V64 Tips Gävle 8/9

Publicerad på 8 Sep 2022 - 13:14

DrTrav

DrTrav

8 Sep 2022 - 13:14

Gävle står som värd för V64-omgången under torsdagskvällen. Jag spelar med två spikar i omgången och förhoppningen är att båda leder sina lopp från start till mål.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Gävle 8/9
V64-1 3 Philip Ess
V64-2 2.3.4.5.6.8.9.10
V64-3 1.3.4.8
V64-4 6.9.10.13
V64-5 4 Asteroid
V64-6 2.5.6.9.10.11

768 rader x 1kr = 768kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Gävle 8/9
DD-1 4 Asteroid
DD-2 5.6.10

3 Rader x 60kr = 180kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m Auto
3 Philip Ess blir min första spik i omgången. Han är snabb iväg bakom bilen och som jag läser loppet får han tidigt överta ledningen av Art Kjarvald som känns som den givna spetshästen initialt. Kort distans är ett plus och när den värsta konkurrenten 1 Smedheim Solan kommer att bli över från sitt innerspår måste Mats E Djuse förlita sig på turen att det löser sig under vägent. Det känns dessutom som att man kan ana ett formtapp på Smedheim Solan efter flera fina insatser under våren och sommaren.

Motbud
Ovan nämnda 1 Smedheim Solan har tjänat överlägset mest pengar i fältet och har bra meriter men det känns som att han har tappat lite form. Senast ville han inte alls vara med på noterna och sladdade rejält i fältet som storfavorit i ett montélopp. Innerspåret kan bli en fälla över den korta distansen och det känns som att det blir svårt att hinna ikapp 3 Philip Ess.

9 Våler Nikolaj kan mycket mer än vad han har visat i år men han har inte alls fått det att stämma och varvat galopper med slätstrukna insatser. Han måste höja sig rejält, men kapaciteten finns och skulle det lossna för honom är han bra nog att kunna vara med på fotot.

Min Vinnare: 3 Philip Ess
Spets efter 500m: 3 Philip Ess
Skrällen: 9 Våler Nikolaj
Rankingen A:3 B:1.9.5.11.8 C:4.7.6.10.2

V64-2 2140m Auto
8 Golden Opportunity får tipset i ett väldigt öppet lopp på förhand. Jag grundar tipset i att det inte alls låter som att man vill köra 3 Eowyn i någon ledning eftersom hon går bäst i ryggar. Vi får se hur Sune Larsson lägger upp taktiken från start men om han väljer att ladda tror jag att han skulle kunna vara framme tidigt och överta ledningen och formen är dessutom på sin plats.

3 Eowyn har mycket bra form för dagen och är ett mycket tidigt motbud. Hon sänkte sitt rekord rejält senast i ett lopp som Ivanka Amok vann och hon har höjt sig ett par snäpp på barfotabalans. Hon trivs som sagt allra bäst när hon får gå in i ryggar i det längsta och hon behöver ha det lite serverat för att bjuda till fullt ut.
5 Winnie The Poo och 9 Carlos Lennon kommer båda med en seger överst i raden och har dokumenterad form.

4 Knight Single och 6 Hersey Kisses gör upp om ledningen initialt. Den som kommer först ner till sargen kommer få en bra resa på innerspåret och jag tycker båda är intressanta skrällbud.

Det blir totalt åtta hästar på systemet.

Min Vinnare: 8 Golden Opportunity
Spets efter 500m: 8 Golden Oppertunity / 6 Hersey Kisses / 4 Knight Single
Skrällen: 6 Hersey Kisses
Rankingen A:8.3 B:5.9.6.4.10.2 C:7.1

V64-3 1640m Auto
4 Orlando har hittat toppformen. Näst senast vann hon förkrossande enkelt på Gävle och i starten därefter var hon fortsatt bra som tvåa i en tuff konkurrens från spår 10 på Åby över kort distans. Hon verkar höja sig ett par snäpp med den amerikanska sulkyn och från ett bättre läge nu blir hon svår att stå emot till slut.

3 Epimetheus är min spetsfavorit i loppet och han kommer att ha gått framåt av genomköraren senast. Distansen är knappast något plus för honom men ledningen är kortaste vägen till mål och i den positionen säljer han sig dyrt.

1 Capital Gain C.C har bortsett från galoppen senast haft en otroligt bra form. Den amerikanska sulkyn som han han har höjt sig med åker på igen och det är ingen omöjlighet att han kan ta hand om ledningen. Det mest troliga scenariot är ändå att han får nöja sig med ryggen på 3 Epimetheus och vid fritt över upploppet han han en vass speed till slut.

8 Immanuel K har kanske ingen smickrande rad men han matchats i tuffare omgivningar och om han fungerar tycker jag inte Daniel Wäjersten ska känna sig slagen på förhand. Utgångsläget är inte bra men han är ganska kvick iväg och man får försöka ladda framåt för att söka en bra position.

Min Vinnare: 4 Orlando
Spets efter 500m: 3 Epimetheus
Skrällen: 8 Immanuel K
Rankingen A:4.3 B:1.8.11.7.5.9 C:6.10.12.2

V64-4 2140m Auto
6 Järvsö Tord är rätt favorit i loppet och startar med väldigt fina förutsättningar. Han har fått två lopp i kroppen efter paus och möter ett mer överkomligt motstånd än senast. Han har dessutom presterat bra på Gävle-ovalen tidigare och med ett framspår bakom bilen, ligger vägen öppen för ledningen.

9 Skeie Lotta blandar och ger lite i sina prestationer men på de dagar hon presterar på topp, kan hon flytta på sig ruskigt fort. Förhoppningsvis kan hon få lite draghjälp under vägen och sitter hon någorlunda till när dom svänger in mot upploppet, kan hon svepa allt.

13 Rönningsgutten tog enorma kliv i vintras och tjänade snabba pengar när han vann fyra lopp. Han har inte riktigt kunnat hävda sig på samma sätt när han stött på allt tuffare motstånd men det här är inte det tuffaste loppet han har varit ute i och han borde kunna vara med där framme till slut.

10 Tekno Lynet går bra tider för sammanhanget hela tiden och nu ska han lättas i balansen. Det måste klaffa härifrån, men kapacitet finns och han förstärks av Rikard N Skoglund i sulkyn.

Min Vinnare: 6 Järvsö Tord
Spets efter 500m: 6 Järvsö Tord
Skrällen: 13 Rönningsgutten
Rankingen A:6.9 B:13.10.7.8.14.2.4.11 C:12.1.3

V64-5 1640m Auto
Starten blir väldigt spännande att följa i det här loppet med 3 Shirley Goodness och 4 Asteroid sida vid sida och den som drar det längsta strået och kommer till ledningen är den som startar med högst segerchans i loppet. Dom som har råd tar med båda hästarna på kupongen med det är dyrt att “dubbla” systemet och jag väljer att ta ställning.

4 Asteroid blir således min andra spik i omgången. Spetsstriden är mycket oviss och det är sannerligen inte lätt att ta en längd på invändiga Shirley Goodness men jag landar till slut i att Björn Goop lyckas med den bedriften. Jag tycker han såg väldigt fin ut senast när han vann på 1.11.7 över medeldistans och med ett lopp i kroppen bör han vara ännu bättre nu.

3 Shirley Goodness öppnar även hon väldigt snabbt från start och lyckas Örjan Kihlström med bedriften att ta sig till ledningen är det självklart en bra chans att vinna det här sprinterloppet. Det här handlar om ett rent ställningstagande för mig och jag blir inte ett dugg förvånad om Örjan leder det här från start till mål.

Bakom är det främst 9 Nugget Zon som skulle kunna profitera om det blir en alldeles för våldsam körning mellan Örjan Kihlström och Björn Goop.

Min Vinnare: 4 Asteroid
Spets efter 500m: 4 Asteroid / 3 Shirley Goodness
Skrällen: 9 Nugget Zon
Rankingen A:4:3 B:9.6.10.5.2.8 C:1.7

V64-6 2140m Auto
10 Invidia har varit ute i uttagningslopp till såväl Stochampionatet samt Derbystoet utan att kunna göra sig gällande men i den här typen av lopp har hon visat sig väldigt stark och vunnit tre lopp under sommaren. Hon har återigen ett dåligt utgångsläge men det är ett överkomligt motstånd och det ska vara en bra chans att runda sina konkurrenter.

5 Isabelle Sisu har även hon provat på tuffare omgivning och här är förutsättningarna bättre. Hon är snabb från start och Magnus A Djuse får ladda vad som går för att nå tätpositionen. Hon har bara vunnit 2/23 lopp i karriären men hon vann från ledningen 28/7 och får hon bestämma lite där framme leder hon loppet länge.

6 Precious Thing är kapabel med inte alls att lita på och efter att ha vunnit sitt försök i det tyska derbystoet gjorde hon tyvärr bort sig med en galopp i finalen. Det är en stark häst som tål att göra jobb på egen hand, men det gäller att sköta sig.

2 Summertime S. vann både försök och final under hästägarcupen 23/6 men har inte fått det att stämma därefter. Nu har hon ett perfekt utgångsläge bakom bilen och med en liknande prestation som vid segrarna kan hon vinna.

9 Go Peppergirl presterade inte på den nivån hon kan inom V75-senast. Hon har visat form innan dess och förhoppningsvis var det bara en sämre dag på jobbet.

11 Nymke Brigadoon söker efter formen och har inte nått upp till topparna hon visade under fjolåret. Hon kan mer, och får även hon plats på kupongen.

Min Vinnare: 10 Invidia
Spets efter 500m: 5 Isabelle Cash
Skrällen: 9 Go Peppergirl
Rankingen A:10.5.6 B:2.9.11 C:3.8.1.4.7.12

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto