V64 Tips Solänget 1/8

Publicerad på 1 Aug 2022 - 14:04

DrTrav

DrTrav

1 Aug 2022 - 14:04

V64 hämtar vi på från Solänget denna måndagskväll. Min Lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik ikväll, 4 Olly Håleryd i den andra avdelningen.

V64-tips Solänget Måndag 1/8
v64-1 1,10
v64-2 4 Olly Håleryd
v64-3 2,3,5,6,8,9,10,11
v64-4 5,6,10
v64-5 3,4,8,10
v64-6 5,9,10,11

768 x 1kr = 768kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Solänget Måndag 1/8
DD-1 3 Kissinger Boko
DD-2 5,9,10,11

4 rader x 500kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m volt
10 Forspärla startar med dubbla tillägg ikväll, men är van att möta tuffare motstånd och går nu ner i klass en hel del. Senast var man ute och mötte Järvsöodin och för två starter sedan visade Forspärla fin form när han avslutade bra bakom Stjärnblomster. Dubbla tillägg är alltid tufft, men med enbart tio hästar med i loppet ska chanserna var goda att Forspärla kliver runt samtliga här.

Men dubblar ändå systemet med 1 Ronja N.N. som verkligen visade uppåt form senast. Dessutom är detta en individ som är under fin utveckling och som slutat topp-3 i fem av sina åtta starter. Ikväll är utgångsläget tilltalande och skulle Stig Jarle Röste som både tränar och kör få furks bort lite av loppet ikväll kommer Ronja N.N. inte bli helt enkel att ta sig förbi i ledningen.

Min Vinnare: 10 Forspärla
Spets efter 500m: 1 Ronja N.N. / 5 Odexa
Skrällen:
Ranking: A 10 B 1,5,9,3,8 C 6,2,4,7

V64-2 2140m auto
Här hittar vi omgångens första spik, 4 Olly Håleryd. Detta är ett fyraårigt sto som har inlett karriären på bra sätt. Det har blivit två segrar och en andraplats på tre starter. Olly Håleryd har både styrka och speed och även om hon fick nöja sig med en andraplats senast så var insatsen bra. Hon hade ett tufft utgångsläge och det löste sig aldrig riktigt i loppet. Ikväll är det första gången med framspår bakom bilen och det ska normalt sett inte vara några bekymmer. För mig är detta en bra chans och i ett annars öppet lopp kommer jag att spika.

Motbud
3 Never To Young visade bra kapacitet i början av karriären men har sedan strulat till det för sig med en hel del galopper. Hon är således svår att räkna på men senast gick hon felfritt och det slutade också med seger. Kapacitetsmässigt står hon sig bra inne i loppet men jag vill se Never To Young fungera mer kontinuerligt innan det är någon som jag håller i handen till nästan 20%.

1 Jump In har nu gjort två starter för Robert Bergh och höll senast mycket bra från utvändigt om ledaren över lång distans. Styrkan finns där i hästen men hon kan inte öppna från start och riskerar således att bli över i inledningen av loppet.

Min Vinnare: 4 Olly Håleryd
Spets efter 500m: 4 Olly Håleryd
Skrällen: 1 Jump In
Ranking: A 4 B 3,1,6,8,7 C 9,5,2

V64-3 2640m volt
9 West Wind visade för två starter sedan upp sitt fina kunnande, då vann han helt överlägset. Senast blev det trötta ben tillslut, men då hade man inte heller startat på över en månad. Nu är det täta starter som gäller och West Wind borde gå framåt en del nu med det loppet i kroppen. Kapacitetsmässigt är han min förstahäst.

2 Titleist startar ikväll med spännande förutsättningar. Han står helt ensam på start och är således den givna ledaren av loppet. Detta är en häst som visat bra kunnande i sin karriär, men det är såklart frågetecken på formen nu när det är årsdebut. Men skulle han vara väl förberedd inför uppgiften ikväll så är känslan att detta är en individ som gillar den längre distansen och som normalt sett inte blir helt enkel att ta sig förbi i spets. Endast 6%.

3 Somebody’s Destiny kommer med två raka segrar på kontot och vann enkelt från dödens senast. Formen är på topp och löser det sig bara från innerspåret på tillägg är detta en given segerkandidat i loppet.

En annan skräll är 8 Grand Duke som är kvick iväg från start och kommer få ett passande lopp ikväll om man prickar starten från sitt springspår. Skulle dessutom kretsen kring 2 Titleist vilja ha ett lugnare lopp här i årsdebuten är det inte heller otänkbart att Grand Duke sitter i ledningen efter en bit. Endast 4%.

Min Vinnare: 9 West Wind
Spets efter 500m: 2 Titleist / 8 Grand Duke
Skrällen: 2 Titleist / 8 Grand Duke
Ranking: A 9,2,3,8 B 6,10,5,11 C 7,4

V64-4 2140m volt
5 Borkeld gjorde debut på svensk mark senast och blev då störd till galopp, men upphämtningen var mersmakande och Borkeld blev tillslut tvåa i loppet. Detta är en individ som visat upp bra kunnande hemma i Finland tidigare. Kommer han bara iväg ikväll från ett lite knepigt spår två i volten så ska segerchansen vara god här.

Skrällen är 10 S.T.C.C.Bror som fick gör jobbet utvändigt om ledaren senast, insatsen var klart positiv och S.T.C.C.Bror höll hela vägen in i mål som tvåa. Formen är bra och prickar man startar ikväll från sitt springspår kommer S.T.C.C.Bror kunna få ett passande lopp ikväll. Kapacitetsmässigt står man bra inne i loppet och 5% är alldeles för lite.

6 Holms Herkules var senast ute i ett försök till Svenskt Kallblodsderby och blev där fast med sparade krafter. Detta är en individ som härdats mot kulltopparna flera gånger och ska ses som en given kandidat till segern ikväll. Att det är skor på hovarna nu ses dock som ett minus men Holms Herkules ska inte nonchaleras helt för det.

Min Vinnare: 5 Borkeld
Spets efter 500m:
Skrällen:10 S.T.C.C.Bror
Ranking: A 5 B 10,6,12,13,1,9,7,15 C 14,4,11,8,2,3

V64-5 1640m auto
3 Kissinger Boko gör ikväll comeback efter ett långt uppehåll och har inför ikväll genomgått en halsoperation. Från stallet meddelar man att Kissinger Boko tränat på bra och kommer väl förberedd. Kapacitetsmässigt är detta en häst som fortsatt står billigt inne i loppet och som under fjolåret bland annat var ute i försök till Derbyt. Kissinger Boko möter motstånd han normal sett ska besegra och enda gången han varit ute över kort distans tidigare slutade det med seger från döden. Given förstahäst i loppet.

8 Take it Easy Tour har ikväll fått ett jobbigt utgångsläge men ska trots det inte räknas bort i ett något ojämnt startfält. Kommer bara Take it Easy Tour till från start och att favoriten saknar lite efter ett långt uppehåll är detta en individ som tidigt ska räknas i loppet.

10 Ola Islet lever på sin speed och skulle det bli överpace på loppet ikväll är det något som gynnar Ola Islet. Får han smyga med i passande ryggar ikväll kommer han kunna avsluta vasst över upploppet.

Min Vinnare: 3 Kissinger Boko
Spets efter 500m: 3 Kissinger Boko / 4 Southwind Hillrazr
Skrällen: 4 Southwind Hillrazr
Ranking: A 3 B 8,10,4,7,6,9 C 1,2,5

V64-6 2140m auto
11 Even’s Cool Boy återkommer även han ikväll efter att blivit åtgärdad i halsen. Han höjer sig normalt sett kapacitetsmässigt i loppet och har flera gånger visat att han kan avsluta riktigt bra. Even’s Cool Boy har även visats att han fungerar bra med längre mellanrum mellan starterna och ska med en normal insats ikväll vara segeraktuell direkt trots utgångsläget. Från stallet meddelar man att Even’s Cool Boy tränat på bra inför kvällens start.

10 Xanthis de Roi vann senast på bra sätt från ledningen men startar ikväll med andra förutsättningar. Men sett till kapaciteten ska han räknas tidig bakom Even’s Cool Boy och skulle han dessutom kunna lifta med i dennes rygg när tåget går kommer Xanthis de Roi kunna avsluta kvickt den sista biten.

Nämner även 5 Speedy Tilly som nu gör comeback efter sitt Frankrike äventyr. Nu har man införskaffat sig en hel del hårdhet och Robert Berghs hästar brukar gilla att tugga på i hårt tempo hela vägen vilket Speedy Tilly inte verkar vara något undantag för.

Min Vinnare: 11 Even’s Cool Boy
Spets efter 500m: 4 Lexington Tooma
Skrällen:
Ranking: A 11 B 10,5,9,2,4 C 3,1,6,7,8

Lycka till
DrTrav


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto