V64 Tips Färjestad 5/12

Publicerad på 5 Dec 2022 - 10:42

DrTrav

DrTrav

5 Dec 2022 - 10:42

Kvällens V64 tävlingar hämtar vi från Färjestad och nedan följer min lösning av omgången. Vi bjuds på en smarrig JACKPOT på 6 Miljoner denna måndag.

Jag spelar med en spik. 11 Don’t Be Weak i den första avdelningen.

V64 Tips Färjestad Måndag 5/12
V64-1 11 Don’t Be Weak
V64-2 1,2,3,4,7,8
V64-3 1,2,3,4
V64-4 3,8
V64-5 2,4,11
V64-6 1,2,4,6,7,9

864 rader x 1 = 864 kr (spelar utdelning endast på 6 rätt)

DD Tips Färjestad Måndag 5/12
DD1: 4 Mellby Jewel
DD2: 1,2,4,6,7,9

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m volt
Fint lopp inleder V64 omgången. Jag är inne på att det kommer bli retroaktiv utdelning ikväll för 11 Don’t Be Weak som verkligen står på tur för seger nu efter flera topp insatser utan utdelning. Han har haft dåligt utgångsläge i de två senaste starterna men visat toppform via 1,10 & 11,5 sista varvet. Don’t Be Weak visade även för tre starter sedan att han tål att göra en hel del jobb på egen hand, då höll han starkt från dödens. Att detta är en häst som hör hemma på V75 råder det inget tvivel om och från ett intressant utgångsläge med springspår på tillägg är jag inne på att man snabbt är ikapp hästen på start och efter det kan han själv diktera tempot på loppet en del. Till 26% är spelvärdet högt och jag går ut stenhårt och spikar.

Motbud
9 Velten Swarowski vann senast på V75 över lång distans. Han fick då göra en hel del grovjobb på egen hand men visade då upp både styrka och inställning som ingen den gången kunde mäta sig med. Att hästen på ren kapacitet är ett givet segerbud är givet. Men att utgångsläget är sådär samt att distansen nu är kortare är två faktorer som ligger på minuskontot och när jag då är inne på att Don’t Be Weak kommer få ett bättre lopp så går jag emot ikväll.

Nämner även 4 Prosperous S. som lever på sin styrka och som tål att göra grovjobb på egen hand. Med Björn Goop i vagnen och endast fyra hästar på start räknar jag med att BG är offensiv och tigt testar för ledningen. Han höll okej från ledningen senast och i spets i slutändan kan det mycket väl visa sig att detta är hästen att plocka ner tillslut.

Min Vinnare: 11 Don’t Be Weak
Spets efter 500: 4 Prosperous S.
Skrällen:
Rankingen: A: 11 B 9,4,6,1,3,7 C 8,2,5,10

V64-2 2140m auto
Ett speciellt lopp att vänta. Treåriga ston upp med högst 100.000kr på kontot ska göra upp. Det är endast tio startande hästar och två tränare står tillsammans för halva startfältet.

Norrmannen Jan Kristian Waaler kommer med en intressant duo, 2 Brazil Broline och 4 Barcelona Broline. Den förstnämnda har lite mer rutin och var ute så sent som i onsdags. Han fick ett snäll lopp från sitt bakspår och lär nu vara redo för ett mer offensivt upplägg. För två starter sedan vann hon på överlägset sätt från spets. Att det är bilstart ikväll är också ett plus. Addera därtill ett passande utgångsläge. Brazil Broline leder länge ikväll.

4 Barcelona Broline vann på bra sätt näst senast, då stannade klockan på 1.12-blankt sista 500m från ledningen. Senast blev det visserligen dubbla galopper vilket såklart oroar en del inför ikväll. Nu är debut bakom bilen så det gäller att ha koll på bilprovstarten inför tävlingarna ikväll. Men skulle skulle hon öppna okej och hålla sig till rätt gångart så är Barcelona Broline ett tidigt segerbud i loppet.

Björn Goops har en trio med i loppet. Hans egen uppsittning 8 Giulietta är den jag rankar överst av hans hästar. Hon har visserligen galopperat i tre av de fyra senaste starterna, men hon har samtidigt visat upp bra fart och felfri ikväll kan fry mycket väl bli karriärens första seger ikväll.

Min Vinnare: 2 Brazil Broline
Spets efter 500: 2 Brazil Broline
Skrällen: 8 Giulietta
Rankingen: A: 2,4,8 B 1,3,7 C 5,6,9,10

V64-3 2140m volt
1 Lady Breeze står ensam på start ikväll och är således den givna ledaren av loppet.
Hon har hittills en seger på sina sex starter för Per Henriksson. Den segern togs från spets och nu tillsammans med Ulf Ohlsson i vagnen kommer hon inte bli enkel att ta sig förbi även om motståndet också är tuffare idag. Förstahäst i loppet men ingen jag vågar gå rakt ut på.

2 Stepping Dreamgirl visade både fin utveckling och toppform i somras. Hon stod för flera bra prestationer trots tufft motstånd. Senast på Bjerke gick det dock inte att känna igen henne riktigt. Men det troliga var att banan spelade Stepping Dreamgirl ett spratt den dagen. Skulle hon studsa tillbaka snabbt nu och prestera som hon gjort dessförinnan kommer Stepping Dreamgirl vara med och utmana om segern ikväll.

Nämner även 4 Roubine som inte är helt att lita på, men hon besitter bra styrka och inställning. Roubine visade senast att skor på hovarna inte är något problem och när flera av konkurrenterna missgynnas av skotvånget ikväll ses detta som ett plus. En felfri Roubine är med långt framme i ett lopp som detta.

Min Vinnare: 1 Lady Breeze
Spets efter 500: 1 Lady Breeze
Skrällen:
Rankingen: A: 1,2,4 B 3,7,8,5 C 9,6

V64-4 1640m volt
3 Ingrid C. är ett intressant drag ikväll. Detta är en individ som fungerat bra med skor och vanlig vagn tidigare. Båda hans segrar är nämligen tagna med den utrustningen och dessutom kan hon öppna bra i volt. Ikväll sitter även Magnus A Djuse i vagnen för första gången vilket är spännande. Ingrid C. är min torliga ledare av loppet efter en bit och väl i den positionen kommer ekipaget bli tufft att rå på. Förstahäst till 15%.

Väljer att dubbla systemet med Björn Goops 8 Hilda Avenue som är den i loppet som visat högst kapacitet hittills. Att det är skotvång är heller inget som missgynnar Hilda Avenue. Hon har tagit två av tre segrar med skor och vanlig vagn. Nu har hon dock fått lite paus inför ikväll, men med tanke på hur hennes utveckling sett ut på slutet så behöver det inte vara helt fel med att få lite extra träningen i kroppen. Utgångsläget är dock ett minus, men löser det sig bara någorlunda från bricka åtta kommer Hilda Avenue vara med och utmana om segern ikväll.

Min Vinnare: 3 Ingrid C.
Spets efter 500: 3 Ingrid C.
Skrällen:
Rankingen: A: 3,8 B 7,9,5,4,6,12, C 10,2,1,11

V64-5 2140m auto
4 Mellby Jewel bör närma sig formen nu med två lopp i kroppen. I comebacken för två starter sedan blev hon störd och galoppen är inget Mellby Jewel ska lastas för. Senast fick hon snabb revansch och vann på bra sett efter att gjort jobbet i dödens sista 1000m. Ikväll är utgångsläget passande och när motståndet i stort sätt håller samma klass som senast är det givet att ranka Mellby Jewel etta. Jag spikar även på Dagens Dubbel.

2 Ticket Brodda är inte helt att lita på. Hon galopperade redan innan bilen släppte senast och har galopperat i sex av de tio senaste starterna. Men Ticket Brodda är härdad i tuffa sammanhang. Hon kan öppna bra men nu med innerspåret bakom bilen känns det lite som fågel eller fisk från start. En felfri Ticket Brodda som sitter i spets är hästen att slå. Men det är givetvis också viss galopprisk från start ikväll.

Skrällen är 11 Global Cutthecrap som senast stod för en positiv insats när man efter ett offensivt upplägg senast visade full form. Global Cutthecrap lever på styrkan och skulle det bli lite överpace på loppet här kommer Global Cutthecrap plocka många placeringar den sista biten.

Min Vinnare: 4 Mellby Jewel
Spets efter 500: 4 Mellby Jewel / 2 Ticket Brodda
Skrällen: 11 Global Cutthecrap
Rankingen: A: 4 B 2,11,7,8,9,5,10 C 3,6

V64-6 2140m auto
1 Victorious Bonanza är en segermaskin som står noterad för nio segrar på 21 starter. Han kommer nu med två raka seger från ledningen. Utgångsläget är passande pånytt då Victorious Bonanza är kvick iväg från start. På förhand är han den troliga ledaren av loppet och med tanke på form och kunnandet är Victorious Bonanza sen hästen att slå.

Lyfter även tidigt fram 6 Timotejs Jackpot som kommer med bra form. Han har gjort det bra på slutet och har visat att hans kapacitet duger bra i dagens sammanhang. Han är ingen blixt från start men Timotejs Jackpot är tuff och rejäl. Han riskerar att få göra en del jobb på egen hand ikväll men skulle favoriten ha en sämre dag så är jag inte främmande för att Timotejs Jackpot är tuffast tillslut ikväll.

9 Mael är en speedig individ som ikväll fått ett passande smygläge. Att han pausat inför ikväll för att formen är ett litet frågetecken. Men skulle luckan uppenbara sig i tid ikväll kan mycket väl Mael speeda ner samtliga den sista biten.

Min Vinnare: 1 Victorious Bonanza
Spets efter 500: 1 Victorious Bonanza
Skrällen: 9 Mael
Rankingen: A: 1,6 B 9,2,4,7,5,3,10 C 11,8,12

Lycka till
DrTrav
Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto