V65 Tips Årjäng 26/8

Publicerad på 26 Aug 2022 - 00:09

DrTrav

DrTrav

26 Aug 2022 - 00:09

Vi sparkar igång helgen med en V65-omgång från Årjäng. Jag spelar med två spikar i omgången som jag tycker ska ha en toppchans att vinna sina lopp.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Årjäng 26/8
V65-1 9 Easy Cash
V65-2 1.3.5.7.8.9.11.13
V65-3 2.3.5.6.7.9
V65-4 2 Always A Pleasure
V65-5 4.11
V65-6 2.3.5.6.9.11

576 rader x 1 kr = 576kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Årjäng 26/8
LD-1 11 Zelma Laday
LD-2 3.6

2 rader x 100 kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 3140m Volt
Jag river av plåstret direkt och inleder omgången med en spik på 9 Easy Cash som jag tycker har överlägsen kapacitet för sammanhanget. Han fick det inte alls att stämma på slutet för Robert Bergh och ägnade sig mycket åt galopp men nu gör han debut för André Eklundh och förhoppningsvis har miljöombytet gjort honom gott.
Han vann sex av tio lopp under fjolåret och slog betydligt mer meriterade hästar än vad han möter nu (Laradja Vrijthout och Rackham för att nämna några) Det är klart det oroar än aning att han inte har fått till det i årets starter men om han fungerar ska han bara vinna det här loppet och när han inte ens är favorit i skrivande stund , känns spiken given för min del.

Motbud
5 Millmighty som start fyrtio meter framför min spik känns utan tvekan som det största hotet mot Easy Cash. Här ser det ut som att Paw Mahony kan köra sig till ledningen tidigt. Han har bara gjort en start i år, vilken han vann från ledningen över aktuell distans och om han drar på i jämnt tempo där framme kan det bli långt fram för Easy Cash även om jag tycker min spik bör äta upp försprånget.

Min Vinnare: 9 Easy Cash
Spets efter 500m: 5 Millmighty
Skrällen:
Rankingen A:9 B:5.2.7.6 C:4.8.1.3


V65-2 2640m Auto
1 Believe föll från ledningen och blev tvåa i sin tävlingsdebut och stod för en klart bra insats som tvåa bakom en häst som helt enkelt var för bra. Det ser inte ut att vara det tuffaste gänget nu och lyckas han nå ledningen igen tror jag att han kan få bestämma där framme och rinna undan.

8 Iynx Racing ser ut att ha mer fart än tipsettan men hon är valpig och har problem med travet i svängarna. André Eklundh aviserar ett snällt upplägg för att köra till slut men om hon hanterar kurvorna kommer hon flytta på sig snabbt över upploppsrakan.

11 Onkel Tooma gjorde det bra efter uppehåll senast och bör ha gått framåt med det loppet i kroppen. Han är ingen stjärna på något vis men loppet håller ingen högre klass och han är en av många som kan vinna loppet.

7 Jonathan T.T är svår att sätta in i loppet men Carl-Johan Jepson och springspår brukar vara ett framgångsrecept och han kanske skulle kunna snuva tipsettan på ledningen om Carl-Johan prickar starten.
Vidöppet loppet och jag tar totalt åtta hästar, även om jag tror att 1 Believe har en bra chans om man kommer till ledningen.

Min Vinnare: 1 Believe
Spets efter 500m: 1 Believe / Jonathan T.T
Skrällen: 7 Jonathan T.T
Rankingen A:1.8.11.7 B:13.3.5.13 C:2.6.12.4.15..14.10

V65-3 2140m Volt
2 Ingbass är en sund tipsetta som har bra form. Han har skött sig i samtliga starter i år och verkar förnuftig och travsäker och har dessutom vunnit två lopp. Senast blev det för långt fram men han avslutade fort som tvåa och visade inga tecken på något formtapp. Det ser ut att vara en bra chans att nå ledningen dessutom och därmed också en bra chans att leda loppet hela vägen.

7 Mjölner J.R har vunnit 5/13 lopp, vilket är ett imponerande facit med tanke på att han galopperat hela åtta gånger. Nu har han fem raka galopper i raden och har dessutom fått kvala och risken är såklart överhängande att han gör bort sig igen. Han trivs dock på Årjäng och har aldrig förlorat där på tre försök.

5 Silkefanten är osäker men har visat prov på fina fartresurser och dom tre loppen han har gått felfritt har resulterat i två segrar och en andraplats. Han är ganska kvick iväg och skulle Magnus Jakobsson lyckas snuva favoriten på ledningen, leder han loppet länge.

9 Spikborken har bra form för dagen och höll klart bra från ledningen senast i ett ganska bra kallblodslopp. Han hade suttit fast med sparade krafter två gånger om dessförinnan och det känns som att han står på tur för seger. Att han bara vunnit ett lopp i karriären på över tjugo starter är dock statistik som talar för att han inte riktigt är någon vinnartyp.

Jag betalar även för 6 Sundbo Hero samt 3 Birk Jahn Sjur.

Min Vinnare:2 Ingbass
Spets efter 500m: 2 Ingbass / 5 Silkefanten
Skrällen: 5 Silkefanten
Rankingen A:2.7.5 B:9.6.3 C:8.1.4

V65-4 2140m Volt
2 Always A Pleasure blir min andra spik i omgången trots sin orutin. Magnus Jakobsson har fått fram en mycket spännande häst som har glänst vid båda sina starter, som har slutat med seger. Motståndet hårdnar en aning nu men det samtidigt inga konkurrenter han behöver oroa sig nämnvärt över och det bör vara en toppchans att inkassera sin tredje raka seger. Spets och slut.

Motbud
Bakom favoriten känns det vidöppet och skulle han av någon anledning göra bort sig känns 10 Move It Brodde mest intressant. Han vann på en 15-tid över distansen näst senast och har ett passande läge med ett springspår på tillägg. Att Björn Goop sitter upp för första gången är såklart också en en spännande ändring.

11 Spotlight Vixi står bökigt till i loppet men han är inte så tokig och möter lite enklare hästar nu och klaffar det från bakspår på tillägg tror jag att han är med långt fram till slut även om jag tror det är en övermäktigt uppgift att besegra favoriten.

Min Vinnare: 2 Always A Pleasure
Spets efter 500m: 2 Always A Pleasure
Skrällen: 10 Move It Brodde
Rankingen A:2 B:10.11.3.1.9.8.5 C:5.12.7.4

V65-5 2140m Volt
Ett väldigt öppet stolopp på förhand och antingen plockar man fram den breda penseln och hoppas på skräll eller så försöker man gå lite kort i ett lopp där jag tror att spelarna kommer sprida strecken. Jag landar i det sistnämnda eftersom jag fastnar lite extra för två hästar.

11 Zelma Laday startar med tjugo meter bakom större delen av fältet och har många ekipage att runda men jag fastnade för henne när hon vann trots en galopp på Åmål 15/6 och hon följde upp den insatsen med ytterligare en seger. Hon har varit lite sämre i två starter därefter men har samtidigt mött lite bättre hästar än vad hon gör nu och är hon lika fin som vid segrarna bör det räcka mycket långt.

4 Hilda Avenue har varit ute i betydligt tuffare konkurrens på Solvalla, går ner i klass och har gått tider som är bra för sammanhanget. Hon har visat att hon klarar spår fyra i volten tidigare och även om hon inte glänst på något sätt så är det här ett mycket billigt lopp och Björn Goop bör ha en vettig chans att vara med på fotot.

Min Vinnare:11 Zelma Laday
Spets efter 500m: 4 Hilda Avenue / 1 La Brebro
Skrällen:
Rankingen A:11.4 B:1.10.5.8.9.7 C:12.2.3.6

V65-6 2140m Auto
6 Kentucky Lobell är rätt favorit i loppet och om han är lika fin som vid debuten på svensk mark som när han slog talangfulla Crown Wise As är det loppets troliga vinnare. Han var dock inte alls lika bra senast men noterbart är att han tävlade med vanlig vagn då och nu återgår man till biken som man tävlade med i debuten. Det är en tänkbar spik i omgången men jag tycker att jag har två andra spikar som är bra och försöker fälla honom.

3 Carlos Lennon var väldigt rejäl när han vann från dödens senast med Jorma Kontio i sulkyn. Nu kör Kristian Lindberg och det är såklart ett minus men han har vunnit med hästen tidigare han också- Han har brottats med dåliga startspår och har äntligen ett bra läge bakom och skulle han lyckas han lyckas komma till ledningen känns han klart intressant. Han har gått i tätpositionen vid fem tillfällen tidigare, vilket har resulterat i tre segrar.

9 Equal To None har vunnit 7/21 lopp i karriären och var bland annat ute i en Klass 1-final tidigare i år. Han har således härdats i lite tuffare sällskap och även om han drog nitlotten i spårlottningen nu tycker jag att han ska räknas.

11 Squanto radade upp segrar under fjolåret och vann 5/6 lopp hemma i Norge och gick 1.13.4 över distansen när han vann ett lopp på Bjerke över aktuell distans.

2 Loes gick en bra tid senast och avslutade bra efter en resa långt ner på innerspåret. Hon är kvick iväg bakom bilen och kan hon nå ledningen för att släppa till någon mer betrodd kan hon få en passande resa.

5 Bikila har ingen rolig rad och kommer med fyra raka galopper men han är inte så tokig när han fungerar och även han får plats på kupongen.

Min Vinnare: 6 Kentucky Lobell
Spets efter 500m: 3 Carlos Lennon / 6 Kentucky Lobell
Skrällen: 2 Loes
Rankingen A:6.3 B:9.11.2.5 C:4.7.1.12.8.10

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto