DD Tips Solvalla 17/8

Publicerad på 17 Aug 2022 - 10:37

DrTrav

DrTrav

17 Aug 2022 - 10:37

Dagens Dubbel Solvalla 17/7

DD-1 10 San Moteur
DD-2 3 King Cole

1 rad x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto
Det var många som hade sett fram emot en duell mellan 10 San Moteur och Calgary Games i årets upplaga av Jubileumspokalen men när anmälningslistorna dök upp syntes tyvärr ingen Calgary Games till. Därmed tycker jag att det ska vara en absolut toppchans att vinna det här loppet med tanke på vad han har visat upp under året och trots ett bakspår anser jag att San Moteur är en trygg spik att luta sig emot i omgången. Han avgjorde retfullt enkelt mot Chiru över upploppet senast (som gjorde ett kanonlopp och gick i mål på 1.10.8 över distansen) och jag tror att han vinner nu också.

Motbud
3 Global Badman har kanonform och klarade övergången till Gulddivisionen senast på ett utmärkt sätt och han vann direkt i sin nya klass efter en fräck kupp av Daniel Wäjersten. Jag tror att Daniel Wäjersten har goda möjligheter att sitta i ledningen efter ett par hundra meter och därmed tycker jag också att det är det största hotet mot San Moteur.

4 Mister Hercules och Örjan Kihlström vill nog dock ha ett finger med i spelet när bilen släpper vingarna och skulle man ta sig hela vägen till ledningen kommer han att sälja sig dyrt. Örjan Kihlström brukar plocka fram sina körhänder när det vankas storlopp och vi kommer säkerligen få se en bra insats, även om jag tror San Moteur blir för svår att stå emot.

7 Chiru som var tvåa bakom San Moteur vid sin senaste start måste vi såklart också nämna. Han gjorde ett topplopp och gick i mål 1.10.8 över distansen, även om San Moteur kunde avgöra relativt lätt. Nu har han två lopp i kroppen vilket talar för att formen borde vara ytterligare vässad.

9 Önas Prince hade nog kunnat utmana om segern i Elitloppet om inte galoppen kommit med 250 meter till mål. Senast satt han fast med krafter sparade och Nordström har såklart vässat honom lite extra inför det här storloppet.

Min Vinnare: 10 San Moteur
Spets efter 500m: 3 Global Badman / 4 Mister Hercules
Skrällen: 7 Chiru
Rankingen A:10 B:3.4.7.9.1 C:6.5.2.8

Dagens Dubbel 2 -  3140m Volt
3 King Cole blir min andra spik på DD.. Han var fantastiskt fin senast när han vann ett lopp över aktuell distans och han trivs alldeles utmärkt med stayerlopp. Jag tror det blir raka vägen till ledningen och sedan brukar det inte hända så mycket innan slutvarvet i den här typen av lopp och jag tror det blir svårt för hästarna på tillägg att ta in det försprånget Per Linderoth har från start.

11 Global Adventure har hårdheten och är van att möta tuffare konkurrenter. Han vann över aktuell distans i ett enklare sällskap för tre starter sedan och han visade bra form i ett lopp över kort distans senast när han spurtade sylvasst som trea bakom Zaccaria Bar och Sister Sledge.

1 Bitcoin D’Arc spikade jag senast på V75 men jag var besviken på honom då och det känns som att han har en bit till den formen han hade under fjolåret. Med det sagt är det en häst med hög kapacitet och som tål att göra jobb på egen hand. Han har fått två lopp i kroppen efter en längre paus och med en förbättrad prestation duger han bra i konkurrensen.

Skrällen i loppet är 9 Viking Brodde som får Magnus A Djuse i sulkyn och är klart bättre än vad man kan utläsa av raden. Han har dessutom fått ett par lopp i kroppen nu och även om han inte fick det att stämma senast vill jag påminna om att hans grundkapacitet är mycket hög. 3% är intressant på en garderad kupong.

Min Vinnare: 3 King Cole
Spets efter 500m: 3 King Cole
Skrällen: 9 Viking Brodde
Rankingen A:3 B:11.1..9.2.12.4.10.7.13 C:14.8.6.5

Lycka till

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto