V75 Tips Åby 7/5

Publicerad på 5 Maj 2022 - 23:16

DrTrav

DrTrav

5 Maj 2022 - 23:16

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Åbytravet. Årets första “storhelg” är här, Paralympiatravet ska avgöras med 1.500.000kr till vinnaren. Vi ska även få bevittna finalerna av Drottning Silvias Pokal samt finalen av Konung Gustaf V:s Pokal. En travfest är att vänta, så luta dig tillbak och åk med under lördagen. Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå på upploppet. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 2 Francesco Zet i den tredje avdelningen och 2 Betting Pacer i den fjärde avdelningen.

V75 Tips Åby Lördag 7/5
V75-1 2,4,6,10
V75-2 2,3,5,12
V75-3 2 Francesco Zet
V75-4 2 Betting Pacer
V75-5 2,3,4,5,7,8,9,10
V75-6 5,6,9,10
V75-7 1,2,3,4,5,8

3072 rader x 0,50 = 1536 kr

DD Tips Åby Lördag 7/5
DD1: 5 Oscar L.A.
DD2: 1,2,3,4,5,8

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
Drottning Silvias Pokal med 1.000.000kr till vinnaren.

2 Glamorous Rain imponerade stort redan som treåring, då vann hon Breeders Crown och slutade fyra i Svenskt Trav-Oaks. 2022 har hon inlett på bästa sätt med två raka segrar. Formkurvan pekar uppåt och från ett perfekt utgångsläge ska det idag bli spännande att se henne med balansen barfota bak. Glamorous Rain är ingen blixt från start men kommer kunna sitta bra på det trots allt och dessutom tål hon att göra en hel del jobb på egen hand. Förstahäst i Drottning Silvias Pokal.

Framhåller även Fredrik Perssons framtida stjärna 4 Deborah S.H. Hon stoltserar med med fyra raka segrar och är given på min V75 kupong. Hon besitter en styrka som få kan mäta sig med och skulle hon lyckas ta sig förbi Glamorous Rain från start växer även seeger chansen idag. Deborah S.H. kan göra mycket jobb på egen hand och Fredrik Persson låter uppåt och menar hon har tagit senaste loppet på bästa sätt.

Skrällen är 6 A Perfect Face som kördes till ledningen efter 500m i försöket men kunde tillslut inte stå emot Chebba Mil den sista biten. Men avslutningen var det inget fel på och klockan stannade på 1.08,5 sista 700m. A Perfect Face är kvick iväg från start och vann från den positionen för två starter sedan. Stall Kolgjini meddelar att detta är en häst som blir bättre för varje start och skulle man hitta till ledningen idag kan detta vara skrällen i loppet.

Min Vinnare: 2 Glamorous Rain
Spets efter 500m: 6 A Perfect Face
Skrällen: 6 A Perfect Face
Ranking A: 2,4 B 6,10,5,3,1,11 C 12,8,9,7

V75-2 2640m volt
5 Titan Yoda besitter högt kunnande och kvalade in till såväl Derbyt som Breeders' Crown under 2021. Tyvärr uteblev framgångarna i dessa lopp i år men detta gör i sin tur att han står billigt inne i dagens lopp sett till sin kapacitet. Spår fem i volten är inte det bästa, men detta är en tuff individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand. Idag lär Titan Yoda behöva göra precis detta men utan för mycket strul längs vägen är jag inne på att hans styrka och inställning kommer räcka långt. Förstastreck.

Tidig är också 3 Borups Tornado som redan i ung ålder visade upp kapacitet som kommer räcka långt. Men den riktiga kicken kom först när man valde att rycka samtliga skor på Borups Tornado tidigare i år. Segrarna på slutet har tagit på överlägset sätt och i den senaste starten imponerade man kraftigt trots att segern uteblev, han avslutade då vasst från kön och klockades sista 1000m till 1.10. Med en liknande prestation här så kommer övriga få jaga andraplatsen. Hittar Borups Tornado dessutom tidigt till ledningen ökar segerchansen ytterligare.

Skrällen är 12 Reddington som höll farten klart bra senast trots tuff resa, klockan stannade på 12,4 sista 1000m. Nu kommer man med två lopp i kroppen efter vila och med tanke på att det är en etta överst i raden och hemmaplan som gäller här så räknar jag med att Robert Bergh ställt i ordning ordentligt. Distansen är inga problem. Spännande till 4%.

Min Vinnare: 5 Titan Yoda
Spets efter 500m: 3 Borups Tornado
Skrällen: 12 Reddington
Ranking A:5,3 B 12,2,1,4,8,6 C 7,11,10,9

V75-3 2140m auto
Konung Gustaf V:s Pokal med 1.000.000kr till vinnaren.

Här hittar vi omgångens första spik, 2 Francesco Zet. Han utsågs till kungen redan under fjolåret med seger i korta E3, Svensk Travkriterium och Breeders´Crown. Detta är redan nu en världsstjärna som går en ljus framtid tillmötes. I försöket senast handlade det om årsdebut och Francesco Zet såg bländande ut och vann enkelt. Nu med ett lopp i kroppen bör formen om möjligt vara ännu bättre. Dessutom åker baksidorna av, det blir alltså samma balans idag som vid segrarna av Svensk Travkriterium och Breeders´Crown. Francesco Zet kan öppna bra om man väljer att släppa av honom, och från start handlar det om att hålla ut
4 Iznogoud Am och när man väl gjort det ligger vägen öppen för ledningen. Firma Daniel Redén och Örjan Kihlström har firat stora framgångar tillsammans tidigare och mycket talar för att det blir så även här. Jag spikar trots hög procent.

Motbud
4 Iznogoud Am har verkligen imponerat i sina tre starter under året. En undantagshäst som om inte Francesco Zet befunnit sig i kullen hade kandiderat på kungakronan. Min spik får inte ha en dålig dag få då kommer Iznogoud Am kunna straffa honom. Han kan öppna bra och Stefan P Persson låter sig meddela att man kommer göra det man kan för att utmana om segern idag. Han tycker att sin häst är tillräckligt bra för att utmana Francesco Zet.

3 Usain Lobell besitter väldigt hög kapacitet för klassen vilket man fick se prov på nere på Vincennes under 2021. Där utmanade han Izoard Vedaquais och travade 13,5 i 2700m. Han lever på styrkan och skulle gynnas om loppet var minst ett halvvarv längre idag.

Nämner även 1 Aquarius Face som redan under sin tvåårings säsong visade att han har det där lilla extra. Han kommer med toppform idag och är anmäld barfota runt om för första gången vilket är spännande. Från innerspåret är man garanterad ett bra lopp och han kommer kunna avsluta vasst via Open-Stretch tillslut.

Min Vinnare: 2 Francesco Zet
Spets efter 500m: 2 Francesco Zet
Skrällen: 1 Aquarius Face
Ranking A: 2 B 4,3,1,5,7,8,6 C 11,9,10,12

V75-4 2140m auto
Här hittar vi omgångens stora drag, 2 Betting Pacer! I och med att jag väljer att spika den stora favoriten Francesco Zet så för att få värde på min kupong så kommer jag gå rakt ut på Betting Pacer idag! Detta är en startkatapult som visat sig ha en härlig inställning. I den senaste starten fick man visserligen ge sig från ledningen, men han hade rest dåligt den aktuella dagen vilket såklart satte ner prestationen en aning. Har varit i kontakt med kretsen kring hästen inför dagens tävlingar och tränaren Robert Niklasson menar på att Betting Pacer aldrig känts bättre i träningen än vad han gör just nu. Jag minns bland annat insatsen i Stosprinterns final under förra året och med en liknande prestation idag kommer man kunna leda detta loppet länge. Med Björn Goop i vagnen är man den givna ledaren och med främsta motbuden från bakspår kommer det inte bli lätt att plocka ner Betting Pacer på en sommarsnabb Åby-oval. Spik till 12%.

Motbud
12 Honey Mearas är drottningen bland de jämnåriga stona. Hon vann bland annat StoChampionatet och Derbystoet under förra året. Men hon segrade även i sto-SM på just Åby. I årsdebuten senast fick hon en rätt tuff inledning med tredjespår fram till dödens där hon satt med varvet kvar. Honey Mearas hade trots detta inga problem med att avgöra till seger den sista biten. Nu med lopp i kroppen bör formen vara bättre. Men nu har man spår tolv bakom bilen och det får inte strular för mycket längs vägen för att man ska kunna hinna ikapp min spik.

Tidig vid gardering är också 11 Kali Smart som verkligen imponerade i årsdebuten för två starters sedan. Senast var man i Finland och tävlade, då var det segern som rök när man galopperade 200m före mål. Galoppen är såklart något som oroar men det är även anmält skor på hovarna vilket är ett klart minus för Kali Smart. Men för den som garderar brett ska man inte nonchalera Kolgjinis segermaskin.

Min Vinnare: 2 Betting Pacer
Spets efter 500m: 2 Betting Pacer
Skrällen:
Ranking A: 2 B 12,11,3,6,4,8 C 5,1,7,9,10

V75-5 2140m auto
2 Charliebrown Effe gjorde debut på svensk så sent som i förra veckan. Det slutade med seger direkt från ledningen via 13,6 över 2640m. Inför dagens start låter tränaren fortsatt optimistisk och från ett perfekt utgångsläge är man mitt förstastreck i loppet. Men med tanke på att det troligtvis är upptaget i ledningen idag så kommer han behöva göra en hel del jobb på egen hand vilket skulle öppna upp loppet. Därför kommer jag gardera här i den femte avdelningen.

3 Il Forte har imponerat på många den senaste tiden, han kommer nu med tre raka segrar på kontot varav två är tagna på V75. Vid båda segrarna på V75 har han öppnat kvickt och tagit hand om ledningen enkelt, Il Forte har sen bara brist på i ledningen och inte låtit någon komma i närheten av honom. På toton har Il Forte varit spelad till 71,76 och 7,77. Nu har spelarkåren lärt sig och han kommer bli betydligt mer betrodd idag vilket också såklart gör att spelvärdet är lägre nu. Men given på V75 kupongen är han ändå.

5 Napoleon Cash är en individ som besitter bra kapacitet för klassen. Senast tappade han en del från början men visade trots detta bra form efter att avslutat sista 2000m via 12,7. Även Napoleon Cash kan öppna bra och lär kunna få ett passande lopp i den främre träffen här.

Nämner även 4 Rare Magic som har ett lopp i kroppen nu och formkurvan bör peka uppåt inför dagens start. Han är dessutom anmäld barfota runt och med amerikansk vagn för första gången, vilket är spännande. Från ett bra utgångsläge är detta en tidig skräll i loppet.

Min Vinnare: 2 Charliebrown Effe
Spets efter 500m: 3 Il Forte
Skrällen: 4 Rare Magic
Ranking A: 2,3,5 B 4,7,8,10,9 C 11,1,6,12

V75-6 2140m auto
5 Oscar L.A. imponerade stort i sin årsdebut då han vann från ledningen på hemmabanan Jägersro. Det såg även ut att finnas en hel del sparade krafter i Oscar L.A. när han passerade mållinjen den gången. Man var senast ute i Örebro Int'l förra helgen men då blev det dessvärre galopp. Nu jagar man revansch och bilstart idag är ett plus. Oscar L.A kan öppna kvickt och öppnar han som han gjorde i årsdebuten för två starter sedan sitter han troligen i ledningen och väl i den positionen kommer han sen bli svår att plocka ner för övriga.

 6 Unico Broline är en häst som tränaren Sofia Aronssons verkligen fått i ordning och som just nu är i sitt livs form. Han imponerade mycket på mig senast, då travade Unico Broline 1.10,9 över 2140m. Vilket såklart också räckte till en seger. Idag kommer Unico Broline troligtvis behöva göra en del jobb på egen hand men det har han visat sig klara av tidigare. Blir det bara inte en alltför tuff uppgift för Unico Broline kommer han på nytt utmana om segern.

Skrällen är 9 Iceland Falls som är svår att sätta in mot motståndet, nu när hon möter hingstar och valacker. Men intrycket förra veckan när hon skrällde på V75 var tilltalande. Formen är på topp och från bricka nio kommer Iceland Falls på nytt kunna få ett passande smyglopp och detta är en häst som kan flytta på sig kvickt tillslut. Endast 7%.

Min Vinnare: 5 Oscar L.A.
Spets efter 500m: 5 Oscar L.A.
Skrällen: 9 Iceland Falls
Ranking A: 5 B 6,9,10,4,3,1,2 C 8,1,12,7

V75-7 2140m auto
Vi avslutar V75 med finalen av Paralypiatravet, där vinnaren kammar hem 1.500.000kr.

2 Upstate Face har utvecklats i en rasande takt på slutet. 2022 har han dessutom inlett på bästa sätt. För två starter sedan avslutade han kvickt den sista biten och senast vann han på ett imponerande sätt trots ett tungt lopp. Från stallet låter man väldigt påställda och menar att Upstate Face känns som en tickande bomb i träning. Han har även blivit allt kvickare iväg från start på slutet. Ikväll är läget perfekt och det troliga är att Adrian Kolgjini kör sig till spets efter en bit då startsnabba 1 Extreme troligtvis släpper eftersom han är garanterad fritt via Open Stretch tillslut. Väl i ledningen är Upstate Face hästen att slå för övriga.

3 Delia du Pommereux är regerande mästare av Paralypiatravet. Från stallet låter man sig meddela att Delia du Pommereux håller samma form nu som för ett år sedan när hon vann loppet. Hon stod för ett bra lopp senast då hon endast fick se sig slagen av Vivid Wise As och Etonnat. Delia du Pommereux är som bäst när hon får spara speeden och anfalla under sista halvvarvet. Från bricka tre kommer hon kunna hitta ett fint slagläge och när upploppet väl närmar sig kommer det gå undan även i år.

Måste även framhålla 1 Extreme som nu har fått två lopp i kroppen och dessutom är han anmäld barfota runt om. Extreme han kan öppna mycket kvickt och har fått ett perfekt utgångsläge idag. Steen Juul som tränar tror att Extreme kommer gå framåt till dagens start. Den stora frågan är dock om man vill ta emot Upstate Face eller om man släpper och istället intar positionen i rygg på ledaren? Jag är inne på det sistnämnda. Detta tycker jag mig även få bekräftat när Steen Juul nämner att det är viktigt att Extremet inte blir för överambitiös idag, vilket man skulle riskera om man väljer att svara Upstate Face från start. Och även om man släpper ledningen idag så är man garanterad ett bra lopp och via Open Stretch kommer man sen kunna avsluta vasst.

Nämner även 4 Who's Who som alltid går hela vägen in i mål och ska vara uppåt i form nu med loppen i kroppen. Han kan öppna kvickt men visade senast att han inte är helt att lita på när man skickar iväg honom. Jag tror man kommer tar en mer safety start idag och istället sparar speeden tillslut.

Min Vinnare: 2 Upstate Face
Spets efter 500m: 2 Upstate Face
Skrällen:
Ranking A: 2 B 3,1,4,5,8 C 6,9,7,10

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto