V75 Tips Halmstad 7/7

Publicerad på 6 Jul 2022 - 21:46

DrTrav

DrTrav

6 Jul 2022 - 21:46

Det är en extra V75-omgång på Torsdag när sprintermästaren går av stapeln. V75-omgången innehåller tre försökslopp där de tre först placerade i mål går till final och det kan vara värt att tänka på inför omgången. Jag spelar med tre spikar på kupongen och försöker jobba in några skrällar på slutet i en omgång som ser ut att vara klart överkomlig.

Nedan följer min lösning på omgången.

V75 Halmstad 7/7
V75-1 5 Francesco Zet
V75-2 4 Sourire Frö
V75-3 2.3.4.5.6
V75-4 9 Marion Fouty Bon
V75-5 1.2.3.4.6.8.9.10.12.15
V75-6 1.2.3.4.5
V75-7 3.5.6.8.9.10.11.12.14.15

2500 rader x 0.50 öre = 1250kr

Dagens Dubbel Halmstad 7/7
DD-1 3 Imhatra Am
DD-2 3.8.11.15

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 1609m Auto
5 Francesco Zet är kullens konung och är väldigt stor favorit på dom fasta oddsen till att vinna Sprintermästaren. Det är knappast någon som kommer att bråka med honom i ett försökslopp där tre hästar går vidare till final och han kommer troligen enkelt att kunna avancera fram till ledningen och sedan lär det knappast blir särskilt spännande. Han blir omgångens största favorit men jag ser inga moln på himlen och det här leder Örjan Kihlström från start till mål. Spik.

Motbud
2 Larry Wood har en ypperlig möjlighet att ta sig till final. Han är kvick iväg bakom bilen och kommer med stor sannolikhet kunna ta hand om ledningen för att sedan släppa till Francesco Zet och få en perfekt rygg. Joakim Lövgren har bra snurr på stallet för dagen och hästen kommer från en bra prestation när han vann från ledningen på 1.10.9 över aktuell distans.

Det är väldigt öppet om den tredje finalplatsen bakom dessa två men Conrad Lugauer ser ut att vara på rätt väg nu med 4 Manual Flight som det har strulat mycket för tidigare. Näst senast var han loppets moraliska vinnare efter en tuff öppning men han fick till slut se sig slagen av en smygkörd häst över upploppet. Han följde upp det med att vara tvåa bakom Larry Wood senast och trots att att han fick trava loppet utvändigt bjöd han upp till en rejäl kamp hela vägen in i mål.

Min Vinnare: 5 Francesco Zet
Spets efter 500m:5 Fransesco Zet
Skrällen:
Rankingen A:5 B:2.4.7.6 C:3.1

V75-2 1609m Auto
4 Sourire Frö blev påpassad av spelarna senast inom V75 efter att ha stått för två vansinnigt bra prestationer dessförinnan där han vunnit från bakspår över kort distans. Sättet han har vunnit loppen på har varit imponerand och det blev återigen ett liknande upplägg utvändigt om ledaren senast men han orkade inte vinna den vägen en tredje gång och fick se sig slagen av Zorro Wind som ledde loppet från start till mål. Han kanske inte spetsar av egen kraft men med tanke på hur han har sett ut på slutet tror jag inte att varken 3 Down Under eller 5 Icon Mearas som är startsnabba är intresserade av att svara någon ledning i ett försök. Min övertygelse är att Magnus A Djuse sitter i ledningen tidigt och sedan bör det vara en toppchans att vinna loppet. Jag Spikar.

Motbud
7 Edibear har jag blivit väldigt imponerad av på slutet och han ser ut att ha tagit rejäla kliv till det här året och har inlett på bästa sätt med tre raka segrar. Det är en rejäl häst som tål att göra mycket jobb på egen hand och ska ses med bra möjligheter att knipa en finalplats även om han ska ut över en oprövad distans.

1 Fly Light debuterar på svensk mark och är svår att sätta in i loppet för mig men han blir påpassad av spelarna och ska tas med respekt. Hur pass fort han kan öppna från start är svårbedömt men känslan är att han kommer bli över när bilen släpper vingarna och han får förlita sig på att det löser sig under vägen.
Bakom räknas främst 3 Down Under och 5 Icon Mearas som kan öppna fort från start och skulle man kunna lifta med i ryggen på Sourire Frö känns en finalplats inom räckhåll.

Min Vinnare: 4 Sourire Frö
Spets efter 500m: 4 Sourire Frö
Skrällen:
Rankingen A:4 B:7.1.5.3 C:8.2.6

V75-3 1609m Auto
6 Iznogoud Am besitter en väldigt hög kapacitet vilket han har visat vid ett flertal tillfällen men det är inte en helt okomplicerad häst och han har inte fungerat fullt ut i de två senaste starterna. Han är snabb iväg bakom bilen och kan förmodligen köras till ledningen om Björn Goop laddar men det låter mellan raderna som att man är inne på att ge honom ett rygglopp den här gången. Om han fungerar är det loppets troliga vinnare men jag väljer att ta med ytterligare ett par hästar.

2 Mellby Jinx har gått framåt för varje start i år och börjar närma sig toppformen. Näst senast gick han en väldigt stark slutrunda (1.09.8/1000m) som tvåa bakom Global Concept och senast såg han fortsatt fin ut i tuff konkurrens men han fick aldrig riktigt chansen över upploppet och gick i mål med sparade krafter.

3 Denarius är våldsamt startsnabb och jag tror inte det finns någon som kan ta en längd på honom från start. Om man vill köra i ledningen låter jag vara osagt men jag tycker han har sett formstark ut på slutet och 4% tycker jag är ett fynd med tanke på att han borde få en passande resa.

5 Cabasse har formen i absolut zenit och slog Palmyra senast på V75. Nu är det tufft emot men Palmyra är ingen dålig häst och form ska inte underskattas.

4 Nazario gjorde ett bra lopp i sin debut för Daniel Redén i Ina Scots ära och var tvåa efter att ha fått gå loppet i dödens. Med det loppet i kroppen borde han ha gått framåt ytterligare och är en av många om budet bakom Iznogoud Am.

Min Vinnare: 6 Iznogoud Am
Spets efter 500m: 3 Denarius / 6 Iznogoud Am
Skrällen: 3 Denarius
Rankingen A:6.2 B:3.5.4 C:7.8.1

V75-4 2140m Auto
9 Marion Fouty Bon blir min tredje spik i omgången. Jag är vansinnigt förtjust i den här hästen som kommer att växa in i stoeliten och tillhöra våra absoluta bästa ston framöver. Jag var faktiskt besviken på henne när hon inte slog Margareta Tooma utvändigt för tre starter sedan och det säger väl en hel del om hur höga tankar jag har om den här hästen med tanke på att Margareta Tooma radat upp åtta raka segrar. Hon vann starten därefter på 1.09.0 över kort distans och vid sin senaste start fick hon ett snällare upplägg i ryggar när hon var ute mot Mister Hercules och Sweden Cup-vinnaren Bepi Bi. Nu möter hon bara ston och trots sitt utgångsläge tror jag att hon bara är bäst här och ett offensivt upplägg är att vänta.

Motbud
10 Fifty Cent Piece hade ett fantastiskt fjolår och vann Drottning Silvias Pokal, Stosprinten samt en Breeders Crown-final och tjänade totalt tre miljoner kronor. Numera är hon i Daniel Wäjerstens regi och har fått två lopp i kroppen efter uppehåll men det glänste inte om henne senast och hon föll som storfavorit. Hon kommer säkert att ha gått framåt med det loppet i kroppen men för att mäta sig med Marion Fouty Bon måste hon tävla på topp.

2 Global Brilliance söker lite efter formen men kan väldigt mycket i grund och botten och här har hon fått perfekta förutsättningar. Hon är väldigt snabb från start och man kommer ladda vad som går från start och planen är att köra i ledningen.

4 Chablis Ribb kan också öppna fort från start men med tanke på att man har fått ett spår utvändigt om Global Brilliance är det inte alls någon självklarhet att man laddar från start och man vill kanske spara på speeden. Skulle det bli ett högt tempo på loppet har hon en vass speed till slut.

5 Barbro Kronos har tjänat närmare fyra miljoner kronor och det var en häst som lovordades i sin föregående regi. Hon har inte alls fått det att stämma i år och har pausat inför det här men kapaciteten är hög och Örjan Kihlström sitter upp för första gången.

Min Vinnare: 9 Marion Fouty Bon
Spets efter 500m: 2 Global Brilliance / 4 Chablis Ribb
Skrällen: 2 Global Brilliance
Rankingen A:9 B:10.2.4.5.1.11.12.8 C:6.3.7

V75-5 2140m Volt
Det här är utan tvekan omgångens mest öppna lopp och ett väldigt roligt spel-lopp och jag vågar påstå att det inte är någon av de femton ekipagen som är helt avsågade på förhand.

6 Parfait A.F får med viss tvekan tipset, framförallt med tanke på att hon har ett passande utgångsläge och att hon är anmäld barfota runt om för första gången. Med hjälp av springspåret borde hon ha bra möjlighet att ta hand om ledningen och sedan får Carl-Johan Jepson göra det svårt för hästarna på tillägg att komma in i matchen.

12 Orgie Vrijthout har aldrig startat med svensk voltstart tidigare och det är såklart ett litet frågetecken. Hon är lite svår att sätta in i loppet men av det jag har sett i arkivet ser det ut som ett rejält sto som tål att göra en hel del jobb på egen hand och hon borde hävda sig väl i det här sällskapet.

15 Minucci Zon har ett tufft utgångsläge och har säkert ingen toppform för dagen men det här är en häst som är härdad i tuff V75-konkurrens och 3 % får ändå ses som ett fynd även om det såklart finns frågetecken för formen.

8 Nymke Brigadoon tillhör de bättre i fältet och vann 5/13 lopp under fjolåret. Hon har gjort det klart godkänt vid årets tre starter men kan ännu bättre och borde närma sig formen nu med ett par genomkörare.

4 Adante T.M har höjt sig på slutet och vann på ett mycket rejält sätt från dödens senast och rapporterna från stallet säger att hon aldrig har känts bättre.

1 Fluttershy A.F möter sitt tuffaste motstånd hittills men jag tycker hon har sett fin ut i årets starter och kommer få en passande resa på innerspåret från det här läget.
Det är som sagt många om budet i det här loppet och jag betalar för tio ekipage, utan att känna mig helt trygg.

Min Vinnare: 6 Parfait A.F
Spets efter 500m: 6 Parfait A.F
Skrällen: 15 Minucci Zon
Rankingen A: 6.12.15.8 B:4.10.3.2.9.11.14.5.7.13

V75-6 1609m Auto
3 Imhatra Am tillhör de absolut bästa stona i kullen och hon öppnar Snabbare från start än Chebba Mil som är den värsta utmanaren på förhand. Når hon ledningen blir hon ingen lätt nöt att knäcka men Per Nordström vill säkert ha ett finger med i spelet i spetsstriden med 5 Good Vibes och det skulle kunna bli en tuff öppning på loppet. Jag tar ändå ställning och spikar henne inom DD-spelet.

2 Chebba Mil har vunnit 8/13 lopp i karriären och har imponerat vid sina tre starter på svensk mark som samtliga har slutat med seger. Hon vann Drottning Silvias Pokal tidigare i år och imponerade stort och även om det känns som en häst som passar bättre över medeldistans och längre distanser så är hon en mycket tidig utmanare.

5 Good Vibes lyckades inte hålla ledningen i uttagningslopp från spår 1 bakom bilen men Per Nordström som tränar hästen säger att hon öppnar klart Snabbare när hon startar en bit längre ut i banan, vilket hon gör nu. Hon kanske inte håller samma högsta nivå som ovan nämnda hästar men skulle hon nå ledningen över den korta distansen leder hon loppet länge.

4 Losch Boko har tagit rejäla kliv till det här året och har vunnit 4/7 lopp. Hon har sin bästa bit till slut och skulle gynnas av ett hårt tempo på loppet.

1 Global Creation imponerade stort i sitt försök och visade prov på en härlig inställning över upploppet och vann loppet före Good Vibes trots att hon fick en mycket tuff resa.

Min Vinnare: 3 Imhatra Am
Spets efter 500m: 3 Imhatra Am / 5 Good Vibes
Skrällen: 5 Good Vibes
Rankingen A:3.2 B:5.4.1 C:8.9.10.7.6

V75-7 3140m Volt
15 Spickleback Face får tipset trots att han startar med ett bakspår på tillägg. Han har matchats i tuff konkurrens och trivs med förutsättningarna med tre varv. Han har förvisso inte sett som bäst ut på slutet men det finns förklaringar till det och han har inte trivts med banunderlaget när det har varit taskiga väderförhållanden.

11 Hades De Vandel är van tuff konkurrens från Vincennes och fick stort förtroende av spelarna inför starten i V75-omgången från Bjerke 12/6. Han startade med 40 meters tillägg då och det blev för långt fram till slut men avslutningen av loppet var av bästa sort. Han satt långt bak i kön i sista sväng men det bet riktigt bra när han gav sig iväg ute i fjärdespår och han gick väldigt fort längst ut i banan över upploppet.

3 Lucifer Sam startar med fyrtio meters försprång till ovan nämnda hästar och jag tror att han kommer iväg Snabbare från start än 5 King Cole och därmed sitter i ledningen tidigt. Han är missgynnad av att det bara är två hästar på tjugo meters tillägg, vilket gör att hästarna på 40 meters tillägg får lättare att komma till i loppet men Stefan Persson får försöka dra på i ett jämnt tempo där framme och grilla sina konkurrenter.

Jag tycker det är troligt att vi hittar vinnaren bland dessa tre hästar men det finns många kapabla hästar till singel-procent och jag testar en bredare gardering.

Jag vill främst lyfta fram 8 Guzz Mearas som inte har fått det att stämma i år men han kan väldigt mycket i grund och botten och skulle han få det att fungera är han absolut bra nog att kunna utmana.

5 King Cole har verkligen tänt till på slutet och varit fin vid två raka segrar. Det är tuffare emot nu men samtidigt startar han i den främre volten och jag tror inte att man känner sig slagna på förhand.

6 Totto Barosso har lätt till galopp och vi får se hur han hanterar voltstart men att det bara är två hästar på volten är en stor fördel och han är kraftigt gynnad av den dryga distansen.

Jag tar totalt tio hästar på mitt system.

Min Vinnare: 15 Spickleback Face
Spets efter 500m: 3 Lucifer Sam
Skrällen: 8 Guzz Mearas
Rankingen A:15.11.3 B: 8.5.6.9.14.12.8 C:2.4.1.13.7

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto