V75 Tips Östersund 21/1

Publicerad på 20 Jan 2023 - 00:04

DrTrav

DrTrav

20 Jan 2023 - 00:04

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Östersund. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. i andra avdelningen och 1 Borups Victory i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Östersund Lördag 21/1
V75-1 4,8,9,10,11
V75-2 4 Chitchat
V75-3 1,2,3,6,7,8
V75-4 1,5,6,7,8,12,13
V75-5 2,3,5,11
V75-6 6,7,10,13
V75-7 1 Borups Victory

3360 rader x 0,50 = 1680 kr

DD Tips Östersund Lördag 21/1
DD1: 6,7,10,12
DD2: 1 Borups Victory

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m volt
11 Xanthis Coktail blir mitt första val i inledningen. Visst kommer det inte bli helt enkelt att plocka in dubbla tillägg på 4 Arras Beluga Wine, men distansen idag är en fördel och med tanke på att det är ett väldigt jämnt startfält är jag inne på att flera ekipage kommer välja att köra längs sargen här. Detta innebär att Xanthis Coktail bör kunna komma från på ett bra sätt och sitter man bara okej till när slutvarvet inleds har Xanthis Coktail flera gånger om visat sig ha en rejäl lång spurt som kommer bli svårt för övriga att värja sig emot.

4 Arras Beluga Wine har idag en spännande uppgift framför sig. Senast kördes han ordentligt för ledningen men han fick tillslut ge sig och istället inta positionen i rygg på ledaren. Arras Beluga Wine blev sen fast med krafter sparade över linjen och får man utnyttja de krafterna idag istället kommer det inte blir helt enkelt att ta sig förbi Daniel Wäjerstens fyraåring om han få fuska bort en bit av loppet i spets.

Nämner även 10 Secret Celebration nu kommer från två insatser där resultatet inte speglat prestationen. Prestatinorna på slutet har varit klart positiva och formen är bra. Secret Celebration har fått ett spännande utgångsläge med springspår på tillägg och har visat sig kunna öppna kvickt tidigare. Han kommer kunna vara ikapp hästarna på start tidigt och är således garanterad ett passande lopp.

8 Grant Hall besitter bra kunnande för klassen men är missgynnad nu av det troligtvis inte blir någon ledningen. Men han är stark och räds inte den långa distansen.

Min Vinnare: 11 Xanthis Coktail
Spets efter 500m: 4 Arras Beluga Wine
Skrällen: 10 Secret Celebration
Ranking: A 11,4 B 10,8,9,13,3,12 C 5,7,1,6,2

V75-2 2140m auto
Här hittar vi omgångens mest troliga vinnare, 4 Chitchat. Visst blir procenten också höga men detta är en individ som tränaren Daniel Wäjersten kommer kunna ha mycket kul med framöver. Han har aldrig varit sämre än tvåa och har på åtta starter hela sex segrar. I blott sin andra start visade han en härlig fart när sista 400m klockades på 1.08. Chitchat har nu gjort två starter för Daniel Wäjersten och vunnit båda. Senast vann han enkelt från spets och det troliga är att han återigen tidigt sitter i ledningen. Väl i den positionen har jag svårt att se någon rå på honom. Formkurvan pekar dessutom uppåt och oavsett om det blir spets eller inte så kommer Chitchat vara svårslagen. Spik!

Motbud
9 Myrsjös Timeout visade senast att formen sitter där. Hann vann då på bra sätt och visade att han tål att göra en del på egen hand. Bakspår idag är visserligen inget plus, men skulle det bli det tempo på loppet idag kommer Myrsjös Timeout fälla många den sista biten. Men det krävs att min spik kommer bort eller inte presterar som på slutet för att Myrsjös Timeout ska kunna utmana honom.

Nämner även 7 B.B.S.Avicii som avslutade bra som tvåa på V75 under nyårsafton. Detta är en individ som växer in mer och mer i lördags loppen. Men vi ska ha i åtanke att han är klar för V75-finalerna på Solvalla om två veckor vilket borde kanske innebära ett snällare upplägg här idag.

Min Vinnare: 4 Chitchat
Spets efter 500m: 4 Chitchat
Skrällen: 9 Myrsjös Timeout
Ranking: A 4 B 9,7,5,3,10,2 C 1,11,8,6,12

V75-3 1640m auto
Ett öppet sprinterlopp där 6 Bourne Dominion kommer från två bra insatser. Senast var insatsen mersmakande när han från dödens krigade hela vägen och föll med flaggan i topp som tvåa. Motståndet idag är dessutom enklare än senast och med tanke på att detta är en oöm individ som går från alla positioner kommer Bourne Dominion vara med och utmana här oavsett loppsenario.

En som är spännande är 2 Backwood’s Boogie. Han har nu suttit fast i några av starterna på slutet och senast blev det en fin seger via en rapp avslutning. Klockan stannade senast på 12.0 sista 800m. Idag står han perfekt inne i loppet och skulle Backwood’s Boogie ta hand om ledningen blir han svår att rå på.

7 Florence Ima har nu gjort två starter för Peter Eriksson och stått för bra insatser båda gångerna. Detta är en femåringen som kan öppna kvickt från start och han har tidigare visat upp kunnande och kapacitet som duger bra i dagens klass på V75. Undviker han bara vingel från start kommer Florence vara med långt framme här.

Nämner även 1 Mr Birkenstock som visat bra form på slutet och från ett bra utgångsläge är garanterad ett bra lopp idag. Skulle luckan uppenbara sig tillslut kan det gå undan över upploppet. Vid gardering är Mr Birkenstock tidig.

Min Vinnare: 6 Bourne Dominion
Spets efter 500m: 2 Backwood’s Boogie.
Skrällen: 1 Mr Birkenstock
Ranking: A 6,2 B 7,1,3,8,4,11 C 10,9,5,12

V75-4 2140m volt
1 Miss Mighty har endast gjort åtta starter i livet men trots detta har hon hunnit med att visa högt kunnande. Utvecklingen pekar uppåt och Miss Mighty ser bara ut att bli bättre och bättre för varje start. Till dagens start kommer hon dessutom med två raka segrar på kontot. Miss Mighty är min troliga ledare av loppet och väl i den positionen är hon fortsatt obesegrade. Även om konkurrensen är tuffare idag och att Miss Mighty inte startat sedan oktober så räknar jag med att Daniel Wäjersten kommer med en häst i ordning och då kommer hon vara hästen att slå för övriga.

6 Hera Hammering är en annan som visat fin utveckling på slutet och som nu kommer från två mersmakande prestationer. Hera Hammering är tuff individ som kan göra en del jobb på egen hand och skulle han lyckas snuva 1 Miss Mighty på ledningen från sitt springspår här är detta en spännande häst till 10%.

8 Just More Fun visade senast toppform när hon vann på bra fint och på en bra tid för klassen. Detta är en jämn och säker häst som alltid gör sitt och som inte ska nonchaleras vid gardering.

7 Vilja T.Y.C. är en häst som visat sig besitta kunnande som räcker en bra bit i dagens sammanhang. Hon verkar trivas på vintern och vann just detta lopp för ett år sedan. Löser det sig bara okej från innerspåret på tillägg är Vilja T.Y.C. ett tidigt segerbud.

Min Vinnare: 1 Miss Mighty
Spets efter 500m: 1 Miss Mighty
Skrällen: 8 Just More Fun
Ranking: A 1,6,8,7 B 13,5,12,14,1511,10 C 9,3,4,2

V75-5 2140m auto
Spårlotten här vann helt klart 2 Huddlestone. För tre starter sedans stod Huddlestone för en rejäl insats när han fick göra jobbet utvändigt om Laradja Vrijthout på V75. Efter den prestationen har det nu blivit två raka segrar och formen är onekligen på topp. Dessutom är han kvick iväg från start och trivs i spets. Från ledningen idag kommer Huddlestone sälja sig dyrt han blir därför mitt förstaval.

Skrällen är 11 Iceland Radio som verkligen stått för flera starka insatser på slutet. På sättet hon vann senast var imponerande, hon svepte samtliga på bortre långsidan och vann tillslut på överlägset sätt. Idag är det visserligen tuffare konkurrens men med lite tempo på loppet från start känns Iceland Radio spännande till 7%.

3 Axel Ruda gillade jag skarpt när jag var på Solvalla och fick se honom vinna en final Bronsdivisionen på Solvalla. Detta är en individ som alltid gör sitt och skulle det strula för Huddlestone idag är detta en tidig utmanare vid gardering. Han har hittills fått se sig besegrad av Huddlestone två gånger tidigare men jagar revansch här.

Min Vinnare: 2 Huddlestone
Spets efter 500m: 2 Huddlestone
Skrällen: 11 Iceland Radio
Ranking: A 2 B 11,3,5,9,10,7,6 C 8,4,1

V75-6 2140m volt
10 Tekno Jerven fick senast ett snällt lopp och var då ytterst nära att hinna förbi B.W.Rune den sista biten. Men intrycket var bra och gången innan vann man på bära sätt på V75. Från ett springspår på tillägg bör man komma iväg okej och håller sig bara Tekno Jerven sig till trav hela vägen är han kapacitetsmässigt hästen med helt klart bäst segerchans i loppet.

Där bakom lyfter jag fram 7 Kavaleren. Detta är en individ som är under fin utveckling och som nu kommer med imponerande fem raka segrar på kontot. Utgångsläget lämnar en del övrigt att önska men skulle Tekno Jerven komma bort på något sätt är detta en tidig utmanare vid gardering.

6 Soldhöjdens Drake har gjort sig förtjänt av en V75 triumf på slutet. Han har slutat trea och tvåa på V75 i de senaste starterna och är bara formen fortsatt intakt kan det mycket väl vara så att han får sätta nosen först över linjen idag med lite klaff.

Min Vinnare: 10 Tekno Jerven
Spets efter 500m: 1 Tekno Viking
Skrällen: 6 Soldhöjdens Drake
Ranking: A 10 B 7,6,13,12,1,8,3,2 C 9,11,4,5

V75-7 2140m auto
Vi avslutar omgången med att spika 1 Borups Victory. Detta är en klassig häst med hög potential som numera tränas av Daniel Wäjersten. Han har på två starter för honom inkasserat en seger och en andraplats. Känslan är att detta är en häst som bara kommer bli bättre och bättre här framer. Från ett perfekt utgångsläge där det troliga är att Borups Victory sitter i spets kommer det bli svårt att rå på honom. Men vi ska samtidigt komma ihåg att han inte är beroende av ledningen för att vinna. Borups Victory är allround och ses med god segerchans oavsett position idag. Spik.

Motbud
3 Conch on Inn var beredd på V75 senast men fick dessvärre kvällen förstörd av en galopp. Från stallet meddelar man nu att formen ska vara minst lika bra här och från ett tilltalande utgångsläge kommer Conch on Inn kunna få ett bra lopp i den främre träffen. På förhand är detta främsta motbudet till min spik.

Nämner även 4 Reven Dejavu som senast gjorde det helt okej i skymundan från ett tufft utgångsläge. Idag är utgångsläget bättre och för den som garderar är detta en tidig skräll jag hade plockat med.

Min Vinnare: 1 Borups Victory
Spets efter 500m: 1 Borups Victory
Skrällen: 4 Reven Dejavu
Ranking: A 1 B 3,4,5,9,12,6 C 10,7,2,8,11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto