V75 Tips Romme 25/2

Publicerad på 23 Feb 2023 - 23:12

DrTrav

DrTrav

23 Feb 2023 - 23:12

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Dalatravet och närmare bestämt på Rommes travoval. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 7 Titan Yoda i den femte avdelningen och 3 Dynamite Sensation i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Romme Lördag 25/2
V75-1 3,5,7,8,9,11
V75-2 1,3,8
V75-3 1,3,4,5,6,7
V75-4 5,7,8,10,11,13,14
V75-5 7 Titan Yoda
V75-6 3,5,6,10
V75-7 3 Dynamite Sensation

3024 rader x 0,50 = 1512 kr

DD Tips Romme Lördag 25/2
DD1: 3,5,6,10
DD2: 3 Dynamite Sensation

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m volt
3 Jello W. vann V75 för tre starter sedan och var senast ute i V75 finalerna. Utgångsläget idag är bra och ser man till motståndet så är det inte tuffare nu än vad Jello W. mött på slutet. Nu är det dock vanlig vagn vilket anses som ett litet minus men i ett på förhand öppet lopp så är Jello W. mitt förstaval.

5 Gazza B.R. gör idag en spännande comeback. Senast var man ute nyårsafton och fick då ge sig med liten marginal mot Ninja Zon. Idag är utgångsläget lite snävt, men det har han klarat bra tidigare. Har Björn Goop förberett sin travare bra inför dagens start så kommer man vara med långt framme i ett lopp som detta.

Skrällen är 8 Vicar som såklart missgynnas av utgångsläget. Men insatsen senast var mersmakande, då besegrade han 3 Alert Kronos och 11 Enge Eros efter ett snabbt slutvarv. Skulle det lösa sig med positionerna under loppet ikväll är detta en individ som kan avsluta snabbt den sista biten. Endast 10%.

Min Vinnare: 3 Jello W.
Spets efter 500m:
Skrällen: 8 Vicar
Ranking: A 3,5,8 B 9,7,11,4,1,2 C 12,6,10

V75-2 2640m auto
1 Sandokan var ute i Margaretas Unghästserie senast och satt då fast med krafter sparade in över mål. Detta är en spännande fyraåring som David Person förfogar över, han har utvecklats mycket den senaste tiden och kommer nu med bevisad form. Han öppnar bra och skulle han lyckas hålla upp ledningen initialt är mycket vunnet. Men med tanke på att det inte är helt givet att man lyckas med det är Sandokan utlämnad en del till turen och som favorit på V75 idag detta ingen jag vågar hålla ensam i handen. Även om jag tror vi kommer få se mycket av Sandokan under året.

Given på kupongen är 3 Sultan Sea som senast vann på bra sätt över distansen med sparade krafter. Det har blivit tre segrar på de fyra senaste starterna. Sultan Sea trivs bäst när han är med i den främre träffen vilket han lär vara idag. Han är rejäl och lever på sin styrka. Skulle Sultan Sea kunna lugga favoriten på ledningen idag är han en given segerkandidat.

Skrällen är 8 Diamant Vendil som gjorde det klart bra från dödens senast. Han är stark och ser ut att vara en fin travare. Distansen är inga problem och skulle det bara lösa sig från ett tufft utgångsläge idag är detta en 1%are som jag tidigt betalar för vid gardering.

Min Vinnare: 1 Sandokan
Spets efter 500m: 1 Sandokan / 3 Sultan Sea
Skrällen: 8 Diamant Vendil
Ranking: A 1,3 B 8,5,11,4,7,9 C 2,10,6,12

V75-3 1640m auto
En spännande Gulddivision står på menyn.

1 Click Bait har fått fina förutsättningar här i comebacken. Han slutade femma i självaste Elitloppet under fjolåret och vi vet om att detta är en riktigt vass sprinter. Han fick direkt ett drömläge och jag har svårt att se hur Chapuy ska kunna ta sig förbi honom från start. Det som dock gör att Click Bait inte är en spik som man går rakt ut på, är ju just att det är årsdebut och att det dessutom är skor på båda hovarna. Något han inte haft sedan 2019. Dessutom har han startat på Romme fyra gånger tidigare utan att vunnit lopp. Men från ledningen är han givetvis ett tidigt segerbud och jag rankar honom etta i loppet.

6 Four Guys Dream är en individ som skördat stora framgångar under vintern, han kommer nu med tre segrar på de fyra senaste starterna och senast fick han rejält tryck av Aetos Kronos på sista bortre långsidan, men hade trots det inga problem att vinna loppet och dessutom ha sparade krafter över linjen. Skulle Four Guys Dream lyckas hitta ner i banan i ett tidigt skede och utnyttja den eventuella startrusningen som blir så kommer hans avslutning bita väldigt bra den sista biten. Givet streck på kupongen.

4 Seismic Wave gör även han årsdebut idag. Men detta är en individ som gått bra efter vila tidigare. Men han kommer dock från ett sämre fjolår, men sett till hans kapkapacitet ska han inte nonchaleras vid gardering. Seismic Wave har även erfarenhet av Elitloppet och vi vet att Timo Nurmos hästar sällan behöver lopp i kroppen för att prestera. Vid överpace på loppet känns 14 % intressant.

Min Vinnare: 1 Click Bait
Spets efter 500m: 1 Click Bait
Skrällen:
Ranking: A 1,6 B 4,3,5,7,8,9 C 2,11,10

V75-4 2140m volt
7 Kavaleren var visserligen inte som bäst senast och galopperade dubbelt, men förklaringen till detta är troligtvis att han sparkar av sig en sko inför loppet och skadade hoven. Dessförinnan hade Kavaleren fem raka segrar på kontot. Nu är man tillbaka efter lite frånvaro och från stallet är man optimistiska direkt. Kavaleren står bra inne kapacitetsmässigt och gynnas idag att ha springspår. Han tål att göra en del jobb på egen hand om det skulle krävas och för mig är han givna tipsettan i loppet.

På tillägg hittar vi 13 Tekno Jerven, han stod för en stark upphämtning efter galopp senast och visade då att formen är bra. Kapacitetsmässigt sticker den ut i dagens lopp och det är även intressant att Ulf Olsson hoppar upp i vagnen för första gången idag. Däremot är Tekno Jerven inte helt att lita på vilket gör honom svårbedömd för oss spelare. Men vid gradering är han ett givet streck på kupongen.

Nämner även 14 Oppgårdsdrängen, här låter man uppåt från stallet och man meddelar fina träningsrapporter. Detta är en individ som är härdad i tuffa sammanhang och som ser ut att ha ett spännande år framför sig. Med Mats E Djuse i vagnen dessutom är 9% tilltalande vid gardering.

Min Vinnare: 7 Kavaleren
Spets efter 500m:
Skrällen: 14 Oppgårdsdrängen
Ranking: A 7,13 B 14,5,10,11,8,4,9,3,12 C 1,2,15,6

V75-5 2640m auto
Här hittar vi omgångens förts spik, 7 Titan Yoda. Detta är en individ jag gillar skarpt. Han är vass på speed och gjorde det senast bra som tvåa bakom Marre’s Dreamboy efter lite vila. Nu med lopp i kroppen bör formkurvan peka uppåt och distansen ses inte som något minus. Detta är en häst som besitter kunnande och fart för att ta klivet upp i klassen framöver. I mitt badkar blir det lite körning initialt vilket kommer gynna Titan Yoda som kommer kunna få ett passande smyglopp pånytt. Med Mats E Djuse i vagnen kommer sen övriga få hålla i sig när attacken sätts in. Att procenten dessutom är tilltalande gör att jag kommer ta ställning rakt ut och spika Titan Yoda.

Motbud
4 Marre’s Dreamboy var ute så sent som i lördags och fick då nöja sig med en finfin andraplats bakom Fabulous Pellini. Dessförinnan hade man två raka segrar på kontot. Han kommer med bra form till dagens start och har fått ett intressant utgångsläge. Skulle Marre’s Dreamboy enkelt hitta till ledningen och sen få bestämma tempot på loppet kommer han normalt sätt bli svårslagen. Men jag bygger tipset på att det blir lite körning initialt vilket i sin tur kommer öppna upp loppet och gynna min spik. För den som garderar är dock Marre’s Dreamboy ett givet streck på kupongen.

3 Kimi di Quattro är jämn och säker i sina prestationer. För två stater sedan satt han fast med sparade krafter över linjen och senast fick han en vid slutkruva men höll trots detta farten bra över upploppet. Kimi di Quattro är en spydig individ som både kan avsluta vasst och öppna kvickt från start. Idag sitter Magnus A Djuse i vagnen för första gången vilket är spännande. Från ett bra utgångsläge är man garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 7 Titan Yoda
Spets efter 500m: 4 Marre’s Dreamboy / 3 Kimi di Quattro
Skrällen:
Ranking: A 7 B 4,3,12,5,8,9,1 C 11,6,2,10

V75-6 1640m volt
6 Bird Lane var så sent som i lördags ute i Diamantstoet och slutade då trea. Då fick hon ett snällt lopp i rygg på ledaren, men luckan uppenbarade sig för sent för att kunna segerstrida. Ikväll jagar hon revansch och från ett passande utgångsläge med springspår över kort distans är Bird Lane min troliga ledare. Väl i den positionen är detta sen hästen att slå för övriga.

5 Samaritana är en individ som fortsatt står billigt inne på start rent kapacitetsmässigt. Men det har strulat en del för henne vilket gör att hon har för lite pengar på sig sett till kunnandet. Dessutom har hon idag fått ett tufft utgångsläge med spår fem i volten. Detta innebär att hon troligtvis kommer få ett tufft lopp och därför rankas efter Bird Lane trots att Samaritanas kapacitet är högre.

Nämner även 3 Livi Princess H.M. som senast gjorde det bra efter ett snällt lopp. Formen finns där och från ett bra utgångsläge kommer Livi Princess H.M. kunna sitta bra till i loppet och ska inte nonchaleras om luckan uppenbarar sig i tid.

Min Vinnare: 6 Bird Lane
Spets efter 500m: 6 Bird Lane
Skrällen: 3 Livi Princess H.M.
Ranking: A 6 B 5,3,10,13,9,4,1,8 C 7,11,2,14,12,15

V75-7 1640m auto
Vi avslutar med att ta revansch på 3 Dynamite Sensation. Senast var man hårt betrodd på V75 och då slutade det med en startgalopp från ett spingspår. Efteråt meddelade Carl Johan Jepson att det kom oväntat och att plumpen läggs i facket för olycksfall i arbetet. För två starter sedan satt han fast med gott om krafter kvar över linjen och för tre starter sedan var femåringen bra från ledningen. Nu jagar man precis som jag revansch för senast. Förutsättningarna är passande, utgångsläget bakom bilen över kort distans är bra. Han kan öppna kvickt och i min bok sitter Dynamite Sensation i spets här. Väl i den positionen kommer han sen vara hästen att slå för övriga. Det är amerikansk vagn denan gången och till endast 14% är detta min vinnare som jag kommer gå rakt ut på.

Motbud
10 Friend of Elves var senast ute i en Klass I-final och blev då störd till galopp. Nu står han perfekt inne i loppet på pengar, och han trivs dessutom som bäst över kort distans. Utgångsläget blev dock inte det bästa, men Friend of Elves skulle gynnas om det blev lite körning på loppet från start. Friend of Elves är vass på speed och kommer med rätt lopp fälla många den sista biten.

Nämner även 9 Destino D.J. som är en häst med högt kunnande för klassen men som kommer med en svårbedömd formkurva. Idag handlar det om årsdebut och att det är skor på hovarna är ett minus. Att ha bakspår över kort distans är såklart också ett minus men ser man till hästens kunnande så är Destino D.J. given i segerstriden om han direkt i årsdebuten skulle prestera en bra insats.

Min Vinnare: 3 Dynamite Sensation
Spets efter 500m: 3 Dynamite Sensation
Skrällen:
Ranking: A 3 B 10,9,6,5,4,8,11 C 7,1,12,2

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto