DD Tips Axevalla 5/6

Publicerad på 5 Jun 2022 - 02:22

DrTrav

DrTrav

5 Jun 2022 - 02:22

DD Tips Axevalla Söndag 5/6
DD1: 1 Xerava C.D.

DD2: 1,4,5,7,11

5 rader x 50 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
1 Xerava C.D. kom till senaste starten med fyra raka segrar på konto, men efter att fått nöja sig med andraplatsen efter en klart bra prestation fick Hans R Strömbergs treåring se sin segersvit brytas. Avlsutningen var bra och han gav Eireann e match hela vägen in i mål. Men nu är siktet inställt på att påbörja en ny segersvit, från ett bra utgångsläge är Xerava C.D. den troliga ledaren av loppet, och i den positionen kommer hon sen bli svår att rå på. Addera därtill Mats E Djuse i vagnen vilket är ett plus och dessutom amerikansk vagn och barfota runt om! Hur bra skulle detta kunna bli!? Segerchansen är bra men det finns också alltid en risk att det skulle bli “för” bra på en så pass orutinerad häst men jag spikar på DD. 

11 Kayla Westwood har även hon endast en förlust på sina fem starter i livet. Enda förlusten kom för tre stenar sedan när hon mött tuffa hingstar, Kayla Westwood avslutade sista 800m på 11,9 den gången och det räckte till en tredjeplats. Detta är en tjej som tål att göra en hel del jobb på egen hand och trots att hon nu kommer tillbaka efter lite vila ska hon ses med segerchans direkt.

Nämner även 7 Hill Of Cash som vann på överlägset sätt senast i USA. Nu är det debut på svensk mar och hon är såklart svårbedömd med tanke på den insatsen senast ska man inte nonchalera henne här.

Min Vinnare: 1 Xerava C.D.
Spets efter 500m: 1 Xerava C.D.
Skrällen: 7 Hill Of Cash
Ranking: A 1,11 B 7,6,12,10,9,2 C 3,4,8,5

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
Kronprinsessan Victorias lopp - Ett damlopp där känslan är att vi kommer få se många segersugna kuskar och som har tendens till att bli rivigt kört vilket man gillar som traventusiast.

4 No Doubt är en häst med högt kunnande som när han presterar på topp står väl inne i klassen. När man kollar igenom arkivet sätter sig segern i försöket till E3 2020 sig på näthinnan, då travade No Doubt svenskt rekord på 10,5. Hans karriär har gått lite upp och ner efter det men senast visade han bra form, då vann han efter att övertagit ledningen med 1200m kvar till mål. No Doub är en tuff individ som tål att göra en del jobb på egen hand och håller han sig bara till rätt gångart hela loppet idag kommer No Doub vara med och utmana oms segern idag.

1 Zanella har fått ett aningen tufft utgångsläge idag, hon kan öppna kvickt om man vill ladda med henne men hon har också visat en del pigga tendenser när hon skickas iväg. Men samtidigt riskerar hon dock att bli fast på innerspåret om hon inte laddas iväg. Så frågan är vilken taktik som gäller för Sandra Eriksson som sitter i vagnen idag? Att kapaciteten är hög hos Zanella råder det inget tvivel om. Hon kommer med två raka segrar på kontot och har visat upp fartresurser som få kan mäta sig med i loppet. Felfri idag är Zanella ett givet segerbud oavsett taktik från start.

Framhåller även 5 Hattusa som kommer med toppform till dagens start. Senast vann hon enkelt trots dödens hela vägen. Till låg procent idag och med en något mer passande resa ska inte Hattusa räknas bort om det blir tempo på loppet.

En annan som gynnas av tempo på loppet idag är 11 La Sassicaia. Detta är en häst som kan avsluta bra med den rätta resan och skulle hon få lifta med i ryggar in på Axevallas långa upplopp kommer hon fälla många tillslut.

Min Vinnare: 4 No Doubt
Spets efter 500m: 4 No Doubt
Skrällen: 5 Hattusa
Ranking: A 4,1 B 3,11,7,10,3,8 C 9,6,2,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto