DD Tips Bergsåker 3/12

Publicerad på 1 Dec 2022 - 22:31

DrTrav

DrTrav

1 Dec 2022 - 22:31

DD Tips Bergsåker Lördag 3/12

DD1: 15 Grisle Odin G.L.
DD2: 12 Devils Tongue

1 rader x 250 kr = 250 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
15 Grisle Odin G.L. tror man ska bli nästa stora kallblodsstjärna i landet. Han är van att tampas mot de bästa och när han har sin dag finns både kunnande och kapacitet för att benämna honom som ett av nordens bästa kallblod. Senast blev det tappstart som storfavorit på V75, men han gick bra efter det och visade form trots att han fick nöja sig med fjärdeplatsen i loppet. Trots att förutsättningarna inte är enkla idag med 40m tillägg så besitter Grisle Odin G.L. både fart och hårdheten för att runda samtliga här. Att det dessutom bara är tre på tilläggsvolten här är ett klart plus för Grisle Odin G.L. För mig är detta en spik som man till 43% i nuläget kan luta sig emot denna Jackpotomgång.

Motbud
9 Tekno Jerven är inte helt att lita på men har flera gånger bevisat att han besitter hög kapacitet. Skulle han gå felfritt idag är detta en tidig utmanare bakom min spik. Tekno Jerven lever på styrkan och skulle gynnas om det blir jämnt hårt tempo på dagens tillställning.

13 Gorm har växt in i eliten under året och även om han missgynnas av förutsättningarna med skotvång idag så meddelar stallet att formen är på topp och att man inte ska nonchaleras bakom favoriten.
Nämner även 14 Pydin som stod för bra insats efter galopp senast. Felfri idag med en liknande prestation så är även detta ett tidigt streck för den som vill försöka fälla Grisle Odin G.L.

Min Vinnare: 15 Grisle Odin G.L.
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Tekno Jerven
Ranking: A 15 B 9,13,14,5,8,1,7,4,10 C 11,3,12,2,6

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
Mitt stora drag i omgången är 12 Devils Tongue som jag kommer gå rakt ut på. Som jag läser loppet kommer det bli körning från start vilket såklart gynnar Devils Tongue från sitt tuffa utgångsläge. Senast var man ute i Breeders' Crown finalen. Då passade inte banan optimalt och det slutade med galopp. Men i semifinalen gången före såg man mycket mersmakande ut som tvåa bakom kullkungen Francesco Zet. Formen finns där, skor på hovarna är inget minus, tempo att vänta från start, segrat på V75 bakifrån tidigare och endast 11% på V75! Detta är faktorer som gör att jag kommer gå rakt ut på Devils Tongue idag. Spik!

Motbud
7 Laradja Vrijthout är Conrad Lugauers andra häst som gör resan från Malmö till Bergsåker. Senast blev det lite för högt tempo på loppet med 12,0 första 1000m vilket gjorde att man inte orkade hela vägen in i mål. För två starter sedan visade man form och avslutade sylvasst efter sen lucka. Men att nu från bricka sju vara spelad till över 50% på V75 är inget jag direkt slänger mig över. Att det lär laddas från start är nog ingen skräll, då Laradja Vrijthout är ruskigt snabb från start. Men från bricka sju med flera startsnabba hästar innanför sig så finns risk för svar. Detta kan då leda till en dryg första sväng vilket i sin tur gör Laradja Vrijthout till en sårbar favorit denna V75 omgång.

En annan som kan öppna kvickt är 6 Huddlestone som såg fin ut för två starter sedan när han sköt till vasst i sin comeback. Senast blev det galopp med krafter kvar i sista sväng. Men nu med två lopp i kroppen bör formkurvan peka uppåt och kommer man bara till bra från start så är detta en kioskvältare till 3% som inte ska nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 12 Devils Tongue
Spets efter 500m: 7 Laradja Vrijthout / 1 Even's Cool Boy / 6 Huddlestone
Skrällen:
Ranking: A 12 B 7,6,3,1,5,2,10 C 9,4,8,11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto