V75 Tips Solvalla 26/12

Publicerad på 25 Dec 2022 - 20:14

DrTrav

DrTrav

25 Dec 2022 - 20:14

Annandagen på Solvalla är här, en av Solvallas stora dagar bortsett från Elitloppshelgen. För oss som besökare är detta en härlig tävlingsdag som är ett måste i min travkalender. Vi bjuds på V75-finaler och jag kommer vara på plats. Nedan följer mina V75-tips.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

Jag spelar med två spikar. 9 Four Guys Dream i den femte avdelningen och 12 Hannibal Face i den sjunde avdelningen.

V75 Tips Solvalla Måndag 26/12
V75-1 1,3,5,6,9,12
V75-2 2,3,4,5,7,8
V75-3 2,4,5,7,9,10
V75-4 4,7,11,12,14
V75-5 9 Four Guys Dream
V75-6 2,3,9
V75-7 12 Hannibal Face

3240 rader x 0,50 = 1620 kr

DD Tips Solvalla Måndag 26/12
DD1: 2,3,9
DD2: 12 Hannibal Face

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2140m auto
6 Ruger är en individ med härlig inställning. Han har segrat i 11 av sina 22 starter och visar hela tiden upp fin utveckling. Senast startade Ruger från innerspår bakom bilen och blev då fast med massor av krafter obrukade. Att det är skotvång nu ses som ett plus gentemot konkurrenterna då Rugers samtliga segrar är tagna med just skor på hovarna. Kommer han bara iväg bra från start idag kan det till och med bli så att Ruger tidigt hittar till spets och då blir han normalt sett svårslagen. Men segerchansen är bra även från andra positioner. I min bok är detta förstavalet i loppet.

12 Lucky Guy Boko kommer med formen på topp och även om han idag missgynnas av sitt utgångsläge går han inte att räkna bort. Han visade senast att skor på horna fungerar bra, man sparade även tussarna i öronen den gången. Det är en växel man kan ha extra nytta av idag istället. Ser man dessutom till insatsen för två starter sedan är detta en tidig segerkandidat om det bara blir lite tempo på dagens lopp.

3 Global Crossover vann på bra sätt senast och visade då form. Intrycket var positivt och till dagens start förstärks ekipaget dessutom med Magnus A Djuse i vagnen. Det är anmält amerikansk vagn och från bricka tre kommer Global Crossover kunna få ett passande lopp. Tidig vid gardering.

Nämner även 1 L.L.Labero som vi fått bekanta oss med som favorit på just V75 flertalet gånger. Han var ute så sent som förra söndagen och galopperade då tidigt. Nu väljer man från stallet att starta direkt här idag vilket såklart skapar frågetecken. Men vi kan räkna med att L.L.Labero känns fin och från stallet meddelar man att vi som spelare ska bortse från senaste starten och bedöma hästen på insatserna dessförinnan. Utgångsläget är bra och tillsam med Björn Goop är man garanterad en bra resa.

Min Vinnare: 6 Ruger
Spets efter 500m: 6 Ruger
Skrällen: 3 Global Crossover
Ranking: A 6,12 B 3,1,5,9,4,2,10 C 7,11,8

V75-2 2140m auto
8 Blue Boy Face gjorde comeback efter två månaders frånvaro senast, men han visade trots detta ingen ringrost utan vann enkelt på bra sätt direkt. Segern togs från dödens och nu ned ett lopp i kroppen bör formen vara ännu vassare idag. Felfri har Blue Boy Face tagit fyra raka segrar och felfri är detta en toppchans trots sitt utgångsläge. Förstahäst i loppet, men samtidigt givet att gardera.

För mig är också 3 H.C.’s Crazy Horse tidig. Efter två raka galopper i programmet har nu H.C.’s Crazy Hors tagit sig samman och visat upp en rejäl utveckling och högt kunnande i de två senaste framträdanden. För två starter sedan avslutade han sylvasst till seger och senast vann han återigen via en snabb avslutning mot lite enklare motstånd. Utgångsläget idag är bra och med tanke på formen och det H.C.’s Crazy Hors visat upp på slutet är han given här.

Stallkamrat med Blue Boy Face är 4 Global Dubhe som för två starter sedan stod för en stark prestation från dödens. Senast såg man ut att vara vinnaren i loppen, men på upploppet blev man hindrad. Med fritt hade troligtvis en välförtjänt seger inkasseras. Intrycket var mersmakande och nu med ett bättre utgångsläge än stallkamraten kommer Global Dubhe kunna bjuda upp till hård kamp idag.

Min Vinnare: 8 Blue Boy Face
Spets efter 500m: 3 H.C.’s Crazy Horse
Skrällen:
Ranking: A 8,3,4 B 2,7,5,1,6,9 C 11,12,10

V75-3 2140m auto
Alla ni som följt tipsen här på rekatochklart.com en längre tid vet om att jag har en förkärlek till 2 Very Kronos, detta trots att han galopperat bort en hel del pengar för mig. Men idag kommer han dock rankas ner ett snäpp även om han startar med fina utgångsläge. Mitt förstaval i loppet är istället 9 Mister F.Daag. Detta är alltså Elitloppstrean från iår som imponerade stor senast när han vann på Åby. Han fick då göra en hel del jobb på egen hand ute i spåren, men kunde trots detta via en rapp avslutning speeda ner samtliga tillslut. Från stallet låter man optimistiska inför idag och med tanke på osäkerheten kring främsta motbudet Very Kronos behöver bricka nio inte vara helt fel för Mister F.Daag. I min bok är detta tipsettan i loppet.

Det givna motbudet på förhand är såklart högkapabla 2 Very Kronos. När han fungerar är detta en häst som besitter kapacitet för att utmana de bästa i landet. Men han har inte alltid kunnat hålla reda på benen och en hel del galopper finns på kontot. Nu har han dock sköt sig i två raka starter och det har också slutat med två raka segrar. Utgångsläget idag är perfekt och Erik Adielsson känner hästen väl. Felfri är han den troliga ledaren av loppet och kommer således bli svår att rå på. Men vid minsta strul ligger galoppen nära till hands och han skulle i så fall vara en sårbar favorit. Motståndet är även tuffare idag än vid de två senaste segrarna och till över 50% är Very Kronos ingen jag vill hålla ensam i handenpå V75 idag. Men jag unnar hästen all framgång han har kvar att få.

Bakom dessa två hittar vi 5 Milliondollarrhyme som inte var långt bakom Ferrari Sisu på Bergsåker för två starter sedan. Då fick han aldrig riktigt chansen. Senast var Milliondollarrhyme nere i Frankrike och slutade trea efter en bra prestation. Skulle de två ovan nämnda köra lite för mycket mot varandra eller komma bort på något sätt är detta en individ som alltid är vass på speed och ska därför inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 9 Mister F.Daag
Spets efter 500m: 2 Very Kronos
Skrällen: 5 Milliondollarrhyme
Ranking: A 9 B 2,5,10,4,7 C 11,1,6,8,3

V75-4 3140m volt
Mitt stora drag i omgången är 14 Digital Summit. Han inledde inte som bäst för tränaren Joakim Lövgren men har nu fått starta igång och senast visade han verkligen upp toppform. Han vann då på bra sätt där sista 800m klockades till 11,6. Detta är en bra och rejäl häst som jag är inne på kommer kunna få ett perfekt lopp trots sina 40m tillägg. Det är flera rejäla hästar med i loppet som vill hålla ett högt och tufft tempo hela vägen. Samtidigt är det ett par “statister” med i loppet som alla kommer vilja söka sargen. Detta gör att Digital Summit kommer kunna komma fram på ett bra sätt och när de andra sen får lite trötta ben den sista biten kommer Digital Summits avslutning bita bra. Tipsetta till 8%!

Två som stod för mersmakande insatser senast är 12 Triton och 7 Albert Zonett. Den förstnämnda vann på lätta ben och är en allround individ som inte har några bekymmer med skor på hovarna eller att det är lång distans idag. Albert Zonett i sin tur lämnade 6 Kinky Boots över upploppet och vann på överlägset sätt. Distansen idag är ett plus och ett offensivt upplägg är att vänta.

Favoriten är 4 The Pirate som idag gör intressant debut för Björn Goop. Fyraåringen har i sin norska regi segrat i elva av 28 starter. Han var även hårt påpassad i Derbyt i början av september. Då slutade det dessvärre med galopp, men upphämtningen var bra och han fick visa upp bra kunnande trots allt. The Pirate står billigt inne i loppet sett till sin kapacitet och skulle Björn Goop putsat till utvecklingen ytterligare inför idag kommer han bli att räkna med. Men som favorit på V75 vill jag gärna se honom en gång för Goop innan jag riktigt vet vad jag har att förvänta mig. Motstånd saknas knappast heller och det är en given häst att gardera eller rent av gå emot på V75.

Min Vinnare: 14 Digital Summit
Spets efter 500m:
Skrällen:
Ranking: A 14 B 12,7,4,11,6,15,3,10,2,13,8 C 9,5,1

V75-5 2140m auto
Den stora favoriten på V75 denna omgång heter 9 Four Guys Dream. Detta är en helläcker individ som trivs ypperligt den aktuella årstiden. Han har nu fått tre lopp i kroppen och det har verkligen lyst om hästen i samtliga starter. För min del har jag svårt att hitta minus vilket gjort att jag trots allt landat på honom som spik. I dagens final får Four Guys Dream dessutom Örjan Kihlström i vagnen. Senast Örjan satt i vagnen slutade det med seger. Utgångsläget ses dessutom som positivt för hästen som lever på sin tunga avslutning. I min bok slutar detta loppet med att Four Guys Dream flyger förbi samtliga under slutrundan oavsett hur loppet blir kört och därför kommer jag spika.

Motbud
11 Dark Roadster är främsta utmanaren enligt mig. Han kommer med toppform och vann senast från just bricka elva på tilltalande sätt. För två starter sedan vann han också men den gången bärgades segern från ledningen. Utgångsläget är återigen ett minus, men skulle det bara lösa sig på någorlunda sätt för Dark Roadster är detta förstavalet vid gardering.

Men vid gardering är också 5 Axel Ruda tidig. Han avslutade bra som tvåa bakom Dark Roadster senast. Han är kvick iväg från start och skulle det bära till ledningen idag kommer Axel Ruda leda detta loppet länge.

Min Vinnare: 9 Four Guys Dream
Spets efter 500m: 5 Axel Ruda
Skrällen: 5 Axel Ruda
Ranking: A 9 B 11,5,6,1,10,8,4 C 12,2,7,3

V75-6 2140m volt
9 Nova Mahiron lyfte jag fram senast och då stod hon för en bra prestation trots sin andraplats. Hon fick utstå hård press i ledningen den gången och hade hon bara sluppit delar av den hårda pressen hade det troligtvis slutat med seger ändå. Nu jagar hon revansch och från ett tilltalande springspår kommer Nova Mahiron tidigt kunna vara ikapp hästarna på start. Från stallet är man uppåt och skulle det bära av hela vägen till ledningen efter en bit kommer detta vara ekipaget att slå. Men Nova Mahiron kan vinna loppet på flera sätt och är min tipsetta.

Nämner även 3 Shehuntyoudown som stod för en plusinsats senast när hon vann enkelt. Shehuntyoudown håller toppform för dagen och skulle hon hitta de rätta ryggarna här kommer hennes avslutning bita bra den sista biten. Given vid gardering.

På start hittar vi 2 Icecream In som också ska räknas tidigt vid gardering. Utgångsläget är passande och tillsammans med Örjan Kihlström kommer Icecream In vara den troliga ledaren. Oavsett om man sen väljer att köra i spets eller istället inta ryggen på Nova Mahiron så är man garanterad ett bra lopp och ska räknas tidig.

Min Vinnare: 9 Nova Mahiron
Spets efter 500m: 9 Nova Mahiron / 2 Icecream In
Skrällen: 2 Icecream In
Ranking: A 9 B 3,2,7,10,14,5,13,4,15 C 11,12,6,1,8

V75-7 2140m auto
Vi avslutar med en repris från senast. Spik på 12 Hannibal Face. Han stod för ett helt otroligt lopp senast när han trots stor galopp kom tillbaka storstilat och han fram till seger precis på linjen. Nu är utgångsläget inte det bästa, men samtidigt ökar detta chansen för att Hannibal Face kan trava in sig ordentligt. En felfri Hannibal Face kommer kunna avancera tidigt för att inta dödens. Väl från den positionen kommer Magnus A Djuse kunna styra fältet och blir pånytt svårslagna. Täta starter ses som ett plus och med tanke på kapaciteten och kunnandet han visade senast är jag inne på att Hannibal Face återigen bara är bäst. Spik.

Motbud
Framsäte motbudet på förhand är 4 Velten Swarovski som även han kommer från en topprestation senast. Senast på Bjerke i Norge vann Velten Swarovski från dödens i mersmakande stil, detta efter att brottat ner favoriten som satt i ledningen över upploppet. Nu blir det återigen Björn Goop i vagnen vilket är ett plus och från ett passande utgångsläge är Velten Swarovski den troliga ledaren av loppet efter en bit. Väl i den positionen är detta ekipaget att slå för min spik.

Nämner även 6 Zeolit som också stod för ett bra lopp senast. Han slutade då trea i samma lopp som Hannibal Face vann. Inför den starten hade Zeolit blivit behandlad och nu med lopp i kroppen borde formen knappast vara sämre idag. Han kan öppna kvickt och böra kunna få ett passande lopp. Skulle de två ovan nämnda köra lite för hårt mot varandra kommer det öppna upp för Zeolit tillslut. Skräll.

Min Vinnare: 12 Hannibal Face
Spets efter 500m: 4 Velten Swarovski
Skrällen: 6 Zeolit
Ranking: A 12 B 4,6,11,9,1,3 C 7,8,2,10,5

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto