V75 Tips Solänget 15/10

Publicerad på 13 Okt 2022 - 23:40

DrTrav

DrTrav

13 Okt 2022 - 23:40

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Solänget med sitt upplopp som mäter 193m. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 7 Castor the Star i den första avdelningen och 3 Olly Håleryd den andra avdelningen.

V75 Tips Solänget Lördag 15/10

V75-1 Castor the Star
V75-2 3 Olly Håleryd
V75-3 1,2,4,7
V75-4 1,2,3,5,12,14,15
V75-5 1,2,4,5,7,8,10
V75-6 4,7,12
V75-7 1,3,5,10

2352 rader x 0,50 = 1176 kr

DD Tips Solänget Lördag 15/10
DD1: 7 Amalencius B.B.
DD2: 1,3,5,10

4 rader x 50 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2640m volt
Vi inleder omgången med att ta ställning för 7 Castor the Star. För två starter sedan var man ute i finalen av Svenskt Travkriterium. Senast vann man enkelt med sparade krafter och formen ska fortsatt vara bra. Han trivs med voltstart och är obesegrad när det gäller den startmetoder efter fyra starter. Dessutom trivs han som bäst i spets. Idag är utgångsläget passande med springspår och även om främsta motbudet på förhand leder volten är jag inne på att Castor the Star kan ta sig till spets efter en bit. Antingen av egen krafter eller att 6 Roller Coaster Ås tar sig förbi 1 Maybach W.F. och sen släpper till min spik. Från stallet meddelar man att Castor the Star höjer sig en klass i spets och väl i den positionen tror jag man blir svårpasserad här. Spik.

Motbud
1 Maybach W.F. gjorde det helt okej senast i en rapp avslutning. Nu är det täta starter vilket ses som ett plus. Maybach W.F. har visat prov på fin utveckling under den senaste tiden och även om motståndet hårdnar så han sig bra kapacitetsmässigt. Han kan öppna bra i volten och skulle kunna få ett passande smyglopp här. Väljer man att ladda för spets finns risken för överpace och då är jag inne på att det kan bli trötta ben imål nu när motståndet är bra.

Nämner även 5 Mellby Joker som har fått ett tufft utgångsläge idag men står sig bra inne i klassen och måste räknas tidigt om det bara löser sig från start.

Min Vinnare: 7 Castor the Star
Spets efter 500m: 7 Castor the Star
Skrällen: 5 Mellby Joker
Ranking: A 7 B 1,5,9,2,12,10,3 C 4,8,11,6

V75-2 2140m volt
Vi kommer även spika här i den andra avdelningen, denna gången hamnar singelstercket på 3 Olly Håleryd. Detta är ett fyraårigt sto som aldrig varit sämre än tvåa på sina sex framträdanden. Det har även resulterat i tre segrar hittills. Senast gjorde man debut på V75 och stod då för en bra prestation som tvåa efter att blivit slagen av en smygkörd 11 Twigs Intense. Olly Håleryd avslutade sista 1000m på 1.12. Formen ska fortsatt vara bra och nu med ett passande utgångsläge meddelar man från stallet att man troligtvis kommer testa ett helstängt huvudlag för att göra Olly Håleryd ännu kvickare. Trots sin orutin har hon visat så pass bra kunnande att jag kommer ta ställning och spika idag.

Motbud
8 Facing Life presterar aningen ojämnt och är därför svår att räkna på. Men kunnandet finns där vilket hon visade för fyra starter sedan när hon fick fritt med 800m kvar och tog ner en så pass bra häst som Barolo Gene över upploppet. Nu är utgångsläget inte det bästa men Facing Life såg bra ut senast när hon vann från ledningen. Hon är ett tidigt streck på kupongen för den som garderar.

Nämner även 7 Heaven’s Pace som gick imål med sparade krafter näst senast och var tapper tvåa senast. Spännande utgångsläge med springspår här och hittar Heaven’s Pace ett vettigt slagläge är man ett tidigt skrällbud i loppet.

Min Vinnare: 3 Olly Håleryd
Spets efter 500m: 3 Olly Håleryd
Skrällen: 5 Mellby Joker
Ranking: A 7 B 1,5,9,2,12,10,3 C 4,8,11,6

V75-3 2140m auto
7 Global Badman har presterat bra i tuffa sammanhang nästan hela året. Han har bland annat ute och tävlat mot Brother Bill, Hail Mary och San Moteur på slutet vilket säger en hel del. Senast orkade han inte han riktigt över upploppet efter att fått gjort jobbet utvändigt om Hail Mary, men det är heller inte mycket att säga om. Idag är motståndet enklare och det är heller inte otänkbart att Global Badman tidigt hittar till ledningen. Skulle det bli scenariot efter en bit så kommer Daniel Wäjerstens häst bli svår att slå. Men Global Badman ska ha bra segerchans idag även med andra upplägg på loppt.

4 Antonio Trot lever på sin speed och trivs som bäst när det blir högt tempo på loppen. Vi senaste segern plockar man ner 1 Diamanten i de sista steget efter en vas avslutning. Skulle Antonio Trot få ett passande smyglopp idag kommer han alltid vara en faktor att räkna med över upploppet tillslut.

1 Diamanten har varit ute i Europa och testat på Italien den senaste tiden. Nu har han fått lite återhämtning men från stallet meddelar man att Diamanten presterat bra efter vila tidigare. Han kan öppna bra och ses som knapp spetsfavorit och är han sen bara redo för en bra prestation är Diamanten en given seger kandidat.

Min Vinnare: 7 Global Badman
Spets efter 500m: 1 Diamanten
Skrällen:
Ranking: A 7 B 4,1,2,8,3 C 9,6,5

V75-4 2140m volt
5 Brageson är en late bloomer, han missade hela tre- och fyraåringssäsongen men ser nu ut att kommit igång ordentligt. Hittills år har han tävlat för Öystein Tjomsland och det har blivit åtta segrar på tio starter. Brageson lever på sin fart och när han väl får utnyttja sin speed är det inte många i klassen som kan haka på honom. Hittills i år är han obesegrad över 2140m på fem försök och vid de två senaste segrarna har han vunnit retfullt enkelt. Idag r utgångsläget lite snävt, men trots detta kan han vara en faktor i spetskörningen och även om det finns hårt motstånd på pappret idag är detta mitt förstaval i loppet.

Nämner även stallkamraten till Brageson, 1 Ros Borken. Han var andrahandsfavorit i sitt försök till Svenskt Kallblodsderby tidigare i år och även om han missade finalen den gången så har han visat sig besitta bra kapacitet för klassen. I dagens sällskap står sig Ros Borken bra och från ett passande utgångsläge är han tidig på kupongen vid gardering.

Nämner även tuffa 15 Wolt som här starter med dubbla tillägg och är givetvis beroende av en del tur i loppet. Men Wolt är allround och tål att göra en del jobb på egen han om det skulle behövas. Formen är bra och med minsta klaff längs vägen här blir Wolt en farlig utmanare om segern tillslut.

Min Vinnare: 5 Brageson
Spets efter 500m: 5 Brageson
Skrällen: 15 Wolt
Ranking: A 5 B 1,15,12,3,14,2,11,13,9 C 4,6,10,7,8

V75-5 2640m auto
4 Drill gjorde comeback senast efter ett längre uppehåll, men visade ingen ringrost i loppet utan han vann direkt på övertygande sätt. Nu har man även fått ett lopp i kroppen och formen bör peka rejäl uppåt nu. Tillsammans med Ulf Ohlsson i vagnen har det blivit två segrar på lika många starter och i ett öppet klass-ll försök är detta mitt förstaval.

Tidig är också 5 Knutte Sting som senast visade bra kunnande vid en enkel seger. Även om motståndet är klart tuffare nu så ska Oskar Berglunds fyraåring inte nonchaleras här. Magnus A Djuse känner hästen väl och till låg procent är spelvärdet bra.

1 King Kennedy är en treåring som idag möter äldre hästar. Men detta är en individ som kommer spås en ljus framtid för Jörgen Westholm. Han har visat sig rapp i benen och har stått för mersmakande avslutningar flertalet gånger. Idag har man även fått ett passande utgångsläge och skulle King Kennedy få smyga med i loppet och sen få lucka tillsut är detta ett spännande streck till 10%.

8 Midyat Zaz har visat höga toppar men är samtidigt inte helt att lita på. Senast tävlade han utan skor och den förändringen såg ut att mycket bra effekt, Midyat Zaz vann loppet enkelt. Idag är inte utgångsläget det bästa men det är återigen anmält barfota runt om och skulle man bara komma till från start finns kunnande för att utmana om segern här.

Min Vinnare: 4 Drill
Spets efter 500m:
Skrällen: 1 King Kennedy
Ranking: A 4,5,1,8 B 10,2,7,3,12,6 C 9,7,11

V75-6 2140m auto
7 Amalencius B.B. var senast ute i Walter Lundbergs Memorial och stod för en klart bra insats som trea då, formintrycket var mersmakande och jag förväntar mig en på nytt bra prestation idag. Utgångsläget är inte optimalt men detta är en tuff individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand om det skulle behövas. Jag räknar med att Magnus A Djuse kör offensivt och troligtvis intar en lugn dödens efter en bit. Från den positionen kan man sen diktera tempot på loppet och jag är inne på att Amalencius B.B. bara är starkrast tillslut här. Förstahäst.

4 L.L.Royal fick dela på segern senast på V75, i min bok borde man kanske hållit undan men en seger är alltid en seger. Det har blivit tre segrar på de fyra senaste starterna och han har visat att han trivs bäst i spets. Idag har L.L.Royal fått ett bra utgångsläge. L.L.Royal är den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen är han hästen att slå. Är bara formen fortsatt lika bra som vid segrarna i programraden är detta en given segerkandidat i loppet.

Skrällen är 12 Titan Yoda som är kapabel femåring som senast stod för en stark insats som två och fick då endast se sig besegrad av Falcon Eye. Från bricka tolv är man givetvis beroende av en del tur, men skulle de två ovan nämnda köra lite för mycket mot varandra bjuder man in Titan Yoda i loppet. Han kan avsluta vasst och med överpace på loppet speedar han ner många den sista biten.

Min Vinnare: 7 Amalencius B.B.
Spets efter 500m: 4 L.L.Royal
Skrällen: 12 Titan Yoda
Ranking: A 7,4 B 12,6,11,2,9,10,8 C 3,1,5

V75-7 1640m auto
3 Laredo Boko var hårt betrodd på V75 senast men fick tyvärr dagen spolierad av en startgalopp. Nu byter man startmetod och bilstart har varit en klar fördel för hästen tidigare. Han kan öppna bra och från ett passande utgångsläge är detta min troliga ledare av loppet efter en bit. Hästen är annars allround och tål även göra en del jobb på egen hand om så skulle behövas. Håller sig Laredo Boko till trav hela vägen och presterar som vid segrarna i programmet ska han ha bra segerchans här i avslutningen.

Nämner även 10 Declan som kvalade in till Derbyt via rejäl avslutning för två starter sedan. I finalen senast gjorde han dessvärre bort sig med galopp. Men formen ska vara bibehållen till dagens start och går nu ner lite i klass här. Utgångsläget är inte det bästa men med lite överpace från start ska man inte räkna bort Daniel Wäjerstens travare här.

Nämner även skrällen 1 Kissinger Boko som visserligen inte var som bäst senast, men har nu fått ett lopp i kroppen och kommer med en formkurva som pekar uppåt. Utgångsläget är tilltalande och kunnandet besitter Kissinger Boko. Han kan öppna rappt men även om man skulle bli av med spets initialt är Kissinger Boko garanterad ett bra lopp och måste streckas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 3 Laredo Boko
Spets efter 500m: 3 Laredo Boko / 1 Kissinger Boko
Skrällen: 1 Kissinger Boko
Ranking: A 3,10 B 1,5,2,11,6,8 C 4,12,7,9

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto