Stryktipset Tips 22/10 2022

Publicerad på 21 Okt 2022 - 23:35

Aston

Aston

Jan Wickberg

21 Okt 2022 - 23:35

Bara tre Premier League matcher på kupongen denna vecka. Men drabbningen i match 1 går inte av för hackor, då Man United gästar Chelsea. Även i Championship hittar vi ett stormöte när två av lagen som förväntas vara med i kampen om uppflyttningen gör upp på Bramall Lane i Sheffield där United ställs mot Norwich. Kupongen avslutas med ett League 1 möte mellan två lag som är i fin form. Måltipset är uppe i åtta miljoner och snart måste väl nån pricka åtta rätt. Fullträff verkar så smått omöjligt att pricka alla rätt men även 11 och 10 rätt ger bra med deg. Stormhatten och ficklampan fram, nu kör vi!

STRYKTIPSET 2022-10-22 15:59

Match 1
Chelsea - Manchester United X
(TTT 6-1-3)

Fyran mot femma i Premier League. En poäng skiljer lagen åt medan det är sju respektive åtta pinnar upp till serieledning. På hemmagräs har Chelsea varit bra och kan stoltsera med ett kryss och tre vinster på fyra matcher. Har nollan intakt i fem raka matcher om vi räknar in Champions League mötena med Milan. Kepa Arrizabalaga räddade laget näst senast mot Villa och tidigare förstekeepern Edouard Mendy får finna sig i att vakta bänken tills vidare. Conor Gallagher klev av efter kvarten senast mot Brentford pga illamående men bör vara åter här. Manager Graham Potter vilade flera pjäser mot The Bees som lär vara tillbaka nu. Thiago Silva, Ben Chilwell, Raheem Sterling och Pierre-Emerick Aubameyang främst. Reece James, Wesley Fofana och N'Golo Kante står över pga skador men Hakim Ziyech är fit for fight. Manchester United har tre vinster och två förluster på fem bortakamper. Formen är bra med fyra vinster och ett kryss om vi räknar in Champions League mötena med Omonia. Vann i veckan mot Tottenham med 2-0. Christian Eriksen var inte bara tillbaka på sin gammal arena, han var även åter efter skada och hoppade in på planen under slutminuterna av matchen. De minuter som Cristiano Ronaldo missade då han knallade till omklädningsrummet med fem kvar. Om det blir något mer spel i Unitedtröjan återstår att se, är i alla fall tills vidare internt avstängd. Brandon Williams, Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka, Axel Tuanzebe, Donny van de Beek och Anthony Martial missar pga skador. Portugiserna Diogo Dalot och Bruno Fernandes ett gult kort från avstängning. Vi utgår från delad pott och garderar efter behag.

Match 2
Manchester City - Brighton 1
(TTT 10-0-0)

Vilka ska kunna stoppa Manchester City på sin hemmaborg? Så här långt har man besegrat Bournemouth (4-0), Crystal Palace (4-2), Nottingham (6-0), Manchester United (6-3) och Southampton (4-0). Åkte förvisso på säsongens första torsk senast men det var borta mot Liverpool. Har Dortmund borta i Champions League till veckan men man har redan säkrat avancemang så "måste" inte vinna där. Därmed behöver man inte vila spelare här utan kan ställa starkaste elvan på plan. Kyle Walker, John Stones och Kalvin Phillips saknas pga skador men det är hanterbart för manager Pep Guardiola. Hur många mål gör Erling Haaland? Har Brighton börjat känna av Graham Potter-tappet? Två poäng på de fyra senaste är om möjligt ett tecken på det. Leandro Trossard satte tre strutar mot Liverpool men både han och hela laget är nu mållösa i tre raka matcher och då har man ändå mött Brentford och Nottingham. Visst gör Danny Welbeck ett hästjobb längst fram men mål gör han inte och som spetsanfallare i Premier League så bör du minst ha 3-4 baljor på tio matcher. Skador på Jakub Moder, Levi Colwill och Kaoru Mitoma. Dessutom har Enock Mwepu lagt dojorna på hyllan efter hjärttrassel. Spiketta!

Match 3
Everton - Crystal Palace 2
(TTT 8-2-0)

Det blåa laget från Liverpool mår inte bra och har tre raka utan vinst. Är över nedflyttningsstrecket men med någon bred marginal är det inte och rent spelmässigt ser det kass ut. Hade senast mot Newcastle EN målchans och det var en nick högt över ribban av Dominic Calvert-Lewin. Manager Frank Lampard borde överge 4-3-3 för gamla klassiska 4-4-2 och köra med Calvert-Lewin och Neal Maupay tillsammans på topp. 4-3-3 blir lätt 4-5-1 och då irrar strikern ensam runt på topp utan understöd. Aston Villa, Wolves med flera lag har samma problem och inte så konstigt att dessa lag har gjort minst antal mål. Anthony Gordon var åter senast efter avstängning och plockade genast på sig ett nytt gult kort och resan mot ny avstängning är nog snart avslutad för den opolerade hetsporren. Mason Holgate var tillbaka (på bänken) men Yerry Mina har gått på en mina i sin rehabilitering och blir borta ett tag till precis som Nathan Patterson, Ben Godfrey och Andros Townsend som nog gärna hade mött sin gamla klubb. Palace har bara en förlust på sina fyra bortamatcher och då han man ändå stött på lag som Liverpool och Manchester City. Även Newcastle och Leicester som normalt inte är lätta att tas med på sina hemmamattor. Formen som helhet är ok med två vinster och ett kryss på de tre senaste. Poängspelarna Michael Olise, Eberechi Eze, Odsonne Edouard och Wilfried Zaha har legat bakom de båda vinsterna mot Leeds och Wolves. På mitten är jordfräsen Cheick Doucoure ett gult från avstängning. Luka Milivojevic bör värma upp dojorna och vara beredd att lira mot Saints. Skador på Jack Butland (mv), Nathaniel Clyne, Chris Richards, James McArthur o Nathan Ferguson. Även sen test på Will Hughes som stått över de två senaste pga sjukdom. Här finner vi värdet år höger.

Match 4
Blackburn - Birmingham 1
(TTT 9-1-0)

Rovers är på andraplats i ligan och det kan man till största delen tacka hemmaspelet för, där man har fina sex vinster på åtta matcher. 2-0 mot Sunderland i färskt minne inför denna kamp. Ben Brereton ett av målen och viktigt att han fortsätter göra poäng då det är ganska tunt bakom honom. Jack Vale hoppade in sista 15 minuterna efter missat sju matcher pga skada. Har sena tester på backarna Harry Pickering och Daniel Ayala. I övrigt flera spelare som ej fick plats i truppen senast som hoppas på i alla fall bänkplats här. Bradley Dack och George Hirst två av dem. Birmingham har 5-5-5 på sina femton matcher. Formen är bra då man endast förlorat en av de åtta senaste. Lite smygform på anfallsparet Scott Hogan / Troy Deeney som vi vet är bra när det stämmer. Lukas Jutkiewicz får därmed nöja sig med inhopp och brukar få runt 15 minuter. Skadorna på Marc Roberts, Nico Gordon, George Friend och Przemyslaw Placheta stör inte nämnvärt. 1 2 blir vårt val här.

Match 5
Middlesbrough - Huddersfield 1
(TTT 10-0-0)

Möte från den nedre regionen av Championship. Middlesbrough vann senast mot Wigan och är därmed över strecket men bara med två poängs marginal. Bara vunnit fyra av 15 matcher, men vi får se om veckans 4-1 seger ger lite luft under vingarna för tillfällige managern Leo Percovich manskap. Kanske leds laget här av Michael Carrick som verkar vara det hetaste alternativet att ta över på Riverside om man ska tro pressen. Får åter Paddy McNair som var avstängd senast. Får se om han, Alex Mowatt, Riley McGree eller Rodrigo Muniz får startplatser här. Tränare brukar ju ogärna ändra på en vinnande elva om han/hon inte behöver. Huddersfield som nu leds av Mark Fotheringham sedan ca en månad har det fortfarande riktigt kämpigt och är efter förlusterna mot Rotherham och Preston nu jumbo i The Championship. En poäng på sex bortamatcher inger inte så mycket hopp hos fansen om seger här men bollen är inte fyrkantig. Inga nyheter på skadefronten då Matty Pearson, William Boyle, Tyreece Simpson och Patrick Jones är långtidsskadade medan Jonathan Hogg är på väg tillbaka och även Faustino Anjorin hoppas snart kunna kicka boll igen. Ettan får trots allt stå allena.

Match 6
Millwall - West Bromwich 1
(TTT 6-2-2)

Lejonen från London är bland de formstarkaste i andraligan. Krysset mot Rotherham har man följt upp med tre raka treor. Middlesbrough, Bristol City och Watford är bytena som lejonen tuggat i sig. Zian Flemming var dominant mot Boro och City medan Tom Bradshaw sänkte Watford på egen hand genom ett hattrick. Det tog några säsonger men nu kanske manager Gary Rowett äntligen funnit rätt kombo med Bradshaw på topp och Flemming bakom som släpande anfallare. Gäller nu bara att hitta en plats för George Honeyman också. För i nuläget flyttar han inte på George Saville / Billy Mitchell och känns inte heller som han har speeden för att ta en kantroll. Mellan stolparna fortsätter George Long som nu stått i sex raka och bara släppt in ett (själv)mål på de tre senaste. Inga nya skador innebär att Ryan Leonard har hela rehabsalen för sig själv. WBA behöver snart anställa en ny manager efter kickade Steve Bruce för senast mot Bristol City kom femte förlusten för säsongen och man är under nedflyttningsstrecket med bara tre poäng från sista platsen. Finns bra namn i truppen så med rätt tränare kan säkert killar som Jed Wallace, John Swift, Jake Livermore mfl lyfta laget till säker mark men behöver också få fart på anfallet. Daryl Dike är enligt prognos några veckor från spel och det är bra nyheter för The Baggies. Karlan Grant stod över senast pga sjukdom men bör vara åter här. Vi tror inte det vänder här för WBA.

Match 7
Queens Park Rangers - Wigan 1
(TTT 10-0-0)

QPR toppar lite oväntat The Championship efter 15 omgångar. Har ändå bara vunnit dryga hälften av matcherna. Åtta vinster, tre kryss och fyra förluster räcker normalt inte för att ligga först men serien är jämn och lag som Sheffield United och Norwich är i svag form. Lyndon Dykes målhotet framåt när Chris Willock missar pga skada. Ilias Chair och Sinclair Armstrong förväntas flankera den skotske landslagsanfallaren. I mittförsvaret ser Robert Dickie ut att ha tappat sin plats då Jake Calrke-Salter och Leon Balogun nu är förstavalet för manager Michael Beale. Förutom Willock så dras Nicholas Hämäläinen, Jimmy Dunne och George Thomas med skador. Wigan på 17e plats är lite luriga. Har nu förlorat de två senaste bortamatcherna med 1-2 men innan dess hade man fyra vinster och en oavgjord på resande fot. Det som talar mot laget här är formen som är svag. Har förlorat fyra av de fem senaste och 1-4 mot Boro kan sitta djupt här. Anfallaren Callum Lang hoppade in senast men fick även hoppa ut då han åkte på skada och lär inte varken hoppa in eller ut här. Otur då han innan Boro-matchen hade missat fem pga skada. Manager Leam Richardson har dock gott om andra namn framåt som Will Keane, Ashley Fletcher, Josh Magennis, Anthony Scully och Charlie Wyke att tillgå. Ryan Nyambe och Gwion Edwards snart åter efter skador men tills vidare kör de rehab. Ettan först men om råd garderar upp tabellettan.

Match 8
Reading - Bristol City 2
(TTT 7-0-3)

Två lag som sällan kör med foten på bromsen. Reading har 7-1-7 på sina 15 matcher. Hade senast 2-0 borta mot Swansea men när domaren blåste för sista gången i pipan så stod det 3-2 till walesarna på tavlan. Det var tredje raka torsken och orättvist var det icke då man med VAR fått två straffar mot sig och visst var det frispark för Swansea vid 2-0 målet. Domare James Bell var direkt svag i matchen. Manager Paul Ince bänkade Lucas Joao senast men här kan han vara åter i startelvan och kanske även Andy Carroll får chansen. Shane Long verkar dock vara långt ned i frysen just nu. Kapten Andy Yiadom står över här då han tog femte gula för säsongen senast. Drog även på sig skada och han nog ändå missat matchen. Sedan tidigare är Naby Sarr, Scott Dann, Liam Moore, Sam Hutchinson och Femi Azeez borta. Bristol City agerar i vanlig ordning ojämnt och precis som Reading är man sällan intresserade av kryss. 6-3-7 på 16 matcher är ett bra bevis på det. Två segrar och två förluster på de senaste matcherna. Kommer närmast från 2-0 borta mot WBA. Manager Nigel Pearson var nöjd med sina mannar och väntade till klockan passerat 77 minuter innan han gjorde sina fem byten. Bör därför inte ändra om i startelvan alltför mycket. Andy King och Andreas Weimann närmast om Pearson vill rotera i elvan. Tomas Kalas tillbaka efter skada men får svårt att slå sig in i startelvan här. Kane Wilson & Kal Naismith hos fysteamet för skadebehandling. Öppet möte som vi hoppas finna en vinnare i och därmed slopar krysset.

Match 9
Rotherham - Hull 1
(TTT 9-0-1)

Många trodde nog att Rotherham skulle börja rasa i tabellen efter fyra raka utan vinst. Har dock tagit sig samman och vänt på skutan genom segrarna mot Huddersfield och Stoke. Så avståndet till play-off nu endast tre poäng. Dessutom en match till godo. Ser åter ut att sakna viktige anfallaren Chiedozie Ogbene som ej kunde medverka mot Hudds & Stoke. Landsmannen Georgie Kelly och Conor Washington bildar då troligen anfallslinjen med Tom Eaves på stand by. På tal om irländarna Ogbene och Kelly så är även backen Peter Kioso skadad grönöning. Hull hade en tuff September-månad med idel förluster men har denna månad två förluster och två vinster varav den ena kom senast borta mot Blackpool. Själva spelet var inte mycket att hänga i granen, men ett par fina individuella prestationer och en gnutta medstuds fixade biffen. Föga förvånande har Nathan Baxter sedan ett tag övertagit vantarna från Matt Ingram. Bäste målskytten Oscar Estupinan fick inleda på bänken senast men bör vara åter i elvan här. Anfallskollegorna Benjamin Tetteh & Allahyar Sayyadmanesh är tillsammans med Callum Elder, Billy Chadwick, Vaughn Covil, Harvey Vale, Lewie Coyle och Adama Traore skadade. Kan man få hål på Viktor Johansson i Millerskassen? Vi inleder med ettan men garderar upp.

Match 10
Sheffield United - Norwich 2
(TTT 5-4-1)

Tabellettan mot tabelltvåan var det nog många som hade trott när detta möte ska gå av stapeln. Nu är läget annat efter att båda lagen hamnat i formsvackor. Hemmalaget är efter 0-1 mot Coventry i veckan uppe i fem raka utan seger. Hade dock rätt många poäng att ta från så man är kvar på topp 6, bara två pinnar från förstaplatsen. På hemmaplan är formen inte helt bortblåst då man står på 4-2-1 och förlusten kom mot serieledande QPR. Frånvarolistan hos The Blades är lång. Wes Foderingham är avstängd så Adam Davies vaktar åter buren. Backen Rhys Norrington-Davies gick sönder senast och sen tidigare är Enda Stevens, Ciaran Clark, Jack O'Connell, Max Lowe, Ismaila Coulibaly, Jayden Bogle, Sander Berge och Daniel Jebbison. Lite tröst är att John Fleck är tillbaka i truppen. Norwich har tre raka uddamålsförluster på näthinnan inför detta möte. Hamnade senast i underläge mot Luton och när man skulle inleda kvitteringsjakten så blev Kenny McLean utvisad för en hand i nyllet på Tom Lockyer. Okej att handen inte ska vara där men det var mer en vispning än något knock-out slag så kanske hade gult kort räckt. Hur som helst är skotten avstängd här så Dimitris Giannoulis tar hans plats. Todd Cantwell, Marcelino Nunez och Isaac Hayden är alla alternativ om Dean Smith vill ändra om i startelvan. Gabriel Sara var bra senast och behåller sin plats. Skador på Andrew Omobamidele, Jonathan Rowe, Sam McCallum, Jakob Sörensen, Kieran Dowell, Sam Byram och Adam Idah. Förhoppningsvis målrik match men utgången är oviss så 1X2!

Match 11
Stoke - Coventry 2
(TTT 10-0-0)

Stoke på sextonde plats hade två raka segrar innan mötet med Rotherham. Hade där bärgat sin tredje raka om inte Viktor Johansson hade stått i vägen. Var det klart bättre laget men föll ändå med 0-1. Anfallsduon Jacob Brown / Nick Powell var åter efter skadefrånvaro och hoppade in med 20 minuter kvar. Lär väl bli samma visa här för inte vågar man starta dem och riskera nya bakslag. Skulle förvisso vara ett klart lyft att förpassa Dwight Gayle och Liam Delap till bänken men tror att manager Alex Neil väljer att skynda långsamt. William Smallbone var inte 100 fit senast och stod över men kan vara åter här. Sen test väntas Southampton-lånet. Harry Souttar, Josh Tymon och Gavin Kilkenny medverkar ej pga skador. Sex poäng på de två senaste matcherna har tagit Coventry lite närmare fast mark. Lämnat över jumboplatsen till Huddersfield och har tre pinnar till Blackpool som är närmast över strecket. Tog senast man var ute och reste säsongens första trea på bortaplan när Viktor Gyökeres sänkte Cardiff med matchens enda balja. Mot Sheffield United fixade svensken straffen som rutinerade Martyn Waghorn satte och det räckte för att vinna matchen. Tveksamt om det räcker för att peta Matthew Godden i startelvan. På mitten är Ben Sheaf avstängd efter samlat ihop fem gula kort på sju matcher. Gustavo Hamer som själv varit avstängd i fyra matcher räknar vi tar Sheafs plats. Liam Kelly & Callum O'Hare kör på med rehab. Kul 2a!

Match 12
Sunderland - Burnley 2
(TTT 0-0-10)

Ett skadedrabbat Sunderland har börjat tappa fart och endast en vinst på de sex senaste gör att man snart kan byta en mittplacering mot bottenstrid. Ellis Simms och Ross Stewart beräknas vara åter i början av nästa månad men fram tills dess så är det Alex Pritchard som verkar vara manager Tony Mowbrays val som anfallsspets. Backas upp av Patrick Roberts och hetsporren Jack Clarke som bara är ett gult kort från avstängning. Det samma gäller förövrigt Pritchard och Luke O'Nien. Corry Evans var åter senast efter ha varit avstängd så det är lite League 1 tänk kvar hos The Black Cats med tuffa satsningar och hårt spel inte alltid på bollen. Har sena tester på Ajibola Alese och Lynden Gooch som båda dras med känningar. Daniel Ballard och Naill Huggins borta sedan tidigare. Stabila Burnley jobbar sig sakta men säkert uppåt i tabellen och är nu bara en poäng från att nå toppen. Saknade senast försvarsduon Ian Maatsen & Jordan Beyer men det var inga allvarliga skador så de bör vara åter här. Kevin Long var på bänken senast efter lång skadefrånvaro. Scott Twine, Ashley Westwood och Darko Churlinov ur spel pga skador. Inga lätta (borta)matcher i The Championship men här ska det skilja en del. Sunderland kommer från League 1 och Burnley var i Premier League förra säsongen. Vi chansspikar tvåan!

Match 13
Shrewsbury - Charlton 1
(TTT 5-2-3)

Shrewsbury på åttonde plats i League 1 har hittat hemmaformen genom tre raka mot Exeter, Burton och MK Dons. Vann även av bara farten bortamötet med Fleetwood. Har inte lagt någon energi på EFL Trophy så förlusten där mot Stockport lägger vi ingen vikt vid. Mönstrade b-laget och vilade spelare. Ryan Bowman fick 90 minuter så då räknar vi med att han inte startar här. Rekeil Pyke och Christian Saydee bör därmed bilda anfallspar med Tom Bayliss bakom sig. Sen test på backen Matthew Pennington som stod över mot Fleetwood. George Nurse och Daniel Udoh saknas sedan tidigare. Två poäng och två placeringar bakom The Shrews ligger Charlton som är ett av seriens bästa hemmalag (4-3-0) men på resande fot är det omvänt (0-4-3) så hemma bäst är The Addicks melodi. Haft rätt risig form under hösten med sex raka utan seger innan man fått fart i kvällsmatcherna mot Exeter (4-2) och Portsmouth (3-0). Nu väntar bortaplan och avspark klockan tre så vi får se om man hunnit vaknat när domaren blåser igång matchen. På frågan om man fått fart på någon målskytt så är svaret nja. Sex olika målskyttar (plus ett självmål) i de två vinstmatcherna men Chuks Aneke har varit skadad och satte ett mål under två korta inhopp så där har man lite sparkapital att använda när han är helt hundra. Annars är unge Miles Leaburn (son till Carl Leaburn som gjorde nästan 350 matcher för klubben) ett utropstecken med fyra mål. Står dock över här pga skada. Svag etta på New Meadow.

STRYKTIPSET (96 Raders)

1. Chelsea - Manchester United 1X
2. Manchester City - Brighton 1
3. Everton - Crystal Palace 2
4. Blackburn - Birmingham 1 2
5. Middlesbrough - Huddersfield 1
6. Millwall - West Bromwich 1
7. Queens PR - Wigan 1X
8. Reading - Bristol City 1 2
9. Rotherham - Hull City 1X
10. Sheffield United - Norwich 1X2
11. Stoke - Coventry 2
12. Sunderland - Burnley 2
13. Shrewsbury - Charlton 1

MÅLTIPSET (9 Raders)

2. Manchester City - Brighton
4. Blackburn - Birmingham
8. Reading - Bristol City
10. Sheffield United - Norwich
16. Bristol Rovers - Plymouth
18. Exeter - Fleetwood
19. Forest Green - Portsmouth
20. MK Dons - Wycombe
22. Oxford - Peterborough

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Chelsea - Manchester United 3 Mål
2. Manchester City - Brighton 6 Mål
3. Everton - Crystal Palace 2 Mål
4. Sheffield United - Norwich 4 Mål
5. Queens Park Rangers - Wigan 3 Mål
6. Milan - Monza 1 Mål
7. Fiorentina - Inter 3 Mål
8. Valladolid - Real Sociedad 5 Mål
9. Valencia - Mallorca 2 Mål
10. Real Madrid - Sevilla 0 Mål
11. Mönchengladbach - Frankfurt 6 Mål
12. Montpellier - Lyon 3 Mål
13. Marseille - Lens 1 Mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto