V64 Tips Gävle 9/2

Publicerad på 9 Feb 2023 - 09:10

DrTrav

DrTrav

9 Feb 2023 - 09:10

Gävle står som värd för V64 tävlingarna under torsdagskvällen. Jag spelar med en spik i omgången, 2 Gamin De Larre i V64-3 och försöker fälla några av de större favoriterna även om det ser något favoritbetonat ut på förhand.

V64 Gävle 9/2
V64-1 4.7
V64-2 1.2.4.5
V64-3 2 Gamin De Larre
V64-4 7.9.12
V64-5 5.6.7.9.10
V64-6 3.5.9.10.11

600 rader x 1 kr = 600kr (spelar för endast 6 rätt)

Dagens Dubbel Gävle 9/2
DD-1 6.9
DD-2 9 Teus

2 rader x 100kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2640m Volt
7 Jerka Sting har sett vansinnigt fin ut på slutet och vann en V75-final på Solvalla näst senast i en betydligt tuffare omgivning än vad han ställs inför nu. Det ska såklart vara en toppchans att vinna det här loppet men Claes Sjöström säger att han är inte vässad på samma sätt som inför V75-finalerna. Det blir vanlig vagn nu när det handlar om voltstart och det är ett minus även om jag låter det vara osagt hur pass stort minus det är. Han har inte varit speciellt bra när det kommer till voltstart tidigare men det är få hästar till start och distansen är utslagsgivande. Jerka Sting är absolut ett spikförslag i omgången men jag väljer att dubbla mitt system när han blir så pass stor favorit.

4 Secondary Stall kommer med två raka galopper i raden men är normalt sätt inte osäker av sig. Formen känns trots galopperna riktigt bra för dagen och han såg väldigt fin ut för tre starter sedan när han gick fort till slut som tvåa bakom en överlägsen Vice Versa Diamant. Han galopperade med varvet till mål senast men ställde sig och gick bra efter galoppen och nu kan han förhoppningsvis hålla sig till rätt gångart.

MIn Vinnare:7 Jerka Sting
Spets efter 500: 4 Secondary Stall / 7 Jerka Sting
Skrällen: 4 Secondary Stall
Rankingen A:7 B:4.9.2.3 C:5.6.8.1

V64-2 1640m Auto
2 Zinon Dream har varit direkt dålig vid årets båda starter och även om skor är ett minus beror det främst på att han inte alls trivs med rygglopp. Nu har han fått ett bra spår bakom bilen och Claes Sjöström lär göra allt som står i hans makt för att nå ledningen. Lyckas man ta längden på 1 Tiger Journey är det hästen att slå för övriga.

1 Tiger Journey kan mycket i grunden. Han kördes passivt senast efter att ha varit ifrån tävlandet i över ett år men nu lär man säkerligen vara beredda att ge honom ett mer offensivt upplägg. Han är snabb från start och även om innerspåret skulle kunna bli en fälla är det ingen omöjlighet att Jorma Kontio kan ta hand om ledningen. I den positionen har han ännu inte förlorat på sex försök.

4 Vivacious var okej senast från ett svårt utgångsläge men han var lite trögare än vanligt. Han har haft fin form under vintern och vid normal författning är han en tidig utmanare. Det kommer laddas från flera håll från start och det skulle Rikard N Skoglund kunna profitera på till slut.

5 Quantity Of Time möter äldre hingstar och valacker och det är alltid tufft men hon är bra och ska inte känna sig slagen på förhand med ett lopp i kroppen.

Min Vinnare: 2 Zinon Dream
Spets efter 500m: 2 Zinon Dream / 1 Tiger Journey
Skrällen: 4 Vivacious
Rankingen A:2.1.4 B:5.9.7.12 C:11.10.6.3.8

V64-3 2140m Auto
2 Gamin De Larre blir min första och enda spik i omgången i ett lopp där jag tror att spelarna kommer att sprida strecken. Han står perfekt inne på pengarna och som jag läser loppet tar William Ekberg hand om ledningen omgående och sedan stannar han där hela vägen in i mål. Han vann från den positionen för tre starter sedan och från ledningen tror jag att han vinner det här. Det är en stark häst som även tål att göra jobb och jag tycker det är en bra chans även om det skulle bli dödens.

Motbud
1 Kattens Aladdin skulle kunna bråka med min spik från start och hann vann från ledningen för tre starter sedan. Formen är det inget fel på och han gick väldigt bra efter en galopp senast men häst mot häst tycker jag att Gamin De Larre bör vara huvudet högre.

5 Elysia tog karriärens första seger i sin regidebut för Oskar Kylin-Blom och borde rimligtvis ha gått framåt ytterligare med den genomköraren. Det är tuffare emot nu men bakom Gamin De Larre är hon tidig.

Min Vinnare: 2 Gamin De Larre
Spets efter 500m: 2 Gamin De Larre / 1 Kattens Aladdin
Skrällen:
Rankingen A:2. B:1.5.11.12.3.10.4.9 C:6.7.8

V64-4 2140m Volt
12 E.V Angie satt fast med gott om krafter sparade senast och från sitt springspår på tillägg kan Mika Forss vara ikapp den främre volten tidigt om han träffar rätt i starten. Jag är inte främmande för att man kan köra sig hela vägen till ledningen men oavsett lär man kunna söka en bra position omgående.

9 Glendalough har visat höga toppar och är troligen den med högst kapacitet i loppet men hon har varit ifrån tävlandet ett tag och det kan saknas lite form för dagen. Stallet går annars som tåget för dagen och är hon väl förberedd är det en lämplig uppgift.

7 Ziroshi är loppets formkort och har ett passande smygläge. Det är lite frågetecken på de mer betrodda och klaffar det med positioner slår hon de flesta här med nuvarande form, och Rikard N Skoglund körde henne vid segern näst senast.

Min Vinnare: 12 E.V Angie
Spets efter 500m: 3 High Expectations
Skrällen: 7 Ziroshi
Rankingen A:12.9.7 B:3.11.5.4 C:8.6.1.2.13.10.14.

V64-5 2640m Volt
6 Guli Fantom är en klassklättrare och det verkar som att poletten har trillar ner på allvar nu. Han var tidigare extremt osäker men på slutet har han skött sig oklanderligt och kan nu stoltsera med fem raka segrar. Han har ett springspår och kommer troligen sitta i ledningen tidigt och sedan blir han återigen mycket svårslagen.
Gunnar Melander valde en märklig väg med 9 Tekno Lynet senast och galopperade till slut i en trängd situation. Han var mycket rejäl vid segern dessförinnan och även om det är tuffa hästar som startar tjugo meter framför är han mycket tidig på min kupong.

7 Guli Frodo var tvåa bakom Tekno Lynet senast men startade på samma volt då och nu står han tjugo meter framför denne. Han är ingen raket ut från start men borde kunna hitta en bra position från sitt springspår och det är en avslutare av rang om favoriten skulle ha en sämre dag eller falla tillbaka i gamla synder.

10 Norrby Odin känns klart på gång för dagen och loppets stora skräll är 5 Jack M.R som är extremt gynnad av den dryga distansen och man låter optimistiska från stallet på förhand.

Min Vinnare: 6 Guli Fantom
Spets efter 500m: 6 Guli Fantom
Skrällen: 5 Jack M.R
Rankingen A:6 B:9.7.10.5. C:8.11.3.2.1.4

V64-6 1640m Auto
9 Teus släppte man lite oväntat ledningen med senast till Oskar Of Sand som inte hade startat på länge och sedan fick man aldrig riktigt chansen. Intrycket var bra och han gick i mål med till synes gott om krafter kvar. Även om han inte kan utnyttja sin startsnabbhet härifrån tycker jag att han startar med högst segerchans i loppet och det är flera snabba där framme från start vilket gör att det kan bli överpace på loppet. Kan han bara komma igenom hyggligt från start är det klart enklare emot nu.

5 Hennesi Hill fick dämpa i ledningen senast och vann enkelt och kommer man till den positionen utan att det kostar för mycket kan det bli långt fram för Teus. Däremot vankas det svar invändigt av framförallt 3 Killer Queen Boko och jag är inte alls övertygad om att det blir någon ledning.

3 Killer Queen Boko har svårbedömd form för dagen men får ses som knapp spetsfavorit i loppet och Olle Alsén har deklarerat att han gärna vill köra i den positionen. Det är några tuffa emot men hon är inte så tokig i grund och botten och kan sälja sig dyrt från spets.

10 Light On Me är kapabel och kan komma in i matchen vid överpace och detsamma gäller 11 Remember Me B.J som var rejäl vid segern senast i en lite enklare omgivning.

Min Vinnare: 9 Teus
Spets efter 500m: 3 Killer Queen Boko / 5 Hennesi Hill
Skrällen: 3 Killer Queen Boko
Rankingen A:9 B:5.3.10.11.1.2.7.4. C:12.8.6

Lycka till 
DrTrav  

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto