V86 Tips Åby & Solvalla 21/9

Publicerad på 21 Sep 2022 - 01:27

DrTrav

DrTrav

21 Sep 2022 - 01:27

Åby och Solvalla delar på veckans V86-omgång som jag tycker känns spelvärd på förhand och jag spelar med två spikar i omgången, varav den ena är långt ifrån favorit.

Nedan följer min lösning på omgången.

V86 Åby & Solvalla 21/9
V86-1 3.5
V86-2 3.4.5.10.12
V86-3 1.3.4.5.6.11
V86-4 2.4.5.6.10
V86-5 1 Combat Fighter
V86-6 1 Hankypanky Pinkman
V86-7 3.5.7
V86-8 3.5.7.9.12

4500 rader x 0,25 = 1125kr

Dagens Dubbel Åby & Solvalla 21/9
DD-1 3.5.7
DD-2 3 Madame Norrgård

3 rader x 60 kr = 180kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m Auto
5 Tipsy Bartender blir stor favorit i den inledande avdelningen och hon skulle absolut kunna vara en spik att inleda omgången med. Frode Hamre har en tydlig plan i loppet att han vill till tät med startsnabba stallkamraten 7 Dixiechick Hanover som han kör själv, för att sedan överlåta ledningen till Tipsy Bartender. Lyckas den planen talar mycket för att Carl-Johan Jepson kan styra och ställa där framme och då vinner förmodligen favoriten. 

Jag kan dock inte spela utan 3 Jiggi som jag har talat mig varm om i tipsen tidigare. Trots att hon har stått för flera bra prestationer tror jag att det finns mycket mer att hämta ur henne framöver och kapacitetsmässigt tror jag inte hon är mycket sämre än favoriten. Kevin Oscarsson kan mycket väl komma iväg bättre från start än favoriten och därmed sätta käppar i hjulen för Frode Hamres planer. 

Sammanfattningsvis är det en bra uppgift för favoriten men det ser ut att komma att skilja väldigt mycket i spelprocent mot mitt drag, vilket gör att jag dubblar mitt system.

Min Vinnare: 5 Tipsy Bartender
Spets efter 500m: 5 Tipsy Bartender / 7 Dixiechick Hanover / 3 Jiggi
Skrällen: 3 Jiggi
Rankingen A:5.3 B:7.8.6.1 C:9.10.4.2

V86-2 2140m Auto
3 Destiny Effe inledde förtroendeingivande på svensk mark med tre raka segrar och vann bland annat på en 12-tid över medeldistans i somras. Hon har varit lite sämre därefter och kämpar en aning med stilen men förhoppningsvis agerar hon förbättrat nu och hon är kvick iväg bakom bilen. 

5 Goolagong Zet vann trots en galopp näst senast och följde upp det med en mycket stark insats som trea i ett uttagningslopp till Svenskt Trav Oaks efter att ha fått göra jobbet utvändigt om ledaren. Utvecklingen går åt rätt håll och det är lite lättare emot nu.

10 Ektara har ännu inte vunnit lopp men det är bara en tidsfråga. Hon var med i en omtalad situation senast när vinnande Miss Mighty bröt ut över upploppet och störde henne kraftigt. Hon borde väl i ärlighetens namn tilldelas segern, men domarna hade annan åsikt och hon får alltjämt vänta på sin första “etta” i raden och kanske kan den komma nu med lite klaff på loppet. 

12 Ninepoints Birdie är spelad till 1 % i skrivande stund och det känns på tok för lågt. Hon testades i tuff konkurrens senast och såg jättefin ut där hon satt fast på innerspåret och man fortsätter med den amerikanska sulkyn som hon testades i för första gången då.

4 Moana Boko nöter på och gör det bra hela tiden utan att få vinna lopp. Utgångsläget borgar för en bra resa i den främre träffen och hon ska med på en garderad kupong. 

Min Vinnare: 3 Destiny Effe
Spets efter 500m: 3 Destiny Effe / 5 Goolagong Zet
Skrällen: 10 Ektara
Rankingen A: 3.5.10 B:12.4.2.1.6.8 C:7.11.9

V86-3 1640m Auto
6 Tom N’Jerrydiamant får tipset i ett väldigt svårlöst sprinterlopp där det kommer bli laddning från flera håll från start. Jag tror att offensiva Adrian Kolgjini kommer trycka av vad som går och jag är inne på att han kan ta en längd på 5 Souvenir D’Inverne och ta sig hela vägen till ledningen. 

5 Souvenir D’Inverne var vansinnigt bra senast när han vann från ledningen på 1.10.6 över distansen och chockade spelarna till oddset 40,00. En liknande prestation räcker förstås långt nu också och Carl-Johan Jepson vill säkerligen till ledningen igen.

4 Wish Me Magic är klar favorit i skrivande stund och han är ute i en lämpligare omgivning än han har varit på slutet. Han har toppform för dagen och vann en klass 1 final för en dryg månad sedan och ska självklart räknas tidigt men det blir svårt att nå någon ledning och distansen är inte till hans fördel.

11 Izzy’s Newport blandar och ger i sina prestationer och kommer från en sämre insats men det finns mycket inombords i honom och skulle konkurrenterna köra mot varandra där framme har han visat tidigare att han går fort över upploppet. 

Jag betalar även för 1 Bravo Santana samta 3 Global Action.

Min Vinnare: 6 Tom N’Jerrydiamant
Spets efter 500m: 6 Tom N’Jerrydiamant /5 Souvenir D’Inverne
Skrällen: 11 Izzy’s Newport
Rankingen A:6.5 B:4.11.3.1 C:2.10.7.8.9

V86-4 2140m Auto
5 Jerka Sting är spelad till närmare 50% i skrivande stund men borde rimligtvis dala en hel del i procentenheter och jag tycker det är orättvist att göra honom till favorit. Det kan såklart ge en bra effekt med första barfota runt om i karriärens artonde start men det var mycket längesen han vann lopp och han har dessutom inte startat på flera månader. Han får plats på kupongen men det är en sårbar favorit i min bok. 

2 The Eagle tycker jag står på tur för en seger med ett par lopp i kroppen efter uppehåll. Han satt kvar med allt sparat över mål senast och med ett perfekt läge bakom bilen kommer han kunna söka en bra position direkt. 

10 Indy Journey hamnade väldigt fel på det senast och blev hängandes i tredjespår och Kaj Widell fick ta upp sin häst och backa ner i kön. Han gick väldigt bra till slut under omständigheterna och visar fortsatt form. 

4 Midas Mirakel gick en imponerande slutrunda senast som tvåa bakom Global Billboard och är intressant nu när hon dessutom ska tävla barfota runt om.

6 Bajaro B.R gör det bra ofta utan att vinna speciellt ofta men det låter uppåt från stallet och han är en av många med chans i ett öppet amatörlopp.

Min Vinnare: 2 The Eagle
Spets efter 500m: 2 The Eagle / 5 Jerka Sting
Skrällen: 4 Midas Mirakel
Rankingen A:2.10 B:5.4.6.12.3.9 C:7.1.11.8

V86-5 2140m Auto
1 Combat Fighter blir min första spik i omgången till 13% i skrivande stund som jag finner mycket spelvärt. Försöket till Svenskt Trav-Kriterium senast är bara att glömma då han blev alldeles för stressad av en försenad start och han galopperade innan bilen släppte vingarna. Han är normalt sett inte osäker och jag ser inga startraketer utvändigt som kan utmana honom om ledningen och i min bok ser det ut som en klassisk spets mot ett lämpligt sällskap.

Motbud
9 Staro Mack Crowe har jag mest respekt för i loppet men det är ingen häst som ska smyga med och vinna på speed utan han lever på sin styrka och måste ha ett högt tempo på loppet. Han är bror till Maestro Crowe och går en intressant framtid till mötes när han fattar vad det handlar om fullt ut. 

3 Pingis är loppets roliga drag för den som vill gardera. Han har matchats i tuffa sällskap på slutet och gjort det mycket bra och han går ner i klass nu. Bakom min spikidé tycker jag loppet är vidöppet och Pingis är inte sämre än någon annan. 

Min Vinnare: 1 Combat Fighter
Spets efter 500m: 1 Combat Fighter
Skrällen: 3 Pingis
Rankingen A:1 B:9.3.7.8.11.12 C:5.2.6.10

V86-6 2140m Auto
1 Hankypanky Pinkman tror jag tar hand om ledningen från sitt innerspår och då borde det vara en bra chans att leda det här loppet från start till mål. Han har tjänat minst pengar i den här spårtrappan och möter några tuffa hästar men jag tror inte han är mycket sämre än någon annan i fältet och Jorma får försöka grilla dom från ledningen. Jag tar ställning och spikar. 

Motbud
9 Highway To Hill gjorde det bra som treåring och vann 3/7 lopp. Han gjorde comeback efter ett år senast och fick ett snällt upplägg och med ett lopp i kroppen lär formen vara framflyttad rejält. Ett mycket tidigt motbud även om jag tror han kan behöva nåt lopp till innan toppformen är där.

Två hästar sticker ut på förhand för min del men för den som letar skräll i loppet nämner jag främst 5 Letthecowboysride som har visat bra form och är anmäld barfota runt om och med bike för första gången. Garderar man min spik, känns han given till 2%. 

Min Vinnare: 1 Hankypanky Pinkman
Spets efter 500m: 1 Hankypanky Pinkman
Skrällen: 5 Letthecowboysride
Rankingen A:1 B:9.5.14.6.3.2.8 C:11.13.7.4.10.15.12

V86-7 3140m Auto
3 Eagle Rock får tipset i loppet. Det är inte omöjligt att Conrad Lugauer kan hitta till ledningen och kör där men det mest troliga scenariot är att han får ett lopp i ryggen på 2 Hawker Typoon som är favorit i loppet. Favoriten har varit osäker tidigare och även om han stabiliserats är det ingen segerstaplare och för mig är det en svag favorit i omgången. Jag tror Eagle Rock slår favoriten och bakom finns det andra intressant ekipage jag hellre betalar för än Hawker Typoon. 

7 Akilles Face har skyhög kapacitet och vinner väl förmodligen det här loppet om travet flyter och han är vid sunda vätskor. Risken att han galopperar får dock ses som hög och Adrian Kolgjini har galopperat med många uppsittningar den senaste tiden. 

5 Conch On Inn testades med barfotabalans och bike senast men det föll inte väl ut och nu återgår man till hans vanliga balans. Även han är osäker men kunnandet är högt och han såg väldigt fin ut vid segern för tre starter sedan. 

Min Vinnare: 3 Eagle Rock
Spets efter 500m: 2 Hawker Typoon/ 3 Eagle Rock
Skrällen: 5 Conch On Inn
Rankingen A:3.7.5 B:2.1.6.4.10 C:9.11.8

V86-8 2140m Auto
3 Madame Norrgård har en passande uppgift på pappret och jag valde länge och väl mellan henne och Hankypanky Pinkman som kompletterande spik i omgången. Om hon kommer till ledningen och håller sig i trav, vinner hon förmodligen det här loppet men ledningen är ingen garanti. Hon har dessutom galopperat omotiverat i två raka starter och varit ifrån tävlandet sedan i Maj. 

7 Global Currency är kvick iväg bakom bilen och trots ett spår långt ut på vingen är det ingen omöjlighet att hon kan nå ledningen. Hon håller bra form för dagen och oavsett om det blir någon ledning eller inte borde Jörgen Westholm kunna ladda framåt och söka en bra position direkt.

12 Ohh Tooma är helt borttappad på spelet men jag väljer att ranka upp henne rejält. Hon gjorde en riktigt stark slutrunda senast trots att hon fick göra en hel del grovjobb ute i spåren och imponerade på mig som trea i mål. Att Björn Goop sitter upp nu istället för tränare Jevgeni Ivanov är förstås ett stor plus. 2% känns som ett fynd trots utgångsläget. 

5 Make It Star har sett formstark ut och 9 Lady Silver som avslutade sylvasst som tvåa från en position långt bak i kön senast närmar sig sin första seger. 

Min Vinnare: 3 Madame Norrgård
Spets efter 500m: 3 Madame Norrgård / 7 Global Currency
Skrällen: 12 Oh Tooma
Rankingen A:3.7.12 B:5.9.6.4.2.11 C: 1.10.8

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto