V64 Tips Kalmar & Romme 2/12

Publicerad på 1 Dec 2022 - 22:17

DrTrav

DrTrav

1 Dec 2022 - 22:17

V64-express denna fredagskväll, Omgången arrangeras av två banor och ska vara över på under 60min. Spelstopp 20:30. Ikväll delas tävlingarna mellan Kalmar och Romme. Noterbart är att vi nu är inne i December och med det tillkommer ett barfotaförbud vilket innebär att samtliga startande hästar måste tävla med skor. Min lösning finner ni nedan.

Jag spelar med en spik ikväll, 4 Heart Of Steel i den andra avdelningen.

V64-tips Kalmar & Romme Fredag 2/12
v64-1 2,4,8
v64-2 4 Heart Of Steel
v64-3 2,8,9,12
v64-4 1,5,6,7,10
v64-5 1,2,3,4,7,9,11
v64-6 5,6

849 x 1kr = 840kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Kalmar & Romme Fredag 2/12
DD-1 2,9
DD-2 5,6

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
Ett svårt och lågklassigt lopp inleder V64 tävlingarna. Endast tre av de startande har vunnit lopp tidigare.
Men 2 Bluejeans N.Go.On är en som åtminstone står på tur för att sätta nosen först snart. Katja Melkkos treåring kommer nu med tre raka pallplatser och senast var insatsen bra när man höll bra o ledningen fram till sista 50m av loppet. Att det endast är fem hästar på start är en fördel för Bluejeans N.Go.On. Med Jorma Kontio i vagnen är detta pånytt min ledare av loppet efter en bit och väl i den positionen ska ekipaget sen slås.

8 My Love M.L. vann senast på bra sätt från dåligt utgångsläge via 12,5 sista 800m. Ikväll möter han något enklare än vad han ställts mot på slutet och han har dessutom visat att han tål att göra en hel del själv i loppen också. Det man dock ska ha med sig är att My Love M.L. inte är helt att lita på utan har galopperat i nästan 50% av sina starter. Felfri utmanar han om segern men det är ingen som jag vågar hålla i handen ensam på kupongen ikväll.

Nämner även 4 Prince Heritier som vann sin debut enkelt trots galopp i våras. Att Robert Berghs travare besitter bra kunnande för kvällens lopp är jag säker på. Men att ekipaget kommer hålla sig till rätt gångart hela loppet ikväll är jag däremot inte lika säker på. Däremot är Prince Heritier segeraktuell om han presterar bra idag och att det är Ulf Ohlsson i vagnen för första gången ikväll känns spännande.

 Min Vinnare: 2 Bluejeans N.Go.On
Spets efter 500: 2 Bluejeans N.Go.On
Skrällen: 4 Prince Heritier
Rankingen: A: 2 B 8,4,10,6,1,11 C 7,5,9,3

V64-2 1640m auto
I andra avdelningen får vi istället ett lopp av lite högre klass.

Ett sprinterlopp där 4 Heart Of Steel har en på pappret passande uppgift framför sig. Senast var man ute i Prijs der Giganten i Wolvega och fick ett tufft lopp. Han tvingades göra grovjobbet i dödens på egen hand vilket inte är Heart Of Steels likör. Nu ser man dock ut att kunna ta hand om ledningen tidigt. Väl i den positionen trivs Heart Of Steel, sex segrar på sju försök från spets säger en del. Given tipsetta och jag spikar.

Men Heart Of Steel kommer utmanas rejält av 6 Hurricane River. Kapaciteten är hög och gör ikväll comeback på svensk mark efter sitt Frankrike äventyr. I Frankrike blev det en seger och två tredjeplatser på meritlistan och med den hårdheten han nu tar med sig tillbaka till Sverige ska det bli spännande att följa honom ikväll.

Min Vinnare: 4 Heart Of Steel
Spets efter 500: 4 Heart Of Steel
Skrällen:
Rankingen: A: 4 B 6,1,7,8,5 C 9,2,3,10

V64-3 2140m auto
2 Guli Fantom är en individ med hög kapacitet för klassen men som ofta har sin största utmanare i sig själv. Han har imponerande tio segrar och 17 topp-3 placeringar på 34 starter. Men addera därtill galopp i över var tredje start så förstår ni själva hur högt kunnande han besitter men samtidigt vart hästen befunnit sig om han varit mer stabil. Senast vann han överlägset från spets och med en liknande prestation ikväll är han såklart svårslagen. Från spets har det blivit fem seger på sju försök hittills och en felfri Guli Fantom har tre ben över linjen redan från start ikväll.

Ska man gardera loppet så är 8 Monster Brage Bo, 9 Höstbo Wille och 12 Crussi Dull tidiga. Den sistnämnda gjorde comeback senast och fick då med sig sparade krafter över linjen. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan peka uppåt en del och dessutom har han visat sig trivas ypperligt på just Rommes travoval. Monster Brage Bo och Höstbo Wille har båda visat upp kunnande som räcker långt för sammanhanget om favoriten Guli Fantom skulle komma bort.

Min Vinnare: 2 Guli Fantom
Spets efter 500: 2 Guli Fantom
Skrällen: 12 Crussi Dull
Rankingen: A: 2 B 8,9,12,11,3,5,1 C 7,6,10,4

V64-4 2140m auto
5 Lucifer Boko visade bra form senast i en rapp avslutning. Han gick då från sista positionen när attacken sattes in och gick i mål som femma tillslut. För två starter sedan galopperade i utgången av sista sväng när attacken skulle sättas in. Men en felfri Lucifer Boko besitter både styrka att göra en del jobb på egen hand som fart för att speeda snabbt över upploppet. I ett öppet lopp blir detta mitt förstaval.

Tidig är också 1 Ready Häggenäs som ikväll gör en spännande debut för Joakim Lövgren. Han är kvick iväg från start och trivs i spets. Det har blivit två segrar på tre försök från ledningen i Sverige och lyckas Ready Häggenäs försvara innerspåret från start ikväll kommer detta vara hästen att slå.

10 Loyal Cash ska inte heller nonchaleras trots sitt bakspår. Att han är ojämn och inte är helt att lita på är en sak. Men skulle Loyal Cash trava hela loppet så finns både kunnande och fart för att segerstrida trots bricka tio.

Min Vinnare: 5 Lucifer Boko
Spets efter 500: 1 Ready Häggenäs
Skrällen:
Rankingen: A: 5,1,10 B 7,6,11,9,12 C 3,4,2,8

V64-5 2140m auto
2 Carroty visade fin form senast när hon vann från ledningen via en rapp avslutning. Klockan stannade på 12,4 sista 700m. Hon har tidigare visat att hon trivs som bäst i spets och från ett bra utgångsläge lär man göra ett försök att nå dit även ikväll. Det kommer dock bli tufft att ta sig förbi 1 Billy Idol sida vid sida. Men skulle Carroty ta sig till spets är hon hästen att slå.

9 Mr Carioca hade nog gärna startat med framspår bakom bilen. Detta är en individ som har fem segrar av fem möjliga från spets. Men med tanke på att han har rygg på två startsnabba konkurrenter från start ikväll behöver inte utgångsläget vara helt fel trots allt. Detta är en tuff häst som tål att göra en hel del jobb på egen hand. Med lte överpace på loppet från start kommer det bli tufft att stå emot Mr Carioca under slutvarvet ikväll.

Nämner även 11 Homeland Pellini som nu har fått två bra lopp för sin nya tränare Peter Erikssons. Formkurvan bör peka uppåt nu och vid gardering ska inte Homeland Pellini inte nonchaleras.

1 Billy Idol är kvick i benen och missar normalt sett inte ledningen från ett perfekt utgångsläge ikväll. Samtliga tre segrar i karriären är tagna från ledningen. Men för Billy Idol handlar det om att inte ödsla med krafterna längs vägen men skulle han lyckas dämpa tempot en bit kan det mycket väl räcka hela vägen. Men det ska dock noteras att han varit struken efter senast och formen är lite diffus.

Min Vinnare: 2 Carroty
Spets efter 500: 1 Billy Idol
Skrällen: 11 Homeland Pellini
Rankingen: A: 2,9 B 11,1,3,7,4,6,8 C 10,5,12

V64-6 2140m auto
Ett fint treåringslopp, 150.000kr att köra om i denna E3 Revansch.

Min förstahäst blir 5 Pure Atlas, om allt fungerar och han tävlar på den höga nivån som vi vet Pure Atlas besitter så är detta hästen som sticker ut i min bok. Att han däremot är lite ojämn i sina prestationer gör dock att Pure Atlas är svår att räkna på. Han har blivit het ett par gånger vilket har slutat med galopp. För två starter sedan gjorde hästen debut för Per Nordström och det blev galopp direkt. Men efter galoppen visade Pure Atlas bra form och gick 09,4 sista 400m. Senast gick han däremot felfritt och höll han klart godkänt från ledningen. Med en felfri insats ikväll är jag inne på att Pure Atlas är hästen att slå i loppet. Tipsetta.

Jag dubblar dock med 6 Game Brodde som är mer jämn och säker i sina prestationer jämfört med Pure Atlas. Senast satt man fast med massor sparat i sin Breeders Crown-final. Med tanke på intryckt den gången är jag inne på att Game Brodde kommer stå för en mersmakande prestation här och plockar med honom på systemet.

2 Bellissimo Face är kvick iväg från start och från ett bra utgångsläge kan detta mycket väl vara ledaren av loppet. Får han se bestämma tempot en bit av loppet kan det bli tufft att brotta ner Kolgjinis treåring över upploppet.

Min Vinnare: 5 Pure Atlas
Spets efter 500: 2 Bellissimo Face
Skrällen:
Rankingen: A: 5,6 B 2,1,3,7,4 C 8,9,10

Lycka till
DrTravKommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto