Stryktipset Tips 7/1 2023

Publicerad på 6 Jan 2023 - 20:54

Aston

Aston

Jan Wickberg

6 Jan 2023 - 20:54

FA-cup helg från England är alltid spännande. Vilka favoriter håller och vilka underdogs skräller. För flera av lagen från de lägre divisionerna är detta säsongens höjdpunkt medan en del lag från högre ligorna bara vill få matchen undanstökad då det stör i ligaspelet. Inte så jättemånga stora elefanter på kupongen men intressant ändå. Måltipset utökar med matcher från League 1, League 2 och National League. Fram med snöskyffel och halsdukar så ska vi försöka skotta fram 13 rätt!

STRYKTIPSET 2023-01-07 15:59

Match 1
Liverpool - Wolverhampton 1
(TTT 10-0-0)

Efter fyra raka vinstmatcher tog det stopp för Liverpool senast mot Brentford. Laget gick inte att känna igen och flera av spelarna underpresterade. Därmed bra läge för andra truppspelare att komma in här och visa vad de kan. Caoimhin Kelleher tar troligen vantarna på lån från förstekeeper Allison Becker. Backen Nathaniel Phillips, ynglingen Stefan Bajcetic och nye PSV-anfallaren Cody Gakpo är andra killar som hoppas på speltid här. Skador på Virgil van Dijk, Arthur Melo, Luis Diaz och Diogo Jota. Även sena tester på James Milner, Jordan Henderson och Roberto Firmino som alla missade Brentford-matchen. Wolverhampton under nedflyttningsstrecket i Premier League och lär nog inte lägga så mycket krut på den här matchen. Kommer närmast från 1-1 mot Aston Villa där man dominerade första halvlek men pressades i andra. Även Wolves kan komma att rotera i elvan och Matija Sarkic (mv), Jonny Otto, Joe Hodge och anfallsduon Raul Jimenez / Matheus Cunha är tänkbara startnamn. Skador på Chiquinho, Boubacar Traore, Sasa Kalajdzic och Pedro Neto. Etta!

Match 2
Brentford - West Ham 1
(TTT 8-1-1)

Ett formstarkt Brentford kunde rätt enkelt besegra Liverpool senast i ligan. Ok att Pool-backen Ibrahima Konate bjöd på två av tre mål så ska vi komma ihåg att Yoane Wissa fick två av sina tre mål underkända efter VAR-granskningar. Här tar vi för givet att Wissa behåller sin startplats då Ivan Toney som missade senast pga knäont säkert får vila även här. Får se om manager Thomas Frank ändrar om så mycket i startelvan. Svårt att se att spelare som Mads Bech Sörensen, Pontus Jansson och Saman Ghoddos ska få starta. Kanske Sergi Canos och Keane Lewis-Potter är aktuella för startplatser. Kristoffer Ajer, Aaron Hickey och Frank Onyeka är alla tre är på väg tillbaka efter långtidsskador, men knappast redo här. West Ham är ett mål från nedflyttningsplats i Premier League. Tog en pinne senast borta mot Leeds (2-2) men innan dess fem raka nederlag. Sett till truppen så borde man vara med och fightas om Europa istället för att slåss för nytt kontrakt. Andrekeeper Alphonse Areola hoppas få vakta buren. Emerson, Benjamin Johnson, Flynn Downes och Michail Antonio är andra som vill starta. Manuel Lanzini fick inte plats i Argentinas VM-lag och har efter uppehållet varit fast på bänken. Får nu chansen att visa framfötterna i cupen? Ettan känns inte glasklar här då Hammers har material att störa.

Match 3
Middlesbrough - Brighton 1
(TTT 0-1-9)

Boro är med i kampen om uppflyttning till Premier League. Är på rätt sida uppflyttningsstrecket tack vare målskillnad. Det går inte att klaga på formen då laget har vunnit sju av de nio senaste matcherna. Har anfallarna Marcus Forss och Chuba Akpom i strålande slag och i de två senaste matcherna har även Matt Crooks som normalt håller till på mitten flyttats fram som en murbräcka med framgång. Tror att manager Michael Carrick vill behålla momentum här och inte gör så många ändringar. Om han önskar lufta några spelare så känns det som Paddy McNair, Alex Mowatt och Duncan Watmore är de som ligger närmast startplatser. Långtidsskadade Matt Clarke enda avbräcket. Brighton har vunnit på bortaplan i fem av nio matcher och senast var det Everton som fick en riktig körare (1-4). Låter nog back-up målis Jason Steele vakta målet här. Billy Gilmour, Adam Lallana och Evan Ferguson är några av utespelarna som gärna lirar från start när det vankas cup. Adam Webster & Danny Welbeck medverkar ej pga skador. Kan Championshipgänget skaka Premier Leagueåttan?

Match 4
Hull - Fulham 2
(TTT 0-0-10)

Än har inte ränderna gått ur tigrarna tagit sig upp på säker mark i Championship tack vare vinsterna mot Birmingham och Wigan. Båda dessa på bortaplan och faktum är att laget har spelat in fler poäng borta än hemma. Tre segrar på de fyra senaste borta, medan senast hemmaviktorian kom 5/10 och efter det sex raka utan trepoängare på MKM Stadium. Tror att manager Liam Rosenior ser en bra chans här att vila spelare och lufta truppen. Lewie Coyle, Tobias Figueiredo, Callum Elder, Ryan Woods, Ozan Tufan och Tyler Smith är alla tänkbara alternativ för Rosenior. Skador på Nathan Baxter (mv), Vaughn Covil, Dimitrios Pelkas, Dogukan Sinik och Benjamin Tetteh. Fulham på sjätte plats i Premier League har haft en finfin omstart med tre segrar. Crystal Palace, Southampton och Leicester är lagen man besegrat. Då truppen är bred och många vill ha speltid kan manager Marco Silva ha i tanke att byta ut hela startelvan som spöade Leicester med 1-0. Marek Rodak (mv), Layvin Kurzawa (tillbaka från skada, på bänken senast), Daniel James, Harry Wilson och Manor Solomon (åter efter skada, på bänken senast) är några som således kan ingå i startelvan denna eftermiddag. Sen om man kör fast finns ju spelare som Andreas Pereira, Bobby Reid och Aleksandar Mitrovic att skicka in, så tvåan först.

Match 5
Sheffield Wednesday - Newcastle 1
(TTT 1-0-9)

Tabelltvåan i League 1 mot trean i Premier League. Alltid kul när formstarka lag från olika divisioner ställs mot varandra i cupen. Sheffield är i bra slag med tre raka vinster. 5-0 mot bottengänget Cambridge senast. Två mål av Michael Smith och tre strutar av Josh Windass. Har tidigare i cupen besegrat Morecambe (2-0) och Mansfield (2-1). Även i dessa matcher så målade firman Windass / Smith, så det vore väl oklokt av manager Darren Moore att ställa över någon av dem här. Om det blir några ändringar så är de nog få. Fisayo Dele-Bashiru och Alex Mighten är i så fall de vi kan tänkas komma in. Sen test på mittfältsherren Barry Bannan som stod över senast pga skadekänning. Dominic Iorfa, Michael Ihiekwe och Tareeq Bakinson borta sedan tidigare. Newcastle fortsätter att imponera i Premier League. Har 9-8-1 på sina 18 matcher. Spelat två kryssmatcher i rad men var närmast segern både mot Leeds och Arsenal. Målis Nick Pope har hållit nollan i tre raka men får nog ändå vila här och låna ut vantarna till Martin Dubravka. Även bland utespelarna lär det luftas en del. Jamaal Lascelles, Javier Manquillo, Elliot Anderson, Jamal Lewis, Allan Saint-Maximin och Chris Wood är några som normalt nöter bänk men får chansen här? Paul Dummett, Matt Target, Emil Krafth, Jonjo Shelvey & Alexander Isak skadade. 1X2.

Match 6
Blackpool - Nottingham 2
(TTT 0-0-10)

Två lag som huserar i nedre regionen i sina respektive ligor. Blackpool på 22a plats i The Championship. Har inte tagit en trepoängare sedan vinsten mot Coventry 29/10. Därefter åkte man på fyra förluster i rad. Under julmånaden tre kryss och en förlust för att sedan inleda nya året med ännu en oavgjord match. Förlorat 7 av 13 hemmamatcher så ingen jättefördel att man lottades hemma. En tunn trupp och några spelare på skadelistan gör att manager Michael Appleton får försöka göra det bästa av situationen. Kan således inte skicka in så värst många "truppspelare" för att vila normala startspelare. Nottingham å sin sida har knappast problem med truppspelare då man inför säsongen värvade in runt 25 nya spelare! Har ändå haft det tufft i Premier League men är efter segern senast borta mot Southampton på rätt sida nedflyttningsstrecket och lite andrum för manager Steven Cooper. Lär lufta manskapet och andrekeeper Wayne Hennessey lär vakta målet. Harry Toffolo, Scott McKenna, Gustavo Scarpa, Sam Surridge och Emmanuel Dennis är andra som bör få chansen. Omar Richards, Moussa Niakhate, Cheikhou Kouyate, Taiwo Awoniyi och Jesse Lingard skadade. Tvåan spikas upp till 50%

Match 7
Bournemouth - Burnley 2
(TTT 5-2-3)

Bottenlag i Premier League mot topplag i Championship ställs mot varandra i detta möte. Bournemouth har det tufft i sin serie där man åkt på däng i fyra av de fem senaste matcherna. Efter uppehållet tre raka förluster och 0-7 i målskillnad. Har brottats med sjukdomar i truppen men även skador har varit störande. Ryan Fredericks, Marcus Tavernier, Junior Stanislas, David Brooks och förstekeeper Neto är fortfarande borta. Manager Gary O'Neil förväntas ändå mönstra en stark elva här, men spelare som Jack Stacey, Jack Stephens, Ben Pearson och Siriki Dembele kan få förtroende av O'Neil att starta. Burnley går som tåget i Championship och leder i stor stil. Sex raka segrar i ligan och föll bara med 0-2 borta mot Manchester United i EFL-cup. Bra skadeläge med endast frågetecken för backen Vitinho gör att Vincent Kompany kan ta ut den elva han vill. Vi gissar att back-up målis Bailey Peacock-Farrell får vakta buren. Samuel Bastien och Scott Twain kan få chansen på mitten medan Ashley Barnes & Anass Zaroury (som fick speltid i VM bronsmatchen) kan få förtroende på topp. Två lag som gärna sluppit denna cupmatch men vi tror mer på Burnley som vill hålla formen intakt. Skippar ettan.

Match 8
Millwall - Sheffield United 1
(TTT 5-2-3)

Två topp 6 lag från The Championship har lottats mot varandra här. Millwall på play-off plats tack vare målskillnad. Har åtta poäng på de fyra senaste matcherna. På hemmagräs är man näst bäst i hela serien med åtta vinster på tretton matcher. Har en fin trupp och kommer här ha råd att vila några pjäser. Bartosz Bialkowski är en duglig keeper som man värmde upp mot Rotherham (där han höll nollan) inför detta möte. Tyler Burey, Callum Styles och George Honeyman är alla alternativ här för manager Gary Rowett. Kanske även överraskar med att ta in någon spelare som varit utanför truppen på sistone som tex Scott Malone, Isaac Olaofe eller Mason Bennett. Skada på Ryan Leonard och inte heller Benik Afobe kan medverka då han lämnade klubben i veckan. Sheffield på andraplats i The Championship har så klart fokus på att ta steget upp till finrummet som prio ett. Även om man är seriens bästa bortalag så känns det som att man inte kommer lägga ned hela sin själ i att avancera till nästa runda i cupen. Lär således rotera nästan hela elvan och ta in spelare som Adam Davies (mv), Chris Basham, Jayden Bogle, Thomas Doyle, Andre Brooks och Daniel Jebbison mfl. Har skador på Rhys Norrington-Davies, Jack O'Connell, John Fleck, Ismaila Coulibaly och Rhian Brewster. Med risk att få ta på sig dumstruten i efterhand så ger vi Millwall fullt förtroende och spikar lejonen.

Match 9
Fleetwood - Queens Park Rangers 1
(TTT 0-0-10)

För League 1 mittgänget Fleetwood är detta något av säsongens match så här långt. Även om QPR inte tillhör de allra bästa från huvudstaden så är det ändå lite av finbesök av bra kaliber. Man har två raka förluster hemma men det mot bra motstånd i form av Bolton och Sheffield W. Hade oflyt mot Bolton där man släppte in två sena bollar och mot Sheffield så fick man Shaun Rooney utvisad med fem minuter kvar och motståndarna kunde spela av tiden. Fick senast själva spela elva mot tio i nästan hela matchen då Shrewsburys rutinerade back Matt Pennington tog rött redan efter 20 minuter. Vann då med 3-0 så lite självförtroende har man inför detta möte. Har signat ny keeper i David Harrington från Cork men han är ej redo här så lutar åt att Jay Lynch behåller vantarna. Admiral Muskwe gjorde en bra match senast och kan behålla sin plats i startelvan. I övrigt få ändringar att vänta. QPR jagar play-off plats i Championship. Är tre poäng bakom Millwall som innehar sjätteplatsen. Dock fem lag mellan så det är en jämn serie och många lag att passera. Formen är inte på topp med endast två pinnar på de tre senaste matcherna. Fick in en boll mot Sheffield U. senast men innan dess två mållösa matcher. Manager Neil Critchley säkert lite förgrymmad senast då man släppte in 1-1 i 90+6 och därmed tappade viktiga poäng. Hade här säkert luftat målis Jordan Archer men han fanns inte på bänken senast och då får nog Timothy Dieng stå kvar mellan stolparna här. Osman Kakay, Albert Adomah, Luke Amos, Taylor Richards och Olamide Shodipo några som är redo att starta om de får chansen. Leon Balogun och Stefan Johansen skadade. Jake Clarke-Salter och Andre Dozzell har varit sjuka under veckan och får nog vila här. Känns som att Fleetwood har ett hyggligt skrälläge här och alla tecken in!

Match 10
Ipswich - Rotherham 1
(TTT 9-0-1)

Ipswich fortsatt med i treslaget om direktplats till Championship nästa säsong. Har sex poäng upp till serieledande Plymouth men är bara två efter Sheffield W. Efter två raka kryss skulle man må bra av att segra här för att få komma tillbaka på vinnarspåret och inte släppa iväg toppkonkurrenterna. Har under säsongen 7-4-1 på hemmaplan och bara släppt in nio mål på tolv matcher. Har i tidigare rundorna av FA-cupen slagit ut bonngängen Bracknell (3-0) och Buxton (4-0). Känns hugget som stucket om man ska vila förstekeeper Christian Walton och låta Vaclav Hladky vakta kassen. Lär i övrigt köra på med vanliga startelvan med få undantag. Leif Davis stod över senast så Greg Leigh kan få fortsätta om inte Davis kan medverka. Har tagit in Massimo Luongo på korttidskontrakt och han kan komma att göra debut här. Rotherham levde länge på Viktor Johanssons insatser i mål men nu har man rasat som en sten genom The Championship och är bara en poäng från nedflyttningsplats. Har en viktigt match mot ojämna Blackburn om en vecka och det är nog där som en hel del fokus ligger redan nu. Truppen är tunn så har inte material att vila (trötta) spelare. Dessutom skador på Grant Hall, Benjamin Wiles, Tom Eaves och Georgie Kelly. Även sen test på Chiedozie Ogbene som stod över senast. Nej det blir (för) tufft för The Millers som behöver lägga all krut på ligaspelet. 70% är dock i högsta lager så om råd ta med krysset.

Match 11
Shrewsbury - Sunderland 2
(TTT 1-0-9)

Formsvaga Shrewsbury har tre raka nederlag i ligan inför detta möte. Då har man ändå mött beskedligt motstånd i form av Cambridge, Cheltenham och Fleetwood. Vad är det då som gått snett, svaret är att man i alla dessa matcher dragit på sig röda kort! Ryan Bowman hoppade in mot Cambridge och efter två minuter på planen blev det raka spåret till duschen. Luke Leahy bråkade sig ut ur matchen mot Cheltenham, tog dock med sig en motståndare men ändå avstängd i matchen mot Fleetwood. Där var Matthew Pennington med i 20 minuter innan domaren halade upp pastejskivan. Vem åker ut här? eller har manager Steve Cotterill haft ett snack med grabbarna att de måste hålla sig på rätt sida lagen här. Här får man ej använda Carl Winchester som är på lån från dagens motståndare. Låter troligen reservmålis Harry Burgoyne vakta målet. I övrigt räknar vi inte med så mycket rotation i startelvan. Rutinerade Elliott Bennett fick chansen senast och kan behålla sin plats på mitten. Sunderland har sedan man fått ordning på skadesituationen klättra i The Championship och är nu bara en poäng från play-off plats. Bara 1-1 senast mot Blackpool men innan dess segrar mot Blackburn och Wigan. Låter nog Alex Bass ta vantarna och även spelare som Abdoullah Ba, Jay Matete, Jewison Bennette och Leon Dajaku har goda chanser att ta starttröjor här. Hade säkert luftat flera killar om skadeläget varit bättre men nu har man många som dras med skadekänningar. Danny Batth, Dennis Cirkin, Aji Alese, Niall Huggins, Eliot Embleton, Alex Pritchard och Lynden Gooch var besökare hos medicinska teamet förra matchen. Bör ändå kunna gå segrande ur denna kamp då man har klass i spelare som Amad Diallo, Jack Clarke och Ross Stewart. Dessvärre är Ellis Simms återlämnad till Everton.

Match 12
Grimsby - Burton 1
(TTT 6-2-2)

Två lag som inte direkt satte andan i halsen när de fick se lottningen i denna runda av FA-cupen. Grimsby på 16e plats i League 2 har usel bortaform så är nog väldigt glada att matchen spelas på Blundell Park. Vann senast med 1-0 mot ett formstarkt Stockport så det kan ha gett en välbehövlig boost. Även skönt att hålla nollan efter ha släppt in sju mål på de två föregående matcherna. Vi tror inte någon rotation av spelare här då man troligen håller fast vid samma elva som slog Stockport. Har Sean Scannell åter efter skada men Ryan Taylor är fortfarande borta och missar här sin tolfte match i rad. Burton är under nedflyttningsstrecket i League 1. Hade två bra insatser mot Lincoln (3-0) och Forest Green (2-1) innan man senast åkte på 0-5 mot jumbon Morecambe. Manager Dino Maamria kan inte varit särskilt munter efter matchen och det bör märkas på startelvan här. Viljami Sinisalo lär vakta målet, Michael Mancienne, Joe Powell, Mustapha Carayol och Joe Dodoo är några som är tänkbara ersättare till normala startspelare. Vi tror hemmaplansfördel kan vara avgörande här.

Match 13
Luton - Wigan 1
(TTT 10-0-0)

Avslutningsvis en match mellan Championship konkurrenterna Luton och Wigan som befinner sig i olika ändar av tabellen. Luton på sjunde plats har efter tre raka vinster häng på play-off plats. Har James Shea skadad så Ethan Horvath behåller handskarna. Bland utespelarna skador på Sonny Bradley, Fred Onyedinma och Henri Lansbury men det finns ändå gott om alternativa spelare som gärna vill ha chansen att visa framfötterna. Reece Burke är åter efter skada och behöver speltid. Mittfältarna Luke Berry & Louie Watson är duktiga och framåt finns namn som Harry Cornick, Cameron Jerome och Cauley Woodrow som alla hade platsat i flera av lagen i Championship. Wigan har efter fyra raka förluster hamnat sist i tabellen. Just nu känns det som att inget funkar för Kolo Toures bygge. 1-4 är slutresultatet i de tre senaste matcherna. Vi trodde inte mycket på ivorianen som tränare men än är det för tidigt att helt såga honom men 3-12 på tre matcher är inte bra. Har flera spelare som dras med skador och Tom Pearce, Jason Kerr, Charlie Hughes och Charlie Wykes stod över senast. Hade dock Jack Whatmough åter och även Josh Magennis fick några minuter. Vi resonerar på samma sätt som i match 10, hemmalaget klar favorit och bör vinna men till 70% är det läge att ta med krysset och hoppas på skräll.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Liverpool - Wolverhampton 1
2. Brentford - West Ham 1X2
3. Middlesbrough - Brighton 1
4. Hull - Fulham 2
5. Sheffield W. - Newcastle 1X2
6. Blackpool - Nottingham 2
7. Bournemouth - Burnley X2
8. Millwall - Sheffield U. 1
9. Fleetwood - Queens PR. 1X2
10. Ipswich - Rotherham 1X
11. Shrewsbury - Sunderland 2
12. Grimsby - Burton 1
13. Luton - Wigan 1X

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Liverpool - Wolverhampton
4. Hull - Fulham
13. Luton - Wigan
15. Chesterfield - West Brom
22. Harrogate - Colchester
23. Leyton Orient - Doncaster
25. Rochdale - Newport
26. Tranmere - Sutton
29. Southend - Soilhull

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Liverpool - Wolverhampton 4 mål
2. Brentford - West Ham 2 mål
3. Middlesbrough - Brighton 1 mål
4. Hull - Fulham 5 mål
5. Sheffield W. - Newcastle 3 mål
6. Blackpool - Nottingham 2 mål
7. Bournemouth - Burnley 1 mål
8. Millwall - Sheffield U. 2 mål
9. Fleetwood - Queens PR. 2 mål
10. Luton - Wigan 5 mål
11. Villarreal - Real Madrid 2 mål
12. Juventus - Udinese 1 mål
13. Monza - Inter 2 mål

BIG 9 (48 Raders)

1. Liverpool - Wolverhampton 1 + över 2,5 mål
2. Brentford - West Ham Wildcard
3. Middlesbrough - Brighton 1 + under 2,5 mål
4. Sheffield W. - Newcastle 1X2 + under / över 2,5 mål
5. Bournemouth - Burnley X2 + under 2,5 mål
6. Hull - Fulham 2 + över 2,5 mål
7. Juventus - Udinese 1 + under 2,5 mål
8. Monza - Inter 2 + under 2,5 mål
9. Villarreal - Real Madrid X2 + under / över 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto