DD Tips Umåker 14/5

Publicerad på 14 Maj 2022 - 13:41

DrTrav

DrTrav

14 Maj 2022 - 13:41

Dagens Dubbel Umåker 14/5

DD-1 3,5,6
DD-2 1,2,3

9 rader x 30kr = 270kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt

6 Conrads Anette gjorde det klart godkänt senast i ett Margareta-lopp på Solvalla och dessförinnan har det blivit två raka segrar. Utgångsläget idag är spännande med springspår och om hon kommer iväg bra från start ska vägen kunna ligga öppen för ledningen. Till 12% är spelvärdet högt och Conrads Anette blir mitt förstaval.

3 Special Topmodel har gjort det bra på V75 i de två senaste starterna. Även om segrarna uteblivit så har Special Topmodel visat kapacitet som räcker långt här. Hon är kvick iväg i voltstart och skulle 6 Conrads Anette inte komma iväg optimalt så finns möjligheten att istället Special Topmodel sitter i ledningen efter en bit. Väl i spets ökar sen segerchansen för Mika Haapakangas travare.

5 Succession fick ge sig från ledningen senast men visade för två starter sedan att formen finns där i en kvick avslutnign. Det kanske även är så att Succession trivs som allra bäst med rygglopp och kommer hon bara iväg från spår fem i volten härska hon inte nonchaleras på V75.
9 Impala Am visade form senast i en rapp avslutning via open stretch som fyra i sitt kval till Drottning Silvias Pokal. Formen är knappast sämre nu och sett till kunnande och fart är hon en spännande singelprocentare idag.

Nämner även 12 Staro Onyourmarks som kommer med två raka segrar på kontot. I den senaste starten imponerade Staro Onyourmarks när hon stod för en rejäl avslutnign. Toto-oddset vid de två senaste segrarna som tagits på V75 har varit 43,23 och 34,37. Idag blir hon mer påpassad av spelarkolektivet vilket såklart håller ner spelvärdet också.

Min Vinnare: 6 Conrads Anette
Spets efter 500m: 6 Conrads Anette / 3 Special Topmodel
Skrällen: 9 Impala Am
Ranking A: 6,3,5 B 9,12,2,11,10,14 C 13,8,1,15,7,4

Dagens Dubbel 2 - 2640m auto
1 Amalencius B.B. inledde året på bästa sätt med tre raka segrar innan han i den senaste starten fick se sig besegrad på V75, han fick ett snällt lopp och passerade mållinjen med sparade krafter då. Detta är en femåring som tidigare kunnat vara lite osäker bakom bilen, men det är inget han visat upp hittills i år. Han kan dessutom öppna kvickt när han fungerar och det är inte helt omöjligt att Amalencius B.B. kan hålla upp sitt innerspår från start här om allt fungerar. Väl i ledningen blir han sen normalt sett svår att slå. Men Amalencius B.B. är inte beroende av spets för att vinna lopp utan ska räknas tidigt oavsett upplägg idag.

2 Huddlestone har bara fått se sig besegrad en gång på sina sex senaste starter, och det var i samma lopp som Amalencius B.B. slutade sexa. Formen är bra och kapacitetsmässigt är detta en häst som duger bra för klassen. Dessutom har man idag fått ett perfekt utgångsläge. Han kan öppna kvickt och skulle han ta sig förbi Amalencius B.B. från start kommer Huddlestone leda länge.

Skrällen är 3 Xanthis Coktail som galopperade senast, då var det första gången man testade barfota runt om och kanske hittar vi en del av förklaringen till galoppen där. Enligt tränaren ska formen fortsatt vara bra och Xanthis Coktail är normalt sett kvick iväg den första biten. Han gynnas även av distansen och skulle kunna vara den som får loppet i draget bakom de två ovan nämnda. Till endast 4% är Xanthis Coktail en skräll jag tidigt betalar för.

Nämner även 4 Gardner Shaw som i årsdebuten senast gjorde det man kunde förvänta sig. Han vann enkelt mot billigt motstånd. Nu med lopp i kroppen och med läge för ett passande smyglopp ska man inte nonchalera Jörgen Westholm och hans travare.

Min Vinnare: 1 Amalencius B.B.
Spets efter 500m: 1 Amalencius B.B. / 2 Huddlestone
Skrällen: 3 Xanthis Coktail
Ranking A: 1,2 B 3,4,7,9,5,10,11 C 8,6,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto