V86 Tips Bergsåker & Solvalla 25/1

Publicerad på 24 Jan 2023 - 23:58

DrTrav

DrTrav

24 Jan 2023 - 23:58

Det är Bergsåker och Solvalla som delar på veckans V86-omgång. Det finns ett par starka favoriter i omgången och jag väljer att spela med tre spikar för att kunna fylla på lite extra i övriga lopp.

V86 Bergsåker & Solvalla 25/1
V86-1 3 Byron Face
V86-2 2.4.5.8.9
V86-3 1.2.4.7.9.12.13
V86-4 2.4.5.7.8.12
V86-5 3 Västerbo Ajax
V86-6 6 So Far Away Ås
V86-7 1.2.4.6.10
V86-8 2.4.5.8.11

5250rader x 0,25 kr = 1312kr

Dagens Dubbel Bergsåker & Solvalla 25/1
DD-1 1.10
DD-2 2.11

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V86-1 2140m Auto
3 Byron Face är en talangfull fyraåring som har sett fantastiskt fin ut vid två raka segrar. Nu har han pausat lite och det kanske saknas något lopp i kroppen innan toppformen är där men samtidigt ligger några av motbuden lite lågt på förhand och jag tror att Wäjerstens häst har respekt med sig. 73% av strecken i skrivande stund är lite väl magstarkt men som jag läser loppet kan han köra sig till ledningen i ett tidigt skede och i den positionen blir han väldigt svårslagen. V86 är en svår spelform och jag väljer att svälja den höga spelprocenten den här gången och inleder med en spik.

Motbud
2 Flap Setting har gjort det bra på slutet och är kvick iväg från start. Det är ingen omöjlighet att man kan ta emot favoriten från start men samtidigt ligger man lite lågt på förhand när han precis har bytt regi. Känslan är att man är nöjda med ryggen på favoriten för att få en bra resa till en framskjuten placering.

7 Dazzling Diva är fartfylld och har tjänat mest pengar i loppet men även om man fick en tuff resa senast var hon klart sämre än starterna dessförinnan. Även här ligger man lite lågt på förhand och stallet har ingen toppform för dagen.

Min Vinnare: 3 Byron Face
Spets efter 500m: 3 Byron Face
Skrällen: 2 Flap Setting
Rankingen A:3 B:2.7.11.1.10 C:.4.8.10.5.6.12.9

V86-2 2140m Volt
4 Andy Gel känns väldigt intressant nu när han gör sin första start som valack och dessutom får Magnus A Djuse i sulkyn för första gången. Spåret är förstås inte optimalt men känslan är att han kliva iväg rätt bra från start. Han har tidigare haft lite problem att gå i ryggar och jag tror gärna man ser honom i ledningen eller dödens.

5 Sandokan kommer med tre raka segrar i raden och ska givetvis räknas igen men jag tror inte han kan köra sig till någon ledning den här gången. Det ser dock ut att vara en rejäl häst som tål att göra lite jobb under vägen och han ska givetvis räknas tidigt.

2 John Dee är kvick iväg i volten och kommer man till ledningen låter det som att man vill prova honom i den positionen. Han känns klart på gång nu och stallet andas optimism på förhand. 2%.

9 Bjorn är favorit i loppet och ser också ut att vara kapabel för klassen men det är tuffare emot nu än vid segern senast. Han är en av flera som ses med chans men det måste nog ändå klaffa lite för att räcka till seger.

Min Vinnare: 4 Andy Gel
Spets efter 500m: 2 John Dee/4 Andy Gel
Skrällen: 2 John Dee
Rankingen A:4.5 B:2.9.8.3.10.1.7 C:11.12.6

V86-3 2140m Volt
1 Minea gjorde en bra prestation senast men hamnade i trötta ryggar och fick för långt fram till hästarna där framme. Det här ser väldigt lämpligt ut på förhand och hon står mer eller mindre perfekt inne på pengarna. Tomas Pettersson kan lotsa henne till ledningen omgående och sedan får han försöka dra på i ett jämnt tempo där framme för att inte bjuda in hästarna på tillägg.

13 Pyckolina är riktigt bra mellan varven men det är inte den typen av häst som kan göra allt för mycket på egen hand. Det kan bli långt fram till tipsettan med fyrtio meters tillägg men förhoppningsvis kan hon få lite draghjälp under vägen.

12 Ängsthea var inte som bäst senast på V75 men hon hade rest dåligt och den sämre prestationen berodde troligen på det. Vi kan förvänta oss en bättre insats nu på hemmaplan och då räcker det normalt långt.

7 Sundbo Grann brukar kunna kliva iväg bra och kan söka en bra position direkt. Hon behöver ha det lite serverat för att bjuda till fullt ut men om hon får gå med i ryggar och spara på sin speed kan hon flytta på sig snabbt.

2 Pysola är väldigt osäker och har ännu inte vunnit lopp trots att hon hunnit bli sju år gammal. När hon sköter sig brukar hon ändå vara med där framme och med ett perfekt lopp i ryggen på Minea kan det vara en potentiell storskräll till 1 %.

9 Tangens Lilja kan en del när hon sköter sig. Hon satt fast med krafter sparade senast och Ulf Ohlsson lyckades få runt henne felfritt efter sex raka galopper innan dess.

Min Vinnare: 1 Minea
Spets efter 500m: 1 Minea
Skrällen: 7 Sundbo Grann
Rankingen A:1.13 B:12.7.2.9.4.11.6 C:14.8.10.5

V86-4 2140m Auto
5 Knock Boots Mearas har pausat lite och det kanske inte är någon toppform för dagen men annars tycker jag det ser ut som passande förutsättningar. Han är snabb iväg bakom bilen och borde ha en bra chans att nå ledningen och sedan kan kusken lägga upp taktiken som han vill. Till 5% känns han mycket spelvärd från förhoppningsvis ledningen eller vinnarhålet.

8 Global Etalon debuterar bakom bilen från ett tufft utgångsläge men känslan är att han borde kliva iväg bra och det brukar vara lättare att komma till från sämre spår i en spårtrappa. Han gav ett gott intryck vid segern senast och är med långt fram utan strul.

12 Kong Du Dalm har matchats i stenhårda sällskap som tvååring och visat prov på ett gott kunnande. Det är är långt ifrån det tuffaste loppet som han har varit ute i och även om läget drar ner chanserna tycker jag han är mycket tidig till blott 3%.

4 Ni Hao Bros debuterade på svensk mark i silverstoet i december och man siktar mot margareta-loppet med henne. Det låter inte som att man vill ge henne ett alltför tufft lopp men från ett bra spår kan hon få en passande resa i den främre träffen.

Min Vinnare: 5 Knock Boots Mearas
Spets efter 500m: 5 Knock Boots Mearas / 8 Global Etalon /4 Ni Hao Bros /
Skrällen: 12 Kong Du Dalm
Rankingen A:5.8.12 B:4.7.2 C:9.10.3.11.1.6

V86-5 2140m Auto
3 Västerbo Ajax blir min andra spik i omgången och även om han inte är favorit i skrivande stund blir jag mycket förvånad om han inte är det vid spelstopp. Det här är en mycket talangfull individ som jag spikade redan i debuten i sin nya regi i december och han vann förkrossande enkelt och stack undan med många längder över upploppet. Han har varit struken därefter och det är såklart ett litet frågetecken men det låter inte som att han har stått över allt för mycket i träningen. Jag hoppas att Henrik Svensson kan ta en längd på 1 Didicoy från start och når ledningen men jag tror samtidigt inte att han är beroende av någon ledning för att vinna det här loppet som inte håller någon högre klass.

Motbud
1 Didicoy är favorit i skrivande stund men känslan är att innerspåret kan bli en fara och hon var inte alls att känna igen senast och stod för en slätstruken insats. Man har inte hittat några fel på hästen och löser det sig från innerspåret är det en tidig utmanare.

8 Bravo Umut Rodi har ännu inte vunnit lopp och har ett hopplöst utgångsläge men hästen är inte alls så tokig för den här klassen och har fått ett par lopp i kroppen. Vid gardering kan det vara en tänkbar skräll i loppet.

Min Vinnare: 3 Västerbo Ajax
Spets efter 500m: 3 Västerbo Ajax
Skrällen: 8 Bravo Umut Rodi
Rankingen A:3 B:1.8.7.5.9 C:10.4.6.11.2.12

V86-6 1640m Auto
6 So Far Away Ås vann på ett bra sätt från ledningen senast och visade att han fungerar bra även med skor på hovarna. Nu åker den amerikanska sulkyn på när det handlar om autostart och man kommer även att utrusta honom med ett helstängt huvudlag. Han är ruskigt snabb iväg bakom bilen och jag tror han lyckas ta sig förbi framför allt 1 Rally Inge från start och når ledningen. Värsta konkurrenten på förhand startar med ett bakspår och jag har god tro till att Kenneth Haugstad leder det här från start till mål.

Motbud
9 Feel The Benefit är nog loppets bästa häst och han var tapper som tvåa senast bakom Kalle Taxam. Distansen och utgångsläget är inte till hans fördel här men Magnus A Djuse sitter upp igen och vid minsta tempo på loppet blir han farlig till slut.

1 Rally Inge är snabb från start och även om jag tror det blir svårt att ta emot 6 So Far Away Ås när bilen släpper vingarna så lär han få en bra resa i den främre träffen. Örjan Kihlström får chansen för första gången och det är såklart ett plus.

Min Vinnare: 6 So Far Away Ås
Spets efter 500m: 6 So Far Away Ås
Skrällen:
Rankingen A:6 B:9.1.4.8.10.7 C:5.12.11.3.2

V86-7 1640m Auto
10 M.T Montpellier är en rejäl häst som tål ett offensivt upplägg vilket han inte minst visade senast när han enkelt kunde plocka ner L.L Labero från dödens. Det är således toppform för dagen men det är trots allt bakspår över kort distans och även om det är en spårtrappa kan det strula.

1 Bird Lane och 2 Stinaalvina Zonett gör upp om ledningen initialt men det lär knappast bli någon utdragen körning med tanke på att man kommer från samma stall. Jag har mest feeling för 1 Bird Lane som känns klart på gång för dagen och hon gick i mål med gott om krafter sparade över mål senast. Det blir nog svårt att ta emot stallkamraten från start men Ulf Ohlsson som kör Stinaalvina Zonett kommer nog att göra vad han kan för att Bergh ska få chansen från vinnarhålet till slut.

6 Kissinger Boko är snabb från start men jag tror inte att man tar sig förbi Stinaalvina Zonett och risken är att han får göra jobbet utvändigt om ledaren. Distansen är annars rätt och är han väl förberedd efter paus ska han räknas.
5 Loveyouecus möter mycket tuffare hästar nu än senast men intrycket var ruskigt fint och form ska inte underskattas.

Min Vinnare: 10 M.T Montpellier
Spets efter 500m: 2 Stinaalvina Zonett / 1 Bird Lane
Skrällen: 1 Bird Lane
Rankingen A:10.1.2 B:6.4.8.5.11.12.9 C:3.7

V86-8 2140m Auto
2 Everglo Lemon har kanonform för dagen och är alltjämt under utveckling. Han är snabb från start och kommer han till ledningen vinner han med största sannolikhet där här loppet ,men jag är inne på att han kan bli lite mer synad nu. Han kan mycket väl vinna även den tunga vägen men jag provade att gå emot honom senast och gör ett nytt försök nu.

11 Global Above All är bortvald av Anders Eriksson men Örjan Kihlström upp är knappast något negativt. Senast hamnade han fel på det när han ville söka sig framåt till dödens och blev hängandes i tredjespår men han var riktigt bra vid segern näst senast och formen är det inget fel på. Han lever främst på sin styrka och skulle gynnas vid överpace

4 Ceboruco kräver fäste och skulle gynnas av en hård bana. Han var jättefin senast när han vann överlägset efter att ha flugit till spets från spår sju bakom bilen. Det är tuffare emot den här gången men han växer i ledningen och jag kan inte tänka mig att man vill släppa till favoriten om man spetsar.

5 Drizzle som vann på V75 i december samt 8 Ductus som gick väldigt bra efter galopp senast kan också utmana om favoriten blir lite synad där framme.

Min Vinnare: 2 Everglo Lemon
Spets efter 500m: 4 Ceboruco/2 Everglo Lemon
Skrällen: 11 Global Above All
Rankingen A:2.11 B:4.5.8.10.1.12.3 C:9.7.6


Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto