V65 Tips Solvalla 17/6

Publicerad på 17 Jun 2022 - 00:17

DrTrav

DrTrav

17 Jun 2022 - 00:17

Vi sparkar igång helgen med en V65 från Solvalla. Jag går ut hårt och inleder omgången med två raka spikar och sedan försöker vi få in några kantbollar därefter.

Nedan följer min lösning på omgången.

V64 Solvalla 17/6
V65-1 3 Losch Boko
V65-2 6 Pure Muscles
V65-3 2.3.4.5.6.12
V65-4 6.7.11.12
V65-5 2.3.8.9.11.12
V65-6 4.7.10.11.12

720 rader x 1 kr = 720kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Solvalla 17/6
LD-1 9 High On Pepper
LD-2 4.7.10.11.12

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
3 Losch Boko vann på ett bra sätt senast på 1.13.1 över distansen och kunde passera Ninja’s Kiss i dom sista stegen efter att ha fått bra draghjälp av henne ute i tredjespår. Nu har hon fått ett bra spår bakom bilen och kan öppna fort från start och efter att ha studerat i arkivet hur pass snabb konkurrenterna är ut från start så landar jag i att hon tar tar sig förbi 1 Global Benefit och håller ut 4 Ninja’s Kiss och därmed når ledningen. Därifrån kan Örjan Kihlström kontrollera loppet och jag tror att hon får rinna undan från ledningen. Spik.

Motbud
8 Goodygoodytwoshoes gav ett väldigt bra intryck vid segern på Vermo och senast gjorde hon debut på svensk mark från ett hopplöst utgångsläge över kort distans. Det var ett bra lopp hon var ute i och hon gjorde det klart bra sett till förutsättningarna och gick en 11-tid.. Det är anmält med skor och vanlig vagn nu istället för barfota runt om och det får ses som ett minus om så blir fallet.

4 Ninja’s Kiss fick ett alldeles för tufft upplägg senast och den starten är bara att glömma. Hon gjorde ett väldigt bra lopp på Solvalla 13/5 när hon fick dra tåget i tredjespår under sista halvvarvet och kopplade greppet men hon orkade inte stå emot Losch Boko som fick draghjälp under vägen.

Min Vinnare: 3 Losch Boko
Spets efter 500m: 3 Losch Boko
Skrällen: 4 Ninja¨s Kiss
Rankingen A:3 B:8.4.9.1.7 C:6.5.2.10

V65-2 2140m Auto
6 Pure Muscles agerade märkligt i sin tävlingsdebut men han kom ut som en helt ny häst i starten därefter som nybliven valack och vann på 1.15.6 efter 13.3/800m i sin blott andra start. Nu är det debut bakom bilen med det tror jag inte kommer innebära några problem och mitt huvudscenario är att Örjan sitter i ledningen tidigt. Jag är dock inte speciellt orolig om det inte skulle bli någon ledning, det är ett litet fält och som han såg ut senast tror jag på en bra chans oavsett upplägg.

Motbud
7 Mud Hill har även han imponerat. Han är alltjämt obesegrad på två försök och kunde enkelt koppla grepp från positionen utvändigt om ledaren senast. Han vann på 1.15.8 över distansen och intrycket var väldigt bra på den här stora talangen. Jag tror man sitter hyggligt säkert om man tar två hästar i loppet men jag väljer att ta ställning för Örjan Kihlström och Pure Muscles.

Min Vinnare: Pure Muscles
Spets efter 500m: 2 Pure Muscles
Skrällen:
Rankingen A:6 B:7 C:4.2.5.1.3

V65-3 2140m Volt Monté
4 Botticelli Grif trivs i disciplinen och vann på ett bra sätt senast när Jonathan Carré red honom för första gången. Det är en stark och rejäl häst som inte räds grovjobb men han är inte helt okomplicerad och spår fyra i volten kan innebära problem. Han är dessutom trög ut och kommer med stor sannolikhet att tappa en del mark från start även om han går felfritt. Löser det sig bara någorlunda med skickliga Jonathan Carré i sulkyn är det en bra uppgift men det kan bli problem med positioner under vägen.

5 Stabilizer har aldrig varit utanför pallen i monté när han har gått felfritt (7/8) och vunnit tre lopp. Det har varit lite stumma ben till slut i dom två senaste loppen men han har fått ganska tuffa lopp och motståndet är lite enklare nu. Han har gått den snabbaste tiden inom disciplinen i fältet och normalt sätt är han med i striden.

6 Knight Single tycker jag är spännande. Det var ett tag sen han var ute i monté nu men jag minns ett lopp i höstas när han gick ruskigt fort över upploppet och vann till över 30 gånger pengarna. Här har han fått ett passande startspår och kommer att få en bra position i loppet.

2 Let It Go visade egentligen ingenting i sin första montéstart men hästarna behöver ofta ett lopp innan dom fattar vad det går ut på. Nu har det gått några månader sedan den starten men Emilia Leo sitter upp och hon vet hur man får fart på hästarna när det handlar om monté.

Jag betalar även för 3 Elle Titation samt 12 Zanardi Grif

Min Vinnare:4 Botticelli Grif
Spets efter 500m: 6 Knight Single / 5 Stabilizer
Skrällen: 6 Knight Single
Rankingen A:4.5.6 B:2.3.12 C:10.9.8.11.7.1

V65-4 2140m Auto
6 Narciso har årsdebuten avklarad och gjorde det bra även om han var lite ringrostig efter uppehåll. Han borde ha gått framåt rejält med den genomköraren i kroppen och Björn Goop börjar få allt bättre snurr på stallet. Dom värsta konkurrenterna startar med sämre utgångslägen i den här spårtrappan och motståndet känns klart mer överkomligt nu. Jag tror att Björn Goop har goda möjligheter att köra fram och överta ledningen och i den positionen bör det räcka långt.

11 Wings Level vann 3/6 lopp under fjolåret och visade prov på ett gott kunnande. Nu gör han årsdebut och har inte startar på sju månader och det lär förmodligen saknas något lopp i kroppen innan formen är där. Han har dock visat fartresurser som få i fältet mäktar med och är han bara någorlunda väl förberedd kan han runda samtliga ekipage.

7 Staro Pomerol har ännu inte vunnit lopp men han har matchats i väldigt tuff konkurrens och det är nog bara en tidsfråga innan karriärens första seger kommer. Han presterade direkt i årsdebuten och var tapper som tvåa och med det loppet i kroppen blir han att räkna med.

12 Peigan Goj gör det bra varje gång och har varit på pallen vid 6/8 starter. Utgångsläget är tufft men med nuvarande form borde han vara med där framme utan strul.

Min Vinnare:6 Narciso
Spets efter 500m:6 Narciso
Skrällen: 12 Peigan Goj
Rankingen A:6.11.7 B:12.10.9.5.8 C:2.3.1.4

V65-5 2140m Auto
2 Raya Maya är favorit i loppet och har en bra uppgift på pappret om hon kommer iväg felfritt från start. Normalt sätt är hon startsnabb och borde kunna ta hand om ledningen men hon har galopperat från start ett par gånger på slutet. Hon har förvisso vunnit efter markförlust båda gångerna hon har galopperat men nu är det bra hästar emot i den här spårtrappan och hon har knappast råd med en galopp nu.

Tipset istället till 9 High On Pepper har inte alls fått det att stämma i årets två starter och har presenterats i ett dåligt skick. Nu har han fått vara ifrån lite igen och förhoppningsvis är problemen åtgärdade.. Han visade prov på höga toppar under fjolåret och har slagit bättre hästar än vad han möter nu. LD-spik

12 Ove Palema vinner inte speciellt ofta och är utlämnad härifrån men det är inte det tuffaste loppet han har varit ute i och det finns frågetecken på några av konkurrenterna.

11 Chaboel gick bra som trea på Solvalla bakom Mercenary och Robthebank efter att ha fått göra grovjobbet ute i spåren under slutrundan. Senast satt hon fast med gott om krafter kvar över mål och toppformen borde vara nära med tre lopp innanför västen.

8 Gulliver Sisu är en bra häst för klassen som gör comeback efter en längre frånvaro. Han är såklart svårbedömd men får en markering på kapacitet.

Jag betalar även för 3 Tailwind som var fyra i ett försök till Svenskt Trav-kriterium i höstas. Han har två lopp i kroppen och är anmäld med bike istället för vanlig vagn.

Min Vinnare: 9 High On Pepper
Spets efter 500m: 2 Raya Maya / 3 Tailwind
Skrällen: 11 Chaboel
Rankingen A:2.9 B:12.11.8.3 C:5.10.4.1.6.7

V65-6 2140m Auto
7 Catman Di Celle hade inte alls stilen med sig i debuten på svensk mark men det syntes att det finns mycket fart i honom och får han aktionen att stämma borde han bli svårslagen. Jag litar dock inte alls på honom och han galopperade från start senast och jag vill gärna se att travet flyter för honom innan jag kan tro på honom helhjärtat. Eventuellt barfota runt om.

11 Gambino Brick kanske är som allra bäst i den främre träffen när han får springa på utan ryggar men han gick en bra tid senast efter en invändig resa i tuffare konkurrens och i det här sällskapet är det ingen omöjlighet att Oskar J Andersson kör offensivt och söker sig framåt tidigt.

4 Marlon Boko galopperade från start senast och var ursäktad därefter efter en tuff resa. Han kan mycket i grund och botten och har fått ett fördelaktigt spår jämfört med sina värsta
konkurrenter.

12. O.M Dustin får förmodligen inte mycket förtroende av spelarna men han håller faktiskt riktigt bra form för dagen och nu ska man dessutom tävla utan skor. Läget är inte bra men med rätt draghjälp under vägen kan det vara en potentiell storskräll.

10 Gentiane Evening ska utrustas med en bike för första gången i karriärens 31a start och sådana ändringar tar jag alltid till mig. Hon har fått två lopp i kroppen och agerade förbättrat senast och Örjan Kihlström sitter upp.

Min Vinnare: 7 Catman Di Celle
Spets efter 500m: 4 Marlon Boko / 7 Catman Di Celle
Skrällen: 12 O.M Dustin
Rankingen A:7.11.4 B:12.10.3.2.8 C:6.1.9.5

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto