DD Tips Färjestad 22/1

Publicerad på 22 Jan 2023 - 01:19

DrTrav

DrTrav

22 Jan 2023 - 01:19

Dagens Dubbel Färjestad 22/1

DD-1 4 Afrodite Face
DD-2 1.4.10

3 rader x 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Volt
4 Afrodite Face är väldigt kapabel men hon har även haft en tendens att strula till det för sig. Jag trodde mycket på henne redan i comebacken senast och hon fick göra jobbet utvändigt om ledaren och utifrån det tycker jag hon höll klart bra som trea bakom Power Blaster och Red Hot Roadster. Det är en stark och rejäl häst som jag tycker har överkapacitet för det här loppet och den här gången möter hon dessutom bara ston. Jorma Kontio känns också väldigt spännande på den här typen av häst och om hon inte strular till det för sig tror jag hon bara är bäst här. 29% i skrivande stund känns spelvärt i min bok.

Motbud
1 Henessi Hill står mer eller mindre perfekt inne i loppet och kommer ta hand om ledningen. Får Ulf Ohlsson bestämma lite där framme så rinner hon troligen undan till en seger men jag tror att Jorma Kontio söker sig framåt omgående med Afrodite Face och häst mot häst håller jag Afrodite Face klart högre.

11 Thebankonbroadway är kapabel för klassen men står tufft till i loppet med ett bakspår på tillägg. Det måste klaffa lite med positioner härifrån men med starka Afrodite Face med i loppet kan det bli ett hårt tempo där framme.

Min Vinnare: 4 Afrodite Face
Spets efter 500m: 1 Henessi Hill
Skrällen:
Rankingen A:4 B:1.11.6.5.8.7 C:9.2.10.3

Dagens Dubbel 2 - 2140m Volt
4 Match’em är klar favorit och det är en bra chans att han vinner loppet om man tar sig till ledningen. Däremot finns det ett par faktorer som gör att det är en favorit i fara i min bok. Dels har jag mycket svårt att se att Tom Horpestad släpper ledningen med 1 Otto Håleryd om man lyckas försvara innerspåret och då kommer favoriten få göra jobbet utvändigt. Han har dessutom varit ifrån ett par månader inför det här och normalt sätt brukar han tävla med barfotabalans samt bike.

10 Herakles är min tipsetta och han har visat form en längre tid även om han inte har någon seger i raden. Han är som allra bäst när han får gå med i ryggar och spara på sin speed tillslut och med rätt draghjälp under vägen kan han bli svår att stå över upploppet.

Jag tycker att 1 Otto Håleryd är spännande i det här loppet. Jag är inne på att Tom Horpestad lyckas ta hand om ledningen från start och med en häst som lever på sin styrka vill man säkerligen dra på i ett hårt tempo där framme.

Jag tar även med 8 Curie som också brukar ha en vass polett till slut samt 7 Cruise som är kapabel i grund och botten, även om det var längesen han vann lopp nu.

Min Vinnare: 10 Herakles
Spets efter 500m: 1 Otto Håleryd / 4 Match’em
Skrällen: 1 Otto Håleryd
Rankingen A:10.4.1 B:8.7.5.3.9 C:2.6.12.11

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto