Stryktipset Tips 4/6 2022

Publicerad på 3 Jun 2022 - 21:16

Aston

Aston

Jan Wickberg

3 Jun 2022 - 21:16

Landslagsweekend med matcher från Nations League på Stryktipskupongen. Fylls ut med matcher från svenska Division 1 Norra och Södra. Hade personligen hellre sett matcher från African Cup of Nations kvalet men förstår hur man tänker här. Att alla matcher spelas samma dag är i alla fall bra. Måltipset med 3,5 miljoner i jackpot har med matcher från Damallsvenskan och Division 2 serierna. Håll mössan hårt i handen nu åker vi!

STRYKTIPSET 2022-06-04 15:59

Match 1
Italien - Tyskland 2
(TTT 3-5-2)

Nations League Liga A Grupp 3 där dessa två lag plus England förväntas göra upp om förstaplatsen. Italien kommer från 0-3 mot Argentina i "Finalissima" där vinnarna från Sydamerika och Europa ställs i en plojmatch. Förbundskapten Roberto Mancini har mycket nytt i truppen och det är helt rätt att testa nytt även om Nations League inte bara är vänskapsmatcher. Vi sätter lite frågetecken vem som ska göra målen när Lorenzo Insigne, Federico Bernardeschi, Federico Chiesa, Domenico Berardi, Ciro Immobile och Nicolo Zaniolo saknas. Andrea Belotti är med men på egen hand knappast den som sänker Tyskland. Bortsett från hemmaförlusten mot Nordmakedonien gick tyskarna rakt i kvalet och känns på förhand starkare än dagens motståndare. Saknar knapp någon, Matthias Ginter och Julian Draxler är de enda värda att nämna då förstår vi att det är en bra trupp förbundskapten Hans-Dieter Flick har att tillgå. Även om båda lag kommer testa nytt håller vi gästerna som bättre och tvåan går först i Bologna.

Match 2
Ungern - England 2
(TTT 0-0-10)

Har verkligen Ungern något i Liga A att göra? Ställs mot stora elefanter som Italien, Tyskland och England. Det kan väl bara sluta på ett sätt. Ja man vara bra i EM men då fick man två av tre matcher hemma och slutade trots allt sist i gruppen. Hade i VM-kvalet bara Andorra och San Marino bakom sig. Anfallarna Filip Holender, Roland Varga och Nemanja Nikolic ej uttagna denna gång. På försvarssidan är det Gergö Lovrencsics som tackat för sig i landslaget. Engelsmannen Callum Styles har snokat upp en gammal släkting som gör att han får representera Ungerns landslag. Hade föga fått chansen hos Southgate. England vann sin VM-kval grupp övertygade och avslutade med att krossa Albanien med 5-0 och San Marino med 10-0, så det finns bra motivation även när man möter svagare motstånd. Saknar Ben White, Luke Shaw, Tyrone Mings, Ben Chillwell, Jordan Henderson, Marcus Rashford och Ollie Watkins. Ska dock inte spela någon roll när det finns spelare som Reece James, Conor Gallagher och Jarrod Bowen att kasta in i truppen. "Bara" 66% på tvåan i skrivande stund är taget. 4-0 till Three Lions när lagen möttes i Budapest i VM-kvalet.

Match 3
Finland - Bosnien-Herzegovina X
(TTT 7-1-2)

I Liga B Grupp 3 gästar Bosnien Helsingfors för möte med Finland. Våra grannar i öst gjorde ett helt ok VM-kval och var bara en poäng från play-off. Hade Bosnien i gruppen och vann borta med 3-1 och kryssade (2-2) hemma. Flera 30+ spelare har tackat för sig och lämnat över till yngre förmågor. Joona Toivio, Jukka Raitala, Paulus Arajuuri och Tim Sparv kommer vi alltså ej få se. Spännande och se om Onni Valakari, Lucas Lingman och Ilmari Niskanen får speltid här. En som definitivt kommer starta är Teemu Pukki som redan passerat 100 landskamper och närmar sig andraplatsen som Sami Hyypiä och Jonatan Johansson delar på 106. Målmässigt är Pukki redan bäst då han passerat Jari Litmanen. Bosnien är inte bra för stunden och har svårt att föra spelet. Betydligt bättre när man möter storlag och kan spela på omställningar. I VM-kvalet 0-1-3 hemma mot 1-3-0 borta och då hade man ändå Ukraina och Frankrike i gruppen. Om Finland har Pukki så har Bosnien Edin Dzeko som hunnit bli 36 men fortfarande en nyckelspelare i landslaget. Men förutom han och Miralem Pjanic inte jättemycket kraft framåt. I försvaret finns Malmöfödda duon Dennis Hadzikadunic & Anel Ahmedhodzic medan skadade mittfältaren Adi Nalic ej kan medverka. Förhoppningsvis en målrik historia som vi garderar.

Match 4
Litauen - Luxemburg 2
(TTT 1-1-8)

Liga C Grupp A där dessa lag bör hänga kvar men det ska mycket till om någon av dem kan knipa första platsen när Turkiet finns i gruppen. Litauen hade en vinst och resten (sju) torsk i VM-kvalet. Okej att gruppen var hård med Italien, Schweiz, Bulgarien och Nordirland men tex mot Nordirland kanske man önskat i alla fall en pinne hemma. Drog på sig fyra straffar i kvalet och det är rätt mycket. Förbundskapten Valdas Ivanauskas har inte supermycket att labba med men fyra spelare från Hegelmann som väl är Litauens svar på Cafe Opera. Fyrtornet Augustinas Klimavicius är den som har största chans att starta. Rutinerade högerbacken Egidijus Vaitkunas är skadad liksom mittfältaren Gratas Sirgedas båda från Kauno Zalgiris. Luxemburg inledde VM-kvalet med två vinster på tre matcher men sedan blev det bara en till vinst och då man även föll i sista matchen mot Irland slutade man näst sist i gruppen. Finns ändå en del ok spelare i truppen. Gerson Rodrigues är en duglig anfallare och Thill bröderna (Vincent på lån i Örebro denna säsong) går inte av för hackor. Här finner vi värdet till höger.

Match 5
Montenegro - Rumänien 2
(TTT 2-1-7)

Tillbaka till Liga B Grupp 3 där vi tidigare stiftat bekantskap med Finland och Bosnien. Här möts de övriga två lag i gruppen. Montenegro gjorde vad man kunde förvänta sig i VM-kvalet. Kom före Lettland och Gibraltar men kunde ej rå på Norge, Turkiet eller Nederländerna. Kryssade hemma mot Nederländerna och borta mot Turkiet så när det klaffar är man rätt bra. Precis som tabellkonkurrenterna Finland och Bosnien har man en klasspelare på topp i Stevan Jovetic (sena uppgifter om att han kanske missar matchen), som övriga lutar sig mot. Hade nog hoppas att Sead Haksabanovic hade varit en stjärna nu men det är en bit kvar innan han får stjärnstatus. På tal om stjärnor så missar troligen Stefan Savic pga skada. Även rutinerade Marko Simic, Nikola Vukcevic och Uros Durdevic står över här. Rumänien var nära att knipa andraplatsen bakom Tyskland i VM-kvalet men fick med besvikna ögon se Nordmakedonien lägga beslag på play-off positionen. Alin Tosca har lagt dojorna på hyllan och Claudi Keseru lär nog följa snart. Talangerna Dennis Man och Ianis Hagi ej med i truppen denna gång men har framtiden för sig. Lurig match i Svarta Bergen. Invänta gärna besked om skadeläget på Savic / Jovetic. 

Match 6
Oskarshamn - Ljungskile X
(TTT 4-0-6)

Östkustkärnkraftverket imponerar inte för stunden. Vann förvisso senast efter fyra raka förluster med noll mål framåt, men det var mot jumbon IFK Malmö och segermålet kom på straff i 88e minuten. Bara tio mål framåt efter tio omgångar känns svagt då man har bra spelare Arton Podrimacaku, Zakaria Sawo och Måns Söderqvist i truppen. Nu målade både Sawo och Sönderqvist senast så det kan komma mer här. Inga skador eller avstängningar som stör. Ljungskile på tredjeplats har ambitioner att gå upp i Superettan. Har 5-4-1 på sina tio kamper. Hållit bra bakåt men haft det lite halvknackigt framåt och det är tre kryssmatcher på de fyra senaste ett bevis för. Anton Henriksson inledde säsongen fint med fem mål de sex första matcherna men nu utan nätrassel i de fyra senaste. Murana Conteh har varit hetare på slutet men efter tre raka matcher med ostskivor är han avstängd här. Dessutom är Linus Tornblad skadad så Nya Zeeländaren Otto Ingham kanske får starta efter att mest agerat inhoppare i på sistone. Vi tror på en jämn historia och krysset ligger nära till hands.

Match 7
Qviding - Vänersborg 2
(TTT 7-1-2)

Ingen bra start på säsongen för Qviding som redan förlorat sju av tio matcher. Detta ger inte mer än en 14e plats i tabellen. Blytung torsk senast då man själva brände straff i 65e och sedan släppte in 2-2 på straff i slutet av matchen. Som salt i såren så avgjorde Tvååker på stopptid. Glömde vi att säga att första insläppta målet var ett självmål. Bara bryta ihop och komma igen och tänka på match innan då IFK Malmö besegrades med 2-1. Får här åter Andreas Jernarp efter avstängning. Spanjoren Gaizka Barrasa Perez fick en halvtimme senast efter skadefrånvaro och kan komma att starta här. Även Adam Wästlund hoppas på mer speltid, då han senast gjorde första minuterna för säsongen. Vänersborg i mitten av tabellen med tolv inspelade poäng. Hade på bortagräs tre raka kryssmatcher innan man senast inkasserade första förlusten (2-3 Lindome). Hade då både Halid Zekovic och Marwin Leidewall avstängda men nu är duon åter och tar plats i startelvan. Dock är Fabian Ransjö Falkstrand nu avstängd. Har samlat på sig många gula kort i laget och behöver visa lite mer kyla för att inte dra på sig onödiga kort. Om man håller fokus på rätt saker här så finns bra chans till (alla) poäng.

Match 8
Åtvidaberg - Falkenberg 2
(TTT 0-0-10)

Klassiska Åtvidaberg har bara IFK Malmö bakom sig i tabellen. Sex förluster på tio matcher är inget bra facit men senast knep man ett kryss borta mot Torns så återstår om man kan bygga vidare på poängen här. Liam Andersson satte första målet för säsongen och är därmed uppe på delad andraplats i interna skytteligan. Edvin Crona saknades senast och oklart om han är redo här. Viktor Djupmark första matchen i backlinjen men lär få lämna över till Nathan Millis här som är åter efter varit avstängd senast. Saknar Carl Thulin (skadad) och Gustav Rydberg (avstängd) till denna match. Falkenberg ligger åtta och har fyra raka utan förlust i bagaget. Formen är bra då segrarna kommit mot Oskarshamn & Qviding och kryssen mot Olympic & GAIS är helt ok då dessa lag tillhör toppen. Har förlorat fyra av fem borta men visade klass mot Qviding så man bör kunna stå upp bra mot Åtvid. Det mesta talar för Falken här och bara man får fart framåt så blir det vinst för bakåt är det stabilt. Om tvåan stannar under 50% spikar vi!

Match 9
Hammarby TFF - Karlstad 2
(TTT 0-0-10)

Hammarby Talang har lämnat bottenskiktet efter sju poäng i de fyra senaste matcherna. Jusuf Erabi var dominant mot Motala (3 mål) och även målskytt mot Haninge men senast i 1-0 vinsten mot Stockholm Internazionale var det inhopparen Albin Aljic som blev matchvinnare. Ingen spelare som är nära avstängning och det tyder på att truppen är ganska mogen trots den unga åldern på spelarna. Karlstad på femte plats har hittat form och har tre raka segrar. En 1-0 vinst borta mot Forward samt två målrika tillställningar hemma. 3-2 mot Sollentuna och senast 4-3 mot Motala. Oskar Alvers (7 mål på 10 matcher) och Isaac Boye (4 mål på de 4 senaste) är killar att se upp för. Backen Stefan Zarkovic var tillbaka (på bänken) senast efter skada. Tvåan först men om råd gardera värmlänningarna.

Match 10
Motala - Täby 1
(TTT 10-0-0)

Motala är Dr Jekyll och Mr Hyde. Hemma i kanalstaden går allt med strömmen, fem raka vinster medan man utanför Östergötland har fem förluster. Såg senast ut att spräcka poängnollan borta mot Karlstad men släppt in tre bollar på fyra minuter när det var kvarten kvar av matchen. Adam Bark reducerade sedan (mål för femte matchen i rad) men någon poäng blev det inte. När vi ändå är inne på mål så är matchen given på måltipset då Motala har fyra målrika matcher i rad nu. 1-4 mot HTFF, 4-1 mot Umeå, 3-1 mot Syrianska och senast då 3-4 mot Karlstad. Trettonde plats är Täby tabellposition efter tio omgångar. Startade bra med tre segrar på de fyra första men efter det endast en poäng på sex matcher. Har Robin Holm åter efter avstängning. Linus Tagesson står nog näst på tur att få stå över en match. Har två gula och kan mycket väl plocka en ostskiva här. Vi har svårt att se Täby ta poäng på Motala fotbollsfestival (gratis inträde, fiskdamm, hoppborg & popcorn, det ni!)

Match 11
Sandviken - Gefle 1
(TTT 10-0-0)

Derby della Gestrico när Sandviken och Gefle möts i bandymetropolen. Skiljer ca en 65 km mellan städerna medan det i tabellen är fyra poäng upp till serieledande Sandviken för Gefle. Fem segrar och ett kryss har Sandviken skramlat ihop på hemmaplan. Senast mot Sollentuna dröjde det till 10 minuter kvar av matchen innan man fick in bollen. Sedan satte man spiken i kistan i sista minuten genom John Junior Igbarumah. Första målet genom skyttekungen Mohammed Naeem. Han bör vara under luppen för klubbar i Allsvenskan och Superettan. Gefle vann sina tre första bortamatcher men har nu förlorat två i rad. Så formen är inte på topp men derby är derby och då ser man bara framåt. Finns bra kraft framåt i Cihan Sener, Jacob Hjelte och Leo Englund. Längst bak brukar Tim Markström vakta målet men senast fick Albin Lorenz chansen men här tror vi att Tim är åter mellan stolparna. Daniel Eliasson lämpligt nog åter efter avstängning till denna match. Ettan först men derby så garderar gärna.

Match 12
Vasalund - Stockholm Internazionale 1
(TTT 10-0-0)

Vasalund har växt under säsongen. Inledde med 0-4 borta mot Umeå och sedan fyra kryss och en vinst på fem matcher men har nu fyra raka trepoängare. Har fina målgörare i Calvin Kabuye och Elias Durmaz. Även klass på spelare som Ludvig Öhman, Rasmus Bonde och Pontus Åsbrink. Bra så klart att kunna låna in spelare som inte riktigt platsar i Gnaget och ge dem speltid. Både Bonde och Kabuye är AIK-lån denna säsong. Förstekeeper Orestis Menka tog rött mot Team TG och var avstängd senast men Christos Liantas höll nollan och känns trygg som back-up. Stockholm Inters säsong har varit lite upp och ner så här långt. Först förlust sedan tio poäng på fyra matcher men nu är det mest moll då man har fyra förluster på de fem senaste. Allra senaste hemmatorsk mot Hammarby TFF som håller (höll) till i botten. Känns som att man saknar en pålitlig målgörare. Kristijan Cosic var bra i Arameisk-Syrianska IF och behöver hitta tillbaka till den formen. Fem spelare i truppen på två gula kort så det gäller att hålla fokus på rätt saker här annars risk för manfall i kommande match mot Motala. Ettan spikas trots hög streckning.

Match 13
Las Palmas - Tenerife 1
(TTT 10-0-0)

Kanariskt derby i kupongen sista tillställning där vinnaren har chans på uppflyttning till högsta serien. Las Palmas very good football, Primera Division, kan alltså bli verklighet om man lyckas vända på steken här. Första mötet på Teneriffa slutade 1-0 till Luis Ramis manskap. Var på vippen att Tenerife inte ens fick chansen att kvala. Avslutade ligasäsongen med tre raka nederlag och Real Oviedo på sjunde plats slutade bara en poäng bakom. Las Palmas o sin sida spurtade bättre än självaste Caleb Ewen och vann nio av de elva avslutande matcherna. Jonathan Viera hade målat i sex raka innan han och Las Palmas senast blev nollande. Här kan han eller rutinerade Jese vara nyckelfigurer. Tenerife har Enric som sin rutinerade pjäs längst fram. Mario Gonzalez eller Andres Martin kommer assistera honom på topp. Ettan först men ta gärna med krysset då det kan bli en låst tillställning.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Italien - Tyskland 2
2. Ungern - England 2
3. Finland - Bosnien 1X2
4. Litauen - Luxemburg 2
5. Montenegro - Rumänien 1X2
6. Oskarshamn - Ljungskile X2
7. Qviding - Vänersborg 2
8. Åtvidaberg - Falkenberg 2
9. Hammarby TFF - Karlstad X2
10. Motala - Täby 1
11. Sandviken - Gefle 1X2
12. Vasalund - Stockholm Inter 1
13. Las Palmas - Tenerife 1X

MÅLTIPSET (9 Raders)

3. Finland - Bosnien
7. Qviding - Vänersborg
9. Hammarby TFF - Karlstad
10. Motala - Täby
17. Gauthiod - Säffle
19. Bergnäset - Älgarna
20. Sandviks - Boden
21. Österåker - Forsbacka
26. Trollhättan - IFK Malmö

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto