DD Tips Åby 13/8

Publicerad på 13 Aug 2022 - 15:18

DrTrav

DrTrav

13 Aug 2022 - 15:18

DD Tips Åby Lördag 13/8

DD1: 2,5,10
DD2: 1,8,11

9 rader x 30 kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
10 Seven Nation Army stod för en mycket rapp avslunting senast, vilket också räckte för att ta en knapp seger före 5 Akilles Face. Seven Nation Army är en mäktig individ som alltid går bra tillslut och att loppet är 500m längre idag ses inte som en nackdel. Idag är motståndet på förhand lämpligare än senast och skulle man dessutom hitta ett bättre löpningsförlopp idag är segerchansen på nytt hög. 

5 Akilles Face var klart positiv senast när man som en 20 oddsare på toton höll starkt och utmanade Seven Nation Army in på linjen. Akilles Face har en del humör och hyss för sig men när han fungerar har han flera gånger visat upp högt kunnande. Nu kommer Akilles Face med två felfria prestationer bakom sig och med insatsen senast i ryggen ska man ses som en given utmanare till favoriten här. Framförallt när utgångsläget också är bättre. 

Vill även nämna 2 Donizetti som inte fick det att stämma fullt ut senast men som tidigare visat att han står bra inne i klassen sett till kapacitet. Idag är utgångsläget passande och vid gardering ska Donizetti inte nonchaleras. 

Min Vinnare: 10 Seven Nation Army
Spets efter 500:
Skrällen: 5 Akilles Face
Rankingen: A: 10 B 5,2,8,11,7,3,6, C 4,1,9,12


Dagens Dubbel 2 - 3140m auto
Åbys Stora Pris och Daniel Redéns 1 Hail Mary blir klar favorit. Detta med all rätt, Hail Mary är en topphäst som knappast behöver presenteras närmare. Hail Mary är Derby vinnaren som sett strålande ut hos Daniel Redén i sina fyra framträdanden. Senast var det mini comeback och man fastnade då i rygg på ledaren och fick aldrig se dagens ljus, men frågan är om man kan se bättre ut som fastlåst än vad Hail Mary gjorde? Örjan Kihlström hade ett ton kvar i linorna och det lyste form kring hästen. Nu med det loppet i kroppen lär Hail Mary vara än bättre idag. För två starter sedan slutade man tvåa i självaste Elitloppet och från ett bra utgångsläge idag talar mycket för att man tidigt sitter i ledningen. Kommer sen ingen fram utvändigt och vill göra lopp av detta kan det mycket väl vara så att loppet är avgjort redan efter 7-800m. Men.. Det är trav och spel det handlar om och det kommer rena oerhört bra bakom Hail Mary och med tanke på hur jag byggt systemet idag så har jag faktiskt råd att iaf göra ett försök att fälla den stora favoriten. 

8 Brother Bill är en tidig skräll för mig. Han var inte som bäst i Elitloppet för tre starter sedan. För två starter sedan senast var det mini comeback igen och han behövde lopp i kroppen. Men senast visade man pånytt bra form och Brother Bill gjorde det bra som tvåa bakom Don Fanucci Zet i Årjängs Stora Sprinterlopp, klockan stannade på 09,9 sista 800m. Brother Bill lever på sin speed och skulle några andra dra upp tempo på loppet under vägens gång idag så kommer Timo Nurmos stjärna fälla många tillsut. Endast 7%. 

Nämner även stryke fenomenet 11 Moni Viking. Han har segrat i Åbys Stora Pris tidigare och har även vunnit Harper Hanovers över samma distans. Moni Viking tål att göra en hel del själv under loppen och att han numera är tillbaka hos Björn Goop känns spännande. För den som garderar är Moni Viking ett tidig streck på kupongen. 

Min Vinnare: 1 Hail Mary
Spets efter 500: 1 Hail Mary
Skrällen: 8 Brother Bill
Rankingen: A: 1 B 8,11,9,5,10,12,6,4 C 3,7,2


Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto