V75 Tips Halmstad 28/1

Publicerad på 26 Jan 2023 - 23:53

DrTrav

DrTrav

26 Jan 2023 - 23:53

V75 från Halmstad denna lördag. Vi har en öppen och spelvärd omgång på menyn och dessutom har vi en fin JACKPOT på 44 Miljoner. Nedan följer min lösning på omgången.


Jag spelar med två spikar, 2 Con Crowe i den första avdelningen och 8 Digital Summit i den sjunde avdelningen.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

V75 Halmstad Lördag 28/1
V75-1 2 Con Crowe
V75-2 1,7,10
V75-3 1,6,7
V75-4 2,3,7,8,10,11,12
V75-5 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
V75-6 3,5,6,12,13
V75-7 8 Digital Summit

3150 rader x 0,50 = 1575kr

Dagens Dubbel Halmstad 28/1
DD-1 3,5,6,12,13
DD-2 8 Digital Summit

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m auto
Vi inleder omgången med att spika 2 Con Crowe. Han har inlett karriären lovande och kommer med åtta segrar på karriärens elva starter. Numera återfinns femåringen hos Stefan Persson också och för honom har det blivit två raka segrar från spets. Från ett perfekt utgångsläge idag är han den troliga ledaren pånytt och i den positionen trivs hästen perfekt. Con Crowe är dessutom rejäl och gynnas av den långa distansen. Med formen på topp känns detta som en toppchans på förhand. Spik.

Motbud
Främsta motbudet på förhand är 4 Tearsinheaven. Inför senaste starten hade han varit borta från tävlingsbanan i två månader men Tearsinheaven visade ingen ringrost utan vann direkt på bra sätt. Nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad ytterligare tills idag och distansen ses inte som något negativt. Det väntar dock troligen en hel del jobb på egen hand men det är också något Tearsinheaven tål. Däremot har jag svårt att se honom plocka ner Con Crowe från dödens och därför kommer jag spika emot.

Nämner även 9 Wings Level som trivs över den längre distansen och kommer med formen på topp. Han missgynnas dock lite av utgångsläget idag då han trivs bäst med tätkänning. Men från bricka nio idag kommer Wings Level sitta bra till i ett bra andraspår direkt och ska inte nonchaleras vid gardering.

6 Boli You S.M. satt fast med krafter kvar senast och är vass på speed. Distansen är ett litet frågetecken men skulle Boli You S.M. få smyga med och spara på krafterna bör det kunna gå undan den sista biten över upploppet.

Min Vinnare: 2 Con Crowe
Spets efter 500m: 2 Con Crowe
Skrällen: 9 Wings Level
Ranking: A 2 B 4,9,6,3,12,1,5 C 11,10,8,7

V75-2 1640m auto
1 Barabobbitt är en svårbedömd individ som blandar och ger i sina prestationer. Men att fartressurserna är bra är inget man kan tvivla på iallafall. Han visade upp hela sitt register när han för fem starter sedan vann på 12,3 över 1640m från spets. Efter det har han varit ute över medeldistans eller fått anfalla bakifrån vilket inte känns som Barabobbitt likör. Nu är däremot förutsättningarna passande igen. Från bricka ett lär det gasas vad det går från start och skulle han lyckas hålla upp innerspåret den första biten är känslan att Barabobbitt kommer bli svår att ta sig förbi över kort distans. Men i och med att han inte är helt att lita på prestationsmässigt vågar jag inte gå rakt ut på honom idag även om han är mitt förstaval i loppet.

10 Frankie Godiva har inlett karriären lovande och kommer med sex segrar på sina åtta inledande starter. Detta är en individ som spås en ljus framtid och även om man idag inte kommer kunna utnyttja startsnabbheten den första biten så ska han inte nonchaleras.

Nämner även 7 Steady Roger som nu har fått ett lopp i kroppen efter vila. Han står bra inne i klassen kapacitetsmässigt och om formkurvan dessutom är bättre nu så är känslan att en bra insats ligger på lut. Att det är debut över kort distans här är dock ett litet frågetecken som man ska ha med sig.

Min Vinnare: 1 Barabobbitt
Spets efter 500m: 1 Barabobbitt
Skrällen:
Ranking: A 1,10,7 B 2,4,11,6,3 C 9,5,12,8

V75-3 1640m auto
7 Four Guys Dream är en häst jag ofta lyfter fram här i tipsen. Detta är en individ med hög kapacitet och som onekligen trivs den aktuella årstiden. Jag har spikat honom i tre raka starter med 2/3 som facit. Senast handlade det om finaler på Solvalla men då var tyvärr Four Guys Dream nedsatt av sjukdom och det blev en sämre prestation. Men dessförinnan har Four Guys Dream imponerat, han är både snabb och starkt vilket betyder att han inte är beroende av något speciellt lopp för att vinna. Nu är Four Guys Dream behandlad inför idag och även om formen är lite svårbedömd så har han presterat bra efter vila tidigare. Jag är inne på att det kommer gå undan från start idag vilket gör att Four Guys Dream kommer kunna hitta ner i ett bra slagläge och sen när farten bedarrar räknar jag med att Stefan Persson kör offensivt. Tipsetta.

6 Chapuy är en speedig individ som trivs över kort distans. Visst är spåret något hack ut bakom bilen för att vara optimalt. Men han kan öppna rappt och med tanke på osäkerheten i 1 Aetos Kronos startsnabbhet så håller jag Chapuy som min troliga ledare av loppet. Väl i den positionen kommer han sen leda länge.

1 Aetos Kronos har ett par lopp i kroppen efter sitt långa uppehåll. Vi vet att detta är en individ med skyhög kapacitet men frågan är om han någonsin kommer komma tillbaka till samma nivå som innan sin sjukdom. Innerspåret bakom bilen är svårbedömd. Men jag räknar med att man kommer ladda iväg vad som går från start. Det är även anmält amerikansk vagn denna gången vilket ses som ett plus. Blir inte bricka ett en fälla idag är han en av de som kommer utmana om segern tillslut.

Min Vinnare: 7 Four Guys Dream
Spets efter 500m: 6 Chapuy
Skrällen:
Ranking: A 7 6,1,9,4,10,2 C 5,3,8

V75-4 2140m volt
Ett öppet lopp på förhand som körs över tre volter.

12 Wish Me Magic är en individ som visat bra utveckling hos Hanna Lähdekorpi. Han gör alltid sitt i loppen och kommer nu med formen på topp. Wish Me Magic trivs bäst när han får ligga på rulle och spara speeden in i det sista. Från ett tilltalande springspår på tillägg handlar det för Stefan Persson i vagnen om att tidigt söka position. Får man sen lifta med in på slutrundan kommer Wish Me Magic ha en tung slutrepa att tillgå.

8 Frodo Cash tappade lite mark från start senast men gjorde det annars bra i loppet. Har han lärt sig till idag och om han inte ger bort samma handicap från start bör han kunna få ett bättre lopp denna gången. Frodo Cash var fyra i ett lopp som Wish Me Magic vann i december, men då handlade det om kort distans och att det nu är medeldistans är en fördel för Steen Juuls häst.

Nämner även 11 Stepping Moneyboy som startar från ett spännande springspår och senast avslutade rappt bakom Wish Me Magic. Med en formkurva som pekar uppåt är detta en intressant häst idag till 13%.

10 Princess Kloster har gjort många bra lopp på slutet och är vass på speed med rätt resa. Kommer fälla många den sista biten här.

Min Vinnare: 12 Wish Me Magic
Spets efter 500m:
Skrällen: 8 Frodo Cash
Ranking: A 12,8,11 B 10,3,2,7,13,1,4 C 9,6,5

V75-5 2140m auto
Detta är ett väldigt svårlöst lopp på förhand där jag vill lyfta fram 2 Beethoven. Senast såg han fin ut vid sin seger mot enklare motstånd. Detta är en grundkapabel individ som ser ut att ha tagit ytterligare kliv hos Björn Goop. Från ett bra utgångsläge rankar jag honom först i loppet.

Tidig är också 8 Elephant. Han har höjt sig med helstängt huvudlag på slutet och var hårt spelad på V75 under Nyårsafton. Han fick inte chansen den gången men formen ska vara bibehållen menar stallet och trots ett tufft utgångsläge är han ett tidigt streck i min bok.

7 Indigo vann senast på bra sätt efter att ha öppnat kvickt och tidigt tagit hand om ledningen. Indigo har aldrig förlorat i ledningen på svensk mark och skulle han komma till spets pånytt trots spår en bit ut bakom bilen är mycket vunnet. 4 Woodbury Wine och 5 Muscle Lane kommer utmana om spets initialt, där framförallt Anders Svanstedt meddelat att man kommer köra i spets om man kommer dit. Detta kommer försvåra uppgiften för Indigo idag. Men han är ändå given vid gardering.

Kommer inte heller släppa 1 Gerben som blivit en följehäst här på V75 under lördagarna. Även om han inte kan försvara innerspåret idag så står han perfekt inne i klassen och är ett tidigt bud om det bara löser sig längs vägen.

Min Vinnare: 2 Beethoven
Spets efter 500m: 4 Woodbury Wine / 5 Muscle Lane / 7 Indigo
Skrällen: 5 Muscle Lane
Ranking: A 2,8,7,1 B 5,4,9,6,3,10 C 12,11

V75-6 2140m volt
Mitt drag i loppet är 3 Wilma Töll som gynnas kraftigt om hon skulle komma till ledningen här. Utgångsläget är tilltalande och formkurvan pekar uppåt. Thomas Uhrberg låter optimistisk kring Wilma Töll och jag är inne på att hon tidigt kan ta hand om ledningen och väl i den positionen är sen Wilma Töll hästen att slå. Spännande till 10%.

6 Feline Burgerheide trodde jag mycket på senast, men då måste jag säga hon var en besvikelse trots att hon tillslut blev trea från ledningen. Men ser man lite mer klarsynt på prestationen så var den helt okej trots allt. Innan dess har Feline Burgerheide visat bra styrka och utveckling för Hans Crebas. Från ett springspår idag ska det bli spännande och se hur man väljer att lägga upp taktiken. Men oavsett så är detta en rejäl individ som alltid går hela vägen in i mål och som ska räknas tidigt vid gardering. Däremot ska det noteras att hon kan sakna lite speed om det skulle bli för ryckigt kört.

5 In Style gjorde senast comeback efter drygt fyra månaders frånvaro och prestationen var klart godkänd. Hon avslutade bra och blev tillslut tvåa. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan vara framflyttad tills idag och ser man till kapaciteten som In Style visat tidigare så är hon en tidig segerkandidat i loppet. Spår fem är dock inte optimalt och som favorit i loppet är detta ingen jag vågar hålla ensam i handen här.

Min Vinnare: 3 Wilma Töll
Spets efter 500m: 3 Wilma Töll
Skrällen: 6 Feline Burgerheide
Ranking: A 3,6 B 5,12,13,11,1,14,10,15 C 2,7,4,9,8

V75-7 2140m auto
Vi avslutar omgången med att gå rakt ut på en favorit i repris, 8 Digital Summit. Jag har nämligen spikat Joakim Lövgrens sjuåring i de två senaste starterna. Senast blev det dessvärre galopp som hårt betrodd på V75. Då blev det för trångt efter en bit och galoppen var ett faktum. Men gången innan fick han verkligen visa sin höga kapacitet när han blåste fältet på bortre långsidan i en V75 final på Solvalla. Digital Summit har alltid varit en lovande häst som visat höga toppar. Nu ser han ut att bli intressant igen till 13%. Att han startar från bricka åtta är inte optimalt, men samtidigt ökar detta chansen för felfri avgång. Väl under loppet kan Digital Summit vinna på olika sätt och jag vet att tränaren Joakim Lövgren gillat hästen skarpt. Oavsett om Digital Summit kör från start för att söka position eller mer passivt från start så kommer han vara en faktor att räkna med idag och till endast 13% kommer jag gå rakt ut på honom, spik!

Motbud
4 Unique Creation ser Johan Untersteiner ut att hittat rätt med. Han kommer med två imponerande segrar på kontot. Han är visserligen ingen blixt från start men både styrka och inställning finns där. Han tål att göra en hel del jobb på egen hand och oavsett taktik och upplägg idag så ska Unique Creation ses som en tidig segerkandidat. Men när min idé både är mindre spelad och jag tror på större segerchans så känns det helt rätt att gå emot.

3 Eros Zola är också hårt betrodd i loppet. Han har visat bra kapacitet för klassen, men detta är onekligen en barfotahäst som fortfarande jagar första segern på svensk mark med skor på. Detta är ingen info jag vill ha på en andrahands favorit på V75 och därför känns mitt drag än mer intressant nu än tidigare.

Min Vinnare: 8 Digital Summit
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 8 B 4,3,7,1,2,9,5 C 11,6,10,12

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto