supersystem – 1 spik – KLICKA HÄR! 

STRYKTIPSET 2022-12-17 15:59

Match 1
Kroatien - Marocko X
(TTT 5-4-1)

Kroatien mäktade inte med att slå ut två sydamerikanska lag på raken. Såg lite slitna ut mot Argentina och inte så konstigt då man hade två straffsparksläggningar i benen efter åttondelen mot Japan och kvartsfinalen mot Brasilien. Kommer testa Josko Gvardiol och Marcelo Brozovic sent då båda känner av skador. Framåt kan spelare som Nikola Vlasic, Lovro Majer och Bruno Petkovic få chansen. Sen om det blir förlängning och straffar så är spelare som Marko Livaja och Mislav Orsic tänkbara inhoppare. Marocko är den stora knallen detta mästerskap och efter ha slagit ut både Spanien och Portugal så var man inte chanslösa mot Frankrike. Skapade tillräckligt för att ta matchen till förlängning men bollen ville inte in och istället för 1-1 blev det 0-2 i baken. Blir intressant att se hur man kommer reagera här. Är det besvikna miner eller kör man järnet för att ta bronset? Har skador på backatrion Nayef Aguerd, Romain Saiss och Noussair Mazraoui. Återstår att se om någon av dem anses vara tillräckligt fit för att medverka. 0-0 när lagen möttes i gruppspelet och vi tror på jämn match även här.

Match 2
Bristol City - Stoke X
(TTT 7-3-0)

Efter fem raka utan vinst blev det en trepoängare senast för Bristol City, när man bortabesegrade Rotherham med 3-1. Är på sextonde plats i tabellen med ungefär lika stort avstånd till att hänga löst som att nosa på play-off plats. Försvararna Zak Vyner och Jay Dasilva missade senast pga sjukdom men vi räknar med att dom tillfrisknat här och finns med i truppen. Sen test på viktige offensive kuggen Andreas Weimann som utgick skadad mot Rotherham. Tomas Kalas, Ayman Benarous och Kane Wilson är långtidsskadade. Stoke en pinne bakom The Robins kommer närmast från 2-2 mot Cardiff. Hoppas här kunna starta med Nick Powell som kunde hoppa in med dryga 20 min kvar senast. Jacob Brown får dock svårt att peta Liam Delap som ser ut att få behålla spetsrollen. Morgan Fox, Sam Clucas och Josh Laurent dras med skador men Gavin Kilkenny är redo for spel. Vi tror på en jämn historia och krysset agera u-tecken på Ashton Gate.

Match 3
Burnley - Middlesbrough 1
(TTT 8-2-0)

Serieledande Burnley stormar mot Premier League och har endast två förluster på 22 matcher! 3-0 borta mot QPR var ett starkt besked att man inte tappat formen under vilan. På hemmagräs har man vunnit sju matcher och kryssat i fyra och det är bäst i serien. Gamla anfallsparet Jay Rodriguez & Ashley Barnes har båda vaknat till liv och Barnes sänkte Rovers medan Rodriguez är delad skytteligaledare med nio mål var tillbaka efter skada senast. Ryktas ändå vara ute efter fler alternativ framåt och Viktor Gyökeres (Coventry) står högt upp på önskelistan. Scott Twine och Darko Churlinov luftades ett par minuter senast efter skadefrånvaro. Så här saknar man bara Ashley Westwood (rehab) och Anass Zaroury (VM). Middlesbrough är också i fin form. Var starka innan vilan och besegrade Luton i omstarten med 2-1. Inhopparen Matt Crooks kunde avgöra på stopptid efter att motståndarna fått en gubbe utvisad med dryga 20 minuter kvar av matchen. Har backparet Matt Clarke och Marc Bola skadade men i övrigt alla tillgängliga för manager Michael Carrick. Ettan blir första tecknet här men till 60% bör man överväga garderingar vid större system.

Match 4
Cardiff - Blackpool 1
(TTT 10-0-0)

Viktigt möte i botten av The Championship. Cardiff på rätt sida om nedflyttningsstrecket men det skiljer bara två poäng till nästjumbon Blackpool. Båda lagen kryssade i omstarten. Cardiff är nog rätt nöjda med poängen borta mot Stoke. Kion Etete som var lyckosam i träningsmatchen mot Aston Villa där han satte två bollar i nät fick inte starta men hoppade in och assisterade till Callum Robinsons kvittering så kanske blir han belönad med startplats här. Får skynda lite då både Isaak Davies och Jaden Philogene-Bidace snart är tillbaka och konkurrerar om forwardsplatser. Max Watters lär väl gå på lån i januari-fönstret men Mark Harris och Gavin Whyte är också offensiva pjäser som önskar speltid. Jamilu Collins och Ebou Adams långtidsskadade. Blackpool var i rejäl formsvacka innan VM-uppehållet men förlustsviten stannade vid fyra matcher då man fick 0-0 i omstarten mot Birmingham. Var som väntat ingen sprakande historia där Blues vann skotten på mål med 1-0. Gary Madine var inte helt hundra pga sjukdom men har nu fått vila sig i form. Har även Jake Beesley åter efter skada men medicinska teamet har ändå fullt upp med Jordan Thorniley, Jordan Gabriel, Liam Bridcutt, Lewis Fiorini, Keshi Anderson, Kevin Stewart och Theo Corbeanu. Dessutom saknar man avstängde Marvin Ekpiteta. Spikar ettan med viss tvekan.

Match 5
Coventry - Swansea 1
(TTT 9-0-1)

Coventry var bland de formstarkaste lagen i The Championship innan uppehållet men åkte på en svidande förlust i omstarten mot Reading, som vann med 1-0. Manager Mark Robins var sen med bytena och väntade tills uret passerat 76 minuter innan han agerade. Både Kasey Palmer och Martyn Waghorn borde kommit in tidigare när man jagade kvittering. Kanske får duon chansen från start här då man fortfarande har skador framåt på Tyler Walker och Matthew Godden. Även backarna Fankaty Dabo och Kyle McFadzean (som skadade sig på tennisbanan under lagets resa till Spanien) står över pga skador. Viktor Gyökeres månadens spelare i The Championship under November månad! Swansea är tre poäng från play-off. Har tagit fyra poäng (genom kryssmatcher) på de sex senaste, så många pinnar åt skogen om man säger så. Joel Piroe kanske en framtida landslagsman för Nederländerna men än så länge är han för ojämn för Oranje. Ser ut att få Michael Obafemi åter efter skada här och även Olivier Ntcham är redo att starta efter sitt VM-äventyr med Kamerun, där han fick speltid mot Brasilien. Inga skador som stör men Nathan Wood avstängd efter fem gula kort under säsongen. Etta!

Match 6
Huddersfield - Watford 2
(TTT 0-0-10)

Jumbon Huddersfield hade som väntat inget att sätta mot serietvåan Sheffield United senast. Höll dock nere siffrorna och det stannade vid 0-1. Har därmed förlorat sju av tio bortamatcher. Som tur är lite bättre hemma där man har 4-2-5 på elva matcher. Får nog ta och låna in någon offensiv pjäs under januari-fönstret för det är bara att inse att både Jordan Rhodes och Danny Ward sett sina bästa dagar i fotbollskarriären. Thomas Sorba (som var med i Wales VM-trupp) har noll mål på 20 matcher men tog senast sitt sjunde gula kort för säsongen. Manager Mark Fotheringham hade så klart önskat det omvända. Etienne Camara missade senast pga Covid och tveksamt om han hinner tillfriskna till denna match. Skador på Yuta Nakayama, Matty Pearson, Oliver Turton, Faustino Anjorin och Patrick Jones. Watford avslutade innan uppehållet med 0-0 och inledde nystarten med samma siffror. Då har ändå motståndet inte varit av någon hög kaliber i Bristol City och Hull. Måste snart åter in på vinnarspåret annars kan play-off platsen vara i fara. Har kryssat i 5 av 11 bortamatcher. Får till denna match åter Ismaila Sarr som stod för ett bra VM för Senegal. Hamza Choudhury är ny på skadelistan där Kortney Hause, Dan Gosling, Tom Cleverley och Imran Louza redan var uppsatta. Vi tror på knapp men klart bortavinst.

Match 7
Hull - Sunderland 2
(TTT 3-2-5)

The Tigers balanserar på nedflyttningsstrecket och vi hade farhågor inför säsongen att det kunde se ut så då man tappade flera nyckelspelare som George Honeyman (Millwall) & Keane Lewis-Potter (Brentford). Tog in Shota Arveladze på tränarposten och han handlade mer med hjärtat än hjärnan och fick lämna jobbet efter bara nio månader. Nu står nye managern Liam Rosenior med massa mer eller mindre oönskade spelare från världens alla hörn. Gissingsvis kommer det att hända mycket i truppen under januari-fönstret. 0-0 borta mot Watford i omstarten var ett bra resultat. Spenderade vilan med att träningsspela mot Basaksehir och Trabzonspor där det blev 1-1 i båda matcherna. Har Oscar Estupinan tillbaka efter avstängning. Sen test på Greg Docherty medan det redan står klart att Harvey Vale, Vaughn Covil, Dimitrios Pelkas, Allahyar Sayyadmanesh och Benjamin Tetteh tvingas står över pga skador. Sunderland på en stabil elfte plats har varit bra borta och är obesegrade i tre raka utanför Stadium of Light. Har 3-0 hemma mot Millwall och 1-2 borta mot WBA som resultat efter breaket. Ellis Simms har varit bra sedan han blev skadefri och nu inväntar man att Ross Stewart ska komma i matchform. Även Daniel Ballard och Edouard Michut på väg tillbaka men behöver mer lite mer tid. Värdetvåan först här.

Match 8
Preston - Queens Park Rangers X
(TTT 9-1-0)

För Preston kom uppehållet perfekt. Man hade tre raka segrar och åkte på en förlust sen kom vilan. Fick då ladda batteri och undvek att hamna i formsvacka. 4-1 borta mot Blackburn i omstarten kan vara början på en ny vinstrad. Ched Evans som varit rätt oduglig stora delar av säsongen har prickat formtopp med fem mål på de tre senaste och det behövs då både Troy Parrott och Emil Riis är skadade. Även Robbie Brady, Andrew Hughes, Alan Browne, Ali McCann och Sean Maguire stod över senast så på bänken fanns Mikey O'Neill (18), Noah Mawene (17), Jacob Slater (18) och Finlay Cross-Adair (17) från u-laget. Får se hur frånvaroläget blir denna gång för The Lilywhites. QPR har rasat som ett stenblock och är nu utanför topp 6. Manager Michael Beale valde att lämna skeppet och ta sig an ett annat Rangers i Glasgow. Ny på posten hos QPR är Neil Critchley som tidigare basat över Blackpool och senast som assisterande till Steven Gerrard i Villa. Gerrard som tidigare tränade Rangers i Glasgow, så cirkeln sluten typ. Absolut inget fel på truppen så det är ett bra läge för Critchley att ta över. Saknar bara skadade Tyler Roberts och VM-spelande Ilias Chair (Marocko). Gärna 1X2 här.

Match 9
Norwich - Blackburn 2
(TTT 8-2-0)

Norwich klamrar sig fast vid play-off plats men om vi ser till spelet så hade man tur senast mot Swansea. Teemu Pukki satte 1-0 innan walesarna vaknat sen hade man inte så mycket mer framåt utan det var keeper Angus Gunn som räddade laget. Joshua Sargent hade en strumprullare men i övrigt rätt osynlig men kan ha varit lite VM-baksmälla så vi ger honom en chans till. Irlandsnigerianerna Andrew Omobamidele och Adam Idah var tillbaka senast efter skador och hoppas på speltid här. Marcelino Nunez och Aaron Ramsey stod över senast pga skador och har sena tester att genomgå här. Sam Byram, Jakob Sörensen och Jonathan Rowe ej aktuella för spel. Blackburn fortsätter på den inslagna vägen med att vinna eller förlora. På 22 matcher har man 12 vinster och 10 förluster, varav den senaste kom mot Preston i omstarten (1-4). Tog vinster mot Hearts och Ajax under vilan men det är skillnad på lek och allvar. Skador på Harry Pickering, Callum Brittain, Sam Barnes och Jake Vale. Radarparet Bradley Dack / Ben Brereton ser åter ut att få chansen offensivt och då kan inte ens kanariefåglarna flyga säkert. Vi utesluter inte en skrällseger för Rovers här och kör på 1 - 2. Viva la Chile!

Match 10
West Bromwich - Rotherham 1
(TTT 10-0-0)

Formstarkast i serien är West Brom som tog tre raka innan uppehållet och fortsatt på samma spår mot Sunderland 12/12. Vände 0-1 till 2-1 och den som hoppade in och fixade vinsten var ingen mindre än Daryl Dike som äntligen är tillbaka efter ha missat hela hösten (och VM) pga skada. Håller sig amerikanen frisk och skadefri nu så lär man hinna upp på play-off och då lever fortfarande Premier League drömmen. Med fina passningsfötter som Jed Wallace och John Swift kommer garanterat Dike få sina chanser att måla. Tom Rogic bör också ha god chans att starta här, medan Grady Diangana är osäker till spel. Kyle Bartley och Semi Ajayi räknar vi inte med innan jul. Rotherham bara två poäng från nedflyttning. Har gjort en bra säsong men det är en jämn serie och hissen går snabbt både upp och ner. Fem poäng på de åtta senast är orsaken till att man är indragna i bottenstriden. Manager Matt Taylor lär ändra om i startelvan efter 1-3 mot Bristol City. Tom Eaves och Conor Washington hoppas få kampera framåt medan skottarna Scott High och Jamie McCart kan få mer defensiva uppgifter om Taylor väljer att ta in dem i elvan. Cameron Humphreys och Peter Kioso skadade. Trots 75% spikas ettan.

Match 11
Bolton - Exeter 2
(TTT 10-0-0)

Bolton på femte plats i League One. Formen är ganska svag men så ser det ut på flera håll i serien så det är tack vare det man kunnat behålla play-off platsen. Kommer all sannolikhet att få ha fokus på att inte tappa den för att man ska komma ikapp topptrion känns rätt orimligt. Har försvararen Will Aimson tillbaka efter skada och han fick dryga timmen i EFL Trophy matchen mot Manchester United u-lag, så vi gissar att han även här tar plats i startelvan. Även Declan John är på gång efter sin skadefrånvaro, men kanske behöver mer tid innan han ingår i matchtruppen. Lloyd Isgrove, Jon Dadi Bödvarsson, George Thomason och Kyle Dempsey står över för att läka skador. Anfallaren Dion Charles har tre mål på två matcher och den man hoppas på framåt. Exeter har två 1-1 matcher i December. Motståndet har varit helt olika då man mött jumbon Morecambe och tabelltrean Sheffield Wednesday. Var förövrigt bara sekunder från att till och med vinna mot Owls som kvitterade i 90+4. Kan mycket väl även störa The Trotters så farligt att underskatta bortalaget. Sam Stubbs och Kyle Taylor kvar hos fysteamet för skadebehandling. Här finner vi fint värde åt höger och tar med samtliga tecken.

Match 12
Charlton - Bristol Rovers 2
(TTT 3-5-2)

Ett formsvagt Charlton som inte vunnit i ligan sedan 22/10 tar emot Bristol Rovers på The Valley i London. Kommer från 0-1 mot Cheltenham i ligan och 1-3 mot Stockport i FA-cup omspel så mungiporna nedåt hos The Addicks för tillfället. På det hela taget har man bara vunnit 5 av 20 matcher i serien och det gör att man är närmare att åka ur än att ta steget upp. Det har såklart inte undgått ledningen som valt att kicka Ben Garner och i jakten på ny manager leder Anthony Hayes laget. På pappret en del intressanta namn framåt men om inte formen finns så spelar det ingen roll vad som står i passet. Chelsea-produkten Miles Leaburn (son till Charlton-legendaren Carl Leaburn) är tyvärr skadad och även målis Joe Wollacott får stå över så Craig MacGillivray behåller vantarna. Bristol på tolfte plats har 7-7-7 på sina 21 matcher. Formen är bra med två segrar och två kryss på de fyra senaste. Har kryssat i två av de tre senaste på bortaplan men låg närmast segern mot Bolton som kvitterade långt in på stopptid. Skyttekungen Aaron Collins utgick efter bara dryga kvarten senast i EFL-Trophy mot MK Dons och lite oklart om hans status här. Finns dock dugliga ersättare i John Marquis, Ryan Loft och Josh Coburn mfl om inte Collins kan medverka. Josh Grant och Harry Anderson långtidsskadade. Fel favorit här? Tvåa!

Match 13
Portsmouth - Milton Keynes 1
(TTT 9-1-0)

Två lag som har förfärligt svårt att vinna för närvarande. Portsmouth på åttonde plats hade fyra kryss i ligan innan man senast gick på pumpen mot Wycombe som vann med 2-0. I cuperna går det bättre för Pompeys som är vidare i FA-cupen efter 3-2 mot dagens motståndare och 3-0 mot Stevenage i EFL Trophy. Manager Danny Cowley får väl intala spelarna att det är cup och inte ligaspel här. Har Michael Jacobs åter efter skada men Joe Rafferty, Tom Lowery, Louis Thompson och Jayden Reid håller fysteamet alerta. Framåt finns Joe Pigott och ständige talangen Josh Koroma men den som är bäste målgörare är Colby Bishop som smällt in nio baljor och är femma i skytteligan. MK Dons har inte vunnit i ligan sedan 25e Oktober. Två kryss och tre förluster sedan dess och det gör att laget har sex poäng upp till säker mark. Vunnit tre av nio bortamatcher men att man ska utöka den statistiken här ställer vi oss tveksamma till. Försvarsveteranen Dean Lewington har tagit över från tidigare manager Liam Manning i väntan på sin knäledsoperation. Luftade lite bänkspelare i EFL Trophy mot Bristol Rovers men det slutade med platt fall (1-4) så föga troligt att några av de som fick chansen där behåller plats i startelvan. Om Pompey ska ha chans på uppflyttning så måste man vinna hemma mot ett bottenlag. Fixar man det eller blir det sjätte raka krysset hemma?

GÃ¥ med i vÃ¥rt succélag – köp en andel i vÃ¥rt supersystem – 1 spik – KLICKA HÄR! 

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Kroatien - Marocko 1X2
2. Bristol City - Stoke X
3. Burnley - Middlesbrough 1
4. Cardiff - Blackpool 1
5. Coventry - Swansea 1
6. Huddersfield - Watford 2
7. Hull - Sunderland X2
8. Preston - Queens Park Rangers 1X2
9. Norwich - Blackburn 1 2
10. West Bromwich - Rotherham 1
11. Bolton - Exeter 1X2
12. Charlton - Bristol Rovers 2
13. Portsmouth - Milton Keynes 1X

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Kroatien - Marocko 0 mål
2. Bristol City - Stoke 2 mål
3. Burnley - Middlesbrough 2 mål
4. Cardiff - Blackpool 1 mål
5. Coventry - Swansea 3 mål
6. Huddersfield - Watford 1 mål
7. Hull - Sunderland 4 mål
8. Preston - Queens Park Rangers 4 mål
9. Norwich - Blackburn 3 mål
10. West Bromwich - Rotherham 2 mål
11. Bolton - Exeter 2 mål
12. Charlton - Bristol Rovers 6 mål
13. Portsmouth - Milton Keynes 2 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto