DD Tips Åby & Solvalla 21/9

Publicerad på 21 Sep 2022 - 11:31

DrTrav

DrTrav

21 Sep 2022 - 11:31

Dagens Dubbel Åby & Solvalla 21/9

DD-1 3.5.7
DD-2 3 Madame Norrgård

3 rader x 60 kr = 180kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 3140m Auto
3 Eagle Rock får tipset i loppet. Det är inte omöjligt att Conrad Lugauer kan hitta till ledningen och kör där men det mest troliga scenariot är att han får ett lopp i ryggen på 2 Hawker Typoon som är favorit i loppet. Favoriten har varit osäker tidigare och även om han stabiliserats är det ingen segerstaplare och för mig är det en svag favorit i omgången. Jag tror Eagle Rock slår favoriten och bakom finns det andra intressant ekipage jag hellre betalar för än Hawker Typoon.

7 Akilles Face har skyhög kapacitet och vinner väl förmodligen det här loppet om travet flyter och han är vid sunda vätskor. Risken att han galopperar får dock ses som hög och Adrian Kolgjini har galopperat med många uppsittningar den senaste tiden.

5 Conch On Inn testades med barfotabalans och bike senast men det föll inte väl ut och nu återgår man till hans vanliga balans. Även han är osäker men kunnandet är högt och han såg väldigt fin ut vid segern för tre starter sedan.

Min Vinnare: 3 Eagle Rock
Spets efter 500m: 2 Hawker Typoon/ 3 Eagle Rock
Skrällen: 5 Conch On Inn
Rankingen A:3.7.5 B:2.1.6.4.10 C:9.11.8

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
3 Madame Norrgård har en passande uppgift på pappret och jag valde länge och väl mellan henne och Hankypanky Pinkman som kompletterande spik i omgången. Om hon kommer till ledningen och håller sig i trav, vinner hon förmodligen det här loppet men ledningen är ingen garanti. Hon har dessutom galopperat omotiverat i två raka starter och varit ifrån tävlandet sedan i Maj.

7 Global Currency är kvick iväg bakom bilen och trots ett spår långt ut på vingen är det ingen omöjlighet att hon kan nå ledningen. Hon håller bra form för dagen och oavsett om det blir någon ledning eller inte borde Jörgen Westholm kunna ladda framåt och söka en bra position direkt.

12 Ohh Tooma är helt borttappad på spelet men jag väljer att ranka upp henne rejält. Hon gjorde en riktigt stark slutrunda senast trots att hon fick göra en hel del grovjobb ute i spåren och imponerade på mig som trea i mål. Att Björn Goop sitter upp nu istället för tränare Jevgeni Ivanov är förstås ett stor plus. 

5 Make It Star har sett formstark ut och 9 Lady Silver som avslutade sylvasst som tvåa från en position långt bak i kön senast närmar sig sin första seger.

Min Vinnare: 3 Madame Norrgård
Spets efter 500m: 3 Madame Norrgård / 7 Global Currency
Skrällen: 12 Oh Tooma
Rankingen A:3.7.12 B:5.9.6.4.2.11 C: 1.10.8

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto