V75 Tips Bjerke 30/12

Publicerad på 30 Dec 2021 - 01:40

DrTrav

DrTrav

30 Dec 2021 - 01:40

Det är dagen före nyårsafton och det är Bjerke som står som värd till den här V75-omgången. Jag spelar med två spikar i omgången och hoppas välta någon av de större favoriterna.

Nedan följer min lösning på omgången.

V75 Bjerke 30/12
V75-1 5.6
V75-2 1.2.3.4.6.8.9.10
V75-3 1.2.3.47
V75-4 2 Grisle Tore G.L
V75-5 2.3.4.5.6.7.12
V75-6 1.2.3.6
V75-7 7 Brodway Don

2240 rader x 0,50kr = 1120kr

Dagens Dubbel Bjerke 30/12
DD-1 2.3.5.6
DD-2 7 Broadway Don

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1609m Auto
5 Dream Builder ser ut att bli stor favorit i den inledande avdelningen och det behöver inte vara fel att inleda omgången med ett singelstreck. Han har sett fantastiskt fin ut vid två raka segrar och om han lyckas ta hand om ledningen borde det vara en toppchans. Han startade sida vid sida med 6 Z.Boko senast och lyckades med en hårsmån försvara ledningen och sedan vann i ohotad stil och det såg ut som att det fanns gott om krafter kvar över mål.

Jag vill ändå dubbla mitt system med 6 Z.Boko. Det var som sagt väldigt nära att han tog en längd på Dream Builder senast men Frode Hamre lyckades med nöd och näppe försvara ledningen och om Erlend Rennesvik skulle lyckas komma iväg Snabbare än favoriten hade det varit väldigt intressant att se honom i ledningen. Han kan förvisso bli lite het när han får trava där framme utan ryggar men över kort distans är det inte en lika stor nackdel.

Skulle det bli en utdragen körning mellan ovan nämnda hästar ska såklart även 4 Oracle Tile som har vunnit 12 av 28 lopp i karriären samt 2 Brage Hindö som har en vass speed till slut räknas bakom.

Min Vinnare: 5 Dream Builder
Spets efter 500m: 5 Dream Builder
Skrällen:
Rankingen A: 5.6 B:4.2 C: 1.7.3

V75-2 2140m Volt
10 Lykkje Tova fick det serverat senast men hon såg ut att vara i väldigt fin författning och vann på 1.26.6 över medeldistans och hon var långt ifrån obrukad över mål. Läget nu blev chansartat och det måste säkert klaffa lite med positioner men motståndet är ser t.om. lite enklare ut nu och utan strul måste det vara en bra chans.

6 Årdals Blesa tillhör de bättre i fältet men kommer från en sämre insats. Innan dess hade hon radat upp fyra raka segrar och det är möjligt att hon bara hade en sämre dag senast. Lämpligt motstånd men jag tycker loppet är vidöppet.

1 Hellin Victoria debuterar i ny regi och har inte startat på länge men det rapporteras med ett banjobb som man har varit väldigt belåtna och man är smått optimistiska på förhand. Hon har har tjugo meters försprång på de bästa hästarna och skulle dom få lite pronlem med positioner blir jag inte förvånad om hon rinner undan från ledningen.

Min Vinnare: 10 Lykkje Tova
Spets efter 500m: 1 Hellin Victoria / 2 Dag Pernille
Skrällen: 1 Hellin Victoria
Rankingen A: 10.6 B:1.9.8.4.3.2 C: 11.5.7.12

V75-3 2140m Auto
3 The Baron är favorit i loppet eftersom han med största sannolikhet tar hand om ledningen. Om han får dämpa lite där framme rinner han förmodligen undan men jag tycker ändå han är som allra bäst över kort distans och skulle han få lite massage under vägen är han kanske inte så modig till slut?

2 Oz är en rejäl häst som har fått två lopp efter paus. Han har fått ett bra läge bakom bilen och jag tror inte att man räds att köra fram i dödens och sätta press på ledaren. Jag tycker det är en hårdare häst än The Baron och jag tror det är hyggliga möjligheter att vinna utvändigt om ledaren.

1 Almond Paste får ladda vad som går från början för att försöka hitta ryggen på favoriten. Hon är inte helt att lita på men det här är ett ganska duktigt sto som absolut ska räknas om luckan kommer över upploppet.

7 Legend Act skulle gynnas om det blir ett hårt tempo där framme. Det finns liten risk från vingel från det här läget men det är ett litet fält och det borde inte strula allt för mkt.

4 Starstrucked har kanonform för dagen. Det är lite tuffare emot nu men hon ska inte nonchaleras på sin fina form.

Min Vinnare: 2 Oz
Spets efter 500m: 3 The Baron
Skrällen: 1 Almond Paste
Rankingen A: 2.3.1.7.4 B:6.8.9.10.5

V75-4 2140m Volt
2 Grisle Tore G.L blir min första spik i omgången. Det var ett rejält formbesked senast när han vann på en 23-tid över kort distans. Nu är det medeldistans och det finns starka utmanare som startar med 20 meters tillägg men jag tycker att han var så pass fin senast att jag tror det blir svårt för hästarna på tillägg att ta något om Per Vetle Kas drar på i ett hårt tempo där framme.

9 Stumne Fyr kommer också från en toppinsats när han vann på 1.23.9 över medeldistans.
Han gick i ledningen då och nu är det andra förutsättningar men han tål att göra jobb under vägen och det borde bli ett offensivt upplägg. Det är möjligt att han visar sig starkast till slut men jag tror det kan bli långt fram till ledaren.

Bakom räknas främst 5 Emil Mollyn som har tävlat i tuffare sällskap men insatsen senast var blek och han måste vara bättre nu för att räcka till.

Min Vinnare: 2 Grisle Tore G.L
Spets efter 500m: 2 Grisle Tore G.L
Skrällen: 5 Emil Mollyn
Rankingen A: 2 B:9.5..4.3.10.7 C:6

V75-5 2100m Auto
7 Karlotta är ingen stjärna som radar upp segrar men hon får ändå tipset i loppet. Jag tror att det kan bli bra fart på loppet från start eftersom såväl 3 Jatzy Jazz samt 4 Mia Vince lär prova från start och om Frode Hamre bara hittar ner i ett andra spår kan han profitera på det.

3 Yatzy Jazz är min klara spetsfavorit och jag tror inte Peter Strömberg är intresserad av att släppa någon ledning. Paw Mahony har ställt iordning inför den här starten och ska göra vissa ändringar som förhoppningsvis ska göra henne ännu rappare och så länge det inte blir något vansinnigt tempo tror jag hon kan rinna undan till 4% i skrivande stund.

12 Electrique A fick ett för tufft lopp i dödens men fullföljde ändå bra. Läget behöver inte vara fel om det blir överpace på loppet och med rätt ryggar under vägen ska hon räknas tidigt.

2 Superb Story ser ut att bli lite bortglömd i det här loppet. Jag tycker inte hon är sämre än någon annan och från ett bra läge borde hon få en bra resa i den främre träffen.

Min Vinnare: 7 Karlotta
Spets efter 500m: 3 Yatzy Jazz
Skrällen: 2 Suberb Story
Rankingen A: 7.3.12 B:2.4.5.6 C: 11.10.9.8.1

V75-6 2100m Auto
2 Stoletheshow imponerade stort senast när han vann den tunga vägen över kort distans och dessförinnan var han tvåa bakom Ble Du Gers.
Om han spetsar av egen kraft eller blir släppt till ledningen blir han såklart svårslagen om han är lika bra som senast med det låter som att Göran Antonsen har stor tro på 6 Lionel och kommer att vara offensiv. Jag blir inte förvånad om att han sätter upp ett stenhårt tempo utvändigt om favoriten och då skulle det kunna hända något här.

3 Always On Time är snabb från start och skulle kunna ta en längd på Stoletheshow från start. Om han vill köra i ledningen över medeldistans låter jag vara osagt men det mest troliga är väl att han släpper till favoriten för att få ett bra lopp där bakom och om det skulle bli ett hårt tempo där framme har han en vass speed till slut.

Mest intressant bakom favoriten tycker jag ändå att 5 Madelen L.T.C är.
Hon var ute i samma lopp som Stoletheshow vann senast och avslutade sylvasst över upploppet. Det hade förvisso gått fort där framme men när dom svängde in på upploppet satt hon längst bak i kön och spurtade ner samtliga konkurrenter förutom Stoletheshow. Nu borde hon kunna sitta bättre till när upploppet nalkas och om det är lite stumma ben där framme kan hon slå till nu.

Min Vinnare: 2 Stoletheshow
Spets efter 500m: 3 Always On Time / 2 Stoletheshow
Skrällen: 5 Madelen L.T.C
Rankingen A: 2 B:5.6.3 C: 4.5.8.7

V75-7 2100m Auto
7 Brodway Don tycker jag är omgångens bästa spik. Det här är en kanon som är huvudet högre än sina motståndare och håller han sig bara felfri tror jag han vinner det här loppet. Strykningen på 8 Emotion U.M blev perfekt då han kan bli stressad av att ha hästar utvändigt om sig i starten och nu slipper han det problemet. Frode Hamre vet att han har bästa hästen och kommer att avancera framåt omgående och det är inte omöjligt att han blir släppt till ledningen efter en bit, men jag tror faktiskt att han vinner det här från dödens också.

6 Dragonfly gör det bra hela tiden och är på rent kunnande den värsta motståndaren på förhand men han har inte startat sedan i somras och för att kunna utmana favoriten på allvar tror jag att det behövs något lopp i kroppen.

Om jag ska lyfta fram någon skräll i loppet är 4 Strong Vacation intressant. Han har förvisso inte startat sedan Augusti men han är vässad inför den här uppgiften och man tror att formen ska vara likvärdig den han hade i somras. Det låter som att man har en god tro på sin häst och känner sig inte slagna på förhand.

Min Vinnare: 7 Broadway Don
Spets efter 500m: 4 Strong Vacation / 7 Brodway Don
Skrällen: 4 Strong Vacation
Rankingen A: 7 B:6.4.2.3.11.12.5.9.1

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto