Stryktipset Tips 3/12 2022

Publicerad på 2 Dec 2022 - 20:48

Aston

Aston

Jan Wickberg

2 Dec 2022 - 20:48

Skrällarna avlöser varandra i fotbolls-VM men på veckans stryktipskupong finns det bara en match från mästerskapet. Resterande matcher hämtas från England, Spanien, Italien och Skottlands lägre ligor. Måltipset med en jackpot på 9 miljoner ser precis som stryket lurigt ut och än mer svårlöst är Fullträff som har hela 52 miljoner i potten. Nu ska vi skilja guldkornen från sandkornen, häng med!

STRYKTIPSET 2022-12-03 15:59

Match 1
Nederländerna - USA X
(TTT 9-1-0)

Oranje vann som väntat sin på pappret enkla grupp i VM. 2-0 mot både Senegal och Qatar samt 1-1 mot Ecuador tog laget till slutspel. Rutinerade förbundskaptenen Louis van Gaal har bara truppspelaren Jeremie Frimpong skadad och han hade ändå inte petat Denzel Dumfries på högerbacken om han varit skadefri. Dessutom står nog Jurrien Timber före i kön om Dumfries blir skadad / avstängd. Så med andra ord kan van Gaal mönstra starkaste elvan här. Rising star Cody Gakpo, som redan nu ligger bra till att få utmärkelsen "bästa unga spelare", känns given på topp efter gjort mål i tre alla gruppspelsmatcherna. Om det blir Memphis Depay, Steven Bergwijn eller Vincent Janssen som gör honom sällskap får vi se. USA snålspelade sig vidare från sin grupp. Två kryssmatcher (Wales 1-1 & England 0-0) samt en knapp seger över Iran (1-0) tog laget till detta möte. Förbundskapten Gregg Berhalter har lite skador att ta hänsyn till. Tre av lagets stora spelare är tveksamma till match här. Weston McKennie, Christian Pulisic och Joshua Sargent kommer alla att testas sent. Om alla tre kommer till start så är det jämnt skägg mellan dessa gäng. Vi tror inte på någon målfest utan tight match med mycket bollinnehav för ett ineffektivt Nederländerna gör att det kan gå till förlängning (och straffar?).

Match 2
Accrington - Oxford 2
(TTT 2-0-8)

John Colemans Accrington Stanley ligger rätt risigt till i League 1. Tog första segern på 7 ligamatcher när man besegrade bottenkollegan Cambridge med 1-0 senast. I cuperna går man bra och har slagit ut både Crawley och Barnet ur FA-cupen och även vidare i EFL Trophy efter vinst mot Grimsby. Skador på back Jay Rich-Baghuelou och striker Sean McConville. Oxford på 13 plats har sex raka i ligan utan förlust och imponerade i FA-cup vinsten över Exeter (4-1). Offensiven med Matt Taylor & Billy Bodin i spetsen börjar hitta rätt. Duon lär få fortsatt förtroende då man fortfarande inte har Kyle Joseph, Josh Murphy eller Yanic Wildschut redo för spel pga skador. Även om Stanley vann senast så var det tursamt. Spika 2an.

Match 3
Crawley - Swindon 2
(TTT 0-1-9)

Crawley ovanför nedflyttningsstrecket med fyra poäng. Formen är rätt dassig med endast en seger på de fem senaste. Åkte ur båda cuperna under November. Burnley borta i EFL-cup är inte mycket att orda om men 1-4 mot Accrington på hemmagräs var en gräslig historia där fansen hade hoppats att laget skulle stå upp bättre. Har nu gjort klart med Matthew Etherington som manager och Simon Davies som assisterande manager. Om det kan väcka laget till liv återstår att se. Tabellsjuan Swindon föll senast mot Crewe (0-1 på straff) , men innan dess bra form med tre segrar och två kryss på fem matcher. Skador på försvararna Angus MacDonald & Reece Devine samt anfallaren Rushian Hepburn-Murphy. 1 - 2 här.

Match 4
Hartlepool - Stockport 2
(TTT 0-1-9)

Jumbon Hartlepool radar upp förluster och bortsett från 2-1 segern över nykomlingen Grimsby så har man sex förluster på sju senaste. Fick förra helgen FA-cup matchen mot Harrogate genom straff och rött kort på stopptid i första halvlek. Inte fått nån vidare effekt av managerbytet i September och Keith Curle har fortfarande en hel del att jobba på. Panikinlånat Alex Cairns från Fleetwood då båda målvakterna (Ben Kilip & Kyle Letheren) är skadade. Vidare dras även utespelarna Alex Lacey, Tom Crawford, Jamie Sterry, David Ferguson, Mark Shelton, Mouhamed Niang o Mikael Ndjoli med skador. Stockport föll senast mot serieledande Leyton Orient men innan dess fyra segrar och ett kryss på fem matcher så formen är fin hos Manchestergrannen. Har omspel att vänta i FA-cupen efter fixat 2-2 borta mot Charlton. Myles Hippolyte satte kvitteringen i 90+7 och målade därmed för andra matchen i rad. Paddy Madden annars bäste anfallare med 7 mål. Tvåa!

Match 5
Mansfield - Colchester 2
(TTT 10-0-0)

Mansfield har tappat mark i tabellen efter tre förluster på de fyra senaste. 3-7 i målskillnad på de senaste två hemma. Inte heller gått bra i cuperna då man åkte ut mot Sheffield Wednesday i FA-cupen och Evertons u-gäng i EFL Trophy. Hoppas här kunna starta med både Ollie Clarke & Rhys Oates som varit borta pga skador. Även rutinerade Stephen McLaughlin och Riley Harbottle bör kunna medverka efter skador. Laget bör få en boost av dessa återkomster kanske redan här. Bottengänget Colchester kan också komma till matchen med råg i ryggen efter 3-0 mot Doncaster. Innan dess två poäng på sex matcher så formen är / var helt under isen. Stod upp bra mot Bristol Rovers i EFL Trophy men fick ge sig på stopptid. För målis Sam Hornby väntar sen test pga fotskadan som gjorde att han lånat ut vantarna till Kieran O'Hara mot Rovers. Ålderstiget anfallsuppsättning där det måste till föryngring snarast, men Samson Tovide (18 år) är lovande. 1X2?

Match 6
Northampton - Tranmere 1
(TTT 7-2-1)

Hemmalaget på uppflyttningsplats i skrivande stund. Formen är på stigande med två raka segrar på bortaplan. Innan dess två kryss och en vinst så man är inne i ett bra flow. Föll i FA-cup mötet med Chesterfield men det gör nog inte så mycket då det är full fokus på att ta steget upp till League One. Anfallsstjärnan Sam Hoskins var avstängd senast (åter här) men då var det andra spelare som klev fram i 3-1 segern mot Bradford. Tyler Magloire och Ali Koiki står över pga skador. På tolfte plats finner vi Tranmere som har 3-3-3 på bortaplan. Senast man vann en match var i Oktober då man dubblade mot Crewe (3-0 i ligan och 1-0 i EFL Trophy). Efter det sex raka i ligan utan seger och ute i både FA-cupen och EFL Trophy. Dragit på sig röda kort i de två senaste ligamatcherna och har både Jordan Turnbull och Dynel Simeu avstängda här. Skador stör på Luke Robinson, Reece McAlear, Charlie Jolley och Joel Mumbongo. Om det inte vore nog så har Kyle Jameson, Josh Hawkes och Kane Hemmings varit däckade av sjukdom under veckan och ska testas sent här. Spiketta!

Match 7
Rochdale - Harrogate X
(TTT 6-2-2)

Viktigt bottenmöte där en eventuell förlorare kan halka under nedflyttningsstrecket. Rochdale har fått ihop 15 poäng på sina 19 matcher. Sju av dem på hemmaplan och det är sämsta hemmafacit av alla lag i League Two. Har inte varit något lag för måltipset på slutet då man spelat 1-1, 0-1, 1-0, 0-1, 0-1 på de fem senaste i ligan. Samma visa i FA-cupen där man åkte ut mot Bristol Rovers 0-1. Att köra 37-årige Ian Henderson ensam på topp kanske inte är bästa taktiken Jim Bentley. Nu har man Scott Quigley åter efter skada så förhoppningsvis får Henderson lite bättre support framåt framöver. Kommer testa Aiden White och Tahvon Campbell sent efter skadefrånvaro för duon. Harrogate är inte "Horrorgate" än men bara två poäng från nedflyttningsplats. Trodde att man var lite på gång efter 3-0 mot Mansfield i ligan men kom snabbt ned på jorden i FA-cupen där man föll mot Hartlepool med 1-3. Fick rutinerade backen Joe Mattock utvisad (avstängd här) i första halvlek och 0-2 i baken på straff. Skador på Max Wright, George Thomson, Stephen Dooley & Will Smith stör. 1X räcker?

Match 8
Real Zaragoza - Ibiza 1
(TTT 10-0-0)

Klassiska Real Zaragoza som haft stjärnor som Pablo Aimar, Savio, Helder Postiga, Savo Milosevic och Gary Sundgren (nåja) under åren harvar nu i nedre skiktet av LaLiga2. Har kryssat i de två senaste men innan dess två förluster så vi är tveksamma till formen hos Aragonierna. Floppade även i Copa del Rey där man föll mot lilla Diocesano. Har en skaplig defensiv men måste upp med målskyttet om man ska kunna lyfta i tabellen och lämna nedre regionen av LaLiga2. Ibiza ligger sist och har redan förlorat 11 av 17 matcher. 11 är också antal mål man producerat och det är näst sämst i serien. Drog på sig två röda kort senast när man var uppe i Andorra och kickade boll. Får väl skylla på den tunna luften att det blev pastejskivor till Ivan Morante och Pape Diop. Duon är här avstängda tillsammans med David Goldar som plockat fem ostskivor under säsongen. Ex-Manchester City anfallaren Nolito har missat de tre senaste och då är det tunt framåt. Etta!

Match 9
Mirandes - Albacete 1
(TTT 6-2-2)

Mirandes under nedflyttningsstrecket men det beror mest på att man är så usla utanför Estadio Municipal de Anduva. Tre kryss och fem förluster på resande fot att jämföra med 3-4-2 på hemmagräs. Föll senast mot Real Oviedo borta med 0-1 men det var första nederlaget på sex matcher om vi räknar in cupvinsten mot Vimenor. Så återstår att se om det bara var ett snedsteg på vägen eller om man trampat ned i björngropen. Bäste målskytten Raul (inte "den" Raul) satte sina senaste mål första Oktober och har sedan dess brottats med svag form och skada men är nu tillbaka och söker nätkänning. Albacete är ok borta men nu är det fyra matcher sedan man tog en trepoängare utanför Estadio Carlos Belmonte. Fick senast man lirade borta både Flavien Boyomo och Alvaro Rodriguez Perez utvisade så båda vilade mot Racing. Det gick bra ändå mycket tack vare att Racing i sin tur fick två gubbar utvisade så det går hett till i LaLiga2. Får se här om båda lagen håller alla spelare kvar på banan. Har ett par skapliga belgare i Andy Kawaya och Jonathan Dubasin. Vi kör 1X här.

Match 10
Sporting Gijon - Las Palmas 2
(TTT 3-3-4)

Sporting på tolfte plats i serien kommer till detta möte med fyra raka kryssmatcher. Är svårslagna hemma på Estadio El Molinon där man kan stoltsera med 4-3-1. Anfallaren Cristo har fyra mål på de fem senaste och bör få fortsatt förtroende i anfallet. Tränas av Abelardo Fernandez som gjorde nästan 200 matcher för så väl Sporting som Barca så inte konstigt att det är lite defensivt tänk rent taktiskt. Las Palmas very good football at the moment då man ligger tvåa och nosar Alaves i baken. Har bara en förlust på bortaplan och den kom näst senast mot Huesca. Om det var rättvist kan man ju tvista då Las Palmas hade 86% av bollinnehavet och slog 826 passningar mot 136 för motståndarna. Kommer närmast från vinst i Kanarie-derbyt mot Tenerife, 3-1 och innan dess räddade man poäng mot Levante i 90+5 så känns som att man har haft medstuds på slutet. Kongolesen Omenuke Mfulu avstängd och Sandro Ramirez skadad men bör ändå ha bra chans här.

Match 11
Villarreal B - Leganes X
(TTT 8-1-1)

Aldrig varit något fan av ligor som tillåter (stor)lagens andralag att vara med i seriesystemet. Men nu tillåter Spanien det och här har vi Villarreals "b-lag" som huserar på 13e plats i tabellen. Är starka hemma där man har 5-3-0 på åtta matcher. Spelat tufft i slutet av matcherna på slutet och tog rött kort mot så väl Ibiza som Alaves. Adrian De La Fuente har sonat sitt brott men Mamadou Fall ska stå över här. Svensk-dansken Filip Jörgensen vaktar målet och kanske kan vara någon för Janne Andersson att hålla koll på. Leganes har förlorat fem av åtta bortamatcher under säsongen men bara en av de fyra senaste så form är stigande hos El Lega. Fick senast mot Granada spela 11 mot 10 sedan matchminut 3 (målisen rött kort) och då ska det ju mycket till om man inte vinner. Har ett par avdankade ex-landslagsmän i truppen som tex Allan Nyom (Kamerun), Kenneth Omeruo (Nigeria) och Riza Durmisi (Danmark) som faktiskt fortfarande tillhör Lazio. Backen Jorge Saenz de Miera får se matchen på TV då han är avstängd. Blir jämnare än tipparna tror? Chansspikar krysset.

Match 12
Cagliari - Parma 1
(TTT 6-3-1)

Här kan vi snacka klassikermöte för oss som växte upp under Brolin-eran då Parma var ett topplag i Europa och Cagliari hade ett nästintill ointagligt fort ute på ön. Nu återfinns båda lagen i Serie B där man jagar lag som Reggina och Frosinone. Tabellelvan Cagliari har inför denna match fyra raka kryss. Då har man mött bra motståndare som Reggina, Sudtirol, Pisa och senast var man bara en VAR-granskning från att besegra serieledande Frosinone. Har genom åren haft en kärlek för uruguayanska spelare och även om mittfältarna Gaston Pereiro och Nahitan Nandez finns i truppen så är det en annan sydamerikan som stjäl rubrikerna då "peruanen" (född i Italien men rötter i Peru) Gianluca Lapadula har gjort mål i fyra raka matcher. Leonardo Pavoletti var åter senast efter några matchers frånvaro. Parma på sjätte plats är starka hemma men på bortaplan väger man lite lätt. Har tre raka borta utan nätkänning. Så var det sällan när spelare som Zola, Melli, Crespo, Asprilla och allt vad dom hette lirade för klubben. Nu får man förlita sig på Roberto Inglese och rumänerna Dennis Man och Valentin Mihaila som är tillbaka efter skador. Ettan singlas med tvekan, men Lapadula avgör sent?

Match 13
Cove Rangers - Partick Thistle 2
(TTT 4-2-4)

Skottska Championship får äran att avsluta kupongen. Cove Rangers trea från slutet men har ändå fem poäng till godo på lagen nedanför. Föll "bara" med 1-2 senast mot topplaget Morton. Har annars plusstats på hemmaplan då man har vunnit fyra matcher och förlorat tre samt en oavgjord. Övade målskytte senast i cupen då man krossade Dunipace med 7-0. Anfallaren Gerry McDonagh satte fyra bollar innan han klev av strax efter paus. Även Leighton McIntosh fann nätet för andra matchen i rad och närmar sig startplats här. Tidigare förstekeeper Kyle Gourlay bänkad fyra matcher i rad och vi ser det som föga troligt att han petar veteranen Stuart McKenzie här. Partick brukar åka hiss mellan högsta och andraligan. Haft en usel senhöst / vinter med fem raka nederlag i ligan men vann senast mot Arbroath med 3-0 och följde upp med samma siffror mot Kelty Hearts i cupen. Ross Docherty var åter efter sex matchers frånvaro men åkte ut efter handgemäng med en motståndare och får nu åter stå över. Även Partick har bytt målvakt och låter nu Jamie Sneddon stå på bekostnad av David Mitchell. Värdetvåa på ett Partick som förhoppningsvis fått fart på maskineriet och tar tredje raka.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Nederländerna - USA 1X2
2. Accrington - Oxford 2
3. Crawley - Swindon 1 2
4. Hartlepool - Stockport 2
5. Mansfield - Colchester 1X2
6. Northampton - Tranmere 1
7. Rochdale - Harrogate 1X
8. Real Zaragoza - Ibiza 1
9. Mirandes - Albacete 1X
10. Sporting Gijon - Las Palmas 1X2
11. Villarreal B - Leganes X
12. Cagliari - Parma 1
13. Cove Rangers - Partick Thistle 2

MÅLTIPSET (9 Raders)

2. Accrington - Oxford
4. Hartlepool - Stockport
5. Mansfield - Colchester
15. Queens Park - Hamilton
17. Ayr United - Raith
24. Sudtirol - Frosinone
26. Bari - Pisa
28. Cosenza - Perugia
30. England - Senegal

Fullträff (Enkelrad)

1. Nederländerna - USA 2 mål
2. Accrington - Oxford 4 mål
3. Crawley - Swindon 3 mål
4. Hartlepool - Stockport 4 mål
5. Mansfield - Colchester 4 mål
6. Northampton - Tranmere 2 mål
7. Rochdale - Harrogate 2 mål
8. Real Zaragoza - Ibiza 2 mål
9. Mirandes - Albacete 2 mål
10. Sporting Gijon - Las Palmas 3 mål
11. Villarreal B - Leganes 2 mål
12. Cagliari - Parma 1 mål
13. Cove Rangers - Partick Thistle 2 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto