V86 Tips Bergsåker & Solvalla 23/11

Publicerad på 23 Nov 2022 - 08:08

DrTrav

DrTrav

23 Nov 2022 - 08:08

Bergsåker och Solvalla delar på veckans V86-omgång och jag väljer att spela med två spikar i omgången som jag tror leder sina lopp från start till mål. I V86-3 bör 6 Scarlet One har en bra chans till karriärens första seger efter strykningen på Ektara och i V86-4 tar jag ställning för 4 Dirty Martini.

V86 Bergsåker & Solvalla 23/11
V86-1 1.2.5.8.9
V86-2 1.5.8
V86-3 6 Scarlet One
V86-4 4 Dirty Martini
V86-5 1.3.4.6.8.11
V86-6 1.5.6.11.13
V86-6 4.6.9.10.12.13.14
V86-8 2.8

6300 rader x 0,25kr = 1575kr

Dagens Dubbel Bergsåker & Solvalla 23/11
DD-1 6.9.12.14
DD-2 8 Global Dancer

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m Volt
2 Kia Ora ser ut att bli väldigt stor favorit i den inledande avdelningen och det kan absolut vara en spik på dom mindre systemen om man tror att hennes form är intakt och att hon kommer vara lika bra som senast. Hon har absolut toppform för dagen och var ruskigt fin senast när hon vann överlägset i Gävle från spår åtta över kort distans. Hon slog bland annat Barry Wadd då som kanske är värst emot på förhand nu, och med en liknande prestation bör det vara en bra chans nu också. Nu blir det vanlig vagn istället för bike vilket får ses som ett litet minus även om hon allt som oftast har tävlat med en vanlig vagn. Dessutom tycker jag att hon tidigare har varit något ojämn i sina prestationer och det saknas inte motstånd. Som omgångens största favorit vill jag gardera, väl medveten om att det är en mycket bra uppgift.

1 Barry Wadd är snabb iväg från start och har bra statistik från ledningen. Tomas Petersson är en av Sveriges skickligaste kuskar när det handlar om voltstart och jag tror att han kommer iväg tillräckligt snabbt för att försvara sitt innerspår. Det är anmält med skor nu men enligt rapporterna bör det gå att tävla barfota på onsdag och om så är fallet kommer han att gå med den balansen. Han vann på ett bra sätt från ledningen senast och planen lär vara att göra det igen.

8 Green Mamba kommer det förmodligen blir ganska mycket surr om den här veckan med tanke på hur hon såg ut senast. Hon är väldigt kapabel i grund och botten men det var ett tag hon fick ut sin fulla potential och hon har bytt regi ett par gånger. Senast såg hon bättre ut än vad jag har sett henne på väldigt länge och med det intrycket kan jag inte lämna henne utanför kupongen.

5 Trumpie och 9 Mellby Joker är också två kapabla hästar som känns givna på en garderad kupong.

Min Vinnare: 2 Kia Ora
Spets efter 500m: 1 Barry Wadd
Skrällen: 8 Green Mamba
Rankingen A:2.1 B:8.5.9.7.3 C:11.4.6.10

V86-2 2640m Auto
1 Excusez Moi är ytterligare en stor favorit som ser ut att ha en vettig uppgift på förhand. Över lång distans och i ett litet fält borde det lösa sig från innerspåret och om han får travet att stämma är det möjligt att han bara är bäst här. Det saknas inte motstånd och jag litar inte på honom helt och hållet med tanke på att han inte alltid haft aktionen med sig tidigare.

5 Night Art hävdar sig väl mot dom bästa i kullen när han tävlar på topp och han går ner i klass till den här starten efter att ha varit ute i en Breeders Crown-final senast. Det blev tyvärr en startgalopp i den starten men formen är det sannerligen inget fel på och han såg fortsatt fin ut efter att ha fått köra ikapp fältet.

8 Ante La Roque har ett trist utgångsläge men han kan öppna riktigt fort vid laddning. Han kanske inte kan spetsa av egen kraft men över den dryga distansen är det ingen omöjlighet att han kan få överta ledningen om favoriten blir över. Han var trea i kriteriet näst senast bakom Xanthis Harvey och Bengan och att han har kapacitet för att vinna råder det inga tvivel om.

Min Vinnare: 1 Excusez Moi
Spets efter 500m: 8 Ante La Roque / 1 Excusez Moi / 5 Night Art
Skrällen:
Rankingen A:1.5.8 B:4.2.6.3 C:7

V86-3 2140m Volt
Här hade jag tänkt att låsa loppet på två hästar som aldrig har vunnit lopp i form av 6 Scarlet One och 9 Ektara som båda kommer att vinna lopp när som helst.

Den sistnämnda blev dock struken under tisdagen och därmed kommer jag att lämna 6 Scarlet One ensam på kupongen. Mats E Djuse bränner knappast ledningen från sitt springspår och det låter väldigt uppåt från stallet på förhand. Man tävlade barfota runt om och med ett helstängt huvudlag för första gången senast, vilket gav en bra effekt och planen är att fortsätta med den balansen om banan tillåter. I addition till det funderar man dessutom på att utrusta henne med rycktussar för första gången. När 9 Ektara blev struken ser det väldigt lämpligt ut och nu tror jag karriärens första seger kommer.

Motbud
7 Delicious Stone har visat prov på ett gott kunnande och gick bland annat en 14-tid (autostart) över distansen i somras. Därefter har hon mest ägnat sig åt att galopp och får fokusera på att gå felfritt nu. Om hon fungerar tycker jag det är det största hotet mot min spik.

8 Eau De Vie har kanonform och kommer från två raka segrar men båda segrarna är tagna från ledningen och att ta tjugo meter på min spik tror jag inte att hon gör men att det är ett litet fält är åtminstone en klar fördel.

Min Vinnare: 6 Scarlet One
Spets efter 500m: 6 Scarlet One
Skrällen:
Rankingen A:6 B:7.8.10.5.4.2.1.3

V86-4 1640m Auto
Två ekipage sticker ut för mig på förhand och spetsstriden tror jag blir helt avgörande för loppets utgång.

4 Dirty Martini tror jag öppnar fortare än 1 Midyat Zaz som dessutom har varit osäker bakom bilen tidigare och från ledningen bör det vara en toppchans över den korta häcken. Han växer ett par klasser i spets och har faktiskt aldrig förlorat i den positionen på tre försök. Jag tycker kanske att 1 Midyat Zaz är en bättre häst i grund och botten men från ledningen över kort distans tror jag att William Ekberg löser den här uppgiften. Spik.

Motbud
Nämnda 1 Midyat Zaz är värst emot på förhand men han har ett chansartat utgångsläge och har dessutom visat osäkra tendenser bakom bilen tidigare. Om han travar och det löser sig någorlunda från innerspåret är han såpass bra att han skulle kunna vinna den tunga vägen.

7 S.G Charmant trivs över kort distans och är kvick iväg bakom bilen. Det blir svårt att nå ledningen härifrån men han borde kunna hitta ett vettigt slagläge och är loppets roliga skräll om man garderar loppet.

Min Vinnare: 4 Dirty Martini
Spets efter 500m: 4 Dirty Martini
Skrällen: 7 S.G Charmant
Rankingen A:4 B:1.7.5.9.10.6.3 C:2.8.11

V86-5 1640m Auto
3 Mister Lucky Sox har en bra chans om han kommer till ledningen och han hakade på bra som fyra på innerspåret utan att få fritt på V75 i ett lopp som Neon Bank vann. Det är lättare emot nu men det kommer att laddas från flera håll och jag är inte övertygad om att han når ledningen.

8 Liberty Boko håller jag som en bättre häst än Mister Lucky Sox och han gick en rejäl slutrunda senast när han vann från ett bakspår över kort distans. Han kan hamna på vingel från start från det här utgångsläget men om Robert Bergh bara hittar ner någonstans från start är han med där framme med en liknande insats som senast.

11 Drizzle har ett hopplöst utgångsläge men jag har talat mig varm om den här hästen tidigare och den amerikanska sulkyn har gett en riktigt bra effekt. Näst senast var han trea bakom Comanche och Magnus Jakobssons jättetalang Always A Pleasure och senast tog han tidigt kommandot från spår 1 i en spårtrappa och vann mycket betryggande.

Jag nämner även 4 O.P’s Flawless som kan öppna riktigt fort från start och om man tar längden på Mister Lucky Sox vill man också köra i ledningen. Det är några tuffa emot men formen är bra och i ledningen trivs han som allra bäst och han har bara förlorat en gång från ledningen på fyra försök.

Min Vinnare: 3 Mister Lucky Soz
Spets efter 500m: 4 O.P’s Flawless
Skrällen: 11 Drizzle
Rankingen A:3.8 B:11.4.6.1 C:2.7.10.9.12.5

V86-6 2140m Volt
6 M.T Ravishing är klar favorit i loppet och hon kommer från en klart bra insats när hon vann överlägset efter en rykande avslutning. Får hon rätt draghjälp under vägen blir hon väldigt svår att stå emot men samtidigt är det en häst som vill ha det lite serverat för att vara som allra bäst.

Tipset istället till 5 Tasherit och man ska verkligen inte stirra sig blind på “nollan” överst i raden. Den starten är bara att glömma eftersom hon hamnade helt fel på det och något formtapp är det inte tal om. Hästen såg fortsatt fin ut och nu aviserar man ett offensivt upplägg när det är sista gången som hon kommer att tävla barfota på ett bra tag i och med barfotaförbudet som är runt hörnet.

11 Nina Ginto är van tuffare konkurrens och är härdad inom V75. Hon hamnade i en trött rygg senast och tappade några placeringar på det men såg formstark ut och trots fyrtio meters tillägg är hon en tidig utmanare. Hon har sin bästa bit till slut och bara hon slipper allt för mycket grovjobb under vägen bör hon vara med där framme.

Jag fortsätter tjata om 13 Nika som har varit bra mer eller mindre varje gång under hösten men hon får ofta tuffa lopp och har inte riktigt orkat sätta nosen först över linjen. Det här är en svår uppgift men det är en tuff dam som tål att gå ute i spåren och till 4-5 % måste hon men med nuvarande form.

1 Yuvraj är också värd en markering på kupongen. Hon är loppets troliga ledare och kan bita ifrån bra från tätpositionen.

Min Vinnare: 5 Tasherit
Spets efter 500m: 1 Yuvraj
Skrällen: 13 Nika
Rankingen A:5.6.11 B:13.1.4.7.10.9.8 C:15.12.14.2.3

V86-7 2140m Volt
14 Staro On Your Marks kördes väldigt passivt efter uppehåll näst senast men såg fin ut och i starten därefter blev det ett mer offensivt upplägg när hon krigade ner Dior Lily efter en rafflande upplopps-duell. Två lopp i kroppen nu och från sitt springspår borde hon få en bra start och hitta en vettig position.

12 Fabulous Pellini har en bra chans utan strul och kan vinna med olika upplägg men hon är inte speciellt rutinerad när det handlar om voltstart och det finns en anledning att hon mestadels startar med autostart. Spår fem i volten är chansartat och det föreligger en viss galopprisk och även om hon går iväg felfritt blir det knappast någon pangstart. Det är dessutom lite långt mellan starterna nu och det kan ha påverkat formen en aning.

6 Dior Lily startade tjugo meter framför Staro On Your Marks senast och bjöd en härlig kamp över upploppet men Staro On Your Mark’s hårdhet blev till slut avgörande, även om det var stenhårt i mål. Nu startar hon återigen tjugo meter framför Staro On Your Marks och hon kommer säkerligen att streta emot länge från ledningen nu också.

9 Krakas blev det helt för senast med dåliga ryggar under vägen men intrycket var fortsatt bra och det här är en spurtstark dam som trivs som allra bäst med lopp på rulle där hon får spara på sin speed. Hon höjer sig rejält med barfotabalans, vilket banan ser ut att tåla och får hon det där perfekta loppet i ryggar kan hon vara en obehaglig överraskning för spelarna.

Min Vinnare: 14 Staro On Your Marks
Spets efter 500m: 6 Dior Lily
Skrällen: 9 Krakas
Rankingen A:14.12.6 B:9.4.10.13 C:5.1.7.11.8.2.15.3

V86-8 2140m Auto
8 Dancer Brodde tror jag har en toppchans att vinna det här loppet och är absolut en tänkbar spik till runt 20% i skrivande stund. Magnus A Djuse sitter upp igen och han vet än så länge inte hur det känns att förlora med henne efter fyra försök. Med ett bättre spår bakom bilen hade hon förmodligen varit klar favorit i loppet men trots spår åtta bakom bilen är åtminstone jag inte främmande för att Magnus A Djuse kan ta sig hela vägen till ledningen. I den positionen tror jag inte att någon kan störa henne men hon är absolut inte beroende av ledningen för att vinna loppet.

Jag dubblar ändå med 2 Joy Sisu eftersom det skulle kunna strula från spåret för tipsetta. Hon har absolut toppform för dagen och senast stod hon för en ruskigt bra insats i en Breeders Crown semifinal och var sånär att nå finalen trots att hon tappade mark från start.. Nu har hon ett perfekt läge bakom bilen vilket talar för att hon får en bra resa och om formen är intakt kommer det gå undan över upploppet.

Min Vinnare: 8 Dancer Brodde
Spets efter 500m: 8 Dancer Brodde / 1 Beat It / 5 Decision Maker
Skrällen:
Rankingen A:8.2 B:10.1.5.6.4 C:11.9.3.12.7

Lycka till 
DrTrav 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto