V64 Tips Axevalla 31/1

Publicerad på 31 Jan 2023 - 09:23

DrTrav

DrTrav

31 Jan 2023 - 09:23

Tisdagens V64-omgång hämtar vi från Axevalla. Jag spelar med två spikar i omgången, 9 Lawrence Boko i V64-2 samt 8 Valokaja Hindö i V64-4.

V64 Axevalla 31/1
V64-1 2.4.7
V64-2 9 Lawrence Boko
V64-3 2.3.6.8.10.11
V64-4 8 Valokaja Hindö
V64-5 1.3.5.7.8.9
V64-6 2.3.4.5.10.11

648 rader x 1kr = 648kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel 31/1
DD-1 5 Zurigo D.V:S
DD-2 2.3.5.11

4 rader x 60kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m Volt
7 Cassiopeia Font ska normalt sett ha en toppchans i det här loppet mot ett skralt motstånd. Däremot tycker jag att hon var direkt dålig senast när hon kastade in handduken tidigt från ledningen som storfavorit. Det är möjligt att hon kommer att ha gått framåt med det loppet och vara mycket bättre nu men hon har tävlat som allra bäst med barfotabalans samt bike. Jag tar med ytterligare ett par hästar även om Rick Ebbinges häst känns känns som en klar tipsetta.

4 Ecate S.L är svårbedömd i sin debut på svensk mark men det ser ut som att Gennaro Castillo’s treåring borde hävda sig väl i den här klassen. Hon vann två lopp som tvååring och verkar vara en snabb typ som trivs över den korta distansen. Voltstart för första gången är alltid ett frågetecken men Jepson är skicklig i volten och löser säkert det på ett bra vis.

2 Vikens Takecool har visat sig vara kvick iväg i volten och även om hon blandat och gett i sina prestationer finns det en del fart i henne. Favoriten har ett snävt startspår och kanske inte får någon pangstart från tillägg och det kan bli långt fram André Eklundhs uppsittning.

Min Vinnare: 7 Cassiopeia Font
Spets efter 500m: 2 Vikens Takecool
Skrällen: 2 Vikens Takecool
Rankingen A:7 B:4.2.6.1.9 C:8.3.10.5

V64-2 2140m Auto
Rick Ebbinge får istället mitt fulla förtroende med favoriten 9 Lawrence Boko i den andra avdelningen. Jag tycker att har har visat klart högst kunnande i det här fältet och han glänste vid en överlägsen seger senast. Utgångsläget kunde varit bättre men motståndet bör inte skrämma honom och garderar man loppet är det väldigt många om budet bakom favoriten.

Motbud
7 Bourbon Brodde ser ut att besitta en del kapacitet och han hade troligen utmanat om segern utan galoppen senast. Det ser ut som en rejäl häst som säkerligen tål en del jobb på egen hand men han sliter med stilen och är inte att lita på. Skulle travet stämma kan han hota favoriten.

3 Puer Da Vincit har pausat lite efter en sämre insats senast men ska vara rejält vässad hemma i jobben och kommer väl förberedd. Han har öppnat bra i voltstart tidigare och hanterar han bilstart på ett bra sätt är känslan att han kan kliva iväg bra från start. Han är dessutom anmäld med en bike för första gången.

Min Vinnare: 9 Lawrence Boko
Spets efter 500m: 3 Puer Da Vincit
Skrällen:
Rankingen A:9 B:7.3.5.2.5.4.12.6.8 C:10.4.1.11

V64-3 2140m Auto
3 Victor C.D vann tre lopp under fjolåret och avslutade året på bästa sätt med två raka segrar. Nu är det möjligtvis lite långt mellan starterna men annars ser uppgiften passande ut. Han är snabb från start och får ses som spetsfavorit i loppet och i den positionen är det hästen att slå.

10 Special Chance var ute i ett väldigt tufft treåringslopp i början av december och slutade femma.Jag hade henne lite som nästagångare om hon fick kliva ner i lite enklare sällskap men jag var besviken på henne i starten därefter. Nu är det anmält med en bike för andra gången precis som vid nämnda lopp i december och det känns spännande.

2 Mr Birdman tog karriärens första seger senast och har gjort det bra i tuffare sällskap innan dess. Det kan knappast bli någon ledning men från ett perfekt läge bakom bilen borde han kunna få en bra position och bör vara med på fotot.

11 Ridgehead Quick imponerade när han vann trots en inledande startgalopp näst senast och var fortsatt bra senast när tog andra raka segern i ett enklare sällskap. Håller han sig till rätt gångart är det en av många med chans i loppet.

Min Vinnare: 3 Victor C.D
Spets efter 500m: 3 Victor C.D / 6 Great Champion
Skrällen: 10 Special Chance
Rankingen A:3.10.2 B:11.8.6.1.5 C:4.9.7

V64-4 2140m Volt
8 Valokaja Hindö har hunnit blir tolv år och är förstås inte i närheten av den kapaciteten han hade för ett par år sedan men han är trots allt härdad mot elithästar och möter ett väldigt lämpligt motstånd om man ser till intjänade pengar. Han har tjänat över 8,5 miljoner i karriären och den som har tjänat näst mest i fältet har sprungit in 1.5 miljoner och det känns som att hårdheten och det lilla fältet kan bli utslagsgivande. Jag tar ställning och spikar i ett lopp där jag tycker ett par hästar sticker ut på förhand.

Motbud
6 King Of Everything tävlar förvisso oftast barfota men jag tycker inte skorna är något större minus. Däremot har han inte startat sedan i september och behöver säkerligen loppet. Löper han upp till sitt kunnande kan han absolut hota min spik.

1 Lincoln Abe Boko räckte inte till i lite tuffare omgivning senast men har mer passande förutsättningar nu. Han borde ta hand om ledningen omgående och sedan får Hans Crebas försöka grilla hästarna på tillägg.

Min Vinnare: 8 Valokaja Hindö
Spets efter 500m: 1 Lincoln Abe Boko
Skrällen:
Rankingen A:8 B:6.1.3 C:7.4.2.5

V64-5 2640m Auto
5 Zurigo D.V.S har bra form för dagen. Han följde upp femteplatsen på V75 näst senast med en seger på Färjestad över aktuell distans. Det är en stark häst som trivs över den dryga distansen och det låter som man kommer att köra honom offensivt. Jag är inne på att Magnus Jakobsson skulle kunna köra sig till ledningen efter en bit men om så inte skulle bli fallet tål han att göra jobbet utvändigt om ledaren också.

3 Broadway Frazer var ute i samma lopp som Zurigo D.V.S på V75 näst senast och var före honom i mål den gången men han fick en bra resa i ryggen på vinnaren. Senast gick han i mål med sparade krafter och formen verkar vara på sin plats och från ett bra läge bör han kunna vara med där framme, även om han inte vinner lopp speciellt ofta.

7 Hollywood Trick håller jag som loppets bästa häst men han har varit ifrån tävlandet ett par månader och känns dessutom klart missgynnad av att tävla med skor. Jag tror inte att det är någon toppform direkt i årsdebuten men han ska givetvis med på kupongen på rent kunnande.

9 Olle Då stumnade från ledningen senast men var ursäktad av en krävande bana. Normalt är han kanske bäst i den främre träffen men styrkan finns och han skulle gynnas vid överpace.

Min Vinnare: 5 Zurigo D.V.S
Spets efter 500m: 5 Zurigo D.V.S / 3 Broadway Frazer
Skrällen: 3 Broadway Frazer
Rankingen A:5.3.7 B:9.1.8 C:4.6.2.10

V64-6 1640m Auto
3 Kadabra Dream vann på en 12-tid senast han var ute över aktuell distans och är som allra bäst när han får ett lopp i ryggar och kan spara på sin speed till slut. Det finns många som kan flytta på sig från start och känslan är att det kommer bli ett hårt tempo, vilket skulle gynna honom.

2 Special Topsecret är snabb från start och även om det kan komma att kosta lite att nå ledningen tror jag hon lyckas hålla ut sina konkurrenter. Det är tufft mot hingstar och valacker men hon har matchats i tuffa gäng och har bättre form än vad man kan utläsa av raden.

5 Remus Eck föll som storfavorit senast och var inte att känna igen för dagen men om han studsar tillbaka till formen han hade innan dess kommer han bli tung att stå emot över upploppet.

11 Benedetta Jet är fartfylld och trivs över distansen. spår 11 över kort distans drar ner chanserna men det kan som sagt bli bra tempo där framme och löser det sig med positioner kan det gå vägen.

Min Vinnare: 3 Kadabra Dream
Spets efter 500m: 2 Special Topsecret
Skrällen: 11 Benedetta Jet
Rankingen A:3.2.5 B:11.10.4.8.7.12 C:6.9.1

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto