V75 Tips Solvalla 26/11

Publicerad på 25 Nov 2022 - 18:42

DrTrav

DrTrav

25 Nov 2022 - 18:42

Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Solvalla. Vi bjuds på STL-finaler och travsport i hög klass. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar, 10 Honey Mearas i inledande avdelningen och 5 Brother Bill i tredje avdelningen.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS! (Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

V75 Tips Solvalla Lördag 26/11
V75-1 10 Honey Mearas
V75-2 3,4,5,6,9,10
V75-3 5 Brother Bill
V75-4 1,3,5,6,9,10,13
V75-5 2,11
V75-6 1,2,4,7,9,10,11,12
V75-7 1,3,4,11

1688 rader x 0,50 = 1344 kr

DD Tips Solvalla Lördag 26/11
DD1: 4,9
DD2: 1,3,11

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
10 Honey Mearas behöver ingen närmare presentation. Detta är en individ som har presterat mycket bra under året. Hon vann Sto-Sm på överlägset sätt och senast besegrade hon hingstar och valacker i Müllers Memorial. Både styrka och snabbhet gör Honey Mearas till en komplett häst som trots sitt bakspår idag ses som den givna tipsettan och vi kan räkna med att Örjan Kihlström attackerar så fort tempot bedarras här. Med en normal prestation blir femåringen normalt sett svårstoppad igen.

Motbud
4 Fifty Cent Piece är en fin travare som inte riktigt fått det att lossna som femåring ännu. Men formen har pekat uppåt i de två senaste starterna och från ett bra utgångsläge idag kan hon idag hitta till ledningen tidigt vilket vore positivt. Att det dessutom är 500m kortare att trava denna gång ses som ett plus. Från spets är detta hästen att slå för min spik.

Även 2 Hoboken Am kommer i bra slag till dagens start. Hon såg mycket fin ut en en rapp avslutning senast. Då handlade det om comeback efter vila och nu med lopp i kroppen bör formen vara ännu bättre. Det var första gången Hoboken Am gick med amerikansk vagn senast och det blir samma här idag. Från bricka två kanske man väljer att ladda iväg från start idag och skulle hon då lyckas hålla ut Fifty Cent Piece är mycket vunnet. Men oavsett är Hoboken Am garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 10 Honey Mearas
Spets efter 500m: 4 Fifty Cent Piece / 2 Hoboken Am
Skrällen: 2 Hoboken Am
Ranking: A 10 B 4,2,5,8,6,3,7 C 9,11,1

V75-2 2140m auto
10 Con Crowe har imponerande fyra segrar på de fem senaste starterna. Han har dessutom visat upp högt kunnande för klassen i de två senaste starterna. Con Crowe är en blivande klassklättrare och på ren kapacitet är detta hästen att slå i loppet. Detta är en rejäl och tuff individ som tål att göra en hel del jobb på egen hand. Men utgångsläget kan innebära lite vingel vilket gör att jag trots allt kommer gardera loppet.

Tidig är också 4 Neon Bank som imponerade stort senast när han från dödens pressade ledaren stora stunder och vann trots detta på mersmakande sätt över upploppet. Detta är en fyraåring som lever på sin styrka och inställning. Även Neon Bank tål att göra en hel del jobb på egen hand och även om det skulle bli dödspositonen pånytt för Neon Bank så är han en given segerkandidat i loppet.

Ett drag till 10% är 5 Match'em som senast gjorde det bra utvändigt om Ballerina Indika, klockan stannade då på 13,0 sista varvet. Näst senast visade han även upp en vass speed när sista 800m gick på 11,8. Skulle Match'em få ett passande lopp idag är jag inne på att han kan profitera på ett tufft tempo över upploppet. Det är dessutom första gången med Björn Goop i vagnen vilket är intressant.

Nämner även 3 Drill som är min troliga ledare av loppet. Senast travade fyraåringen 1.12,9 över 2140 men fick trots detta ge sig mot Neon Bank. Nu jagar man revansch och skulle man höja sig ytterligare ett snäpp nu med senaste prestationen innanför västen så ska man inte nonchaleras från spets här.

Min Vinnare: 10 Con Crowe
Spets efter 500m: 3 Drill
Skrällen: 5 Match'em
Ranking: A 10,4,5 B 3,6,9,1,8,2,7 C 11,12

V75-3 2140m auto
5 Brother Bill har den senaste tiden verkligen visat att han är en individ som tillhör de bästa hästarna i landet. Formen han kommer med idag verkar dessutom vara tipptopp. Senast fick han visserligen chansen för sent, men när luckan kom sköt han till sylvasst och nu från ett spår där man själva kan välja lite vilken taktik man ska ha från start så har jag svårt att se vem som ska rå på Timo Nurmos stjärna. För två starter vann man bland annat SM från bricka tio, detta före en annan världsstjärna Don Fanucci Zet. Brother Bill kan öppna bra och Magnus A Djuse kan köra detta loppet på flera olika sätt och ändå ha bäst segerchans i loppet. Jag ser inget annat alternativ i nuläget än att spika Brother Bill.

Motbud
9 Unico Broline gör det bra varje gång och är en häst man sällan kan vara besviken på. Han är dessutom allround och går lika bra bakifrån som i ledningen. Idag är man garanterad ett snällt smyglopp och skulle det bara lösa sig någorlunda för Sofia Aronssons travare idag kommer Unico Broline kunna avsluta vasst den sista biten.

Nämner även 12 Oscar L.A. som verkligen måste höjas för sina prestationer på slutet, detta även om utdelningen blivit skral sett till insatserna. Idag är man missgynnad av utgångsläget, men med tempo på loppet kommer Oscar L.As avslutning kunna bita bra trots allt.

Min Vinnare: 5 Brother Bill
Spets efter 500m: 5 Brother Bill
Skrällen: 12 Oscar L.A.
Ranking: A 5 B 9,12,8,3,2,10 C 11,7,4,1,6

V75-4 2140m volt
13 Ivanka Amok är en segervan madam som nu kommer med imponerande fem raka segrar på kontot. Hon har utvecklats på bra sätt under året och på ren kapacitet är Ivanka Amok huvudet högre än sina motståndare idag. Hon går bra bakifrån och oavsett om det blir tidigt avancemang eller inte idag så är Ivanka Amok hästen att slå för övriga här med en normal prestation. Vid segern på Solvalla för fyra starter sedan stannade klockan på en 1,09-tid sista 1000m trots att hon harvade på ute i andra- och tredjespår. Tipsetta.

9 Miss Imperatrice är inte helt lätt att räkna på för oss som spelare, men kapaciteten är hög. Intrycket inför senaste starten var dock inget smickrande men väl i loppet tog hon sig samman och presterade bra som tvåa. Dessförinnan vann hon ett billigare lopp i enkel stil. Även om det är bakspår på start idag, vilket är ett minus, så är hon rapp i benen och med lite tempo på loppet från start kommer Miss Imperatrice kunna avsluta rappt.

Nämner även 1 Mellby Ivy som kan vara loppets ledare initialt och väl i den positionen är hon garanterad ett bra lopp oavsett om hon släpper spets eller inte. Formkurvan pekar uppåt och till 10% är detta en tänkbar skräll vid gradering.

3 Kathrine S.H. är bättre än någonsin för dagen och kommer med tre raka segrar på kontot. Utvecklingen pekar rakt upp och vid gardering ska hon med tidigt.

Min Vinnare: 13 Ivanka Amok
Spets efter 500m: 1 Mellby Ivy
Skrällen: 1 Mellby Ivy
Ranking: A 13 B 9,1,3,5,6,10,8,15,14,12 C 2,4,7,11

V75-5 2140m auto
11 Amalencius B.B. besitter högt kunnande. Han har även visat att han kan vinna bakifrån och i ett lopp där jag tror det kommer gå undan från start kommer Amalencius B.B. kunna dra nytta av detta och bli svår att stå emot tillslut. Han har blandat kanoninsatser med någon plump. Men under Kriteriehelgen imponerade han verkligen i ett långlopp. Precis då som nu var det hemmaplanen Solvalla som gällde och känslan är att Timo Nurmos häst trivs och fungerar som bäst på just hemmaplan. Amalencius B.B. har ett tungt slutvarv att tillgå är min tipsetta här.

Jag dubblar dock systemet med min troliga ledare 2 Falcon Eye. Senast var man ute i hård konkurrens men stod för en bra insats som fyra i mål. Idag är utgångsläget tilltalande och jag är inne på att Falcon Eye får överta ledningen tidigt här. Det är anmält amerikansk vagn vilket är positivt, man är optimistiska från stallet och från ledningen är han hästen att slå för Amalencius B.B.

Nämner även 9 Charliebrown Effe som vi fått lära känna på V75 efter att han tagit ett flertal imponerande vinster under året. Senast vann han trots dödens och är bara formen bibehållen idag så ska han räknas tidigt bakom mina två ovan nämnda. Utgångsläget är även bra och Charliebrown Effe kommer sitta bra på det tidigt idag.

Nämner även 6 Santos De Castella som är en häst som trivs bäst i spets och har elva segrar på 15 försök i den positionen. Idag är jag dock inne på att det kommer vara upptaget i spets och då blir uppgiften helt klart tuffare för Santos De Castella. Jag väljer att försöka göra något av detta loppet men för den som garderar bredare ska Santos De Castella inte nonchaleras trots allt.

Min Vinnare: 11 Amalencius B.B.
Spets efter 500m: 2 Falcon Eye
Skrällen:
Ranking: A 11,2 B 9,6,1,7,10,3 C 12,5,4,8

V75-6 2140m auto
Ett öppet lopp på förhand där 1 Hidalgo Heldia som jag lyfte fram senast vid segern är hästen att slå om han lyckas försvara innerspåret. Men det är just det, Hidalgo Heldia är nämligen speciell av sig och senast körde kanske en av landets bästa kuskar när det gäller att hålla hästar i rätt gångart Jorma Kontio. Nu kör Conrad Lugauer själv och från ett klurigt innerspår dessutom. Att kapaciteten finns för att vinna råder det inget tvivel om och skulle Conrad lyckas få iväg Hidalgo Heldia felfritt -och dessutom hitta till spets är detta ekipaget att slå. Håller Hidalgo Heldia upp ledningen har han segrat sju gånger på åtta försök. från ledningen. Men som favorit på V75 känns det lurigt på förhand och jag målar på med den breda penseln.

4 Akilles Face är också speciell individ som inte går att lita på. Men potentialen är skyhög och skulle Akilles Face gör om prestation som han gjorde för tre starter sedan blir han svårslagen idag. Utgångsläget är bra och felfri är han ett tidigt bud till 8%.

Nämner även tidigt 9 Aragorn As som senast gjorde comeback efter lite paus och stod direkt för en positiv insats. Nu med lopp i kroppen lär formen vara ännu bättre idag och skulle Björn Goop få lifta med in till slutrundan kommer han fälla många den sista biten.

2 Behind Bars gjorde det bra som tvåa bakom Hidalgo Heldia senast och från ett bra utgångsläge idag kommer man återigen kunna få ett passande lopp. Uppenbarar sig även lucka tillslut kommer hanns speed bita bra den sista biten.

Min Vinnare: 4 Akilles Face
Spets efter 500m: 1 Hidalgo Heldia
Skrällen: 2 Behind Bars
Ranking: A 4,9,1 B 2,7,10,11,12 C 3,6,5,8

V75-7 2140m auto
3 Imperatur Am är en fyraåring som gjort det mesta rätt hittills i karriären. Det har blivit sju segrar på sina tio inledande starter. För två starter sedan var man ute i Derbyt och avslutade sylvasst efter att ha fått luckan sent. Nu växlar man även upp till samma balans och utrustning som Imperatur Am hade i Derbyfinalen, barfota bak och amerikansk vagn. Detta är ett stort plus jämfört med runt om och vanlig vagn, som han gick senast. Han kommer dessutom med lopp i kroppen nu och från ett bra utgångsläge är detta min tipsetta.

1 Declan var också med i Derbyt för tre starter sedan. Då blev det dessvärre en tidig galopp. Men senast gjorde han ett bra lopp från bricka tolv på V75, och nu med det loppet i kroppen och från ett betydligt bättre utgångsläge idag så är förhoppningarna höga. Declan kan öppna bra och han går bra både i spets och i ryggar. Så oavsett taktik kommer Daniel Wäjersten bli en faktor i segerstriden här.

Min skräll i loppet är 11 Marlon Boko som jag var inne på senast. Då kostade hästen mig 7 rätt och närmare 1 Miljon inspelat på V75. Han satt dessutom fast med allt sparat i rygg på ledaren efter att ha tappat ledningen då det blev några galoppsteg direkt efter start. Såklart surt då, men att man med tanke på detta är spelad till 5% idag känns alldeles för lite och Marlon Boko är ett givet drag på min kupong.

Min Vinnare: 3 Imperatur Am
Spets efter 500m: 1 Declan
Skrällen: 11 Marlon Boko
Ranking: A 3,1,11 B 4,10,2,9,6 C 7,8,5,12

Lycka till
DrTrav

TV: DrTrav kör V75 Tips med Niklas Robertsson!


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto