V75 Tips Jägersro 23/8

Publicerad på 22 Aug 2022 - 16:16

DrTrav

DrTrav

22 Aug 2022 - 16:16

Denna tisdag arrangeras uttagningarna till Svenskt Travderby och Derbystoet. Detta görs med en V75 omgång och notera att det två främsta i varje försök går vidare till finalen.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 2 Francesco Zet i den första avdelningen och 3 Kentucky River i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Jägersro Tisdag 23/8
V75-1 2 Francesco Zet
V75-2 1,3,7,9,10,11
V75-3 1,4,5,8
V75-4 2,3,6,8,9,10
V75-5 3,4,5,11,12
V75-6 2,7,10
V75-7 3 Kentucky River

1080 rader x 0,50 = 1080 kr

DD Tips Jägersro Tisdag 23/8
DD1: 2,7
DD2: 3 Kentucky River

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m auto
Kullens stjärna 2 Francesco Zet inleder V75 omgången. Han vann kriteriet och Breeders' Crown som treåring förra året och i år har man fem segrar på lika många starter. Han vann även Kungapokalen tidigare i år och senast tog man Sprintermästaren i Halmstad. Detta är redan en världsstjärna och på förhand är känslan att det endast är sjukdom eller liknande emot. Utgångsläget är perfekt och övriga i loppet jag andraplatsen. Spik.

Motbud
5 L.A.Boko har visat fin utveckling i år och stod för två starter sedan för en fin insats i Fyraåringstestet på Eskilstuna över aktuell distans. Senast vann man på bra sätt och det lyste form. Tränaren Daniel Wäjersten kommer dessutom med ett stall som ser ut att kunna spring på vatten för dagen och bakom Francesco Zet är L.A.Boko den jag lyfter fram först.

Nämner även 3 Indy Rock som var fyra i kriteriet och tvåa i Breeders' Crown förra året. I år jagar man dock fortfarande att hitta tillbaka till liknande prestationer. Visserligen kvalar man in till finalen av Sprintermästaren men Indy Rock har fortsatt en hel del att leva upp till i år.

Min Vinnare: 2 Francesco Zet
Spets efter 500m: 2 Francesco Zet
Skrällen:
Ranking: A 2 B 5,3,12,9,8,11 C 7,6,10,1,4

V75-2 2640m auto
1 Iznogoud Am är en tuffing som visat att han tål distansen. I Sverige debuten galopperade han med sparade krafter kort före mål i sitt kriteriekval och senast klockades sista 1000m på 1.11 men då fick man nöja sig med andraplatsen bakom Sourire Frö. Han kan även öppna kvickt, vilket han visade i Sprintermästaren för två starter sedan. Då höll han upp innerspåret och det mesta talar för att Iznogoud Am tidigt sitter i ledningen även ikväll. Väl i den positionen är man sen hästen att slå för övriga.

7 Ikaros Sisu kommer nu med två lopp i kroppen och ska vara nära toppformen. Detta är en individ som lever på sin speed och skulle det bara klaffa någorlunda från start från ett utgångsläge en bit ut bakom vingen så kommer han fälla många den sista biten.

10 Beat Generation visar stadigt en uppåtgående formkurva och närmar sig eliten hela tiden. Senast avslutadde man vasst och från stalllet meddelar man att Beat Generation ska vara ännu vassare ikväll. Till 2% är han tidig vid gardering.

Min Vinnare: 1 Iznogoud Am
Spets efter 500m: 1 Iznogoud Am
Skrällen: 7 Ikaros Sisu
Ranking: A 1 B 7,10,9,3,11,2,5 C 4,6,12,8

V75-3 2640m auto
5 Power Doc visade upp hela sitt register för två starter sedan när han vann från ledningen på 11,8 fullväg. Det var en WOW prestation som man tittat om på ett par gånger. Senast var man ute i Fyraåringstestet på Eskilstuna, då hade man bakspår och fick ett snällt lopp. Tussarna drogs aldrig och Power Doc hade obrukade krafter med sig över linjen. Ikväll är utgångsläget tilltalande, och i min bok blir man släppt till ledningen här och väl i spets får övriga svårt att rå på Power Doc som har 2av2 från ledningen.

4 Imperatur Am kommer med imponerande fem raka segrar på kontot och han har visat bra kunnande för klassen. Fyraåringen kan okej och kommer kunna få ett passande lopp här. Uppstår bara lucakn tillslut kan han speeda snabbt den sista biten.

Nämner även 1 Global Concept som återkommer efter drygt tre månaders vila nu vilket såklart gör forman svårbedömd. Men detta är en fyraåring som besitter bra kapacitet och som inte ska nonchaleras vid gardering. Tränaren Jörgen Westholm vet vad som krävs och jag räknar med att han kommer med en väl förberedd Global Concept till start.

Min Vinnare: 5 Power Doc
Spets efter 500m: 5 Power Doc
Skrällen:
Ranking: A 5 B 4,1,8,12,3,9,11 C 2,6,10

V75-4 2140m auto
2 Kashmir River var senast ute i Stochampionet och startade med bakspår, insatsen var inte den bästa men samtidigt blev det inte heller något passande lopp för Björn Röcklingers stjärnsto. Ikväll ser det mer passande ut på förhand, utgångsläget är perfekt och Kashmir River kan öppna bra. Hon är den troliga ledaren av loppet och även om hon inte är beroende av spets för att vinna så håller jag henne överst i ranken idag. Men i ett tufft uttagningslopp så kommer jag gardera.

8 A Perfect Face stod för en bra insats senast i samma final som Kashmir River var med i. A Perfect Faceslutade fyra efter en vass avslutning och hon kommer med bra form ikväll. Utgångsläget är inte det bästa men kapacitetsmässigt står hons sig bra och ska räknas tidigt. Lär bli ett offensivt upplägg att vänta från stall Kolgjini.

Skrällen är 6 Ninepoints Candy som är mycket kvick den första biten och skulle kunna vara den som sitter i spets om hon tar sig förbi Kashmir River initialt. Väl i från ledningen har två av karriärens tre segrar tagits och Jörgen Westholm viker sällan in årorna när han väl fått ledningen. Endast 3% och spelvärdet är högt.

Min Vinnare: 2 Kashmir River
Spets efter 500m: 2 Kashmir River / 6 Ninepoints Candy
Skrällen: 6 Ninepoints Candy
Ranking: A 2,8 B 6,10,9,3,7,5,4 C 11,1

V75-5 2640m auto
11 Donizetti är en talang det ofta lyfts upp av Jerry Riordan. Han kommer med bra form och i den senaste starten var det troligen en V75 seger som rök när en snöplig galopp kom 150m från mål. Utgångsläget är lite klurigt men Donizetti är tuff och rejäl. Ett offensivt upplägg från Magnus A Djuse är att vänta och Donizetti som tål att göra en del jobb på egen hand ska räknas tidigt trots bricka elva bakom bilen.

5 Edibear gjorde det klart bra i Sprintermästaren för två starter sedan, man blev tillslut femma imål efter en vass avlutnign. Senast var man ute på V75 och från bricka åtta bakom bilen backades man bak, men när väl attacken sattes in med 700m kvar så fullkomligt flög man fram över upploppet och slutade tvåa. Ikväll är utgångsläget bra och skulle Edibear hitta till spets ikväll är man hästen att slå för övriga.

3 Rampant är skrällen. Han ser ut att bli helt bortglömd här trots ett bra utgångsläge. Senast var man blek, men man fick också ett tufft lopp. För två starte sedan vann man på mersmakande sätt och spräckte seger nollan. Blir det tempo på loppet ikväll gynnas Rampant som till 3% är för lite spelad.

Min Vinnare: 11 Donizetti
Spets efter 500m: 5 Edibear
Skrällen: 3 Rampant
Ranking: A 11,5 B 3,12,4,6,10,1,2,9 C 7,8

V75-6 2640m auto
7 Lulius Boko har endast gjort sju starter i livet, men är också obesegrad och har visat kunnande som räcker långt. Senast var det amerikansk vagn för första gången, vilket gav en härlig effekt framförallt från start. Ikväll adderas detta utan att tävla barfota runt om för första gången vilket känns mycket spännande. Han är det troliga ledaren av loppet och är också hästen att slå för övriga.

2 Aquarius Face stod för en riktigt bra prestation för två starter sedan, då blev man trea i Prix Readly Express och gjorde då jobbet på egen hand utvändigt om Francesco Zet. Senast blev det dock galopp och även om han inte är helt att lita på i loppen så ska en felfri Aquarius Face inte nonchaleras från ett passande utgångsläge.

10 Sourire Frö har under året fått visa upp att han tillhör toppen i kullen. Han är jämn och stabil i sina insatser och sitt försök till Sprintermästaren vanns från dödens. Senast vann man enkelt från spets och Sourire Frö kommer med bra form. Han tål även att göra en hel del jobb på egen hand vilket troligen också kommer behövas ikväll från bricka tio bakom bilen.

Min Vinnare: 7 Lulius Boko
Spets efter 500m: 7 Lulius Boko
Skrällen:
Ranking: A 7,2,10 B 8,6,12,9,5,11 C 4,3,1

V75-7 2640m auto
Vi avsluta V75 omgången med att spika, 3 Kentucky River. Han har gjort sex starter för Per Nordström och vunnit fyra av dessa. Nu återkommer han efter lite uppehåll men det är inget som oroar nämnvärt. Utgångsläget är passande och Per Nordström har siktet inställt på ledningen ikväll. En position Kentucky River är obesegrad från efter tre försök. Men samtidigt är han inte beroende av spets utan kan vinna loppet från andra positioner också. I min bok startar Kentucky River med bra segerchans och jag spikar.

Motbud
8 Akilles Face är främsta motbudet till min spik på förhand trots sitt utgångsläge. Detta är en individ som alltid visat prov på hög kapacitet, men som har haft svårt att hålla sig till trav emellanåt. För två starter sedan testade man amerikansk vagn för första gången och då stod Akilles Face för en mersmakande prestation. Nu har han dessutom blivit valack vilket ses som en fördel i sammanhanget. Trots bricka åtta bakom bilen ikväll är han den jag lyfter fram bakom min spik.

Min Vinnare: 3 Kentucky River
Spets efter 500m: 3 Kentucky River
Skrällen: 8 Akilles Face
Ranking: A 3 B 8,1,4,10,6,5,7 C 2,9,11,12

Lycka till
DrTrav


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto