GS75 Tips Solvalla 23/10

Publicerad på 23 Okt 2022 - 02:16

DrTrav

DrTrav

23 Okt 2022 - 02:16

GS75 på Söndag från Solvalla och nedan följer min lösning på omgången.

Jag spelar med två spikar. 4 Ivanka Amok i den första avdelningen och 6 Marre's Dreamboy i den gjärde avdelningen.

Gs75 Solvalla 23/10
GS75-1 4 Ivanka Amok
GS75-2 1,3,5,7,9
GS75-3 6,7,9
GS75-4 6 Marre's Dreamboy
GS75-5 3,4,5,8
GS75-6 1,4,7,9,10,11,12,13,
GS75-7 2,3

960 rader x 1 kr = 960kr

Dagens Dubbel Solvalla 23/10
DD-1 1,7,9
DD-2 2,3

6 rad x 40kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 1640m auto
4 Ivanka Amok är en fin femåring där utvecklingen verkligen tagit fart på slutet. Hon kommer med nio segrar på sina 15 starter och besitter både styrka och snabbhet. Detta gör att konkurrenterna får väldigt svårt att rå på henne oavsett hur loppet blir kört. Set till Ivanka Amok kunnande och kapacitet står hon billigt inne i loppet även om det inte ser ut så på pengar. Men Ivanka Amok saknar en hel del slantar på kontot då man startat relativt sparsamt med henne. Från ett bra utgångsläge kommer hon bli svårstoppad idag och jag spikar.

Motbud
3 Musett Af Djupmyra är en V75 meriterad dam som senast fick ett tufft slutvarv men som ändå gjorde det klart bra hela vägen in i mål. Musett Af Djupmyra är kvick i benen och kan öppna rappt från start vilket bör innebära att hon från ett bra utgångsläge kommer kunna få ett mer passande lopp idag. Skulle hon få smyga med och spara på speeden i den främre träffen kan hon avsluta vasst med lucka.

Nämner 8 Carry Cash som är en stenhård dam som kommer med bra form. Utgångsläget är inte det bästa men med tanke på det lilla startfältet så är det inte fullt så kallt som om loppet vore fullt. Blir det bra tempo på loppet så kommer Carry Cash kunna plocka ner många den sista biten.

Min Vinnare: 4 Ivanka Amok
Spets efter 500m: 4 Ivanka Amok
Skrällen: 8 Carry Cash
Ranking: A 4 B 3,8,2,6 C 1,7,5

GS75-2 2140m volt
7 Just Fontaine har inlett karriären lovande och har nu en seger och en andraplats på sina två första framträdanden. Utvecklingen pekar uppåt och idag har man fått passande förutsättningar med springspår tillsammans med Erik Adielsson. Just Fontaine klev iväg stabilt från ett snävt spår i tävlingsdebuten så nu med ett än bättre spår räknar jag med att Just Fontaine kan öppna bra. Med tanke på att jag även förväntar mig en ännu bättre prestation idag än senast vid segern så ser jag Just Fontaine som en given segerkandidat även här. Mitt förstaval.

9 Say No More Zaz har på sina fyra starter visat bra kunnande som treåring och kommer bli spännande att följa framöver. Men han är ännu inte helt att lita på då det blivit två galopper i programmet. Men felfri är han fortsatt obesegrade och med Magnus A Djuse i vagnen för första gången är man med en felfri insats ett givet segerbud.

3 My Boy blandar och ger lite i prestationerna men han har samtidigt visat sig besitta bra fart. För två starter sedan avslutade han sista 800m via 11,2 trots att han fick gå ute i spåren. My Boy kan öppna bra och Tomas Pettersson är erkänt skicklig när det gäller voltstart. Hittar man ett bra slagläge i loppet ska man inte nonchalera My Boy vid gardering.

Min Vinnare: 7 Just Fontaine
Spets efter 500m:7 Just Fontaine
Skrällen: 3 My Boy
Ranking: A 7,9 B 3,5,1,11,6,2,4 C 8,2,12

GS75-3 2640m auto
6 Douanier är väldigt talangfull och har visat hög kapacitet för loppet. Men han ser ut att bli stor favorit i omgången samtidigt som han inte är helt att lita på. Även om segerchansen såklart är hög felfri är detta en favorit jag kommer gardera. Douanier besitter både styrka och inställning för att vinna den tunga vägen och från stallet meddelar man att prio är att köra på säkerhet från start för att sen när Douanier travat in sig attackera i loppet. Risken för grovjobb är därför överhängande men som jag nämnde ovan är kunnandet tillräckligt bra för att segerstrida felfri trots allt. Men en ytterligare faktor som kan innebära både succé men också fiasko är att det är anmält amerikansk vagn för första gången idag. Såklart är det spännande men på en favorit med galopptendenser ser jag detta även som en riskfaktor. Gardering.

Den som ska plockas ner från ledningen idag är i min bok 7 Riser As. Väl från spets har hittills två av hans tre segrar tagits och även om utgångsläget är en bit ut på vingen idag är jag inne på att Riser As körs tidigt till ledningen. Skulle han sen få bestämma tempot en bit kommer han inte bli helt enkel att plocka ner för övriga. Given på kupongen.

Nämner även 9 Know Newport som visat upp bra form i sin nya regi och får dessutom till dagens start Mats E Djuse i vagnen för första gången vilket känns spännande. Till låg procent är även detta en individ som streckas tidigt i loppet.

Min Vinnare: 7 Riser As
Spets efter 500m: 7 Riser As
Skrällen: 9 Know Newport
Ranking: A 7,6 B 9,4,5,11,2,1 C 12,8,10,3

GS75-4 2640m volt
Här hittar vi omgångens andra spik, 6 Marre's Dreamboy. Detta är en individ som var ute mot de bästa i kullen under fjolåret, han kvalade bland annat in till finalen av både Svenskt Trav-Derby samt Europaderbyt. Femåringen besitter mycket bra fart och det visade han genom att avsluta sylvasst som tvåa bakom Önas Prince och San Moteur i försöken till de ovan nämnda finalerna. Senast gjorde Marre's Dreamboy comeback efter ett helt års tävlingsuppehåll och stod då för en klart godkänd comeback. Nu ser uppgiften spännande ut på förhand, loppet i kroppen bör innebära att formkurvan tagit ett rejält steg fram till dagens start. Han står dessutom ensam med springspår och är min troliga ledare av loppet. Väl i spets vet vi att kusk och tränare Jörgen Westholm trivs bra och jag är inne på att man leder loppet runt om. Endast 20% i nuläget gör spelvärdet högt.

Motbud
Bakom min spik måste man lyfta fram Timo Nurmos trio 1 Lee Harvey Bros, 2 Istanbul Boko och 5 Global Winner. Den förstnämnda kan få ett passande lopp i rygg på min spik.

2 Istanbul Boko har även han fått lopp i kroppen nu efter lång frånvaro och har visat sig besitta bra kapacitet för loppet.

4 Global Winner gör alltid sitt i loppen och kommer med en färsk seger i bagaget. Utgångsläget är lite knepigt men formen är däremot på topp.

Min Vinnare: 6 Marre's Dreamboy
Spets efter 500m: 6 Marre's Dreamboy
Skrällen: 2 Istanbul Boko
Ranking: A 6 B 1,2,4,8,3 C 9,7

GS75-5 2140m auto
8 Triton är en fin sjuåring som har stått för ett fint 2022. Senast var man ute på V75 och stod en en toppinsats där klockan stannade på 1.12,0 över 2140m. Utgångsläget idag är visserligen inte det bästa och att det blir skor runt om nu ses även som ett minus. Men detta är en allround häst som tål att göra en hel del jobb på egen hand om det behövs. Troligt väntas ett offensivt upplägg idag och löser det sig bara på någorlunda sätt finns kunnande och form för att segerstrida. Men som favorit på GS75 är detta ytterligare en favorit som är given att gardera i min bok.

4 Again Kronos har varit struken för hosta inför dagen start vilket gör formen svårbedömd. Men på slutet har Jonna Iris femåring visat bra form. Till dagens start åker den amerikanska vagnen på igen vilket är ses som ett plus. Från ett bra utgångsläge är Again Kronos ett givet streck på kupongen.

Nämner även 3 Eowyn som senast visade bra form när hon avslutade vasst till seger. Nu är utgångsläget bra och med ett passande smyglopp kan Eowyn fälla många den sista biten.

Min Vinnare:
Spets efter 500m: 5 Claw
Skrällen:
Ranking: A 8,4,3 B 5,11,1,10,9,6 C 7,12,2

GS75-6 2140m volt
1 Kate River kommer nu med två bra prestationer efter ett långt uppehåll. Formkurvan pekar uppåt och från ett bra utgångsläge idag med bricka ett på start är Kate River min troliga ledare av loppet. Väl i spets kommer hon sen inte bli lätt att ta sig förbi. Men även om hon blir snuvad på ledningen initialt är Kate River garanterad ett bra lopp och ska ses med bra segerchans trots allt.

9 Hill Of Cash gjorde debut på svensk mark för fem starter sedan och stod då för en stark prestation. Efter det har hon inte fått till det på samma sätt. Senast visade Hill Of Cash trots allt bra form igen efter en bra upphämtning efter galopp. Även om tillägg aldrig är enkelt så skulle Hill Of Cash bara få till det igen och hålla sig till trav hela vägen kommer hon bli att räkna med tillslut här idag.

Skrällen är 7 Lady Vici, han gjorde det bra som tvåa senast trots ett tufft lopp. Även detta är en individ som kan öppna bra och skulle hon ta sig förbi Kate River från sitt springspår kommer hon bli svårfångad tillslut. Endast 7%.

Min Vinnare: 1 Kate River
Spets efter 500m: 1 Kate River / 7 Lady Vici
Skrällen: 7 Lady Vici
Ranking: A 1,9,7 B 11,13,12,4,10,6,14 C 2,5,8,3

GS75-7 1640m auto
2 Katalonia har idag fått perfekta förutsättningar över 1640m. Hon är kvick iväg från start och är den troliga ledaren av loppet. En position Katalonia trivs utmärkt i. Väl från ledningen har samtliga fyra segrar i karriären tagits hittills. Att ha främsta motbudet på förhand sida vid sida i startmomentet ses även som ett plus och på förhand är detta mitt förstaval i loppet.

Jag dubblar dock systemet med 3 Mister Invictus som gjorde det bra från dödens för två starter sedan. Då blev man tvåa imål efter att fått imål på 1.11,9 över 2140m. Att kapaciteten är hög för klassen råder det inget tvivel om. Nu är det det visserligen debut över kort distans, men utgångsläget är bra och trots att det troligtvis väntar en hel del jobb på egen hand idag ska Mister Invictus vara en given segerkandidat.

Nämner även skrällen 7 Fade To Black Ås som senast blev fast med sparade krafter, krafter som kommer komma väl till användning idag istället. Dessutom är det anmält barfota runt om vilket ses som ett plus då båda karriärens segrar hittills är tagna på just den balansen.

Min Vinnare: 2 Katalonia
Spets efter 500m: 2 Katalonia
Skrällen: 7 Fade To Black Ås
Ranking: A 2,3 B 7,10,5,8,9 C 1,4,6

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto