V64 Tips Åby 9/3

Publicerad på 9 Mar 2023 - 09:38

DrTrav

DrTrav

9 Mar 2023 - 09:38

Det är Åbytravet som arrangerar V64-tävlingar på torsdag. Jag spelar med en spik i omgången, 3 Kövras Joker i V64-6.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Åby 9/3
V64-1 4.8
V64-2 2.5.6.7
V64-3 2.4.8
V64-4 1.2.4.6.8.9.10.11
V64-5 1.6.7.11
V64-6 3 Kövras Joker

768 rader x 1 kr = 768kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Åby 9/3
DD-1 1.6.7.11
DD-2 3 Kövras Joker

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m Volt
4 Riverdale Z kunde knappast ha inlett karriären bättre och hon kan stoltsera med tre raka segrar i totalt överlägsen stil. Hon har fått snabba pengar på sig och uppgifterna blir tuffare och tuffare men Conrad Lugauers Maharajah-avkomma står perfekt inne på pengarna och med tjugo meters försprång på sina värsta konkurrenter blir hon svår att hinna ikapp över den korta distansen.

Jag dubblar trots allt mitt system med 8 Kungfu Lady. Hon har varit direkt blek under vintern och verkar inte trivas med skor på hovarna och nu när man får tävla barfota tror jag att hon kommer höja sig avsevärt. Hon är ett år äldre än favoriten och har samlat på sig hårdhet i tuffa årgångslopp och var bland annat med i en final av Diamantstoet under fjolåret.

Min Vinnare: 4 Riverdale Z
Spets efter 500m: 4 Riverdale Z
Skrällen:
Rankingen A:4.8 B:5.9.3.7.1 C:6.2

V64-2 2140m Auto
5 Klondyke River är obesegrad felfri och har en bra uppgift i årsdebuten om han fungerar. Däremot är han inte alls att lita på och har galopperat i 4/7 starter hittills och det är ingen jag vill hålla i handen. Jag är övertygad om att det är loppets bästa häst och håller han sig bara till rätt gångart ska det vara en bra chans oavsett hur loppet blir kört.

6 Bases Loaded har vunnit 2/5 lopp hittills och har visat prov på ett gott kunnande men han har också agerat aningen ojämnt i sina prestationer. Han är ganska kvick iväg från start och det hade varit intressant att se honom i ledningen men på Åby finns även open stretch och om favoriten skulle vara framme tidigt är det möjligt att man vill ge honom ett rygglopp.

2 All The Way Cal har fått ett lopp i kroppen och ska lättas lite i balansen nu. Han borde ha gått framåt med den genomköraren och är ett tidigt bud från ett perfekt utgångsläge, om favoriten skulle göra bort sig.

Jag betalar även för 7 Imperial Wine som får Björn Goop i sulkyn för första gången.

Min Vinnare: 5 Klondyke River
Spets efter 500m: 6 Bases Loaded / 5 Klondyke River
Skrällen: 7 Imperial Wine
Rankingen A:5 B:6.2.7 C:1.4.8.3.9

V64-3 2140m Auto
4 Longgone River var ute i tuffa årgångslopp innan han gick på vintervila och är han väl förberedd till årsdebuten är det här långt ifrån det tuffaste loppet han har varit ute i. Han har gått en 12-tid över distansen och det är det ingen annan i fältet som har mäktat med och för mig är det en given tipsetta även om han kan behöva något lopp i kroppen.

2 Oscarello har fått två lopp i kroppen i Conrad Lugauers regi och gjort det bra utan att få sätta nosen först. Han kommer säkerligen vara ännu bättre med två lopp i kroppen och nu ser man ut att dra alla växlar och ska tävla barfota runt om och dessutom utrustas med en bike.

8 Feline Burgerheide har vikt ner sig från ledningen två gånger om men Hans Crebas är tydlig med att hon trivs bättre när hon få gå bakifrån och utgångsläget behöver inte vara fel. Det är bara åtta hästar till start vilket minskar risken för trafikproblem och hon kommer avsluta fort över upploppet.

Min Vinnare: 4 Longgone River
Spets efter 500m: 4 Longgone River / 2 Oscarello
Skrällen:
Rankingen A:4.2.8 B:5.6.3.1.7

V64-4 2140m Auto
2 Center Bus är endast spelad till 5% i skrivande stund men jag tycker den här uppgiften ser mycket intressant ut. Visst, han vinner inte speciellt ofta men han matchades i stenhård V75-konkurrens under fjolåret och har samlat på sig hårdhet. Nu är det anmält barfota runt om och han är kvick iväg bakom bilen. Jag hoppas man vill prova honom i ledningen men på Åby finns valmöjligheter och han kommer åtminstone få ett bra lopp i den främre träffen.

9 Run For Sebastian galopperade senast men han var ute i en klass 2-final innan dess och gjorde det bra i ett lopp där Chitchat segrade. Han har inte riktigt nått upp till fjolårets toppar i årets starter men nu rycker man bakskorna och han har gjort sina bästa lopp med den balansen.

8 Mamaneedshismoney har toppform för dagen och följde upp vinsten näst senast med en andraplats i en lite tuffare omgivning. Spåret drar ner chanserna här men om Dante Kolgjini bara hittar ner någonstans från start är han med där framme till slut.

1 Ipanema Beach är missgynnad av innerspåret och kommer bli över från start men man rycker skorna och löser det sig bara någorlunda under vägen kommer hon att ha en pollett till slut.

Min Vinnare: 2 Center Bus
Spets efter 500m: 2 Center Bus
Skrällen: 1 Ipanema Beach
Rankingen A:2.9.8 B:1.4.6.11.10 C:3.5.7

V64-5 2140m Auto
6 Smile Silvio ser ut att bli favorit i loppet och det låter som att han är väl förberedd inför sin årsdebut. Det är möjligt att han kan köra sig till ledningen efter en bit och därifrån blir han svårslagen men risken finns att han kommer få göra jobbet utvändigt om ledaren.

1 Yohan Hills är kvick iväg bakom bilen och jag tror att man tar hand om ledningen omgående. Jag hoppas att Björn Goop vill köra i den positionen trots att det är årsdebut och om man släpper till favoriten ger man upp loppet lite även om det finns open stretch att använda sig av.

11 Organza vann direkt i årsdebuten och har till skillnad från ovan nämnda hästar fått en genomkörare. Det får inte gå för sakta där framme men med lite tempo på loppet blir han att räkna med.

7 Devi Jameson är bättre än vad man kan utläsa av raden och står lite på tur för en seger. Han hade otur senast och sprang in i sulkyn framför och det kostade troligen honom segern. Han har en vass speed till slut och kan han få ett lopp på rulle kan det vara en potentiell skräll i loppet.

Min Vinnare: 6 Smile SIlvio
Spets efter 500m: 1 Yohan Hills / 6 Smile Silvio
Skrällen: 7 Devi Jameson
Rankingen A:6.1 B:11.7.2.12.8.10.9 C:4.3.5

V64-6 2140m Auto
3 Kövras Joker blir min enda spik i omgången. Det är förvisso årsdebut men han har gått bra efter vila tidigare och jag är inte speciellt orolig för att han inte är väl förberedd. Han vann hälften av sina lopp under fjolåret och i ledningen växer han ytterligare, en position där fem av hans sju segrar i karriären är tagna. Jag tror André Eklundh tar hand om ledningen från start och stannar där hela vägen in i mål. Jag lägger däremot in en brasklapp om det inte går att tävla barfota och jag tycker inte det är någon spik om han tvingas gå med skor.

Motbud
1 Västerbo Tramp ser ut att bli favorit i loppet och han var väldigt bra vid segern senast. Nu har han fått ett par lopp i kroppen och ska dessutom lättas i balansen lite men innerspåret är ingen fördel och risken är att han hamnar en bit ner på innerspåret.

7 Loveexplosion H.C gjorde det bra i somras och vann ett par lopp och sedan fick han starta på i Frankrike under hösten. Nu är han tillbaka på svensk mark och har fått ett lopp i kroppen och vill man gardera loppet är han tidig för mig.

Min Vinnare:3 Kövras Joker
Spets efter 500m: 3 Kövras Joker
Skrällen: 7 Loveexplosion H.C
Rankingen A:3 B:1.7.6.10.4.2.8 C:5.9.11

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto