DD Tips Bergsåker & Kalmar 23/9

Publicerad på 23 Sep 2022 - 00:00

DrTrav

DrTrav

23 Sep 2022 - 00:00

DD-tips Bergsåker & Kalmar Fredag 26/8

DD-1 10 Inspiration
DD-2 3,9

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
10 Inspiration satt senast fast med massor av krafter sparade i sitt Derbykval, intrycket var mersmakande och är bara formen bibehållen är jag inne på att han får revansch ikväll. Näst senast var han knappt slagen som tvåa i en klass-l finale och för tre starter sedan vann han på bra sätt. Inspiration är kvick i benen och har en speed som få i kvällens startfält kan mäta sig med. Voltstart har tidigare fungerat bra och i min bok ska Inspiration ses med god segerchans ikväll.

Motbud
9 Braddock var ute i ett Derbykval för två starter sedan. Han räckte dock inte riktigt till den gången, men visade upp bra kunnande gången före i ett Crown-lopp. Då stannade klockan på 10,3 sista 700m. Senast vann han på överlägset sätt mot enklare motstånd. På förhand ska Braddock ses som den givna utmanaren till min spik.

Nämner även 7 A Fair Day som senast var ute i ett Kriteriekval, men var då slagen i sista sväng efter att fått ett tufft lopp i dödens. För två starter sedan avslutade han istället mycket rappt efter att fått en passande ryggresa fram till upploppet. Även om A Fair Day möter äldre hästar ikväll så ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 10 Inspiration
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Braddock
Ranking: A 10 B 9,7,1,12,11,6,13 C 3,4,14,8,5,2

Dagens Dubbel 2 - 2640m volt
Kvällens sportsliga höjdpunkt avslutar, Sleipners Nordiska Kamp med 100.000kr i förstapris.

9 Grisle Odin G.L. var senast ute i Unionskampen men galopperade dessvärre bakom bilen då. Men upphämtningen var bra och klockan stannade på 1.19 sista 1000m. Att formen finns där visade han dessutom gången innan när Grisle Odin G.L. stod för en stark insats som tvåa bakom Odd Herakles. Att det är lång distans ikväll passar bra och nu när han slipper möta den värsta eliten så ska segerchansen också vara bra. Utgångsläget är även passande med springspår och kliver Grisle Odin G.L. bara iväg från start får troligen konkurrenterna jaga andrapriset ikväll.

En annan som måste nämnas är 3 Tekno Jerven som besitter en väldigt hög högsta nivå men som inte alls är att lita på. De gångerna han travar hela loppet så finns både kunnande och fart för att vara med långt framme i ett lopp som detta. Står billigt inne sett till sin grundkapacitet. Främsta motbudet till favoriten.

Nämner även 2 Suvelan Rinssi som vann på bra tid från dödens senast och kommer med en formkurva som pekar uppåt. Jag är inne på tidig ledning ikväll och sen är han ett jagat byte för övriga.

Min Vinnare: 9 Grisle Odin G.L.
Spets efter 500m: 2 Suvelan Rinssi
Skrällen: 3 Tekno Jerven
Ranking: A 9 B 3,2,8,7 C 5,4,6,1

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto