V75 Tips Kalmar 14/1

Publicerad på 13 Jan 2023 - 13:08

DrTrav

DrTrav

13 Jan 2023 - 13:08

V75 denna lördag arrangeras på gamla hemmabanan Kalmar. En bana som många V75 omgångar bjudit på hög utdelning och håller även denna gången högt spelvärde.Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 7 Backdraft i den fjärde avdelningen och 2 Digital Summit i den sjätte avdelningen.

V75 Tips Kalmar Lördag 14/1
V75-1 3,6,7,9,12
V75-2 1,4,6,7,8,12
V75-3 1,3,7,12
V75-4 7 Backdraft
V75-5 1,2,3,5,6,8,10
V75-6 2 Digital Summit
V75-7 3,4,11,12

3360 rader x 0,50 = 1680 kr

DD Tips Kalmar Lördag 14/1
DD1: 2 Digital Summit
DD2: 3,11

2 rader x 100 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m volt
6 Gerben har stått för flera bra insatser den senaste tiden. Han vinner visserligen inte ihjäl sig men idag står han perfekt inne i loppet. Hans Crebas som tränar är optimistisk och nu på gamla hemmabanan räknar jag med att det är iordningställt. Senast fick han ett tufft lopp i ledningen och är ursäktad för den insatsen, jag var även på plats den dagen och inför tävlingarna lyste det verkligen om Gerben. Nu är det lång distans vilket jag ser som positivt och till endast 10% är detta mitt första val i en öppen inledning.

Favorit i loppet blir 3 Lucky Guy Boko som är en individ som alltid lovat mycket. Men det är nu först efter att han kastrerades som polletten verkligen trillat ner. Han kommer med två segrar och en andraplats på de tre senaste starterna. Utgångsläget är dock inte det bästa här. Bricka tre i volten är inte optimalt och även om han kan öppna okej från start så kommer det handla om att söka position initialt. Däremot besitter Lucky Guy Boko både styrka och inställning för att segerstrida pånytt, men som stor favorit känns det givet att på förhand gardera i min bok.

Nämner även 9 Lucifer Sam som gjorde det bra senast trots ett tuffare lopp. Toppformen sitter där och med tanke på hans styrka och inställning så ses den långa distansen idag som ett klart plus. Med en bra insats här kommer det bli tufft att stå emot Lucifer Sam över det långa upploppet.

En tidig skräll vid gardering är 12 Rossi Garline som senast gjorde det bra efter uppehåll. Nu med lopp i kroppen bör formen vara framflyttad och dessutom ses distansen som ett plus för Flemming Jensens sexåring.

Min Vinnare: 6 Gerben
Spets efter 500:
Skrällen: 12 Rossi Garline
Ranking: A 6,3,9 B 12,7,11,1,5,2 C 4,8,10

V75-2 2140m volt
12 Rapid Pal är en spännande individ som Joakim Lövgren förfogar över. Han kommer nu med tre raka segrar och ser bara bättre och bättre ut för varje start. Senast visade han att anfalla bakifrån inte är några problem. Dessutom ska han testas första gången med rycktussar idag vilket är väldigt intressant. Vi såg förra veckan vilken effekt det gav på Likeaboss. Trots bakspår idag är min feeling att Rapid Pal bara kommer blåsa ner samtliga över upploppet. Mitt förstaval.

7 Laban Lagö har jag ofta pratat gott om här i tipsen. Senast fick han ge sig från spets som hårt betrodd på V75. Men då blev också Laban Lagö lite väl het i spets och fick trötta ben tillslut. Idag är utgångsläget passande med springspår, och dessutom står en helt perfekt inne i loppet. Men tränaren Conrad Lugauer låter inte helt påställd och menar att han inte har några problem med att Laban Lagö får ett snällare lopp den här gången. Dessutom blev det galopp näst senast, då handlade det också om voltstart. I min bok är detta en bra häst, men som helt klart måste garderas som favorit på V75.

Nämner även bjässen 1 Hulk Marke. Han ser mer och mer ut att växa in i sin stora kropp och kommer nu från två bra insatser på V75. Örjan Kihlström körde senast och fick då känna vad som finns innanför huven på Hulk Mark. Nu ska duon bekanta sig med varandra ytterligare en gång och dessutom är det täta starter vilket är spännande. Löser det sig bara med positionerna längs vägen ska inte Hulk Mark nonchaleras.

Min Vinnare: 12 Rapid Pal
Spets efter 500:
Skrällen: 1 Hulk Marke
Ranking: A 12 B 7,1,6,8,4,9,11,2 C 5,3,10

V75-3 2140m auto
1 Heart of Steel startar här med passande förutsättningar. Han är den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen trivs han bra. Det har blivit sju segrar på åtta försök från spets. Senast kördes han på chans och när väl luckan uppenbarade sig var det inte lätt att plocka något i en snabb avslutning. Sitter bara formen där idag ska seger chansen vara bra från favoritpositioner.

7 Aetos Kronos är helt omöjlig att bedöma som spelare. Detta är en individ med skyhög kapacitet men som haft en hel del problem med sjukdom. Nu har han fått fyra lopp i kroppen efter sin frånvaro och senast kom också den bästa insatsen efter uppehållet. Då slutade han tvåa bakom Dear Friend från dödens. Idag väntar återigen en hel del jobb på egen hand men sett till hans höga kunnande går det inte att nonchalera Aetos Kronos.

Skrällen för mig är 3 Ingo som nu gör comeback på svensk mark efter ett längre Frankrike äventyr. Nere i Frankrike har han stått för flera bra insatser och han har även visat upp en rejäl utveckling. Christoffer Eriksson har även hyllat sina träningsmöjligheter här i Sverige och från ett bra utgångsläge räknar jag med att Ingo kommer stå för en bra insats direkt.

Min Vinnare: 1 Heart of Steel
Spets efter 500: 1 Heart of Steel
Skrällen: 3 Ingo
Ranking: A 1,7 B 3,12,11,10,5,2 C 6,9,4,8

V75-4 2140m volt
I detta på förhand öppna lopp väljer jag att koppla grepp och spika 7 Backdraft. Detta är en individ som verkligen kommit igång på slutet och hon har även fått travet att flyta klart bättre nu. Det har blivit två segrar på de tre senaste starterna och utan galoppen näst senast hade det mycket väl kunnat vara tre raka i programmet nu. Med tanke på utgångsläget idag och att man med all sannolikhet kommer vara före favoriten 5 Narita från start är detta min ledare och också vinnare av loppet. Backdraft besitter både kunnande och förutsättningarna för att klättra i klasserna framöver och jag väljer att ta ställning och spika till 18%.

Motbud
Favoriten är 5 Narita som spås en lovande framtid. Det har blivit tre raka segrar och även om det fortfarande handlar om en orutinerad häst så har Narita visat kapacitet som är utöver det vanliga för kullen. I blott sin andra start plockade hon ner Hank D.K. utan större bekymmer och därefter har hon varit överlägsen i två raka starter. Idag har hon dock ett snävt spår i volten och kommer troligtvis behöva göra en hel del jobb på egen hand. Att då gå ut som favorit på V75 mot äldre hästar känns sårbart och även om jag är säker på att vi kommer få äran att följa Narita en hel del framöver så kommer jag gå emot idag.

Min Vinnare: 7 Backdraft
Spets efter 500:
Skrällen: 4 Attention Please
Ranking: A 7 B 5,10,4,8,9,6,15,13,14 C 1,3,12,2,11

V75-5 2140m auto
2 Global Believer har idag fått passande förutsättningar. Senast avslutade han bra från ett svårt utgångsläge. Detta är en individ som är klart bäst i spets och har fem segrar på sex försök i den positionen. Han är min troliga ledare idag från ett tilltalande utgångsläge och skulle han sen få fuska bort en bit av loppet så kommer Global Believer bli tuff att ta sig förbi. Det finns dock ett par rejäla och tuffa individer med i loppet som skulle kunna sätta fart på tillställningen och därav vågar jag inte gå rakt ut på Global Believer.

8 Friend of Elves har fått ett tufft utgångsläge, men han kommer med tre raka segrar på kontot vilket är imponerande. Friend of Elves har även visat att han fungerar bra med att anfalla tillslut och skulle det bli bra tenpo på loppet kommer hans långspurt bli utslagsgivande tillslut.

En som är garanterad ett bra lopp är 1 Capriccio d’Amore. Denna femåring besitter hög kapacitet och kommer nu med två segrar på de tre senaste starterna. Senast blev det visserligen galopp och Capriccio d’Amore stod inte för sin bästa insats. Men skulle han ha laddat om nu och presterar som vid någon av segrarna i programmet här är detta en individ som inte ska nonchaleras vid gardering.

Nämner även 3 Extreme A.F. som visat fin utveckling på slutet och som kommer med toppformen till dagens start.

Min Vinnare: 2 Global Believer
Spets efter 500: 2 Global Believer
Skrällen:
Ranking: A 2 B 8,3,1,6,5,10,7,9 C 12,11,4

V75-6 1640m auto
Här hittar vi omgångens andra spik 2 Digital Summit, tyvärr får vi inte 14% som senast. Men på förhand är detta en toppchans som ja inte kan gå emot trots hög procent. Han visade tidigt högt kunnande men har tagit tid på sig att blomma ut. Men nu hos Joakim Lövgren har Digital Summit vuxigt på sutet och senast fick vi verkligen se hur bra han är när prestationen är på topp. Formen sitter där och att det nu är kort distans, det ser jag inte som ett minus när förutsättningarna blev som de blev. Känslan är att Joakim Lövgren kan köra lite hur han vill idag från bricka två och ändå har Digital Summit en toppchans att vinna. Jag ser inga hinder på förhand och kommer spika trots hög procent.

Motbud
5 Hurricane River har jag lyft fram som en skräll på slutet och han har gjort det bra. Senast fick han göra en hel del på egen hand och trots detta såg han ut att utmana om segern innan galoppen kom. Men idag är distansen ett minus och jag har svårt att se hur han ska lyckas brotta ner Digital Summit med ett tuffare lopp.

En annan som besitter högt kunnande men som fått ett tufft utgångsläge är 10 Behind Bars. Han visade upp hela sitt register vid segern för två starter sedan och skulle min spik komma bort idag på något sätt är detta en tidig utmanare trots bricka tio.

8 Eros Zola har radat upp segrarna och kommer nu med fyra raka. Hans kapacitet gör honom till en av de bättre i klassen men utgångsläget idag blev iskallt. Skulle det däremot lösa sig på något sätt är han ändå en given utmanare.

Min Vinnare: 2 Digital Summit
Spets efter 500: 1 Call Me Brodda
Skrällen:
Ranking: A 2 B 5,10,8,6,9,3,12 C 1,7,4,11

V75-7 2140m auto
3 Affinity Face har verkligen stuckit ut vid sina senaste segrar. Det har lyst om hästen formmässigt och idag är utgångsläget tilltalande. Han är min troliga ledare av loppet och i den positionen är han förstavalet i ett öppet stolopp. Från stall Kolgjini är detta stallets bästa chans i omgången meddelar Dante.

Bäst kapacitet i loppet har 12 Eenymeenyminymoe D.K. som senast fick ett tufft lopp och har efter det fått vila lite. Flemming Jensen meddelar dock att Eenymeenyminymoe D.K. tränat bra och att hon besitter ett rejält slutvarv och en avslutning som kommer bita bra över upploppet. Men vi ska inte räkna med någon toppform här direkt. Trots detta är de inte uteslutet att hon bara blåser förbi samtliga den sista biten.

Skrällen i loppet är 11 Jeans’n Passion som håller betydligt bättre form än vad som går att utläsa ur programmet här. Hon fick ett omöjligt lopp för två starter sedan, men visade trots allt bra form och skulle hon få smyga med i de rätta ryggarna här idag besitter Jeans’n Passion en speed som mycket väl kan leda till en skräll. Endast 9%.

Min Vinnare: 3 Affinity Face
Spets efter 500: 3 Affinity Face
Skrällen: 11 Jeans’n Passion
Ranking: A 3 B 12,11,4,8,2,1,9 C 5,10,6,7

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto