Stryktipset Tips 3/9 2022

Publicerad på 2 Sep 2022 - 22:40

Aston

Aston

Jan Wickberg

2 Sep 2022 - 22:40

Stor Jackpot helg väntar oss med miljoner i potten på V75, Europatipset, Måltipset och inte minst Stryktipset som främst håller fokus på i denna blogg. Kupongen ser fin ut med ett par Londonderbyn i Premier League och flera ovissa matcher från The Championship. Kommande vecka drar Europaspel i gång för flera klubbar i Premier League och har verkligen alla spelare full fokus på helgens matcher eller finns det dom som redan blickar framåt? Vi väljer hur som helst att gardera några av de stora favoriterna och hoppas att det kan skälla till på sina håll. Nu till analys och systemförslag i vår resa mot miljonerna!

STRYKTIPSET 2022-09-03 15:59

Match 1
Aston Villa - Manchester City 2
(TTT 0-0-10)

Botten mot topp möts i Birmingham på Villa Park. Aston Villa har fått en usel start på säsongen. Föll i veckan med 1-2 mot Arsenal och det var fjärde förlusten på fem matcher och manager Steven Gerrard ligger skrynkligt till och kan få foten redan här om det skulle bli en rejäl käftis. Funkar absolut inte med 4-3-3 eller 4-5-1 om ni så vill då Ollie Watkins blir väldigt isolerad på topp. Vi rekommenderar stabila 4-4-2 och in med Danny Ings bredvid Watkins. Leon Bailey kan sedan in när man behöver jaga eller bevaka då han är skapligt snabb och bolltrygg. Robin Olsen och Ludwig Augustinsson fast på bänken. Diego Carlos är enda avbräcket men man har plockat in Jan Bednarek på lån från Southampton som back-up. Leander Dendoncker även han ny från Wolves. Manchester City ångar på och besegrade senast Nottingham med 6-0. Har redan gjort 19 mål och då har det bara spelats fem omgångar. Erling Haaland står på nio mål och om han inte drar på sig någon skada så ser vi få hot om skytteligatiteln. Skador på Aymeric Laporte, Nathan Ake, Kalvin Phillips och även ex-Villa stjärnan Jack Grealish är osäker till spel pga skadekänning. Köpte Manuel Akanji från Dortmund på deadline-day. Vi tror City gör ett par snabba mål och sedan drar ned på tempot i andra halvlek och luftar lite folk och sparar på nyckelspelare inför kommande Champions League batalj med Sevilla på tisdag. Ska vi gissa på 2-0 / 3-0 till City.

Match 2
Brentford - Leeds 1
(TTT 9-1-0)

1-1 mot Crystal Palace i veckan var tredje oavgjorda matchen för Brentford på de fem första kamperna. Bara förlorat mot Fulham (som avgjorde i 90e minuten) så i vanlig ordning är The Bees svårslagna. Pontus Jansson har stått över de senaste två matcherna och är osäker till spel även här. Det samma gäller Ethan Pinnock, Kristoffer Ajer och Christian Nörgaard. En som ej kommer medverka är Sergi Canos som är långtidsskadad. Framåt hoppas Mikkel Damsgaard få göra startdebut och även afrikanerna Frank Onyeka och Yoane Wissa hyser hopp om spel från minut ett. Leeds fick bara 1-1 i veckan mot Everton men har tidigare vunnit mot Wolves och Chelsea samt kryssat borta mot Southampton. Bara förlorat mot Brighton så helt okej start på säsongen för The Whites. Sedan tidigare skador på Stuart Dallas, Liam Cooper, Luke Ayling och Junior Firpo och mot Everton slog anfallsstjärnan Rodrigo axeln ur led och blir borta ett tag. Frågan är om Patrick Bamford som själv nyss är tillbaka efter skada är redo att starta. Om inte så får nog unge Joe Gelhardt chansen för inte hinner väl nye Wilfried Gnonto (FC Zurich) bli spelklar? Daniel James (Fulham) och Ian Poveda (Blackpool) är båda utlånade. Bra etta i bikupan.

Match 3
Chelsea - West Ham X
(TTT 10-0-0)

2-1-2 är Chelseas rad efter fem matcher. Så klart inget som varken fansen, ledningen eller manager Thomas Tuchel är nöjda med. Föll i veckan med 1-2 borta mot Southampton och även första förlusten kom på bortagräs (Leeds 0-3) så skönt att ha en hemmamatch innan man inleder Champions League med en bortamatch i Zagreb mot Dinamo. Precis som Man City så lär man starta med en stark elva för att sedan förhoppningsvis kunna byta ut och vila spelare i andra halvlek. Conor Gallagher vilade senast då han var avstängd och bör starta här. Kanske även nyinköpte Wesley Fofana (Leicester) tar en starttröja då Reece James dras med sjukdom och Trevoh Chalobah med skada. Ruben Loftus-Cheek och N'Golo Kante kan ej medverka pga skador. Framåt är Raheem Sterling i fin form med tre mål på de två senaste matcherna. Tog in två intressanta namn under deadline-day i Denis Zakaria (Juventus) och Pierre-Emerick Aubameyang (Barcelona). PEA dock skadad efter otäcka rånöverfallet i hemmet. West Ham inledde säsongen med tre raka förluster men har nu tagit fyra poäng på de två senaste. 1-0 mot Aston Villa följdes upp med 1-1 i derbyt mot Tottenham i veckan. Låg även då närmast segern men fick nöja sig med en pinne. Nyförvärvet Lucas Paqueta förväntas göra startdebut här efter hoppat in mot Spurs. Sena tester på Ben Johnson, Craig Dawson och Gianluca Scamacca. Backen Nayef Aguerd fortfarande skadad och får vänta på sin debut. Hammers ska också spela i Europa kommande vecka men lär inte vila spelare här då det handlar om hemmamatch i Europa Conference League mot Steaua Bukarest. Vi lämnar inget åt slumpen och helgarderar matchen och håller tummarna för bortalaget.

Match 4
Tottenham - Fulham 1
(TTT 10-0-0)

Kupongens andra Londonderby går av stapeln på White Hart Lane där Fulham gästar Tottenham. Hemmalaget på tredje plats är obesegrade efter tre vinster och två oavgjorda. 4-1 i premiären mot Southampton var bra men sedan har det varit jämna matcher där man haft marginalerna med sig som tex senast mot West Ham då man fick med sig en poäng trots att man var det svagare laget. Har en tuff grupp i Champions League och redan på onsdag kommer Marseille på besök, så risk att det finns vissa tankar på den matchen här. Lär väl göra som de övriga lagen som ska lira Champions League till veckan. Starta med en stark elva för att sedan om resultatet tillåter byta in bänknötare i andra halvlek. Matt Doherty, Clement Lenglet, Oliver Skipp (åter efter skada) och Richarlison är några alternativ. Skador på Lucas Moura, Cristian Romero, Rodrigo Betancour och Bryan Gil men samtliga på väg tillbaka och sena tester avgör om de kan ingå i matchtruppen. Sergio Reguilon & Harry Winks utlånade. Fulham gör det bra och nykomlingen har vinster mot Brentford och Brighton samt kryss mot Liverpool och Wolves. Bara torskat mot serieledande Arsenal (1-2). Skyttekungen Aleksandar Mitrovic gör skäl för titeln och har redan pangat in fem baljor. Har åter Shane Duffy som fick står över senast då man mötte hans ägarklubb (Brighton). Bättre skadesituation nu med endast Harry Wilson och Manor Solomon hos medteamet. Var aktiva i slutet av transfer-fönstret och tog in brassarna Willian (Corinthians) & Carlos Vinicius (Benfica) och även Layvin Kurzawa (PSG) samt Daniel James på lån från Leeds. Även här kan man ana potentiell skräll och garderingar välkomnas.

Match 5
Newcastle - Crystal Palace 1
(TTT 9-1-0)

Wow vilken debut för Alexander Isak i Newcastletröjan. Var på vippen att sänka Liverpool då han gjorde ett mål och hade en till boll inne men blev blåst på det då han enligt VAR var offside med några millimeter. Som solk i bägaren föll skatorna då man släppte in 1-2 i 90+8. Bara för Isak & co att gräva ned sig och ta nya tag här. Hade inte råd att ta in några fler spelare under deadline-day men lånade ut keepern Martin Dubravka till Manchester United. Manager Eddie Howe hoppas här ha åter Bruno Guimaraes och Allan Saint-Maximin vilket skulle vara mycket positivt för offensiven. Emil Krafth, Jonjo Shelvey och Callum Wilson borta ett tag till. Fem poäng på fem matcher är det som Palace skrapat ihop i inledningen av säsongen. Över hälften av målen har Wilfried Zaha stått för och trots att flera klubbar rykte i ivorianen så blev han kvar och det var nog tur det för bakom honom inte supermycket av värde framåt. James Tomkins, James McArthur, Nathan Ferguson och målis Jack Butland skadade. Ettan får stå ogarderad då Isak sänker Palace inför ett fullsatt St James' Park.

Match 6
Nottingham - Bournemouth 1
(TTT 10-0-0)

Två lag som åkt på rejäla käftsmällar på sistone. Nottingham kommer närmast från 0-6 borta mot Manchester City och har målskillnaden 2-11 på fem matcher. 1-0 mot West Ham och 1-1 mot Everton de enda poänggivande tillställningarna så här långt. Har fortsatt att fylla på truppen och Renan Lodi (Atletico Madrid, lån), Willy Boly (Wolves), Loic Bade (Rennes), Ui-Jo Hwang (Bordeaux) och Josh Bowler (Blackpool) är de senaste tillskotten. Bowler och Hwang skickades dock direkt iväg på lån till Olympiacos. Även lånat ut Alex Mighten (Sheffield W.) och dumpat duon Joe Lolley (Sydney) och Lewis Grabban (Al Ahli). På tal om nyförvärv så saknar man fortfarande Omar Richards, Orel Mangala och Moussa Niakhate som är skadade. Bournemouth har på två bortamatcher 0-13 i målskillnad okej att man mött Manchester City och Liverpool men det räddade inte manager Scott Parker som fick foten efter bara fem matcher. Gary O'Neil har tagit över tills vidare och inledde med 0-0 hemma mot Wolves. Ett resultat som var smickrande med tanke på hur det såg ut på planen. Har inte gjort mål sen premiären mot Villa och anfallet ser minst sagt trubbigt ut trots namn som Kieffer Moore och Dominic Solanke. Skador på Ben Pearson, Joe Rothwell, David Brooks, Ryan Fredricks och Junior Stanislas. Lånat in Jack Stephens från Southampton. Etta!

Match 7
Wolverhampton - Southampton 2
(TTT 9-1-0)

Wolves är ett av tre lag som fortfarande inte vunnit i årets Premier League. Tre kryss och två förluster och målskillnaden 2-4 visar att det varit snålt när vargarna lirat boll. 0-0 senast mot Bournemouth var dock ganska missvisande då man hade boll i virket och en som dansade på mållinjen. Behöver med andra ord en målgörare och plockade under deadline-day in Sasa Kalajdzic från Stuttgart. Rätt man för jobbet återstår att se men om inte annat kanske han kan få fart på Raul Jimenez. Tog även in Boubacar Traore på lån från Metz. Willy Boly (Nottingham), Leandro Dendoncker (Aston Villa) och Patrick Cutrone (Como) lämnade. Tabellnian Southampton har 2-1-2 på sina första fem. Om vi bortser från 1-4 i premiären mot Tottenham så har det sett rätt bra ut för The Saints. Var inte alls borta mot Manchester United och slog senast Chelsea med 2-1. Lånade in Ainsley Maitland-Niles från Arsenal under deadline-day. Även värvat Duje Caleta-Car från Marseille samt Manchester City-duon Samuel Edozie & Juan Larios som får ses som investeringar för framtiden. Inga kännbara förluster då man släppte Yan Valery och Oriol Romeu samt lånade ut Jack Stephens och polackerna Jan Bednarek & Mateusz Lis. Southampton är duktiga på att få nya pusselbitar på plats och Armel Bella-Kotchap, Joe Aribo och Romeo Lavia (skadad här) har redan etablerat sig fint. Nu väntar vi på att Sekou Mara ska ta en starttröja. Värdet på bortagänget!

Match 8
Blackburn - Bristol City X
(TTT 8-0-2)

Två lag som är med i racet mot Premier League. Blackburn på femte plats har skippat kryssmatcherna och vunnit fyra och förlorat tre vilket ger tolv poäng. Startade säsongen utmärkt med tre vinster i ligan och avancemang i cupen men sen åkte man på två tunga borta förluster och ett onödigt hemmanederlag mot Stoke. Kunde dock senast besegra Blackpool med 1-0 borta och ska här försöka bygga vidare på den vinsten. Viktigt att skyttekungen Ben Brereton fick nätkänning och vi tror att Jack Vale står näst på tur. Den unge walesaren gjorde ett bra inhopp och kan mycket väl förtroende på Tyrhys Dolans bekostnad. Sam Gallagher hade normalt också varit ett alternativ som spets men han är skadad och ser matchen från sidan tillsammans med Scott Wharton, Callum Brittain och Sammie Szmodics som också är indisponibla. Bristol City på sjunde plats är i bra form. Efter den knackiga inledningen med förluster mot Hull och Sunderland har man två kryss och fem segrar om vi räknar in cupen. Vann senast mot Huddersfield med 2-0 i en match där målvakterna gjorde sitt bästa i att överträffa varandra i fumlighet. The Robins Daniel Bentley hade dock turen på sin sida då bollen tog i stolpen och på kontringen efter punkterade man matchen. Skador på Tomas Kalas, Timm Klose och Ayman Benarous. Även tappat Nathan Baker som lagt dojorna på hyllan då han inte vill riskera bestående men efter flera hjärnskakningar.

Match 9
Luton - Wigan 1
(TTT 10-0-0)

Två lag som inte fått det att lossna. Främst Luton förväntar vi oss mer av då laget var så bra i fjol med semi i play-off. Kan dock vara på gång nu efter två segrar och en oavgjord på de tre senaste. Krysset kom hemma mot serieledande Sheffield United och vinsterna tog man i Wales mot Swansea och Cardiff. Har en bra trupp och det verkar även manager Nathan Jones hålla med om då man låg lågt på deadline-day och bara inte agerat varken in eller ut sedan i Juli. Skadorna på James Shea (mv), Alfie Doughty, Reece Burke och Pelly Ruddock är överkomliga men Harry Cornick hade man gärna sett medverka. Wigan har fyra kryss på sex matcher och det är så klart inte jättedåligt att bara förlorat en match men enpoängarna ger ju inget lyft i tabellen och därför är man bara på plats 18. Har endast spelat två bortamatcher, 1-1 mot Norwich och 1-0 mot Birmingham. Laget känns ibland lite valpigt, naiva och övermodiga och spelar också på gränsen så ett rött kort hänger ofta i luften men än så länge har man bara dragit på sig en pastejskiva och den var felaktig (vilket man fick rätt genom överklagan). Tog in Anthony Scully (Lincoln) och Rarmani Edmonds-Green (Huddersfield, lån) innan transferfönstret slog igen. De hoppas på debut här precis som Ashley Fletcher som anslöt tidigare under säsongen från Watford. Då vi garderar upp på andra håll måste vi ta ställning i vissa matcher och här väljer vi att spika Luton som känns stabilare och tar säsongen första hemmatrea.

Match 10
Millwall - Cardiff 1
(TTT 9-1-0)

Formsvagt möte på The Den i London. Hemmalaget Millwall har tre raka förluster i närminne. Norwich, Reading och Burnley har alla varit för tuffa för hamnbusarna. 0-5 i målskillnad på dem visar var problemet finns. Fansen hade nog hoppats på nån mer anfallare på deadline-day men nu får man hålla till godo med Andreas Voglsammer som redan hunnit medverka i fyra matcher men så här långt bara hamnat i statistiken genom ett gult kort. Här får nog tysken stå tillbaka för Benik Afobe som förväntas starta med George Honeyman och Zian Flemming som assistenter framåt. Tom Bradshaw och Tyler Burey finns också att tillgå för manager Gary Rowett. De som ej finns att tillgå är Ryan Leonard, Isaac Olafoe och Mason Bennett. Cardiff har bara två poäng på de fyra senaste matcherna. Precis som Millwall problem med målskyttet då man har 1-4 i målskillnad på dem. Ska försöka lösa det bekymret genom deadline-day förvärvet Callum Robinson som man hämtade från West Brom. Han lär starta så fort han känner sig redo, om det är redan här eller senare återstår att se. Max Watters har så här långt varit förstahands valet för centerpositionen flankerad av Jaden Philogene-Bidace och Sheyi Ojo men bara ett mål från trion är för lite. Curtis Nelson, Callum O'Dowda, Ebou Adams, Jamilu Collins och Isaak Davies skadade för The Bluebirds. 1X räcker.

Match 11
Preston - Birmingham 1
(TTT 10-0-0)

Gåtan Preston fortsätter på den inslagna vägen. Nu är man uppe i sju matcher och har fortfarande inte släppt in något mål. Mot Coventry hittade till slut Emil Riis nätmaskorna och säsongen andra vinst var ett faktum. Målskillnaden är således 2-0 nu. Målis Freddie Woodman räddades dock två gånger av ribban senast men en bra keeper ska ha lite tur också brukar det ju heta. Ben Woodburn gick av med skadekänning senast och är osäker till spel här men det finns goda ersättare som tex Ryan Ledson eller Alan Browne. Framåt så bör Emil Riis ta platsen bredvid Troy Parrott då han är klart bättre än Ched Evans som fick starta senast. Kul att Ali McCann nu får förtroende av manager Ryan Lowe. Daniel Johnson håller nog inte med men han får snällt sitta på bänken. Andrew Hughes, Bambo Diaby och Sean Maguire skadade. Birmingham under nedflyttningsstrecket och det är inte så konstigt då laget har tagit en poäng på de fem senaste matcherna. Är ofta med i matcherna men har svårt att dels göra mål och då räcker det ju med att man släpper in ett mål för att kamma noll. Senast mot Norwich tog man ledningen genom Scott Hogan men släppte in 1-1 vid en tilltrasslad situation för att sedan åka på en kontring på stopptid och åter blev man utan poäng. Tagit in tre nya spelare i form av Emmanuel Longelo (West Ham, lån), Hannibal Mejbri (Man Utd, lån) och gillade tydligen det man fick ut av Tahith Chong förra säsongen då man köpte loss honom från Manchester United. Får åter använda Przemyslaw Placheta som ej senast fick spela mot ägarklubben men polacken dras med skada och är ett osäkert kort här. Maxime Colin, Harlee Dean och Nico Gordon övriga som känner av skador. Ettan först men om råd ta med krysset.

Match 12
Rotherham - Watford X
(TTT 0-0-10)

Viktor Johanssons Rotherham har gått bra hemma New York Stadium där man har två segrar och ett kryss. Bara släppt in ett mål hemma men senast borta mot Sunderland ramlade det in tre bollar bakom svensken så frågan är hur man reagerar här. Låg lågt i slutet av transferfönstret och inga spelare varken in eller ut. Har fortsatt backtrion Grant Hall, Cameron Humphreys och Cohen Bramall skadade så nye Brooke Norton-Cuffy (Arsenal, lån) har gått direkt in i startelvan. Framåt är Chiedozie Ogbene given men om det blir Conor Washington eller Tom Eaves som gör honom sällskap på topp känns hugget som stucket. Joshua Kayode är på lån i MK Dons och lär få mer speltid där. Watford på fjärdeplats med 12 poäng. Har tre raka kryss på bortagräs. West Brom, Birmingham och Preston är tre helt olika motstånd och av dessa är väl Birmingham mest lika Rotherham. Var nära att kryssa även senast hemma mot Middlesbrough men på stopptid avgjorde nye ivorianen Vakoun Bayo. Blir troligen belönad här med en startplats i hård kamp med Ismaila Sarr och Joao Pedro. Defensivt hoppas Kortney Hause få starta efter ett kort inhopp senast. Skador stör på Tom Dele-Bashiru, Samuel Kalu, Imran Louza, Tom Cleverley, Rey Manaj och Keinan Davis. Här chansspikar vi krysset och hoppas The Hornets fortsätter kryssa sig fram på bortaplan.

Match 13
Swansea - Queens Park Rangers 2
(TTT 9-0-1)

Walesarna är så här långt ligans sämsta hemmalag med endast en ynka poäng inspelad på tre matcher. Okej att Coventry ligger sist gällande hemmaspel men dom har bara lirat en match och föll då med 0-1. Blackburn och Luton är de lag som Swansea torskat mot och krysset kom mot Millwall som inte direkt är kända för att ta poäng på bortaplan. 6-11 gällande mål är rätt stort minus redan så man behöver skärpa till sig både framåt och bakåt för att inte riskera hamna i botten redan så här i inledningen. Har "ersatt" Ryan Bennett med Brentford-lånet Fin Stevens men litar fortsatt på att det snart ska lossna framåt för duon Michael Obafemi / Joel Piroe. För manager Russell Martins skull hoppas vi det annars kan han snart vara kund hos arbetsförmedlingen. Får här åter Ben Cabango som var avstängd mot Stoke. Således bara Joel Latibeaudiere och Liam Walsh som saknas då duon är skadade. Armstrong Inya Echezolachuku Oko-Flex (ny på lån från West Ham) kan göra debut. QPR på nionde plats har 3-2-2 på sina första sju matcher. Formen är stigande med kryss mot Rotherham och vinster mot Watford och Hull. Lirare som Ilias Chair och Chris Willock har tillsammans sex poäng på dessa matcher. Även norrmannen Stefan Johansen ser bra ut och har tre assist på dessa tre matcher. Spelar nog mindre roll vem av Lyndon Dykes / Tyler Roberts som tar spetsrollen för det är från de offensiva mittfältarna saker och ting händer. Jake Salter-Clarke, Luke Amos, George Thomas och Taylor Richards fortsatt skadade. Nyvärvade duon Leon Balogun (Glasgow Rangers) och Tim Iroegbunam (Aston Villa, lån) redo att debutera här, men konkurrens är hård så det är inte säkert det blir nån speltid. Vi håller bortalaget starkare för dagen och värdetvåan går först i väster.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Aston Villa - Manchester City 2
2. Brentford - Leeds 1
3. Chelsea - West Ham 1X2
4. Tottenham - Fulham 1X2
5. Newcastle - Crystal Palace 1
6. Nottingham - Bournemouth 1
7. Wolverhampton - Southampton X2
8. Blackburn - Bristol City 1X2
9. Luton - Wigan 1
10. Millwall - Cardiff 1X
11. Preston - Birmingham 1X
12. Rotherham - Watford X
13. Swansea - Queens Park Rangers 2

MÅLTIPSET (9 Raders)

2. Brentford - Leeds
4. Tottenham - Fulham
8. Blackburn - Bristol City
14. Norwich - Coventry
20. Exeter - MK Dons
22. Fleetwood - Wycombe
24. Oxford - Burton
25. Portsmouth - Peterborough
26. Sheffield W. - Barnsley

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!

18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto