DD Tips Åby & Solvalla 1/2

Publicerad på 1 Feb 2023 - 09:05

DrTrav

DrTrav

1 Feb 2023 - 09:05

Dagens Dubbel Åby & Solvalla 1/2

DD-1 2.3.5.11
DD-2 7 Kalle Taxam

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto
5 Honor tycker jag är rätt favorit i loppet och även om det blir svårt att spetsa av egen kraft är jag ändå inne på att Flemming Jensen kan få överta av 3 Miriam Håleryd i ett tidigt skede. Hon blir dock ganska stor favorit och det skulle kunna bli svar invändigt och jag vill ta med några ekipage till.

2 Chantal Jet spikade jag senast på V86 till 10% och hade förväntat mig en klart bättre insats. Jag vet vad hon kan i grunden och botten och även om hon söker lite efter formen för dagen är hon knappast sämre nu med ett par lopp i kroppen. Till 5% tycker jag att hon är given på kupongen.

3 Miriam Håleryd är inte helt att lita på men hon skötte sig senast och var mycket bra när hon vann från ett bakspår över kort distans. Hon är snabb när bilen släpper vingarna och jag tror hon kommer ta hand om ledningen initialt och sedan kan Peter Untersteiner lägga upp taktiken som han vill.

11 Darlington Fame har tre raka galopper i raden men är kanske rent utav loppets bästa häst. Thomas Uhrberg är en skicklig kusk som brukar ha en förmåga att ge hästarna väldigt bra lopp och felfri ska hon tas på allvar.

Min Vinnare:5 Honor
Spets efter 500m: 5 Honor / 3 Miriam Håleryd
Skrällen: 2 Chantal Jet
Rankingen A:5.2 B:3.11.6.8. C:9.1.10.7.4

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
7 Kalle Taxam fick en bra resa senast på V86 och skrällde efter en vass spurt. Det var ett härligt intryck som vittnar om toppform för dagen och tidigare har han varit ännu bättre när han får gå utan ryggar. Jag tror det blir full laddning framåt från start och han skulle kunna komma till ledningen med lite tur. Det troliga scenariot är att han får göra jobbet utvändigt om ledaren men dödens ingen position som bekommer honom. Jag tycker han är klart mer spännande än favoriten på spelet.

3 Ciak Bi är stor favorit i loppet och med ett par spår innanför Kalle Taxam är chansen god att Magnus A Djuse lyckas ta hand om ledningen. Däremot tycker jag att han är ojämn i sina prestationer och har dessutom inte startat sedan i september. Lägg därtill att han brukar tävla med barfotabalans så tycker jag inte att det är någon favorit att hålla i handen.

4 Ready Trophy lever på sin styrka och jag lyfte fram honom tidigt i tipsen inför hans senaste start och han gjorde det godkänt som fyra utan att glänsa på något vis. Nu sitter Jorma Kontio upp igen och han brukar få lite extra fart på honom och att man dessutom ska testa en bike för första gången tror jag kan ge riktigt bra effekt på en häst som är lite trög av sig.

Min Vinnare: 7 Kalle Taxam
Spets efter 500m: 3 Ciak Bi / 7 Kalle Taxam
Skrällen: 5 Ready Trophy
Rankingen A:7.3.4 B:10.2.11.6.8 C:5.9.1

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto