DD Tips Axevalla 31/12

Publicerad på 30 Dec 2022 - 21:56

DrTrav

DrTrav

30 Dec 2022 - 21:56

Dagens Dubbel Axevalla 31/12

DD-1 5 What A Winner
DD-2 7.14

2 rader x 100kr = 200kr

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
Här kommer jag att ta ställning för 5 What A Winner som har toppform för dagen och som dessutom förstärks av ingen mindre än Åke Svanstedt.
Jag har en tydlig “take” på det här loppet att 3 Kövras Joker som ser ut att bli väldigt stor favorit kommer att få svar invändigt av 1 Andover Heaven. När krutröken har lagt sig mellan dessa två kommer hästarna bakom att få chansen och som What A Winner har sett ut på slutet är jag inne på att han bara blåser ner dom till slut. 7% är mycket intressant i en väldigt svårlöst V75-omgång.

Motbud
9 Babsans Bankir är kanske lite missgynnad av den korta distansen men det är en tuff herre som har bra ryggar i starten och det skulle kunna lösa sig hyggligt trots ett bakspår. Han brukar gå hela vägen in i mål och gynnas kraftigt av ett högt tempo.

3 Kövras Joker skulle förstås kunna komma till ledningen och det är klart att han ska ses med goda möjligheter om så blir fallet. Men jag tycker inte att han bär det stora favoritskap som dom tidiga spelarna har gett honom och att han ska tävla med skor måste ändå ses som ett stort frågetecken.

Vid bred gardering ska man inte heller glömma stallkamraten till favoriten, 7 Theycallmesixten som har fått lopp i kroppen och som dessutom är anmäld med en bike för allra första gången.

Min Vinnare: 5 What A Winner
Spets efter 500m: 1 Andover Heaven / 3 Kövras Joker
Skrällen: 7 Theycallmesixten
Rankingen A:5 B:9.3.1.7.2.10 C:6.4.8.12.11

Dagens Dubbel 2 - 2640m Volt
7 Vice Versa Diamant kan stoltsera med fyra raka segrar och hans tidigare osäkerhet verkar numera vara ett minne blott. Som jag läser loppet kommer Jorma Kontio att sända framåt omgående och jag tror knappast att någon på startvolten bemödar sig med att ta emot honom. Det är några tuffa hästar som startar med fyrtio meters tillägg men Vice Versa Diamant är också tuff och från ledningen är jag inne på att det kan räcka hela vägen.

Jag kan dock inte spela utan 14 Ferrari Sisu har tjänat fyra gånger så mycket pengar som tipsettan och som dessutom har toppform för dagen. Senast vann han en något klen gulddivision över lång distans och det finns ingenting som tyder på att han kommer vara sämre nu. Han tål jobb och den dryga distansen är inget som bekommer honom. Hans hårdhet kan mycket väl bli avgörande men det är många att runda och kan bli långt fram till tipsettan.

9 Hooper Des Chasses är härdad i tuffa utländska lopp och är kraftig gynnad av lång distans. Det blev galopp från start senast men han gick starkt därefter och felfri borde han kunna göra sig gällande nu istället.

Min Vinnare: 7 Vice Versa Diamant
Spets efter 500m: 7 Vice Versa Diamant
Skrällen: 9 Hooper Des Chasses.
Rankingen A:7.14 B:9.12.11.15.4.2 C:5.13.1.6.3.10.8

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto