V75 Tips Axevalla 31/12

Publicerad på 30 Dec 2022 - 19:32

DrTrav

DrTrav

30 Dec 2022 - 19:32

Det är dags för årets sista V75 och och omgången är kryddad med en JACKPOT. Jag spelar med två spikar i omgången, 3 Feline Burgerheide i V75-3 samt 5 What A Winner i V75-6.

Nedan följer min lösning på omgången.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

V75 Axevalla 31/12
V75-1 1.5.9.10.11.12.13
V75-2 1.3.4.5.6.9.11
V75-3 3 Feline Burgerheide
V75-4 1.3.4.6.7.8.10.11
V75-5 2.3.7.12
V75-6 5 What A Winner
V75-7 7.14

3136 rader x 0,50kr = 1568kr

Dagens Dubbel Axevalla 31/12
DD-1 5 What A Winner
DD-2 7.14

2 rader x 100kr = 200kr

V75-1 2140m Volt
Här tror jag mer på hästarna som startar med tjugo meters tillägg och den jag har allra bäst känsla för i loppet är 12 Chantal Jet som har fått ett lopp i kroppen efter ett längre uppehåll. Det blev en snäll resa i comebacken och han gick i mål som trea utan att ha pressats nämnvärt och jag gillade intrycket. Nu har han fått en välbehövlig genomkörare och när Magnus Jakobsson sätter in slutspurten kan han bli tuff att stå emot.

Markus B Svedberg har en trio hästar till start som alla ska med på kupongen..13 Kathrine S.H gjorde det bra som tvåa bakom Babsans Bankir senast och har haft bra form sedan i höstas. Hon är stark av sig och jag förväntar mig ett offensivt upplägg av Carl-Johan Jepson.

Stallkamraten 11 Loaded Leila kan inte göra jobbet på egen hand som Kathrine S.H men det är en speedig häst som kan flytta på sig riktigt snabbt till slut när hon får gå med i ryggar och spara på sin speed.
9 Make It a Star var riktigt bra på Eskilstuna för tre starter sedan. Det har blivit två raka galopper därefter som gör att hon troligen inte bli så betrodd nu men hästen är inte alls tokig och bör streckas tidigt.

10 Juni Rapid som får Åke Svanstedt i sulkyn ska också räknas tidigt och från den främre volten räknas främst 5 Queen som jag tror kan få överta ledningen i ett tidigt skede.

Även 1 Ipanema Beach kan vara en potentiell skräll med ett lopp på innerspåret och lucka till slut.

Min Vinnare: 12 Chantal Jet
Spets efter 500m: 5 Queen
Skrällen: 1 Ipanema Beach
Rankingen A:10.13.11.10 B:9.5.1..2.14.15.4 C:6.8.3.7

V75-2 2140m Auto
6 El Vego Khalifa är en talangfull häst som absolut kan vinna loppet men att han är spelad till över 60% är närmast obegripligt. Det blir knappast någon ledning och han möter dessutom äldre hästar som har betydligt mer starter innanför västen. För mig är han bara en i mängden.

4 Segway blir min tipsetta. Han kanske borde ha hållit något bättre från ledningen senast men samtidigt tycker jag det loppet var något tuffare än det här. Det är bra chans att nå ledningen igen och Carl-Johan Jepson lär knappast släppa någon över bron. Spets och slut kan vara den enkla lösningen.

9 B.B.S Avicii kan inte utnyttja sin startsnabbhet från det här läget och vi får se vart han hamnar från start men han kanske kan spara på sin speed till slut istället och klaffar det med positioner har han fartresurser som få i fältet besitter.

11 Balzano Di Quattro är en stark och rejäl häst som har varit struken inför det här men om formen är någorlunda intakt tål han att göra jobbet ute i spåren. 1 % är alldeles för lågt i min bok.

Min Vinnare: 4 Segway
Spets efter 500m: 4 Segway
Skrällen: 11 Balzano Di Quattro
Rankingen A:4.6.9 B:11.3.1.5.10 C:8.7.2.12

V75-3 2140m Volt
3 Feline Burgerheide blir min första spik i omgången. Det här är ett väldigt fint femårigt sto som vi inte har sett botten i ännu. Hans Crebas kommer hit med två raka segrar, om än i betydligt mer beskedlig konkurrens och nu ska hon testas på rikstoton igen. Senast hon prövade på den räckte hon inte riktigt till med liknande förutsättningar men jag tror dels att hon saknade något lopp i kroppen och hon fick dessutom ett ganska tufft lopp. Nu känns hon betydligt mer förberedd och jag tror Hans Crebas sitter i ledningen i ett tidigt skede och kan diktera loppet. Omgången är svår och jag väljer att luta mig mot Feline Burgerheide. 57% är kanske något magstarkt i skrivande stund men hon kommer troligen att trenda nedåt på spelet i takt med att omsättningen ökar.

Motbud
Jag tror att det är hästarna på tillägg som är värst emot min spik. 9 Prince Will som är en stark häst och samt 7 Gazza B.R är kapacitetsmässigt värst emot min spik men jag väljer att lyfta fram två skrällar för den som är ute efter dom riktigt stora pengarna.

12 Ready Trophy är lite trög av sig och den typen av hästar brukar passa Jorma Kontio alldeles utmärkt. Han var riktigt rejäl med Jorma Kontio i ett lunchlopp senast och även om den här uppgiften är ett par snäpp tuffare ska han inte känna sig helt slagen på förhand.

10 Jaxon V.S galopperade senast men han har visat bra form dessförinnan och är en vinnartyp som har vunnit 9/31 lopp i karriären. Hans inställning går inte av för hackor och får han ett bra lopp kan det vara en potentiell skräll.

Min Vinnare: 3 Feline Burgerheide
Spets efter 500m: 3 Feline Burgerheide
Skrällen: 12 Ready Trophy
Rankingen A:3 B:9.7.12.10.6.13.1.14.11 C:8.1.2.15.5

V75-4 2140m Auto
6 Breidabliks Bombay får tipset med tanke på att han har springspår och med största sannolikhet tar hand om ledningen. Det borde vara en hygglig chans att rinna undan från ledningen men loppet är öppet och någon spik är det inte.

3 Dira Necessitas är hopplöst osäker men det syns att han besitter en hög kapacitet och skulle Magnus A Djuse som sitter upp för första gången lyckas lotsa runt honom felfri är det en vettig uppgift på pappret.

11 Crono Delleselve fick utdelning på sin fina form senast när han vann ett lopp inom V86-spelet efter ett passande rygglopp. Det här loppet är inte mycket bättre och med en liknande resa som senast tar han de flesta i spurten.

8 Zelma Laday lyfter jag fram som ett miljon-drag. Hon är en häst som behöver ha det lite serverat och det är många bra emot men hon har en riktigt vass kortspeed och skulle det klaffa med positioner är jag inte främmande för att hon är med där framme.

Min Vinnare: 6 Breidabliks Bombay
Spets efter 500: 6 Breidabliks Bombay / 3 Dira Necessasitas
Skällen: 8 Zelma Laday
Rankingen A:6.3.11 B:8.4.1.7.10 C:9.14.15.2.12.5

V75-5 2140m Auto
12 Gaylord Am tror jag har en bra chans att tugga ner det här gänget utan strul under vägen.Han är härdad i lite tuffare sällskap och har styrkan som sitt främsta vapen och den lär behövas från det här utgångsläget. Det är många att runda men kapacitetsmässigt råder det inga tvivel om att det är fältets bästa häst.

2 Elephant får svårt att hålla ut Without a Doubt från start men han kommer sitta i ett andraspår direkt och han har inga problem med att göra jobbet utvändigt om ledaren om så krävs. Thomas Uhrberg sitter upp och han brukar vara skicklig på att ge hästarna chansen, en tidig utmanare.

3 Without A Doubt lär flyga till tät och sedan är det hästen att slå för övriga. Hade det varit kort distans hade det kunnat vara en vettig spik i omgången men medeldistans är ett minus och det kan bli stumma ben till slut.

7 Vinci Nice har suttit fast flera gånger om på slutet och har matchats i tuffa årgångslopp. Vi hoppas att Peter Untersteiner kan hitta ner någonstans från start och förhoppningsvis får han chansen den här gången.

Min Vinnare:12 Gaylord Am
Spets efter 500m: 2 Elephant
Skrällen: 7 Vinci Nice
Rankingen A:12.2 B:3.7.1.5.10.4.9.11 C:6.8

V75-6 1640m auto
Här kommer jag att ta ställning för 5 What A Winner som har toppform för dagen och som dessutom förstärks av ingen mindre än Åke Svanstedt.
Jag har en tydlig “take” på det här loppet att 3 Kövras Joker som ser ut att bli väldigt stor favorit kommer att få svar invändigt av 1 Andover Heaven. När krutröken har lagt sig mellan dessa två kommer hästarna bakom att få chansen och som What A Winner har sett ut på slutet är jag inne på att han bara blåser ner dom till slut. 7% är mycket intressant i en väldigt svårlöst V75-omgång.

Motbud
9 Babsans Bankir är kanske lite missgynnad av den korta distansen men det är en tuff herre som har bra ryggar i starten och det skulle kunna lösa sig hyggligt trots ett bakspår. Han brukar gå hela vägen in i mål och gynnas kraftigt av ett högt tempo.

3 Kövras Joker skulle förstås kunna komma till ledningen och det är klart att han ska ses med goda möjligheter om så blir fallet. Men jag tycker inte att han bär det stora favoritskap som dom tidiga spelarna har gett honom och att han ska tävla med skor måste ändå ses som ett stort frågetecken.

Vid bred gardering ska man inte heller glömma stallkamraten till favoriten, 7 Theycallmesixten som har fått lopp i kroppen och som dessutom är anmäld med en bike för allra första gången.

Min Vinnare: 5 What A Winner
Spets efter 500m: 1 Andover Heaven / 3 Kövras Joker
Skrällen: 7 Theycallmesixten
Rankingen A:5 B:9.3.1.7.2.10 C:6.4.8.12.11

V75-7 2640m Volt
7 Vice Versa Diamant kan stoltsera med fyra raka segrar och hans tidigare osäkerhet verkar numera vara ett minne blott. Som jag läser loppet kommer Jorma Kontio att sända framåt omgående och jag tror knappast att någon på startvolten bemödar sig med att ta emot honom. Det är några tuffa hästar som startar med fyrtio meters tillägg men Vice Versa Diamant är också tuff och från ledningen är jag inne på att det kan räcka hela vägen.

Jag kan dock inte spela utan 14 Ferrari Sisu har tjänat fyra gånger så mycket pengar som tipsettan och som dessutom har toppform för dagen. Senast vann han en något klen gulddivision över lång distans och det finns ingenting som tyder på att han kommer vara sämre nu. Han tål jobb och den dryga distansen är inget som bekommer honom. Hans hårdhet kan mycket väl bli avgörande men det är många att runda och kan bli långt fram till tipsettan.

9 Hooper Des Chasses är härdad i tuffa utländska lopp och är kraftig gynnad av lång distans. Det blev galopp från start senast men han gick starkt därefter och felfri borde han kunna göra sig gällande nu istället.

Min Vinnare: 7 Vice Versa Diamant
Spets efter 500m: 7 Vice Versa Diamant
Skrällen: 9 Hooper Des Chasses.
Rankingen A:7.14 B:9.12.11.15.4.2 C:5.13.1.6.3.10.8

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto