V86 Tips Åby & Solvalla 18/1

Publicerad på 17 Jan 2023 - 22:01

DrTrav

DrTrav

17 Jan 2023 - 22:01

Åby och Solvalla delar på veckans V86-omgång. Jag spelar med två spikar i omgången som jag tror mycket på men i övrigt ser omgången öppen ut och det finns utrymme för skrällar.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Åby och Solvalla 18/1
V86-1 3 Unique Creation
V86-2 1.2.7.10
V86-3 2.3.5.6.8
V86-4 2.3.4.7.10.11
V86-5 1.6.9
V86-6 5.6.12
V86-7 3.5.6.11.12
V86-8 9 Babsans Bankir

5400 rader x 0,25kr= 1350kr

Dagens Dubbel Åby och Solvalla 18/1
DD-1 3.5.6.11.12
DD-2 9 Babsans Bankir

5 rader x 50kr = 250kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m Auto
Jag tror inte vi behöver krångla till det i den inledande avdelningen utan det känns tryggt att inleda med en spik på omgångens stora favorit, 3 Unique Creation. Det troliga scenariot är att han bli släppt till ledningen i ett tidigt skede men hur loppet blir kört borde inte spela någon större roll. Han vann mycket enkelt senast mot ett liknande sällskap och ska helt enkelt vinna det här loppet om han inte fäller krokben för sig själv.

Motbud
7 Special Major tror jag tar längden på 5 Romero och man låter ganska optimistiska på förhand. Man kanske vill prova i ledningen men om favoriten är framme tidigt borde man vara nöjda med ryggen när det finns open stretch att använda sig av. Han har matchats i ganska tuffa sällskap och sköt till riktigt vasst med rygglopp när han tog en överraskande seger på V75 i november.

Jag nämner 2 Fromheaven Idzarda om man vill gardera stora favoriten. Jag var lite besviken på honom senast men gången dessförinnan var han heroisk som tvåa bakom Shapes. Han är som allra bäst när han får smyga med i ryggar och spara på sin speed och i ett litet fält kommer han att få chansen.

Min Vinnare:3 Unique Creation
Spets efter 500m: 3 Unique Creation / 7 Special Major
Skrällen: 2 Fromheaven Idzarda
Rankingen A:3 B:7.2.5.1 C:6.4

V86-2 2140m Volt
7 Mercenary går upp lite i klass men det var ett väldigt fint intryck vid segern senast efter en offensiv styrning av Westholm. Prickar man starten ska det vara en bra chans att komma till ledningen och med en liknande prestation som senast bör det räcka långt.

1 Drill är spelad till 60% i skrivande stund och det är alldeles för högt. Dels har han haft en liten paus inför det här och skor på hovarna är knappast något plus. Han har inte heller visat någon startsnabbhet av värde när det handlar om voltstart och jag är inte övertygad om att han kan försvara sitt innerspår. Kommer han till ledningen är det en bra chans men en gardering är på sin plats.

2 Rulle Roc är kapabel för klassen och han behövde loppet senast när han dessutom var ute över en opassande distans. Han gjorde det helt okej efter förutsättningarn och jag tror vi kan förvänta oss en ännu bättre prestation nu med den genomköraren samt en mer passande distans.

10 Drizzle har matchats i tuff V75-konkurrens och imponerat där och såg fortsatt fin ut senast men fick aldrig riktigt chansen. Vanlig vagn är ett litet minus och han kan inte utnyttja sin startsnabbhet härifrån men om han kan komma igenom hyggligt från start tar han de flesta till slut med rätt ryggar.

Min Vinnare: 7 Mercenary
Spets efter 500m: 7 Mercenary / 1 Drill
Skrällen: 2 Rulle Roc
Rankingen A:7.1.2.10 B:4.8.5.12.3 C:9.6.11

V86-3 1640m Auto
3 Global Duty vann på ett bra sätt senast, om än i ett enklare sällskap och når man ledningen skall han ses med högst vinstchans i loppet även om jag inte tror att den korta distansen är till hans fördel. Det finns dock ett startsnabba hästar utvändigt som kan stöka med honom och även om han kommer till ledningen tror jag inte att han får sitta ifred där framme.

2 Monte Carlo är ännu utan seger men jag tror bara det är en tidsfråga innan han får sätta nosen först över mållinjen. Jag tycker han har sett fin ut varje på slutet och svarat för snabba avslutningar och nu har han äntligen ett bra läge bakom bilen. Lägg därtill att han har kört med norskt huvudlag som man ännu inte har ryckt i lopp och det skulle kunna ge en bra effekt.

5 Devs Donator var mycket fin efter uppehåll senast och stack undan med ett par längder över upploppet men han kan inte vara med i någon spetsstrid från start och har dessutom visat en del osäkra tendenser. Distansen är dessutom oprövad och även om han ska med på kupongen är det fel favorit i loppet.

6 Jes Angel känns mycket spännande när han återigen skall utrustas med en amerikansk sulky. Han har gått med den vid ett tillfälle tidigare och då flög han till ledningen från spår fyra bakom bilen och stannade där hela vägen in i mål över aktuell distans. Kan han öppna Snabbare än 3 Global Duty ser jag ingen anledning att man ska överlåta någon ledning och han kan leda det här loppet från start till mål.

Min Vinnare: 3 Global Duty
Spets efter 500m: 3 Global Duty / 6 Jes Angel / 8 Farbror Melker
Skrällen: 6 Jes Angel
Rankingen A:3.2 B:5.6.8.7.1.10.9 C:11.4.12

V86-4 1640m Volt
3 Diamant Vendil ser inte ut att få speciellt mycket förtroende av spelarna men jag tycker den här uppgiften ser ganska lämplig ut och till 2% kan jag inte göra annat än att ranka honom etta. Han är ganska kvick iväg i volten och jag är inne på att man kan hålla ut 7 Bottnas Justin från springspåret och med tanke på att hästen är stänkrädd lär man knappast släppa någon ledning om man kommer dit. Jag tycker inte det här är det tuffaste loppet och jag kan se honom vinna med andra upplägg också och tycker han är märkligt borttappad av spelarna.

7 Bottnas Justin är kvick iväg när det handlar om autostart men voltstart har han bara provat på vid ett tillfälle tidigare och även Jorma Kontio är en väldigt skicklig kusk har voltstart aldrig varit hans starka sida. Kommer han till ledningen är det såklart en bra chans men jag är inte övertygad om att han kommer dit.

11 Oligark Tooma trivs över distansen och kommer från två raka segrar. Han har vunnit sina lopp från ledningen och det är andra förutsättningar nu när han behöver attackera bakifrån och det är ett litet frågetecken, även om hästen är bra.

Min Vinnare: 3 Diamant Vendil
Spets efter 500m: 3 Diamant Vendil / 7 Bottnas Justin
Skrällen: 3 Diamant Vendil
Rankingen A:3.7.11 B:10.2.4 C:12.1.6.9.8

V86-5 2140m Auto
9 Brady D.E närmar sig toppformen och gav ett ruggigt fint intryck när han vann från ledningen senast. Han går bra bakifrån också och det låter inte speciellt påställt på ett par av de mer betrodda konkurrenterna bakom och det ska vara en bra chans att vinna det här loppet.

3 Copen Chuck S.M och 7 Wingait Leif är dom som verkar få mest förtroende av spelarna bakom favoriten men det låter inte speciellt påställt på någon av dom och jag står över båda och lyfter istället fram två betydligt mindre spelade ekipage bakom favoriten.

6 Ultimate Brodde har inte startat sedan i september och gör debut i regi Johan Untersteiner Det låter som att han är väl förberedd direkt och han är anmäld med en bike för allra första gången i karriären. Han är över medel ut från start och kan förhoppningsvis hitta ner på innerspåret och få en passande resa.

1 Exclusive M.J var tvåa från ryggen på Brady D.E senast och det kommer säkerligen bli en hel del surr om honom här. Man ska eventuellt utrusta honom med en bike till den här starten, vilket alltid är spännande och det borde vara goda möjligheter att sitta i ledningen omgående. Om man vill köra i den positionen låter jag vara osagt men han kommer få en bra resa på innerspåret och står betydligt bättre till än favoriten nu.

Min Vinnare: 9 Brady D.E
Spets efter 500m: 1 Exclusive M.J / 6 Ultimate Brodde
Skrällen: 1 Exclusive M.J
Rankingen A:9.6.1 B:3.7.10.2.4.12 C:5.11.8

V86-6 2140m Volt
5 Madame Norrgård är rätt favorit och hon hanterade voltstart på ett bra sätt i kvalet men jag litar inte på henne och från ett snävt startspår kan det bli problem från start. Hon var annars jättefin i comebacken senast och vann trots en del grovjobb under vägen och kommer knappast vara sämre med det loppet i kroppen.

6 Ess Mahatma har toppform även om man inte kan utläsa det av raden. Senast satt hon fast med gott om krafter sparade på V75 och från springspåret tror jag inte att man bränner ledningen. Det är möjligt att man släpper ledningen om Madame Norrgård är framme tidigt men förutsättningarna är passande och Oskar Kylin Blom kan lägga upp taktiken som han vill

12 Roubine är mycket fartfylld men hon är knepig av sig och att hon bara vunnit 1/27 lopp vittnar om att hon kanske saknar den där rätta inställningen. Hon tål inte alltför mycket jobb men när hon får sina rygglopp har hon en vass speed till slut.

11 Bouillabaisse är bästa hästen i grund och botten men hon gjorde bara två lopp under fjolåret och har inte startat sedan i maj. Det låter som det blir ett passivt upplägg och även om hon kan vinna loppet står jag över när hon ser ut att bli relativt betrodd.

Min Vinnare: 5 Madame Norrgård
Spets efter 500m: 6 Ess Mahatma / 5 Madame Norrgård
Skrällen: 10 Roubine
Rankingen A:5.6.12 B:11.15.2.7.13.8 C:1.4.14.9.10

V86-7 2140m Volt
12 Indigo är bästa hästen och borde kunna hamna bra till direkt från sitt springspår på tillägg och om han presterar han på den nivån han kan ska det vara en bra chans mot ett lämpligt motstånd. Jag tycker dock att han är svår att räkna på och är alldeles för ojämn i sina prestationer för att jag ska tro på honom fullt ut.

3 Muscle Morique kan knappast ha bättre form än vad han har för dagen och skall ses som en tidig utmanare från den främre volten. Han kan nog inte spetsa av egen kraft men det är väl ingen omöjlighet att han kan köra sig till ledningen efter en bit och då är det hästen att slå för övriga.

6 Ready Trophy var mycket rejäl vid segern näst senast och med en liknande prestation borde han kunna utmana. Han är lite trög av sig men lever på sin styrka och har inga problem att göra jobbet på egen hand.

11 Versace Broline var ute på V75 senast och såg pigg ut en bit ner på innerspåret men hamnade i en trött rygg och slog på en galopp när han försökte hitta ut över upploppet. Han kan mycket i ljusa stunder och är given på en garderad kupong.

5 X.O.X.O är ruskigt snabb från start när det handlar om autostart men hur kon kan öppna med voltstart är ett litet frågetecken. Det är dock inga raketer ut där framme och det borde vara en bra möjlighet att nå ledningen initialt för att få ett bra lopp på innerspåret.

Min Vinnare: 12 Indigo
Spets efter 500m: 3 Muscle Morique / 5 X.O.X.O
Skrällen: 6 Ready Trophy
Rankingen A:12.3.6 B:11.5.10.9.8.1 C:2.7.4.13

V86-8 2640m Auto
9 Babsans Bankir lyfte jag fram tidigt i tipsen senast när han vann som 14% på V75 även om jag landade på spik på What A Winner som var heroisk som trea. Då handlade det om kort distans och även om det blev ett uppskruvat tempo var det imponerande att vinna eftersom jag tycker han är som allra bäst över längre distanser. Den här omgivningen bör inte skrämma honom och jag tror att han bara tuggar ner allt under slutrundan. Spik.

Motbud
2 Feel The Benefit var ute i Sylvesterloppet senast och går ner lite i klass till den här starten men det slog inga gnistor om honom senast. Han lär utmanas av framför allt 7 Black And Quick från start men som spårlottningen blev borde han ha en bra chans att sitta i ledningen och leder normalt länge vid sunda vätskor.

3 Fortnite har kanonform för dagen och står på tur för en seger. Han blev fast med sparade krafter senast i Sylvesterloppet och utan strul under vägen är det en tidig utmanare.

7 Black And Quick utvecklas på ett bra sätt och skulle han lyckas komma till ledningen är det en skräll att ta i beaktning.

Min Vinnare: 9 Babsans Bankir
Spets efter 500m: 2 Feel The Benefit / 7 Black And Quick
Skrällen: 7 Black And Quick.
Rankingen A:9 B:2.3.7.1.4.6.10.8 C:11.5.12

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto