DD Tips Jägersro 9/4

Publicerad på 9 Apr 2022 - 09:25

DrTrav

DrTrav

9 Apr 2022 - 09:25

DD Tips Jägersro Lördag 9/4

DD1: 10 Orkan von Haithabu
DD2: 1,2,3,6

4 rader x 70 kr = 280 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
Här hittar vi omgångens spik på DD, 10 Orkan von Haithabu. Här låter tränaren Michael Nimczyk väldigt nöjd på förhand och att det nu blivit två strykningar i loppet på förhand försämrar knappast Orkan von Haithabus segerchans. Detta är en individ med bra kunnande för klassen och som på sina tre starter under 2022 varit etta en gång och tvåa två gånger. Att man till dagens start ska rycka samtliga skor på Orkan von Haithabu för första gången på svensk mark gör knappast det hela mindre intressant. Adrian Kolgjini sitter upp i vagnen vilket såklart är spännande och med stallkamraten 5 Tom n'Jerry Diamant som kommer dra upp tempot på loppet från start så kommer Orkan von Haithabu fälla många den sista biten. Till 23% känns det givet att ta ställning, spik.

Motbud
5 Tom n'Jerry Diamant har gjort det bra i Sverige och kommer nu med två raka segrar på kontot. Han lever på sin speed och Tom n'Jerry Diamant kan kliva iväg mycket kvickt den första biten även om han kanske är som bäst när han får attackera bakifrån. Men det låter på tränaren som han kommer skicka av vad som går från start för att sen se vad som händer. Med startsnabba 4 Mojo Express innanför finns såklart risken att inledningen på loppet blir tuff vilket skulle gynna min spik. Men skulle det lösa sig med positionerna tidigt så finns både kunnande och fart för att sätta nosen först över linjen. Given vid gardering.

Nämner även 3 Frodo Cash som var två i Danska Derbyt under 2021 och kanske är ute över fel distans nu. Men han kommer med lopp i kroppen efter vinterträning och vann då direkt på ett mersmakande sätt. Går normalt sett framåt ytterligare med det loppet innanför västen och från ett bra utgångsläge ska han inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 10 Orkan von Haithabu
Spets efter 500m: 5 Tom n'Jerry Diamant / 4 Mojo Express
Skrällen: 3 Frodo Cash
Ranking: A 10 B 5,3,8,4,6,2 C 1,11,12

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
Ett fint lopp avslutar V75. Paralympiatravets första deltävling går av stapeln.

3 Very Kronos måste man bara gilla. Detta är en individ som när han har sin dag bara kan ånga på och som både är kvick men som inte heller räds att göra en del jobb på egen hand. I den senaste starten handlade det om årsdebut och insatsen var ringrostig. Men det var skor på hovarna och Very Kronos avslutade 09,5 sista 400m bakom Admiral As. Nu med lopp i kroppen och barfota runt om lär Very Kronos vara vassare och från ett bra utgångsläge är jag inne på att Erik Adielsson kan skicka Very Kronos till ledningen. Väl i den positionen ska han sen ses med bra segerchans och är given förstahäst i min bok men eftersom det kan väntas svar invändigt är det givet att gardera på förhand.

Det ska dock bli spännande att se vad 6 Upstate Face kan göra idag. Senast var han ursäktad men visade form i en vass avslutnging. Nu har man två lopp i kroppen och från stallet är man uppåt på Upstate Face inför loppet. Det kommer troligtvis krävas en del jobb på egen hand idag men kapacitet och kunnande finns det gott om och skulle Very Kronos få svar i spets körningen i inledningen kommer det gynna Upstate Face tillslut.

1 Express Jet har varit ute mot eliten på Vincennes under vintern och har gjort det bra där trots att segrarna uteblivit. I Prix de Luxembourg för fyra starter sedan spetsade han enkelt tillsammans med Björn Goop och skulle han öppna lika kvickt idag finns det med på kartan att han kan svara ut Very Kronos från start. För två starter sedan vann han dessutom från spets. Visst finns det på kartan att det kan bli ett tufft lopp om man ska svara ut Very Kronos hela vägen. Men även om kusken Pierre Vercruysse släpper spets efter en bit är Express Jet garanterad ett bra lopp ochs ska till 16% räknas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 3 Very Kronos
Spets efter 500m: 3 Very Kronos / 1 Express Jet
Skrällen: 1 Express Jet
Ranking: A 3,6 B 1,2,11,5,8 C 10,9,7,4

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto