V8* Tips Solvalla & Åby 31/8

Publicerad på 31 Aug 2022 - 00:33

DrTrav

DrTrav

31 Aug 2022 - 00:33

V86 Xpress är tillbaka och den här veckan är det Solvalla och Åby som delar på omgången. Det är en ruskigt intressant omgång spelmässigt med många vidöppna lopp och jag har fått gräva fram tre spikar i omgången för att kunna gardera brett i några av avdelningarna. 

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Solvalla & Åby 31/8
V86-1 5 Baroncini Jet
V86-2 4.5.6.7.8.9.11.14
V86-3 1 Betting Pacer
V86-4 9 Viking Brodde
V86-5 3.4.6.11.12
V86-6 1.2.3.5.6.10.11.12.13
V86-7 1.4
V86-8 2.3.5.7.9.12.13

5040 rader X 0,25kr = 1260kr


Dagens Dubbel Solvalla & Åby 31/8
DD-1 1 Amon Wise As
DD-2 2.3.7.9

4 rader x 50 kr = 200kr 

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet


V86-1 2140m Auto
3 Calamari är omgångens största favorit i skrivande stund. Han har imponerat stort i år och vunnit fem av åtta lopp och tjänat snabba pengar. Jag tycker dock att aktionen inte har stämt lika bra i de senaste två starterna och han kommer från en sämre prestation. Även om han såklart ska ha hyggliga möjligheter att vinna loppet tycker jag att han blir alldeles för stor favorit av spelarna och jag finner värdet på annat håll. 

Jag går istället ut stenhårt och spikar 5 Baroncini Jet som endast är spelad till 12% i skrivande stund. Jag är tämligen övertygad om att han tar en längd på 3 Calamari från start och sitter i ledningen omgående och väl där ser jag ingen anledning att man ska överlåta något initiativ till favoriten. Jag tycker han har gjort bra lopp hela tiden i tuff konkurrens och det känns verkligen som att han står på tur för en seger. Från ledningen tycker jag vinstchansen är betydligt högre än de 12% som han är spelad till nu. 

Min Vinnare: 5 Baroncini Jet
Spets efter 500m: 5 Baroncini Jet
Skrällen:
Rankingen A:5.3 B:5.7.4.1.2.6 C:9.8

V86-2 2140m Auto
Den andra avdelningen är ett vidöppet lopp där jag tror att hästarna med spår längst ut på vingen gör upp om ledningen och mycket av loppet kan komma att avgöras från start.

7 Invader Am fick ett blytung lopp senast och var ursäktad över att han slutade oplacerad.. Han har ett spår långt ut på vingen men jag är lite inne på att han skulle kunna öppna Snabbare än framför allt 6 Ekas Zalming och därmed vara först fram och överta ledningen från 5 Märta B.J som jag tror spetsar initialt. Han är kanske som allra bäst över kort distans men Timo Nurmos stallform är bra för dagen och från ledningen leder han loppet länge. 

8 Cheyenne Silva var väldigt bra vid segern senast och nu blir det intressanta ändringar i och med att hon ska tävla barfota runt om samt att Jorma Kontio sitter upp i sulkyn. Det låter som att hon kan öppna ruskigt fort bakom bilen och om man lyssnar på intervju från stallet är det ingen omöjlighet att man provar för ledningen trots utgångsläget.

14 Dorob är endast spelad till 2 % men jag väljer att ranka upp honom högt i det här loppet. Det skulle kunna bli rejäl körning där framme och hon har svarat för bra avslutningar mer eller mindre varje gång på slutet utan att riktigt räcka ända fram.

6 Ekas Zalming kördes tidigt till ledningen senast och drog på framme i ledningen i ett lopp över lång distans. Intrycket var bra och en liknande prestation bör räcka till en framskjuten placering, även om det är tuffare emot nu.

5 Märta B.J är som sagt loppet troliga ledare initial men jag kan inte tänka mig att man vill köra henne i den positionen. Hur som helst kan hon få en väldigt passande resa på innerspåret och med lite tempo på loppet är jag inte alls främmande för att hon kan speeda ner dom till slut. 

Jag nämner främst dom fem hästarna men betalar även för betrodda 9 Match’em och 11 Eskobar Zet samt skrällen 4 Con Te Partido som är svårbedömd efter att ha fått kvala men stod för några bra insatser i våras.
Det blir således totalt åtta hästar på systemet utan att för den skulle känna mig helt trygg att överleva. 

Min Vinnare: 7 Invader Am
Spets efter 500m: 7 Invader Am, 8 Chayenne Silva / 6 Ekas Zalming
Skrällen: 14 Dorob
Rankingen A:7.8.14 B:6.5.9.11.4 C:10.13.15.2.1.3

V86-3 1640m Auto
1 Betting Pacer blir min andra spik i omgången. Hon lever på sin startsnabbhet och jag har svårt att se hur någon skulle kunna ta en längd på henne från start. Distansen är även den till hennes fördel och hon slog flera av konkurrenterna tämligen enkelt senast i ett lopp med liknande förutsättningar. Jag spikar, spets och slut. 

Motbud
6 Cassiopeia liftade med i ryggen på Betting Pacer senast och var tvåa i mål. Hon hade nog lite krafter sparade över mål men jag tror ändå inte att hon hade kunnat utmana favoriten om luckan hade uppenbarat sig. 

9 Call Me Brodda har ett bakspår men det behöver kanske inte vara så tokigt?. Hon är ganska kvick från start och det är ingen omöjlighet att hon kan ta rygg på favoriten i starten. Man får alltid chansen från innerspåret på Åby och nu blir det dessutom barfota runt om samt bike. 

Min Vinnare: 1 Betting Pacer
Spets efter 500m: 1 Betting Pacer
Skrällen: 9 Call Me Brodda
Rankingen A:1 B:6.9.2.8.10.3 C:5.7.4

V86-4 2640m Auto
9 Viking Brodde blir min tredje spik i omgången i ett lopp jag tycker ett par hästar sticker ut på förhand. Visst, han har haft lite tveksam stil sedan sin comeback till tävlingsbanan men han besitter en väldigt hög kapacitet och jag är tämligen övertygad om att det är loppets bästa häst.
Han borde komma allt mer för varje lopp han får i kroppen och nu tror jag det är dags att äntra vinnarcirkeln. Det finns såklart en galopprisk men han har inga som helst problem med distansen och motståndet känns klart mer överkomligt nu än senast när han var trea i Jubileumsstayern. 

Motbud
6 Zanzibar Wise As är ganska klar favorit i skrivande stund och kommer förmodligen kunna köra sig till ledningen i ett tidigt skede av loppet. Han är härdad i tuffa lopp nere i Frankrike men han har inte alls imponerat på mig vid sina starter på svensk mark i år. Han kan såklart bättre än så och från ledningen är det utan tvekan det största hotet mot min spik. 

2 Sato som kan mycket i grunden men det var ett tag sen han visade något av värde och han måste höja sig väsentligt. Distansen är annars rätt och om han agerar bättre nu kan det vara en tänkbar kantboll.

Min Vinnare: 9 Viking Brodde
Spets efter 500m: 6 Zanzibar Wise As
Skrällen:
Rankingen A: 9 B:6.2.8.1 C:4.5.3.7.10

V86-5 2640m Auto
3 Lozano Boko har varit jättefin vid två raka segrar och jag köper att han är favorit i loppet. Samtidigt är det lite tuffare emot den här gången och jag tror och hoppas att han inte blir släppt till någon ledning. Han kan såklart vinna loppet ändå men känslan är att han kommer behöva göra jobbet utvändigt om ledaren. 

4 Quenchless Tile tycker jag är ett väldigt intressant motbud till endast 4 % i skrivande stund. Jag tycker att han var väldigt tappet som tvåa senast på 1.13.6 över medeldistans efter att ha fått trava loppet utvändigt om ledaren. Nu tror jag Peter Untersteiner tar hand om ledningen och det låter som att man vill köra där om man kommer dit.

12 Lord Boko har ett hopplöst utgångsläge och får hoppas på lite tempo och tur med positioner. Det är annars en talangfull travare som är under utveckling och har vunnit hälften av sina lopp. 

6 Chechov är väldigt svårbedömd för min del. Det låter på stallet som det är en bra häst för klassen men som inte har det helt lätt med aktionen alla gånger. Vi får se hur han fungerar på svensk mark men om travet flyter bör han göra sig gällande. 

Jag betalar även för 11 Boli You S.M som det har strulat för hittills för Adrian Kolgjini men det syns att det finns mycket fart i honom . Att Adrian Kolgjini dessutom kör hästen själv för första gången känns intressant. 

Min Vinnare: 3 Lozano Boko
Spets efter 500m: 4 Quenchless Tile
Skrällen: 4 Quenchless Tile
Rankingen A:3.4 B:12.6.11 C:1.2.7.9.8.5.10

V86-6 2140m Volt
13 Digital Class har en ruskig avslutning till slut och gör ofta rejäla slutrundor även om jag tycker att hon var lite sämre senast. Nu startar hon med 40 meters tillägg och tvingas dessutom tävla med vanlig vagn. Även om hon är min tipsetta i loppet så är det ingen att hålla i handen den här gången. 

2 Parfait A.F drog på i ledningen och kunde inte riktigt hushålla med krafterna i ett lopp som Ivanka Amok vann. Från spår 2 i volten spetsar hon troligen inte av egen kraft men mycket talar för att Erik Adielsson kan köra fram och överta i ett andra skede. Lyckas hon hushålla med krafterna bättre nu blir hon svår att fånga in för övriga ekipage. 

10 Queen Ratzeputz blandar och ger i sina prestationer men hon höll klart bra tvåa senast på 1.11.3 över kort distans. Timo Nurmos har som sagt bra snurr på stallet för dagen och jag tror vi kommer få se en stark prestation av henne.

1 Onion San Tooma gör det bra hela tiden och hon har varit på pallen vid fem raka starter. Daniel Redén talar sig varm om hästen och från det här utgångsläget borgar det för en passande resa i den främre träffen. 

5 Pretty And Evil har sett hur fin ut som helst på slutet. Magnus A Djuse sitter upp för första gången och jag värderar vinstchansen betydligt högre än dom blygsamma 2% hästen är spelad till. 

Jag tycker det finns fler intressanta bud i loppet som är mer eller mindre ospelade och jag tar fram den breda penseln och betalar för totalt nio hästar.

Min Vinnare: 13 Digital Class
Spets efter 500m: 2 Parfait A.F / 1 Onion San Tooma
Skrällen: 5 Pretty And Evil
Rankingen A:13.2.10.1.5 B:11.3.6.12 C:9.4.14.8.7

V86-7 3140m Volt
1 Amon Wise As tror jag har en god möjlighet att vinna det här loppet. Som jag läser loppet så tror jag att även om hon inte spetsar av egen kraft kan Herman R Tvedt köra fram och överta ledningen i ett andra skede av 4 Red Bull Pellini. Han har visat god form hemma i Norge och det låter som att den dryga distansen bara är ett plus för honom. Det brukar inte hända speciellt mycket i den här typen av lopp och ledaren får ofta styra och ställa där framme och därmed blir det också svårt för hästarna på tillägg att komma in i matchen.

Jag dubblar mitt system med 4 RedBull Pellini som vann på ett bra sätt senast, om än i ett enklare sällskap. Jag tror att André Eklundh liftar med i ryggen på tipsetta och sedan försöker han via open stretch till slut. 4% känns på för lågt med tanke på hur jag tror att loppet kommer att se ut. 

11 Global Beware och 8 Versace Broline är två betrodda hästar från tillägg som såklart har både styrkan och kunnandet för att kunna utmana men jag har större känsla för att vinnaren kommer från den främre volten. 

Min Vinnare: 1 Amon Wise As
Spets efter 500m: 1 Amon Wise As
Skrällen: 4 Redbull Pellini
Rankingen A:1.4 B:11.8.9.6.7 C:2.5.10.3

V86-8 2140m Volt
9 Wish Me Magic får tipset i en vidöppen avslutning. Utgångsläget är såklart lite lurigt med jag tycker han var så otroligt fin senast när han vann på 1.12.0 över distansen och formen kunde knappast vara bättre. Slipper han bara göra allt för mycket jobb på egen hand och får gå med i ryggar tror jag att han kommer avluta sylvasst över upploppet.

2 Capital Gain C.C slet lite med travet senast och det var en imponerande bedrift att vinna loppet trots det. Hästen har nog aldrig varit bättre än vad han är för dagen och även om han måste tävla med vanlig vagn nu ska han räknas tidigt. 

3 Kimi Di Quattro möter betydligt tuffare hästar nu men intrycket vid två raka segrar har varit väldigt bra och jag ser inte varför han skulle kunna vara med och göra upp om det nu också med nuvarande form. 

7 Condior har ett springspår i den främre volten och borde ha goda möjligheter att spetsa initialt. Han vann från ledningen i sin debut för Jörgen Westholm senast även om det var ett väldigt billigt lopp. Jag hoppas man provar i ledningen nu också och därifrån kan det räcka långt. 

5 Ready Tonight gör en väldigt spännande debut för Daniel Redén. Det är en häst som är van att möta de bästa i kullen och ska bli spännande att följa framöver men jag tror att voltstart kan vara ett problem och det kan behövas något lopp i kroppen innan formen är där.

13 Zarenne Fas får Magnus A Djuse i sulkyn igen för första gången på länge och dom har skördat stora framgångar i hop tidigare.

12 Antonio Trot är härdad i tuffare konkurrens och även om det är många meter att ta in, finns hårdheten för att göra det. 

Jag får ändå nämna 11 Phoenix Photo som faktiskt är favorit i skrivande stund men som jag väljer att lämna helt utanför kupongen. Det låter inte alls som att han är vässad inför den här uppgiften och Svante Ericsson aviserar dessutom ett snällt upplägg. Som favorit känns han därmed inte intressant för mig med fyrtio meters tillägg, med risk att få ta på mig dumstruten. 

Min Vinnare: 9 Wish Me Magic
Spets efter 500m: 7 Condior / 2 Capital Gain C.C / 3 Kimi Di Quattro
Skrällen: 7 Condior
Rankingen A:9.2.3.7 B:5.13.12.11.14.8 C:1.10.4.6

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto