DD Tips Solvalla 24/9

Publicerad på 24 Sep 2022 - 11:37

DrTrav

DrTrav

24 Sep 2022 - 11:37

DD Tips Solvalla Lördag 24/9

DD1: 11 Xanthis Harvey

DD2: 6,11,13


3 rader x 70 kr = 210 kr


Spelbolag med fasta odds på trav:

bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet


Dagens Dubbel 1 - 2640m auto
Finalen av Svenskt Trav-Kriterium med 2.000.000kr i förstapris.

Favoriten 1 Bedazzled Sox har varit kullens etta hittills och kan stoltsera med en segrar i långa E3 och en andraplats i korta E3. I uttagningarna senast vann han från ledningen med gott om krafter sparade. Skulle han lyckas första innerspåret idag utan att det kommer kosta allt för mycket är också segerchansen hög. Bedazzled Sox har sju segrar på åtta försök från ledningen. Men som stor favorit på V75 med flera startsnabba konkurrenter som både kan utmana och trycka upp tempot från start är känslan att Bedazzled Sox kommer kunna vara en sårbar favorit i omgången.

Mitt förstaval sett till spelprocenten är istället 11 Xanthis Harvey. Han är en av fyra hästar från stall Daniel Redén i dagens final. Att då Örjan Kihlström väljer denna uppsittningen säger en hel del. Hästen har aldrig varit sämre än tvåa och i uttagningarna senast fick man göra jobbet i dödens och höll klart bra som tvåa. Jag räknar som sagt med lite tempo på loppet från start idag, vilket i sin tur kommer gynna Xanthis Harvey. Jag ser framför mig att Örjan Kihlström avancerar med varvet kvar till mål och när de andra sen får lite trötta ben över upploppet så kommer Xanthis Harvey kunna koppla greppet precis före mål. Förstavalet i Svenskt Trav-Kriterium 2022.

Nämner även 3 Following som vann sitt uttagningslopp enkelt och har flera gånger visat att han tillhör toppen i årgången. Utgångsläget är passande och att det nu blir barfota runt om, som vid segern i korta E3 är ett klart plus. Med rätt resa ikväll blir Following att räkna med tillslut.

Min Vinnare: 11 Xanthis Harvey
Spets efter 500m: 1 Bedazzled Sox
Skrällen: 5 Bengan
Ranking: A 11,1,3 B 5,6,8,10,4 C 2,9,7,12


Dagens Dubbel 2 - 3140m volt

Walter Lundbergs Memorial avslutar dagen. 3140m med 300.000kr i förstapris.

13 Amalencius B.B. har visat flera gånger att han trivs över den aktuella distansen och att han besitter högt kunnande för denna typen av lopp. Men det finns frågetecken då Amalencius B.B. uppträtt märkligt i de två senaste starterna. Men enligt rapporterna ska Amalencius B.B. vara bättre än vad raden antyder och skulle han göra om prestationen han stod för i Harper Hanovers lopp tidigare i år är detta en given segerkandidat. Det är enklare emot nu än vad det var då och därför blir han mitt förstaval trots insatserna på slutet.

Skrällen i loppet är 6 Versace Face som senast visade finfin form efter att man tappat mark i inledningen av loppet men sen kom tillbaka storstilat och avsutade rappt den sisat biten. Versace Face lever på sin styrka och från stallet meddelar man att en bra prestation ligger på lut här. Dessutom har rycktussarna inte använts i lopp ännu vilket kan bli en spännande faktor att ha med sig in i dagens lopp. Endast 10%.

Plockar även med 11 King Cole som har visat sig trivas utmärkt över den långa distansen. Dessutom är utgångsläget med springspår på 20m tillägg spännande. Jag räknar med ett offensivt upplägg från start idag och skulle man komma fram tidigt i loppet utan att det kostar allt för mycket så vet vi om att detta är en individ som går hela vägen in i mål.

3 High On Pepper visade mycket bra form senast och prestationen från dödens så sent som i lördags var av bästa märke. Men att komma ut nu vecka, vecka över 3140m måste ändå ses som ett minus. Även om formen är på topp är det aldrig smärtfritt att vara ute i stayerlopp. Det är med tanke på detta som han idag hamnar utanför systemet. Men för den som garderar bredare så ska High On Pepper inte nonchaleras totalt.


Min Vinnare: 13 Amalencius B.B

Spets efter 500m: 3 High On Pepper

Skrällen: 6 Versace Face

Ranking: A 13,6 B 10,31,15,4,5,9,14,2 C 8,7,10,12


Lycka till

DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto